Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nu Stiu Ce Sa Fac!ajutati-ma,va Rog,cu Un Sfat!
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Crese, Gradinite, Scoli, Licee, Bone, Menajere.
giulia_mamik
Nu stiu ce sa fac.Se apropie perioada inscrierilor,adica in mai,si eu nu m-am hotarat inca daca sa o dau pe Daria sau nu la camin 39.gif .In septembrie va avea 2 ani si 7 luni si ma gandesc ca totusi e prea micuta sa mearga de pe acum la gradi/camin(cu program redus de 4 ore).Imi e mila de ea sa o trezesc dimineata,sa o duc iarna prin frig la gradi(cu toate ca e la 3 minute gradi de noi) si toate astea cum am scris mai sus le pun pe seama varstei fragede.Pe de alta parte ma gandesc ca se socializeaza mai repede,isi petrece timpul altfel cu copii,nu numai cu mama mea toata ziua si cu mine.Am auzit ca racesc foarte repede in colectivitate si capata mai repede bolile astea molipsitoare.Am intrebat pediatra si mi-a raspuns:"daca ai cu cine sa o lasi si totusi ti-e mila de ea,sfatul meu e sa astepti pana la 3 ani jumate,atunci va fi mult mai imuna la raceli si alte boli caci va fi mai marisoara.iar timp de socializare va avea si de la 3 ani in colo!".Trebuie sa mentionez ca nu imi raceste des.Iarna asta a racit de 2 ori ,dar nu a necesitat antibiotic sau altele,ultima oara racind in decembrie.La mancare e putin mofturoasa dar mananca normal,nu ma plang.Si mai specific ca sta mereu cu mama mea,deci avem cu cine o lasa in permanenta.Voi ce parere aveti?Cum ati proceda sau cum ati procedat?E bine sa aman pt la anul in 2009? 39.gif
radu claudia

eu am hotarat sa mai aman ptr la anul deoarece piciul meu face in sept 3 ani si tot cred ca e mic ptr a-l da la gradi!

a iesit si mama mea la pensie, ptr ca pana acum statea cu soacra si eu mai mult de-asta am vrut sa il dau la gradi, dar acum ca sta si mama mea acasa, asa ca am hotarat sa il mai tin 1 an acasa.
deci sfatul meu : mai las-o 1 an acasa!
onuta_dec
Ei da nu-i mai protejati atata pe copii ca nu sunt atat de fragili pe cat par, sunt doar in miniatura dar sunt niste fiinte extraordinar de puternice. Probabil daca as fi avut cu cine sa o las nu o dadeam la gradinita de la 2 ani si nici 4 luni, dar decat sa aiba o bunica care sa o alinte si care nu intelege ca exista si niste reguli, prefer gradinita. e adevarat mare pb la gradi sunt racelile, bolile si aici tu decizi daca mai astepti. Eu nu am avut de ales si am dat-o dar i-a mers foarte foarte bine. Pe langa ca stateam prin casa mai ales fiind iarna si nu avea copii si se plictisea, acolo invata o multime de lucruri noi, se distreaza, isi consuma energia, acolo mananca desi acasa face mofturi ... eu suntt f multumita de evolutia ei de cand e la gradinita si nu imi pare rau deloc. Mai ales ca ea vrea la gradi, daca e cu tipete si urlete atunci o mai lasi acasa , te mai gandesti ...
marnie
Eu nu as da o pe fiimea decat dupa ce va implini 3 anisori.De socializare are parte in parc stand 2 ore cu alti copii cu care vorbesc,se bat,se joaca,cu papusi,unelte pt nisip etc.Ce ii mai lipseste?
alyna
Matei merge deja la cresa de o luna 3.gif II merge foarte bine,cu exceptia unei raceli care ne-a chinuit putin(dar nu dau vina neaparat pe colectivitate,deoarece el a avut de mic o imunitate mai scazuta).S-a acomodat relativ repede(deja dupa 5 zile nici nu se mai uita la mine cand plecam).E vesel mereu,cand il iau de la cresa.Doarme acolo zilnic,in conditiile in care,nu doarme cu nimeni altcineva decat cu mine,cand e acasa.Le pun muzica in fiecare zi si a invatat miscari noi de dans 10.gif E mai sociabil,mai comunicativ(chiar daca vorbeste in limba lui).Sunt foarte,foarte, multumita de conditii.Mancarea e foarte buna(am gustat-o si eu),e mereu schimbat,curat...ce mai:am avut noroc sa gasim o cresa buna.Am ales varianta asta deoarece,eu una,am mai multa incredere in personalul de la cresa decat intr-o bona.
andoralu
QUOTE(alyna @ Mar 12 2008, 10:14 PM) *
Matei merge deja la cresa de o luna 3.gif II merge foarte bine,cu exceptia unei raceli care ne-a chinuit putin(dar nu dau vina neaparat pe colectivitate,deoarece el a avut de mic o imunitate mai scazuta).S-a acomodat relativ repede(deja dupa 5 zile nici nu se mai uita la mine cand plecam).E vesel mereu,cand il iau de la cresa.Doarme acolo zilnic,in conditiile in care,nu doarme cu nimeni altcineva decat cu mine,cand e acasa.Le pun muzica in fiecare zi si a invatat miscari noi de dans 10.gif E mai sociabil,mai comunicativ(chiar daca vorbeste in limba lui).Sunt foarte,foarte, multumita de conditii.Mancarea e foarte buna(am gustat-o si eu),e mereu schimbat,curat...ce mai:am avut noroc sa gasim o cresa buna.Am ales varianta asta deoarece,eu una,am mai multa incredere in personalul de la cresa decat intr-o bona.

Buna! vad ca esti din Iasi....imi poti spune si mie la ce cresa duci pitikul si ce conditii sunt???A trebuit sa mergi din timp sa-l inscrii? Sau cum?
Merci 6.gif
alyna
Matei merge la cresa 8,din Tatarasi(cu toate ca noi stam in Vama Veche).Nu a trebuit sa-l inscriu din timp,am mers pur si simplu si am vb cu directoarea(cu atentia cuvenita 3.gif ).Conditiile sunt bune,e curat,ingrijitoarele au grija de ei(ii schimba,le da sa pape,ii pun pe olita de vreo 3 ori pe zi),mancarea e buna....eu una sunt foarte multumita(pana acum).Au vizionat si teatru de papusi(in incinta cresei).Asculta muzica tot timpul(cand dorm le pun muzica de leagan).Imi place ca daca transpira ii schimba bluzita,e mereu cu scutecul uscat(si am fost in momente diferite ale zilei,ca sa verific,sa vad daca nu cumva sunt atente doar innainte de a veni parintii sa-i ia acasa).A fost racit dar nu l-am gasit niciodata cu nasul murdar de mucisori(mirosea a servetele umede,semn ca nu-l sterg cu hartie igienica sau servete uscate ,sa-l irite).Ni se cere sa aducem zilnic 2 pampersi,hainute de schimb,sa aiba suzeta si biberon daca inca mai foloseste si taxa e de 5ron pe zi(daca lipseste,se reporteaza suma luna urmatoare).
andoralu
Merci mult de informatii 6.gif
Cum de ati ajuns chiar la cresa de acolo? V-a recomandat-o cineva? Noi stam la Piata Nicolina si auzisem ca ar fi o cresa buna in Cantemir 39.gif
Tu te-ai mai interesat si la alte crese?
alyna
Noua ne-a zis de cresa asta, o prietena, care are fetita acolo,la grupa mare.Am cautat si in zona asta,dar,din nefericire nu am gasit locuri la cresele bune.Am gasit loc doar in crese care semanau mai mult cu niste camere de spital 2.gif Chiar daca voi gasi loc mai aproape,nu am de gand sa-l mut de acolo,pentru ca pana acum,ii merge bine.Acum caut o gradinita buna in apropiere.
andoralu
oki! merci mult 6.gif
freedelia
Revenind la topicul giuliei, parerea mea este ca nu atat din punct de vedere al sanatatii este prea devreme sa duci copilul la cresa, ci din punct de vedere al dezvoltarii psihice si emotionale. Eu am citit foarte mult si, desi exista argumente in ambele sensuri, pe mine m-au convins cele care sustineau ca un copil pana in 3 ani nu este pregatit sa fie supus unui program, ca invatarea structurata la aceasta varsta ii creeaza niste patternuri in gandire si logica mai tarziu si nu in ultimul rand ca nu este pregatit sa se "lupte" pentru atentia unui adult cu alti copii.

Sfatul meu este sa astepti, mai ales ca o ai pe mama ta si nu trebuie sa gasesti o bona, etc. Este foarte important sa socializeze, fie in parc, fie acasa la alti copii sau sa vina alti copii acasa la voi. Nu stiu daca in Romania se practica, dar aici (in comunitatea de straini, nu la chinezi) sunt foarte populare play group-urile. Mai multe mame cu copii de varste apropiate, se intalnesc fie intr-un loc de joaca, foe prin rotatie la una din ele acasa, si copiii se joaca, mamele discuta. Asta se practica de la cateva luni, cand e mai mult pentru mame, care schimba impresii, sfaturi, etc. Apoi, de la 6-7 luni cand copiii incep sa se joace, este foarte interesant, cum se studiaza, se joaca cu jucariile celorlalti, etc. Si cresc impreuna, pana la 3 ani, cand se duc la gradinita.

maria75
QUOTE(freedelia @ Mar 14 2008, 03:31 AM) *
Revenind la topicul giuliei, parerea mea este ca nu atat din punct de vedere al sanatatii este prea devreme sa duci copilul la cresa, ci din punct de vedere al dezvoltarii psihice si emotionale. Eu am citit foarte mult si, desi exista argumente in ambele sensuri, pe mine m-au convins cele care sustineau ca un copil pana in 3 ani nu este pregatit sa fie supus unui program, ca invatarea structurata la aceasta varsta ii creeaza niste patternuri in gandire si logica mai tarziu si nu in ultimul rand ca nu este pregatit sa se "lupte" pentru atentia unui adult cu alti copii.

Pe mine una m-ai convins de mai demult cu argumentul dezvoltarii emotionale. daca o mama are posibilitatea, si eu cred ca ar trebui sa-l tin acasa.Boli poate lua de oriunde( de la cresa, de la bona, de la noi).Plus ca are vreme de socializare de o sa i se acreasca de atata socializare. Nu te lasa ritmul vietii de azi sa stai deoparte. Perioada geniului insingurat a apus. Si de la grupa mica pina la maturitate va tot socializa.
alyna
Eu va spun ce se intampla cu Matei 8.gif Azi dimineata,s-a dus la usa de la intrare(la ora 8 dim,cand trebuie sa plecam la cresa,in mod normal)si incerca sa se incalce cu ghetutele.Arata spre usa de la intrare si boscorodea in limba lui.L-am intrebat daca vrea sa mearga la copii si a dat afirmativ din cap yahoo.gif Nu cred ca un copil care se simte rau in colectivitate,ar fi asa nerabdator sa se intoarca.Are toata atentia noastra cand vine de la cresa,la ora 2-3.De cand e mic,a fost doar in prezenta noastra,a parintilor si cea a bunicilor.Deja incepuse sa se comporte ca un copil rasfatat(e greu sa nu fie asa,din moment ce e singurul copil si nepot)in pofida incercarilor mele de a-l tempera.De cand merge la cresa,s-a schimbat.Nu mai face asa des scandal,s-a obisnuit sa imparta ce are cu altii.Si eu am fost data la cresa de la 2 ani,pentru ca parintii nu si-au permis sa stea acasa cu mine.Cu toate astea,nu am simtit niciodata ca parintii m-ar fi neglijat atunci,sau ca ar fi trebuit sa concurez cu cineva pentru atentia lor.Verisorii mei au fost crescuti pana la 5 ani de bunica lor.Sunt amandoi firi foarte introvertite,care prefera sa stea mai mult in casa decat sa iasa cu prietenii la un suc.Eu si fratele meu suntem foarte sociabili,usor adaptabili si iubim iesirile cu grupul de prieteni.Poate e doar o coincidenta...sau poate nu.Inca un exemplu:o prietena isi lasa baietelul(cu un an mai mare ca Matei)cu soacra sa(nu a vrut sub nici un chip sa-l dea la cresa).Baiatul parca e speriat de bombe:daca vrei sa te apropii de el,se ascunde,la propriu,sub fusta mamei sale.Daca vrei sa-l pupi,plange.Nu mananca singur(nu pentru ca nu poate ci pentru ca e obisnuit sa i se dea.Bunica-sa nu mai are rabdare sa-l educe cum trebuie,sa-l invete chestii elementare).Si mama mea,mi-a zis,ca la varsta ei,nu ar mai avea rabdare sa mai creasca un copil.Si o inteleg.La 51 de ani,dupa ce a muncit o viata si dupa ce a crescut 2 copii,nici eu nu as mai avea.Dar degeaba am lungit-o eu atat,pentru ca,in fond,fiecare parinte face cum crede ca e mai bine pentru copilul sau mwah.gif
ina1910
Parerea mea este sa nu te grabesti cu datul la gradi. Daca ai pe cineva din familie care sa se ocupe de copil e super.

Eu pe baietel l-am dat la 4 ani la gradi si tot am avut probleme cu copiatul obiceiurilor proaste de la alti copii, dat fiind faptul ca fiind o gradi particulara, educatoarea se cam ferea sa le faca observatie. Ca sa nu mai spun de mancare, ca de unde acasa manca orice, incepuse cu fite, ca vezi doamne vrea napolitane in loc de fructe ca asa le da mr. cook-asta era bucatarul-la gustare, ca vrea supa fara galusti etc. 14.gif

Asa ca, cu fetita nu mai repet gresala- o sa faca doar anul pregatitor si gata! E mai bine sa-i tii cat mai mult pe langa parinti si sa le dai un start corect.
giulia_mamik
Multumesc fetelor de raspunsuri.Sunteti niste scumpe 6.gif .Vad ca am primit si un mesaj privat care m-a convins definitiv ca o voi tine acasa pana la anul in toamna.Stiti care e chestia care ma omoara fool.gif ?Am o prietena care are fetita cu 2 luni mai mica decat Daria mea si e hotarata sa o dea la camin in toamna(8 ore pe zi).Am fost tentata sa o inscriu si eu dar dupa lungi cugetari am inceput sa ma indoiesc ca vreau cu adevarat sa o duc la gradi.Cand a auzit prietena mea ca nu cred ca o voi da anul asta la gradi sau camin a venit cu nspe mii de argumente pro ca sa am convinga ca este necesar ca fiica mea sa mearga in colectivitate.Chestii de genul:ai sa vezi fiimea ce repede o sa vorbeasca,ce sociabila va fi,cate chestii frumoase si utile va invata,cat de inteligenta va fi etc...Tipa nu are cu cine isi lasa fata da nici alte ocupatii nu are ... 39.gif .In fin,sa nu credeti acum ca eu vroiam sa o dau musai la gradi ca sa fiu in pas cu prietena mea.In nici un caz.Vroiam sa fie mama mai libera 4 ore pe zi,sa isi petreaca timpul altfel fetita,ma gandeam ca urmeaza la anul sa imi sustin lucrarea de licenta si m-ar fi ajutat mai mult daca Daria ar fi fost la gradinita.Dar cand a auzit mama ca intentionez sa o insciu pe Daria, nu va inchipuiti cat de nemultumita a ramas si ce morala am primit.Mi-a si spus ca pe noi la 3ani jumate-4 ne-a dat la gradinita,si nu suntem inapoiate sau proaste,suntem destul de sociabile...Numai cand ma gandesc ca as trezi-o dimineata la 8 (si poate ea ar dormi pana la 9 in colo) ca sa ajungem la 9 la camin/gradinita si afara sa mai fie si -10 grade iarna fool.gif .

Delia,sa stii ca si la noi sunt sunt play grupuri din astea.Aici in schimb sunt pe bani si au locuri anume amenjate cu educatoare.De exemplu ai treaba 2 ore in oras si nu poti sa iti ei copilul cu tine te duci acolo il lasi iar la intoarcere platesti 5 ron pe ora(nu mi se pare foarte mult).Locul e anume amenjat cu topogane,scarnciope,tot felul de jucarii,jocuri educative...Mi se pare interesant cu toate ca nu am dus-o niciodata pe Daria dar am auzit mamici care sunt multunite de acest program.
onuta_dec
Acum zau asa mi se pare ca se exagereaza cu chestiile negative scose pe gat gradinitei. Eu am fost de la 3 si am murit sau ce mama zmeilor? Fie-mea e de la 2 ani si 3 luni si a ramas cu ceva sechele? Nu pot intelege supraprotectia asta a mamelor ca vai se scoala asa deevremeee la ora 8 ca -10 grade ... pai in ritmul asta niciodata nu va fi pregatit copilul sa iasa de sub aripa mamei. Am o vecina care are un baiat de 4 ani si nu l-a dat la gradi ca vai e sensibil si acasa cred ca a inebunit si pe deasupra a fost si numai racit si nu era in nici o colectivitate. Da, o sa aiba o viata inainte sa socializeze si sa se desprinda de mama, dar asta nu inseamna ca cele care nu-si dau copiii la gradinita trebuie sa o descrie ca pe un monstru cu nspe mii de capete si ca va ramane cu sechele pe viata si va avea frustrari si multe altele.
mihavesa
QUOTE(giulia_mamik @ Mar 12 2008, 03:16 AM) *
Nu stiu ce sa fac.
dupa cum era de asteptat, parerile sunt pro si contra gradinitei .... este si firesc sa fie asa, deoarece copii sunt foarte diferiti, unul se adapteaza mai repede, altul mai greu. De aceea, giulia _ mamik, ar fi ideal sa alegi calea de mijloc, mai ales ca spui ca ai avea cu cine sa o lasi pe mama ta. Adica, ceea ce propun eu, este sa o acomodezi pe fetita incet cu gradinita : la inceput o duci dimineata, cand incepe programul, urmand ca mama ta sa o ia la ora mesei. Sa manance la pranz si sa doarma acasa. Apoi, incet incet sa o lasi si la restul programului, la inceput sa manance acolo si in ultima etapa sa doarma si la pranz. In felul acesta, nu privezi copilul de colectivitate, dar si o faci sa accepte un program in ritmul ei propriu. De altfel, am inteles ca in unele tari (de ex Italia) asa se procedeaza cu mersul la cresa, gradinita, ceea ce mi se pare f bine.
QUOTE(giulia_mamik @ Mar 17 2008, 11:34 PM) *
Delia,sa stii ca si la noi sunt sunt play grupuri din astea.Aici in schimb sunt pe bani si au locuri anume amenjate cu educatoare.De exemplu ai treaba 2 ore in oras si nu poti sa iti ei copilul cu tine te duci acolo il lasi iar la intoarcere platesti 5 ron pe ora(nu mi se pare foarte mult).Locul e anume amenjat cu topogane,scarnciope,tot felul de jucarii,jocuri educative...Mi se pare interesant cu toate ca nu am dus-o niciodata pe Daria dar am auzit mamici care sunt multunite de acest program.
suna interesant aceste play grupuri de care spui .... exista si in bucuresti ? cam pe unde ? poate imi dai si mie detalii, mai ales ca pretul de care spui este mic. Eu stiam un loc de joaca pt copii unde platesti intrarea de 250.000 lei, asta ar insemna cam 5 ore de 5 lei .... si oricum nu stai atat de mult .... deci tariful de 5 lei este super. Asteptam detalii.
giulia_mamik
QUOTE(onuta_dec @ Mar 18 2008, 08:50 AM) *
Acum zau asa mi se pare ca se exagereaza cu chestiile negative scose pe gat gradinitei. Eu am fost de la 3 si am murit sau ce mama zmeilor? Fie-mea e de la 2 ani si 3 luni si a ramas cu ceva sechele? Nu pot intelege supraprotectia asta a mamelor ca vai se scoala asa deevremeee la ora 8 ca -10 grade ... pai in ritmul asta niciodata nu va fi pregatit copilul sa iasa de sub aripa mamei. Am o vecina care are un baiat de 4 ani si nu l-a dat la gradi ca vai e sensibil si acasa cred ca a inebunit si pe deasupra a fost si numai racit si nu era in nici o colectivitate. Da, o sa aiba o viata inainte sa socializeze si sa se desprinda de mama, dar asta nu inseamna ca cele care nu-si dau copiii la gradinita trebuie sa o descrie ca pe un monstru cu nspe mii de capete si ca va ramane cu sechele pe viata si va avea frustrari si multe altele.

Onuta,chiar nu stiu de ec ai luat foc asa tare?Sincer,asta e modul meu de a gandi in privinta gradinitei.Nu am zis in nici un caz ca nu e buna gradinita.Ca daca o consideram un monstru cu nspe mii de capete cum zici tu mai sus saream peste ea 4.gif .Daca citesti cu atentie cei vedea ca intentionez la anul sa o dau la gradinita...decinu e nici un bai.Am zis pur si simplu ca eu persoanal cred ca fiimea nu
e inca pregatita pt asa ceva.Iar faza cu trezitul dimineata si frigul de afara fac parte din motivele pt care
eu nu vreau sa o dau de la 2 ani si un pic la gradinita.Ce e asa rau in asta nu inteleg?Fratilor,fiecare e liber sa isi creasca copilul asa cum vrea.Si la fel de liberi suntem sa ne exprimam si punctul de vedere.Asa ca va rog eu din sufletul sa nu mai iscam certuri aiurea si sa aruncam cu vorbe care totusi dor.Va rog eu!Si cu acesta eu ma retrag de la acest subiect definitiv.Puteti sa il si stergeti...nu ma supar.
meli
Giulia si eu am vrut sa o dau la cresa pe Kira pt. ca nu am cu cine sa o las,nu mai sunt locuri asa ca am decis sa stau inca un an(sau cat e nevoie) acasa pana cand o primesc la gradi. yahoo.gif Eu de ex. vad ca desi Kira inca nu a implinit 2 ani ar fi pregatita sa mearga la cresa,e foarte sociabila,curajoasa si prietenoasa cu toata lumea. Si eu asa stiam ca un copil abia dupa 3 ani e pregatit pt. gradi,acum sunt fericita ca vom fi impreuna inca un an,o sa-mi fie tare greu cand o sa fie la gradi cray.gif ,dar ea cum vede copii nici nu ma baga in seama. 33.gif Nu mai fi suparata Giulia,suntem diferiti si gandim altfel,e ceva normal. mwah.gif
onuta_dec
QUOTE(giulia_mamik @ Mar 18 2008, 03:18 PM) *
Onuta,chiar nu stiu de ec ai luat foc asa tare?Sincer,asta e modul meu de a gandi in privinta gradinitei.Nu am zis in nici un caz ca nu e buna gradinita.Ca daca o consideram un monstru cu nspe mii de capete cum zici tu mai sus saream peste ea 4.gif .Daca citesti cu atentie cei vedea ca intentionez la anul sa o dau la gradinita...decinu e nici un bai.Am zis pur si simplu ca eu persoanal cred ca fiimea nu
e inca pregatita pt asa ceva.Iar faza cu trezitul dimineata si frigul de afara fac parte din motivele pt care
eu nu vreau sa o dau de la 2 ani si un pic la gradinita.Ce e asa rau in asta nu inteleg?Fratilor,fiecare e liber sa isi creasca copilul asa cum vrea.Si la fel de liberi suntem sa ne exprimam si punctul de vedere.Asa ca va rog eu din sufletul sa nu mai iscam certuri aiurea si sa aruncam cu vorbe care totusi dor.Va rog eu!Si cu acesta eu ma retrag de la acest subiect definitiv.Puteti sa il si stergeti...nu ma supar.

de ce banuiam eu ca va fi interpretat aiurea? stii doar bine ca nu am nimic cu tine si atunci nu vad de ce sa te retragi din discutie? 10.gif Pur si simplu exemplul tau cu trezitul si frigul mi-au fost la indemana si pe tine te-am citat, dar doar atat, nu e deloc ceva personal 6.gif
eu va zic doar nu mai cocolositi copiii ... atata ... atat vreau sa scot in evidenta yes.gif
giulia_mamik
QUOTE(mihavesa @ Mar 18 2008, 09:04 AM) *
dupa cum era de asteptat, parerile sunt pro si contra gradinitei .... este si firesc sa fie asa, deoarece copii sunt foarte diferiti, unul se adapteaza mai repede, altul mai greu. De aceea, giulia _ mamik, ar fi ideal sa alegi calea de mijloc, mai ales ca spui ca ai avea cu cine sa o lasi pe mama ta. Adica, ceea ce propun eu, este sa o acomodezi pe fetita incet cu gradinita : la inceput o duci dimineata, cand incepe programul, urmand ca mama ta sa o ia la ora mesei. Sa manance la pranz si sa doarma acasa. Apoi, incet incet sa o lasi si la restul programului, la inceput sa manance acolo si in ultima etapa sa doarma si la pranz. In felul acesta, nu privezi copilul de colectivitate, dar si o faci sa accepte un program in ritmul ei propriu. De altfel, am inteles ca in unele tari (de ex Italia) asa se procedeaza cu mersul la cresa, gradinita, ceea ce mi se pare f bine.suna interesant aceste play grupuri de care spui .... exista si in bucuresti ? cam pe unde ? poate imi dai si mie detalii, mai ales ca pretul de care spui este mic. Eu stiam un loc de joaca pt copii unde platesti intrarea de 250.000 lei, asta ar insemna cam 5 ore de 5 lei .... si oricum nu stai atat de mult .... deci tariful de 5 lei este super. Asteptam detalii.
Scuze am sarit peste raspunsul tau fool.gif .Pai eu nu sunt din Bucuresti Miha,sunt din Bacau.Da sunt sigura ca daca exista in orasul asta mult mai mic decat BUcurestiul,exista musai si acolo.Asa cred 39.gif si sper sa nu ma insel.Chiar o mamica din Bacau,care din pacate nu mai intra de foarte mult timp pe aici 2.gif 2.gif isi ducea fetita cateva ore pe spatamana acolo.Da,pretul e mic asa zic si eu.M-am interesat iar femeile care stau acolo si au grija de copii nu sunt tocmai niste educatoare,ci studente care lucreaza part time 39.gif .In fine, sunt supuse unor teste ca sa vada daca sunt capabile sa supravegheze niste copii.Cum am mai spus,nu mi-am dus fetita niciodata,dar intentionez sa o duc cat de curand.Oricum am idee cum e.Presupun ca e ca in parc 39.gif
QUOTE(meli @ Mar 18 2008, 04:23 PM) *
Giulia si eu am vrut sa o dau la cresa pe Kira pt. ca nu am cu cine sa o las,nu mai sunt locuri asa ca am decis sa stau inca un an(sau cat e nevoie) acasa pana cand o primesc la gradi. yahoo.gif Eu de ex. vad ca desi Kira inca nu a implinit 2 ani ar fi pregatita sa mearga la cresa,e foarte sociabila,curajoasa si prietenoasa cu toata lumea. Si eu asa stiam ca un copil abia dupa 3 ani e pregatit pt. gradi,acum sunt fericita ca vom fi impreuna inca un an,o sa-mi fie tare greu cand o sa fie la gradi cray.gif ,dar ea cum vede copii nici nu ma baga in seama. 33.gif Nu mai fi suparata Giulia,suntem diferiti si gandim altfel,e ceva normal. mwah.gif
Mami nu m-am suparat,doar ca mi-am exprimat liber decizia de a nu o da pe Daria la 2 ani si ceva la camin.Dar nu am nimic cu mamele care isi dau copii mai de mici la gradinita/camin.Si Daria la fel imi face in parc 71.gif .Cand ajung acolo fuge de rupe pamantul la primul grupulet de copii.Cred ca ar trebui sa o dau la clasa 1 de pe acuma 24.gif 10.gif ...ca observ ca mai mult trage la copii trecuti de 4-5 ani 17.gif .Si de obicei acestia nu o baga in seama ca deh,ei is mari si matulica asta e mica,nu stie sa se joace ca ei 2.gif .Daca ar fi sa ma iau dupa dorintele fetitei si inclinatele ei ar trebui maine sa o duc la gradinita.Dar consider ca mai are de asteptat .Plus ca am ramas putin... 13.gif cand am fost sa vizitez grdinita cea mai aproape de casa fool.gif .Geamuri de pe timpuri cu parti sparte de interperii ale naturii si suiera vantul prin ele,scaunele si mese vechi de pe tcand eram eula gradi(ma jur ca imi amintesc ca pe scunele din alea am stat si eu)si sunt intr-o stare foarte proasta,nici o husa pe mese,scaune,jucarii defecte,demontate de ceilalti copii care au terecu prin gradinita de-a timpul anilor si toiletele sunt de..... 102.gif .Credeti-ma,am avut un soc fool.gif .Ma intrebam la un moment dat daca ma aflu in anul 1986 pe cand mergeam eu la gradinita sau in 2008???Zau,oare sunt multe scoli si gradinite de genul asta in RO sau este un caz mai rar?Am intrebat o ingrijitoare de acolo de ce nu s-au facut modernizari pana acum si mi-a raspuns sec:"NU sunt fonduri,doamna1"si ca ea una considera ca 150 ron pe care ii plateste un parinte pt o luna de mers la gradi e prea putin.Pai ...in conditile alea cam cat ar vrea? 40.gif Si revenind la ale noastre,Meli si intentionezi sa dai fetita la anul la gradi?Si pana atunci vei sta tu cu ea?Cu altcineva nu o poti lasa ca sa poti merge la lucru inapoi?Stiu ca e f greu cu locurile la gradinita....
QUOTE(onuta_dec @ Mar 18 2008, 07:07 PM) *
de ce banuiam eu ca va fi interpretat aiurea? stii doar bine ca nu am nimic cu tine si atunci nu vad de ce sa te retragi din discutie? 10.gif Pur si simplu exemplul tau cu trezitul si frigul mi-au fost la indemana si pe tine te-am citat, dar doar atat, nu e deloc ceva personal 6.gif eu va zic doar nu mai cocolositi copiii ... atata ... atat vreau sa scot in evidenta yes.gif
Ok,ca sa aplanam orice discutie,am inteles eu gresit.Pace! 6.gif
meli
Giulia nu am absolut pe nimeni aici. 71.gif Cand am ceva treaba,am prieteni f. buni care ma ajuta si stau cu fata.Nu mai vreau sa ma intorc la vechiul meu loc de munca ca nu e bine platit,acum vreau mai multi bani.71.gif Cred ca de la anul viitor va merge la gradi,dar pana atunci ma interesez ca sa aiba locul asigurat.
Mamicuta2006
QUOTE(giulia_mamik @ Mar 17 2008, 11:34 PM) *
Cand a auzit prietena mea ca nu cred ca o voi da anul asta la gradi sau camin a venit cu nspe mii de argumente pro ca sa am convinga ca este necesar ca fiica mea sa mearga in colectivitate.Chestii de genul:ai sa vezi fiimea ce repede o sa vorbeasca,ce sociabila va fi,cate chestii frumoase si utile va invata,cat de inteligenta va fi etc...

Aici nu sunt de acord: fiecare copil cu ritmul lui. Al meu are doi ani si o luna, e foarte sociabil,are vocabular destul de vast, chiar vorbeste neintrebat cu lumea pe strada sau in magazine, numara pana la 10, de la 1 an si 11 luni recunoaste toate literele alfabetului, tot de atunci am scapat si noaptea de pampers (ziua nu mai punem pampers de la 1 an si 10 luni)...si totusi nu merge nici la cresa si nici la gradi. Eu sunt total pro-socializare, pro-gradinita, dar am simtit ca nu e pregatit si de aceea mai stam un an acasa,dar asta nu inseamna ca nu invatam. Toata ziua rasfoim carti, citim povesti,invatam poezii(eu ii zic inceputul, iar el continua), ne jucam, ne plimbam, numaram, vorbim foarte mult, socializam in parc cu alti copii. Suntem foarte dinamici, progresam yahoo.gif . Si bolnaviori nu am fost, doar o banala raceala, atat. Eu simt ca ii este mai bine cu mine decat la gradi, e probabil acel instinct matern care imi dicteaza ce e mai bine pentru puiul meu. De la varsta de 3 ani va merge la gradinita, negresit.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.