QUOTE(mihavesa @ Mar 18 2008, 09:04 AM)

dupa cum era de asteptat, parerile sunt pro si contra gradinitei .... este si firesc sa fie asa, deoarece copii sunt foarte diferiti, unul se adapteaza mai repede, altul mai greu. De aceea, giulia _ mamik, ar fi ideal sa alegi calea de mijloc, mai ales ca spui ca ai avea cu cine sa o lasi pe mama ta. Adica, ceea ce propun eu, este sa o acomodezi pe fetita incet cu gradinita : la inceput o duci dimineata, cand incepe programul, urmand ca mama ta sa o ia la ora mesei. Sa manance la pranz si sa doarma acasa. Apoi, incet incet sa o lasi si la restul programului, la inceput sa manance acolo si in ultima etapa sa doarma si la pranz. In felul acesta, nu privezi copilul de colectivitate, dar si o faci sa accepte un program in ritmul ei propriu. De altfel, am inteles ca in unele tari (de ex Italia) asa se procedeaza cu mersul la cresa, gradinita, ceea ce mi se pare f bine.suna interesant aceste play grupuri de care spui .... exista si in bucuresti ? cam pe unde ? poate imi dai si mie detalii, mai ales ca pretul de care spui este mic. Eu stiam un loc de joaca pt copii unde platesti intrarea de 250.000 lei, asta ar insemna cam 5 ore de 5 lei .... si oricum nu stai atat de mult .... deci tariful de 5 lei este super. Asteptam detalii.
Scuze am sarit peste raspunsul tau

.Pai eu nu sunt din Bucuresti Miha,sunt din Bacau.Da sunt sigura ca daca exista in orasul asta mult mai mic decat BUcurestiul,exista musai si acolo.Asa cred

si sper sa nu ma insel.Chiar o mamica din Bacau,care din pacate nu mai intra de foarte mult timp pe aici

isi ducea fetita cateva ore pe spatamana acolo.Da,pretul e mic asa zic si eu.M-am interesat iar femeile care stau acolo si au grija de copii nu sunt tocmai niste educatoare,ci studente care lucreaza part time

.In fine, sunt supuse unor teste ca sa vada daca sunt capabile sa supravegheze niste copii.Cum am mai spus,nu mi-am dus fetita niciodata,dar intentionez sa o duc cat de curand.Oricum am idee cum e.Presupun ca e ca in parc

QUOTE(meli @ Mar 18 2008, 04:23 PM)

Giulia si eu am vrut sa o dau la cresa pe Kira pt. ca nu am cu cine sa o las,nu mai sunt locuri asa ca am decis sa stau inca un an(sau cat e nevoie) acasa pana cand o primesc la gradi.

Eu de ex. vad ca desi Kira inca nu a implinit 2 ani ar fi pregatita sa mearga la cresa,e foarte sociabila,curajoasa si prietenoasa cu toata lumea. Si eu asa stiam ca un copil abia dupa 3 ani e pregatit pt. gradi,acum sunt fericita ca vom fi impreuna inca un an,o sa-mi fie tare greu cand o sa fie la gradi

,dar ea cum vede copii nici nu ma baga in seama.

Nu mai fi suparata Giulia,suntem diferiti si gandim altfel,e ceva normal.

Mami nu m-am suparat,doar ca mi-am exprimat liber decizia de a nu o da pe Daria la 2 ani si ceva la camin.Dar nu am nimic cu mamele care isi dau copii mai de mici la gradinita/camin.Si Daria la fel imi face in parc

.Cand ajung acolo fuge de rupe pamantul la primul grupulet de copii.Cred ca ar trebui sa o dau la clasa 1 de pe acuma

...ca observ ca mai mult trage la copii trecuti de 4-5 ani

.Si de obicei acestia nu o baga in seama ca deh,ei is mari si matulica asta e mica,nu stie sa se joace ca ei

.Daca ar fi sa ma iau dupa dorintele fetitei si inclinatele ei ar trebui maine sa o duc la gradinita.Dar consider ca mai are de asteptat .Plus ca am ramas putin...

cand am fost sa vizitez grdinita cea mai aproape de casa

.Geamuri de pe timpuri cu parti sparte de interperii ale naturii si suiera vantul prin ele,scaunele si mese vechi de pe tcand eram eula gradi(ma jur ca imi amintesc ca pe scunele din alea am stat si eu)si sunt intr-o stare foarte proasta,nici o husa pe mese,scaune,jucarii defecte,demontate de ceilalti copii care au terecu prin gradinita de-a timpul anilor si toiletele sunt de.....

.Credeti-ma,am avut un soc

.Ma intrebam la un moment dat daca ma aflu in anul 1986 pe cand mergeam eu la gradinita sau in 2008???Zau,oare sunt multe scoli si gradinite de genul asta in RO sau este un caz mai rar?Am intrebat o ingrijitoare de acolo de ce nu s-au facut modernizari pana acum si mi-a raspuns sec:"NU sunt fonduri,doamna1"si ca ea una considera ca 150 ron pe care ii plateste un parinte pt o luna de mers la gradi e prea putin.Pai ...in conditile alea cam cat ar vrea?

Si revenind la ale noastre,Meli si intentionezi sa dai fetita la anul la gradi?Si pana atunci vei sta tu cu ea?Cu altcineva nu o poti lasa ca sa poti merge la lucru inapoi?Stiu ca e f greu cu locurile la gradinita....
QUOTE(onuta_dec @ Mar 18 2008, 07:07 PM)

de ce banuiam eu ca va fi interpretat aiurea? stii doar bine ca nu am nimic cu tine si atunci nu vad de ce sa te retragi din discutie?

Pur si simplu exemplul tau cu trezitul si frigul mi-au fost la indemana si pe tine te-am citat, dar doar atat, nu e deloc ceva personal

eu va zic doar nu mai cocolositi copiii ... atata ... atat vreau sa scot in evidenta

Ok,ca sa aplanam orice discutie,am inteles eu gresit.Pace!