Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Efectele Radiatiei Calculatorului Asupra Sarcinii;
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
evelina27m
Stiu ca radiatiile emise de monitor sunt daunatoare pentru noi, cu cateva efecte in timp destul de insemnate. Efectele acestea negative am inteles ca apar daca se sta mai mult de 3 - 4 ore la calculator. De asemenea, monitorul emite radiatii si dupa ce stingem calculatorul, timp de cateva ore, de aceea nu e recomandata amplasarea calculatoarelor in dormitoare si mai ales in dormitorul copiilor, care sunt mai sensibili la aceste radiatii.
Am ajuns, tinand cont de toate aceste fapte, sa ma intreb: oare stand atat de mult intr-o zi in fata calculatorului, radiatiile acestea pot afecta dezvoltarea bebelusului in burtica?
littleone
Nu toate monitoarele emit radiatii. Cele LCD, de exemplu, nu emit. Efectul negativ este doar ca iti oboseste ochiul, dar oricum, mai putin decat la un monitor CRT. Si ochiul nu iti oboseste din cauza radiatiilor, ci din cauza refresului prin modul de producere al acestuia (CRT se stinge si se aprinde de cca 100 ori pe secunda pe cand la LCD imaginea nu se stinge niciodata ci doar se modifica). Sursa, banuiesc ca emite o cantitate de radiatii la fel ca orice alt aparat electric din casa; chiar si radioul emite radiatii...
leut
Exact! Are dreptate Littleone. Daca ar fi sa o iei asa, toate aparatele emit, intr-o masura mai mica sau mai mare radiatii. Dar sa-ti spun ceva: cat am fost insarcinata, pana in luna 8 am fost la serviciu, am lucrat aproape 6 ore in fiecare zi la calculator. In afara de faptul ca mi se inroseau ochii si ma dure un picut spatele...amorteam... nu mi s-a intamplat nimic si nici fetitei...si vreu sa spun ca este sanatoasa si foarte cuminte. Stai linistita si nu te stresa. Mai mult decat radiatiile de orice natura, stresul poate fi un inamic...
Aveti grija de voi!
AdrianaC
Si eu sunt de aceeasi parere cu littleone. In plus, daca ai monitor normal, poti sa-i pui un ecran de protectie (e mai bun pentru ochi).

Daca asta ar fi singura sursa cu efecte nocive asupra bebelusului, ce bine ar fi. Din pacate sunt altele mai rele 17.gif .
feliciamirela2001
littleone demult n-am mai vazut o explicatie atat de precisa si clara. Lucrezi in domeniu?
Sunt total de acord, yes.gif! De fapt, l-am intrebat si pe sotul meu, care se pricepe.
mihaela75
Stati linistite .Nu emite radiatii atat de puternica ca sa dauneze fatului.Am citit in brosura spitalului.Asa ca putem sta pe forum cat vrem 4.gif Numai ca mie imi cam afecteaza ochii desi am LCD. 2.gif
littleone
CITAT(feliciamirela2001 @ Nov 14 2005, 05:08 PM)
littleone demult n-am mai vazut o explicatie atat de precisa si clara. Lucrezi in domeniu?
Sunt total de acord, yes.gif! De fapt, l-am intrebat si pe sotul meu, care se pricepe.
[snapback]18202[/snapback]

Da, lucrez 5.gif. Nu stiu chiar atat de multe, dar imi place sa ma informez si sa citesc.
ellagiana
eu am stat toata sarcina cel putin 4-5 ore/zi la calculator si am nascut o fetita sanatoasa care si acum sta la calculator cu mine uneori, bineinteles in brate sau pe burtica, nu in burtica 10.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.