butterfly
Oct 6 2005, 05:31 PM
hei fetelor,voi ati patit asa ceva?de vreo 2-3 zile darius era ff agitat,si non stop facea figuri,dormea f rau(inclusiv noaptea)nu mai stiam ce sa fac cu el.azi noapte pe la 12 a mancat si s-a pus iar pe plans.pe la 1 a adormit la mine in brate si cand sa il pun in patut a inceput sa vomite,dar nu a facut cum facea el de obicei,adica sa dea surplusul afara,ci a vomitat chiar mult,ca un om mare.m-am speriat rau de tot cand am vazut.dar pe urma s-a linistit si de atunci e tot linistit,inca doarme putin rau,dar cred ca acum e din cauza oboselii,cum s-a obosit zilele astea.
intrebarea mea este:care este cauza ca a vomitat atat?sa imi fac griji sau ati patit si voi asa ceva si e normal?
Criss_B
Oct 6 2005, 05:59 PM
Eu am patit - dr mi-a spus ca era prea haplea cand manca si isi umplea burtica nu numai cu lapte ci si cu aer... si pentru ca nu reusea sa il dea afara plangea si era agitata... si cand nu mai putea sa suporte prea-plinul din stomacel dadea afara tot, inclusiv aerul... si apoi se calma...
Sa nu-i dai sa pape dupa ce vomita cel putin o jumatate de ora ca sa se linisteasca stomacelul, poti incerca ceai de colici sau solutii gen Bonisan sau Sab Simplex (trebuie sa existe si la farmaciile de pe la tine astfel de solutii - intreaba) si sa incerci biberoane cu supapa de eliminare a aerului, ca sa inghita mai putin aer in timpul suptului... si sa il tii in brate si sa-l bati pe spate sa-l ajuti sa elimine aerul dupa ce papa, uneori ajuta
Sanatate la bebelac si sa ne spui ce mai face
butterfly
Oct 6 2005, 10:53 PM
criss_b,de obicei il ridic ca sa dea afara aerul,dar de multe ori adoarme la mine pe piept si stiind ca doarme rau il las sa doarma,nu il trezesc sa elimine aerul
bonisan folosesc si eu,ii mai dau cateodata si am observat ca il mai linisteste
ellagiana
Oct 7 2005, 06:29 AM
Butterfly, cand ii dadeam Karinei formula cu biberonul, ii scoteam aerul afara nu batand-o usor pe spate, ci frecand-o cu mana de jos in sus pe spate si-l dadea repede afara...asa nu-i produci nici lui nici un discomfort si poate sa adoarma la tine in brate cat il tii pe umar sa elimine aerul.
Despre vomat, am patit-o si eu de cateva ori cand papa formula si din cauza ca manca lacom si nu reusea sa scoata tot aerul voma la nici 1/2h si-o gaseam cu balta de laptic la cap...ea se simtea bine dupa aia, n-avea nimic...si eu m-am speriat atunci, dar citind si vorbind cu doctorul ei m-am linistit si am incercat sa o tin mai mult sa scoata cat mai mult aer si-a fost bine dupa aia...acum ca papa numai de la san nu prea ia aer si cand regurgiteaza de lacoma ce e, da afara putin...eu zic ca daca nu da tot ce-a papat afara si se simte bine, n-ai de ce sa-ti faci griji ca nu se deshidrateaza...iar daca simte nevoia sa pape, te anunta el cum stie mai bine
ancutzza
Oct 7 2005, 09:04 AM
elagiana am o intrebare care ma framanta de mult si cred ca ma poti lamuri: adica daca copilul adoarme la san si il bat usor pe spate punandu-l pe umarul meu, chiar daca doarme el va regurgita?
Criss_B
Oct 7 2005, 10:24 AM
CITAT(ancutzza @ Oct 7 2005, 08:59 AM)
elagiana am o intrebare care ma framanta de mult si cred ca ma poti lamuri: adica daca copilul adoarme la san si il bat usor pe spate punandu-l pe umarul meu, chiar daca doarme el va regurgita?
[snapback]7483[/snapback]
desi nu sunt
Ellagiana 
pot sa-ti raspund si eu - da! bebe poate regurgita si in somn... de aceea trebuie sa ai grija nu numai sa il tii in sus sa dea aerul afara din burtica dupa ce papa ci sa il pui sa doarma cu capul intr-o parte - asa eviti pericolul ca sa regurgiteze in somn si sa se inece cu ceea ce da afara (asta este unul din marile pericole care duc la moarte subita in somn

la bebelusi - sufocarea cu ceea ce regurgiteaza)...
butterfly
Oct 7 2005, 12:49 PM
eu nu stiam ca bebele poate regurgita si in somn si de aceea cand vedeam ca a adormit la mine pepiept eu il puneam jos si asa nu mai putea da aerul afara.bine ca sunteti aici voi si mai invat si eu cate ceva
ellagiana
Oct 7 2005, 05:22 PM
asa e cum a scris Criss: bebelusii regurgiteaza si-n somn...incercati metoda asta cu frecatul spatelui sa vedeti ca e mai bine.
anaida
Oct 7 2005, 09:53 PM
Butterfly, din cate imi amintesc eu, pt ca bonisanul sa-si fac efectul trebuie administrat zilnic...mai ales ca nu e medicament nu trebuie sa-ti faci griji si trebuie sa i-l dai, astfel il ajuti pe bb! (citeste si prospectul cu atentie!)
Si stiu ca sunt bb-lusi care regurgiteaza mai greu, dar trebuie rabdare. Puiul meu regurgita f repede si ma scutea de un efort in plus!
Criss_B
Oct 7 2005, 11:03 PM
Mai fetelor, hai sa vorbim si sa intelegem ce se intampla
A regurgita, regurgitez, vb. I. Tranz. A-i veni cuiva alimentele în gură prin regurgitaţie (Întoarcere în gură a alimentelor din stomac sau esofag, care are loc fără efort de vomă.) – Din fr. régurgiter.
A eructa, eructéz, vb. I. Intranz. (Med.) A râgâi, a elimina pe gât gazele din stomac, producând un sunet caracteristic. – Din fr. éructer.
Deci pe noi ne intereseaza sa scoata aerul din stomacel, nu mancarica

... Ideea este ca bebele sa
eructeze[/b] repede si usor pentru a putea dormi linistit apoi, nu sa [i]regurgiteze, desi se poate intampla si asta si nu e o problema daca doar se intampla si nu devine obicei... de regula bebeii regurgiteaza o cantitate relativ mica de laptic (cel ramas pe traiectul spre stomacel sau care inca nu a intrat sub stratul de "balonase" care se fac in burtica de la supt) si daca aceasta regurgitare se produce des si in cantitati mai mari este vorba despre
reflux gastric si este nevoie de interventie medicala (ceva medicatie pentru a calma stomacelul si a inchide valva de admisie spre stomac)
papusa
Oct 7 2005, 11:34 PM
Butterfly,eu zic ca daca,Darius s-a linistit sa nu-ti faci griji pt.ca si ai mei mai pateau asa,doar daca vezi ca in continuare e la fel si se simte rau poti sa te consulti cu medicul.
Bafta si sa ne tii la curent cu ce se intampla.
anaida
Oct 8 2005, 06:59 AM
Ai dreptate, Criss_B, am incurcat termenii...la eructat m-am referit (adica ragaitul cel de toate zilele)...nepotica mea, care avea pe atunci vreo 3 anisori, imi zicea, de fiecare data cand il ridicam pe baietel sa ragaie, "iar il tii sa faca ca pocu`?"...
freedelia
Oct 8 2005, 07:15 PM
CITAT(anaida @ Oct 8 2005, 06:54 AM)
nepotica mea, care avea pe atunci vreo 3 anisori, imi zicea, de fiecare data cand il ridicam pe baietel sa ragaie, "iar il tii sa faca ca pocu`?"...
[snapback]7659[/snapback]

Ce dragut, abia astept sa incepa si fi-miu sa spuna faze d-astea dragute.
anaida
Oct 8 2005, 08:36 PM
Era haioasa rau nepotica (Andreea)...ma auzea pe mine cum il alintam pe Razvan (de genul: manca-l-ar mama de scump!, Manca-i-ar mama nasucul lui!) si ne pomenim cu ea ca sune "manca-i-ar mama pampersul lui!"...a ramas proverbiala...era foarte implicata in ingrijirea lui Razvan, cand il auzea plangand voia sa ajunga mereu prima, ca uneori ma si suparam pe ea cand ne inghesuiam amandoua pe usa!
Acum e domnisoara in toata regula, vorbim despre manichiura si machiaj! Am atasat o poza cu ea, e o dulce! Am deviat de la sb, sper sa nu deranjez pe nimeni!
sibel
Oct 13 2005, 12:06 PM
Alexandra mea vomita dupa fiecare masa. Dr. zice ca manaca lacoma si sa nu imi fac probleme. Doar la solide nu vomita. Ca in rest tot laptele e afara. Voi ce ziceti????...
Criss_B
Oct 13 2005, 04:13 PM
Ii dai sa suga sau papa formula?
Daca e prea haplea trebuie sa o opresti din cand in cand si sa o pui pe umar, sa o bati usor pe spate sa mai scoata din aerul din burtica si apoi sa ii dai iar sa pape... mie nu mi se pare normal ca laptele sa-l verse si solidele sa le retina... sa nu fie ceva la lapte
veverusca
Oct 13 2005, 04:31 PM
Puiutul meu mi-a dat si mie emotii din cauza ca vomita dupa ce manca desi il puneam sa dea aerul afara. Medicul mi-a recomandat sa ii dau sa pape cu program pt ca manca prea mult si cam des( il alaptez inca) si sa-i dau sab simplex inainte de masa. Ne conformam numai ca uneori ii vine un chef de joaca dupa ce papa ca tot mai da pe dinafara.

.
va pupic
CRISTINA BARBASCU
Oct 14 2005, 07:57 AM
CITAT(sibel @ Oct 13 2005, 12:01 PM)
Alexandra mea vomita dupa fiecare masa. Dr. zice ca manaca lacoma si sa nu imi fac probleme. Doar la solide nu vomita. Ca in rest tot laptele e afara. Voi ce ziceti????...
[snapback]8697[/snapback]
si noi vomitam des,dar toata lumea zice sa nu-mi fac griji ca e prea lacoma.Ce ma supara pe mine este ca se uda atat de rau incat trebuie sa ii schimb toate hainele de pe ea si cum acum nu mai este vara.............E adevarat ca este cald in casa ,dar tot mi-e teama sa nu raceasca.Voi ce ziceti sa fac ca sa nu mai vomite ca se intampla si atunci cand a scos deja aerul din stomac.Inca o chestie daca uit sa-i dau bonissan inainte de masa si il dau la putin timp dupa il da afara cu tot cu lapte si la 2 luni ale noastre cam asta e tot ce mancam si in stomac nu ne mai ramane nimic

.Voi ce pareri aveti ca de cea a pediatrului m-am saturat?

Multumesc si va pupic
Criss_B
Oct 14 2005, 11:11 AM
CITAT(CRISTINA BARBASCU @ Oct 14 2005, 07:52 AM)
si noi vomitam des,dar toata lumea zice sa nu-mi fac griji ca e prea lacoma.Ce ma supara pe mine este ca se uda atat de rau incat trebuie sa ii schimb toate hainele de pe ea si cum acum nu mai este vara.............E adevarat ca este cald in casa ,dar tot mi-e teama sa nu raceasca.Voi ce ziceti sa fac ca sa nu mai vomite ca se intampla si atunci cand a scos deja aerul din stomac.Inca o chestie daca uit sa-i dau bonissan inainte de masa si il dau la putin timp dupa il da afara cu tot cu lapte si la 2 luni ale noastre cam asta e tot ce mancam si in stomac nu ne mai ramane nimic

.Voi ce pareri aveti ca de cea a pediatrului m-am saturat?

Multumesc si va pupic

[snapback]8962[/snapback]
imi este teama sa ma gandesc ca ar fi vorba despre reflux... de asta scapa abia cand se face mai maricica (inca vreo 2-3 luni) si chiar si atunci poate sa mai aiba accese de voma... tu ii dai san? ar fi bine sa incerci sa o tii in brate pe umarul tau mai mult timp, ca sa stea mai linistita si sa urmaresti ce se intampla cand ii vine sa vomite... se poate ca tu sa fi mancat ceva care sa nu-i placa si de aceea sa vomite... de vomitat. insa, sa stii ca nu vomita tot, doar ca este dureros si pentru ea si pentru tine sa o vezi cum e chinuie... iti recomand sa te duci sa mai vezi un medic pediatru si sa iti schimbi meniul (poate este de la laptele tau)...
sibel
Oct 14 2005, 01:08 PM
Noi mancam lapte praf. Am avut si unul special, anti reflux, si la ala tot asa mai dadea afara. Acum manaca Nutriben. Si ca sa faca pauze in timp ce manaca e grav. Nu pot sa ii scot biberonul din gura ca face un scandal monstru. La lingurita la fel, dar numai la fructe. La legume pot sa fac ce pauza vreau eu. Si mai e ceva. Dupa ce manaca vrea sa se joace si se intoarce pe burta iar eu nu pot sa ii fac nimic, doar sa o leg.
sibel
Oct 17 2005, 10:28 AM
Apropo! Pt. ce este BONISAN?
anaida
Oct 17 2005, 10:54 AM
Bonisan, ca si Sabsimplex sunt niste solutii folosite pt eliminarea gazelor din burtica BB-ilor prevenind astfel aparitia colicilor.
Criss_B
Oct 17 2005, 10:59 AM
CITAT(anaida @ Oct 17 2005, 10:49 AM)
Bonisan, ca si Sabsimplex sunt niste solutii folosite pt eliminarea gazelor din burtica BB-ilor prevenind astfel aparitia colicilor.
[snapback]9526[/snapback]
cu precizarea ca pe Bonisan [u]scrie/u] ca este 100% natural si ca Sab Simplexul este 100% medicament, fabricat din produse chimice...
aceste substante ajuta la spargerea spumei care se face in stomacel cand bebe suge si inghite si aer pe langa ceea ce trebuie si astfel bebe poate sa eructeze fara sa dea inapoi si papa bun din burtica...
sibel
Oct 17 2005, 11:04 AM
si poti sa ii dai bonisan chiar daca nu mai are colici? si cum se ia?noi am luat sab simplex, dar acum am intrerupt.
Criss_B
Oct 17 2005, 11:09 AM
CITAT(sibel @ Oct 17 2005, 10:59 AM)
si poti sa ii dai bonisan chiar daca nu mai are colici? si cum se ia?noi am luat sab simplex, dar acum am intrerupt.
[snapback]9540[/snapback]
si Bonisan-ul se da la fel ca si Sab Simplex-ul, cate 10 picaturi inainte de masa... dar daca bebele tau nu mai are colici de ce vrei sa-i mai dai? poate nu mai are nevoie...
sibel
Oct 17 2005, 11:26 AM
va intrebasem doar fiindca nu stiam nimic despre produs.
Criss_B
Oct 17 2005, 11:37 AM
CITAT(sibel @ Oct 17 2005, 11:21 AM)
va intrebasem doar fiindca nu stiam nimic despre produs.
[snapback]9568[/snapback]
deja bebelina ta e maricica, nu ar mai trebui sa aiba colici... dar nu e rau sa ai in casa si sa ii dai in zilele in care vezi ca se tine cu manuta de burtica si e balonata si nu poate face part! sau nu poate eructa...
pupici
anaida
Nov 9 2005, 02:57 PM
Aseara am facut prostia si am baut cateva gurite de pepsi...bebelina mea a fost tare agitata, a supt foarte mult, dar nu reusea sa adoarma...era ceasul 1 si ea nu dormea de pe la 11...nu stiam ce sa-i mai fac, imi venea sa-mi dau pumni in cap...apoi a vomitat (nu regurgitat, vomitat in toata regula) si s-a linistit brusc (a adormit imediat)...acum nu stiu daca a fost de vina ce bausem eu sau faptul ca mancase ca haplea...voua vi s-a intamplat vreodata asa ceva, cu bebelusi atat de mici?
AdrianaC
Nov 9 2005, 03:56 PM
CITAT(anaida @ Nov 9 2005, 02:52 PM)
Aseara am facut prostia si am baut cateva gurite de pepsi...bebelina mea a fost tare agitata, a supt foarte mult, dar nu reusea sa adoarma...era ceasul 1 si ea nu dormea de pe la 11...nu stiam ce sa-i mai fac, imi venea sa-mi dau pumni in cap...apoi a vomitat (nu regurgitat, vomitat in toata regula) si s-a linistit brusc (a adormit imediat)...acum nu stiu daca a fost de vina ce bausem eu sau faptul ca mancase ca haplea...voua vi s-a intamplat vreodata asa ceva, cu bebelusi atat de mici?
[snapback]16690[/snapback]
Da, mi s-a intamplat o singura data sa vomite in jet. E bine sa o urmaresti sa vezi daca se repeta si sa anunti medicul.
Criss_B
Nov 11 2005, 12:39 PM
CITAT(anaida @ Nov 9 2005, 02:52 PM)
[snapback]16690[/snapback]
da - si noi am patit-o de cateva ori... explicatia pediatrei a fast ca e fata prea lacoma... nu neaparat ca am mancat sau baut eu ceva care sa nu-i priasca... in principiu daca este ceva in lapte care o deranjeaza - bebe refuza sanul... asa ca

nu cred ca e de la gurita ta de pepsi
elle
Nov 11 2005, 12:54 PM
CITAT(AdrianaC @ Nov 9 2005, 03:51 PM)
Da, mi s-a intamplat o singura data sa vomite in jet. E bine sa o urmaresti sa vezi daca se repeta si sa anunti medicul.
[snapback]16721[/snapback]
eu am anuntzat medicul, si degeaba, k la cat de "dotata e"..tot singurik (sau mai bine zis ajutata de net..)am descoperit k puiul meu nu tolereaza calciul de nici un fel (nici gluconic, nici siropel)...dar pe vremea aia kiar nu aveam un alt medic la care sa apelez in caz de urgentza...acum consult si actualul medic, si mai verific ink o dta si pe net sau confrunct cu alte surse...nicodata nu mai iau de buna ce imi zice medicul, fara a avea o cat de mica confirmare si din alta sursa...sunt prea patzita cu medicii din ro...
dar..apropos de vomatul in jet, ma intereseaza o explicatie stiintifica: ce sta la baza acestei reactii?in popor se spune k "e de rau"..bine...bine...in ce sens (nu babisme..) (mii de scuze pt.off-topic, se pare k a devenit noul meu hobby- sa o iau pe aratura

, da' ncerc sa remediez situatia..adik sa nu se mai intample

)
Criss_B
Nov 12 2005, 01:41 AM
CITAT(elle @ Nov 11 2005, 12:49 PM)
dar..apropos de vomatul in jet, ma intereseaza o explicatie stiintifica: ce sta la baza acestei reactii?in popor se spune k "e de rau"..bine...bine...in ce sens (nu babisme..) (mii de scuze pt.off-topic, se pare k a devenit noul meu hobby- sa o iau pe aratura

, da' ncerc sa remediez situatia..adik sa nu se mai intample

)
[snapback]17306[/snapback]
Termenul de "regurgitatie" este folosit in mod obisnuit atunci cand continutul stomacului se varsa in gura copilului, de obicei in cantitati mici. Orice miscare poate cauza regurgitarea: zvapaiala, strangerea prea tare, lasarea copilului jos sau pur si simplu miscarile stomacului insusi. Majoritatea copiiilor regurgiteaza destul de mult in timpul primelor luni si, de obicei, acest lucru nu inseamna nimic. La majoritatea copiiilor tendinta de a regurgita este foarte mare in primele saptamani si luni si descreste pe masura ce cresc... Acest obicei este urat si creeaza inconveniente, dar nu este important deoarece copilul castiga in greutate normal, nu este deranjat de tuse sau de gangaveala si este fericit.
Cuvantul "varsatura" este folosit atunci cand continutul stomacului este ejectat cu destula forta pentru a-l propulsa la cativa centimetri de cavitatea bucala. Acest lucru ii alarmeaza pe niste proaspeti parinti cand primul lor copil vomita o cantitate mare de lapte. Dar acest lucru nu este grav in cazul in care copilul pare fericit si sanatos si nu se intampla prea frecvent. Din cand in cand valva dintre esofag si stomac nu este la fel de puternica la unii copii fata de altii. Un astfel de copil ar putea sa regurgiteze frecvent (si mai putin obisnuit sa vomite) daca il intindeti pe spate imediat dupa masa, pentru ca laptele se scurge din stomac inapoi in esofac (reflux gastro-esofagian sau RGE). Un bebelus care incepe sa vomite toate mesele imediat dupa nastere trebuie supravegheat cu atentie de medic. De obicei este de vina mucusul din stomac si se opreste in cateva zile, dar la intervale foarte mari este foarte grav, mai ales daca este si bila verde in el si necesita tratament medical sau chirurgical imediat.
O forma neobisnuita de varsaturi poate aparea probabil cand copilul are cateva saptamani. Se numeste stenoza pilorica. In acest caz valva care se gaseste intre stomac si esofag nu se deschide satisfacator de mult pentru a lasa hrana sa patrunda. Aceasta problema apare mai des la baieti. Hrana este varsata cu o forta atat de mare (varsaturi in "jet") incat sare la ceva distanta de cavitatea bucala a copilului. Varsaturile pot aparea in timpul sau la putin timp dupa masa. Cand copilul dumneavoastra are astfel de "varsaturi in jet" asta nu inseamna ca are aceasta boala. Dar daca prezinta astfel de varsaturi mai mult de 2 ori pe zi, chemat imedicul pentru control. Daca diagnosticul este definitiv, probabil ca va fi necesara o operatie simpla.Preluare din "Ingrijirea sugarului si a copilului" - de dr. Benjamin Spock si dr. Steven J. ParkerSper ca te-am lamurit cat de cat privind ceea ce te interesa "stiintific"...
kiki
Nov 18 2005, 09:11 PM
Si eu m-am speriat saptamana asta ca l-a apucat vomitatul pe bebe.
Am sunat pediatrul imediat si mi-a spus ca este posibil ca bebele sa fi fost manevrat cu bruschete si din cauza asta a vomitat. De asemenea, mi-a zis ca este posibil sa fie de la ceva ce am mancat eu (si mancasem o varzica la cuptor

). Dupa chestia cu varza, am trecut iar la regim si nu mi s-a mai intamplat sa vomite.
Criss_B
Nov 20 2005, 12:01 AM
CITAT(kiki @ Nov 18 2005, 09:06 PM)
Dupa chestia cu varza, am trecut iar la regim si nu mi s-a mai intamplat sa vomite.
[snapback]19428[/snapback]
Kiki orientativ poti sa citesti si acest subiect
"Alaptez - ce mananc?" ca sa nu mai ai surprize neplacute cu bebe.
kiki
Nov 20 2005, 12:21 PM
CITAT(Criss_B @ Nov 20 2005, 12:56 AM)
Kiki orientativ poti sa citesti si acest subiect
"Alaptez - ce mananc?" ca sa nu mai ai surprize neplacute cu bebe.
[snapback]19610[/snapback]
Acum citesc. Sar'na.
miraa
Jan 17 2006, 04:49 PM
hai ca aseara m-am speriat tare de tot..bb meu a vomitat urat de tot ...si pe nasuc!mananca f lacom...
jeni
Jan 17 2006, 07:24 PM
Copilul meu nu a fost alaptat si a vomitat asa in jet de cateva ori pana acum. Nu stiu daca pepsiul ala sa fi contribuit la vomitatul bebelului. Lazarel a vomitat pentru ca este prea lacom... insa daca nu se intampla prea des, nu cred ca ar trebui sa te ingrijorezi prea tare.
vesna
Jan 17 2006, 11:44 PM
Razvanel mi-a vomitat o singura data, acum vreo luna, in jet-vreo 3 jeturi...A trebuit sa plec si sa-i inlocuiesc o masa de lapte matern cu lapte praf. Nu numai ca s-a strambat la tetina de la biberon si o dadea afara, dar nici nu a mancat decat vreo 10 ml, dupa care, infometat, s-a culcat. Cand am ajuns eu acasa, era nemancat de vreo 5-6 ore si s-a repezit in sanul meu, iar apoi a dat totul afara. Pe moment m-am speriat, dar vazand ca el e linistit, m-am calmat si eu!
miraa
Jan 21 2006, 10:02 PM
hai ca e culmea puiutul meu

imi vomita din 2 in 2 zile....si numai seara inainte de baita...
kiki
Jan 22 2006, 11:56 AM
CITAT(miraa @ Jan 21 2006, 09:57 PM)
hai ca e culmea puiutul meu

imi vomita din 2 in 2 zile....si numai seara inainte de baita...

[snapback]34002[/snapback]
Incearca sa nu ii faci baita imediat dupa ce a mancat. Mai asteapta macar o ora jumate.
sousourel
Jan 22 2006, 06:29 PM
miraa, dupa-masa si in special seara, flora intestinala nu isi mai face asa cum trebuie treaba, asta ne-a spus si noua pediatra. E nevoie sa-l tii mai mult timp ridicat, sa te asiguri ca a eructat si sa nu-i faci presiune pe stomacel. Manevrele de imbracat, dezbracat sa fie cat mai finute...
miraa
Jan 22 2006, 06:40 PM
CITAT(kiki @ Jan 22 2006, 11:51 AM)
Incearca sa nu ii faci baita imediat dupa ce a mancat. Mai asteapta macar o ora jumate.
[snapback]34140[/snapback]
vomita inainte de baita...nu dupa
jeni
Jan 22 2006, 11:18 PM
Azi Lazarel, flamanzile sef, dupa ce a baut o sticla de lapte a mai vrut sa manace si cereale! Nu au mai avut loc in stomac, a vomitat tot in niste jeturi de am fost eu leoarca si el si paturica

Sa stiti ca unul dintre motivele vomitatului in jeturi este lacomia bebelusului. Lazarel asa este. Mananca uneori pana vomita. Bine ca se intampla destul de rar!
kiki
Jan 23 2006, 09:13 AM
CITAT(jeni @ Jan 22 2006, 11:13 PM)
Azi Lazarel, flamanzile sef, dupa ce a baut o sticla de lapte a mai vrut sa manace si cereale! Nu au mai avut loc in stomac, a vomitat tot in niste jeturi de am fost eu leoarca si el si paturica

Sa stiti ca unul dintre motivele vomitatului in jeturi este lacomia bebelusului. Lazarel asa este. Mananca uneori pana vomita. Bine ca se intampla destul de rar!
[snapback]34333[/snapback]
Sa se ia de mana cu fi-miu!

Asa face si el...
elenado
Feb 16 2006, 07:19 PM
De cateva zile ii dau Lidiei un tratament cu antibiotic, antitermic si paracetamol. Mititica si-a format reflex si nu mai deschide gurita, decat la suzi. Dupa ce reusesc sa-i dau medicatia ii vine instantaneu sa vomite. Azi a vomitat de doua ori, de fapt in ultimele 3 ore...Nu stiu ce sa-i mai fac sa ii linistesc stomacelul... Deja are si o eruptie pe piele...
jeni
Feb 16 2006, 08:47 PM
CITAT(elenado @ Feb 16 2006, 07:14 PM)
De cateva zile ii dau Lidiei un tratament cu antibiotic, antitermic si paracetamol. Mititica si-a format reflex si nu mai deschide gurita, decat la suzi. Dupa ce reusesc sa-i dau medicatia ii vine instantaneu sa vomite. Azi a vomitat de doua ori, de fapt in ultimele 3 ore...Nu stiu ce sa-i mai fac sa ii linistesc stomacelul... Deja are si o eruptie pe piele...

[snapback]43492[/snapback]
Imi pare rau sa aud ca Lidia e bolnavioara. Elenado, eu zic ca ea trebuie sa bea acum foarte multe lichide, sa nu se deshidrateze. Cu mancarea las-o mai moale, insa lichidele sunt foarte importante. Cum a reusit sa faca aceasta amigdalita? (am citit undeva pe site ca a facut amigdalita). Si ce fel de eruptie a facut pe piele? Ai sunat pediatra?
vesna
Feb 16 2006, 09:17 PM
CITAT(elenado @ Feb 16 2006, 07:14 PM)

[snapback]43492[/snapback]
Of, saracuta! Nu-i plac medicamentele...Imi pare rau ca e bolnavioara, mititica!
Insanatosire grabnica! Tine-ne la curent!
sousourel
Feb 16 2006, 11:26 PM
Sieu zic sa o hidratezi cat mai mult, ca papa nu o sa vrea... si mie imi spunea doctora ca e posibil ca bb-ii sa vomite de la antibiotic. Curaj, va trece!
elenado
Feb 17 2006, 09:15 AM
Din fericire, nu a mai vomitat. Am reusit sa-i dau lapte cu fainos inainte de culcare aseara. Pana la ora 4, cand a papat iar, a baut mititica un biberon de ceai si unul de apa. Acum vad ca s-a mai linistit. Probabil ca dupa eruptia care i-a aparut incepe si organismul sa-si revina...
Jeni, crede-ma ca nu stiu cum a reusit sa faca amigdalita. Afara nu am scos-o decat luni, cand temperatura era peste 0, am stat o jumatate de ora si pentru prima data i-am pus fular peste suzi si nasuc. Poate ca i-am dat sa pape ceva prea rece, poate au avut ceva probleme cu gatul niste verisoare care au venit sambata pe la noi...nu stiu ce sa zic. Asta e, se intampla!
chryssrusu
Mar 6 2006, 09:06 PM
Si puiuta mea a vomitat de 4 ori de aseara pana acum! Nu stiu ce sa-i mai fac! N-a mancat lacom, a eructat, si imediat dupa aia a vomitat in jeturi de peste 0,5 metri! Ma bate gandul serios sa ma duc la doctor cu ea maine, ca nu stiu ce sa mai fac!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.