Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cu Copilul Mic In Concediu
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Clubul Mamicilor
Natalia
Mamicile care au fost deja in concediu, ne pot da sfaturi celor care urmeaza sa mergem cu bebelasii in vacanta? Stiu ca depinde de locul unde mergem, dar care ar fi lista de lucruri obligatorii, indiferent de locatie. Stiu ca avem tendinta de a lua mai multe lucruri decat e necesar asa ca dupa ce ati venit din concediu ce nu ati mai lua cu voi daca ar fi sa plecati din nou.
daniela84
Buna idee Natalia...sa stii ca si noi plecam anul acesta cu bebe in concediu la mare si ne e greu sa ne hotaram ce luam cu noi si ce lasam acs...dar mai bine imi iau mie si sotului doar 2 randuri de haine si sa aiba bebe de toate...oricum nu trebuie in nici un caz sa lasam acs cremele de protectie solara si dupa plaja, palariutele lui bebe, tricoasele albe, aripioarele, colacul, jucariile si pampersii...inca ii mai folosim...
Dar asteptam sfaturi de la cele care au mai multa experieta in asta...
wyp
As adauga trusa de prim ajutor 3.gif
freedelia
Cand plecam din oras cu copiii, nu ne lipsesc niciodata medicamentele. Panadol, Smecta, Antuss (este un medicament pe nas infundat si tuse) si daca e drum lung Benadryl (in caz ca vrem sa adoarma mai repejor).

Cremele de plaja, cremele de dat la fundulet (adesea cand schimbi locul, pot aparea iritatii), sapunul lui bebe (adica lichidul acela cu care se spala bebe la baie).

Hainute, va recomand sa nu luati prea multe, desi eu una nu reusesc sa ma tin niciodata de recomandatea asta si mereu vin acasa cu jumatate din haine nefolosite.

Jucarii, mai ales daca e un drum mai lung si carticele potrivite varstei.

Mancare speciala pentru bebe -- laptele praf daca inca mai foloseste, borcanele daca inca mananca (fii-mea nu le mai accepta de la 10 luni, oricat de bune ar fi), cereale. Alte mancaruri, care se gasesc la supermarketuri, nu are rost sa le carati (iaurturi, branze, etc).

Daca mergeit la plaja sau la un hotel cu piscina, articole de plaja si de inot (jucarii de nisip, vesta gonflabila, colac)

Scutece, cat de multe, ca poate nu le gasiti exact pe cele folosite si daca aveti un copil mai sensibil se poate irita la fundulet.

Cam astea ar fi articolele esentiale si ar intra intr-o geanta de voiaj de marimi medii. Restul, mai ales daca aveti probleme cu luatul deciziilor, poate sa nu incapa nici intr-un geamantan din acela imens.

Vacanta placuta!
julie
Freedelia, la voi chiar a functionat Benadryl? Noi am experimentat pe Matthew citeva zile inainte de plecare si l-a facut si mai miriit-ciriit, ca sa nu mai vorbesc de agitat, asa ca pe drum nu i-am dat nimic.

La partea cu hainutele subscriu! Tocmai ne-am intors din vacanta luna asta si una dintre genti am adus-o inapoi numai cu lucruri neatinse. Mi-am promis ca nu voi mai facea aceiasi greasela dar ma cunosc asa ca stiu de pe acum ce se va intimpla 71.gif

De asemenea, eu am luat si Motrin pt febra si picaturele pt nas. Niste biscuiti pt pitici daca le plac in special pt drum, pe al meu cel putin "golden fish" l-au tinut ocupat pe avion.
freedelia
DA, la noi a functionat Benadryl, anul trecut cand am fost in State am condus mii de kilometri (un exemplu numai, am mers intins din Chicago in Oklahoma, 16 ore, ne mai opream doar pe autostrada). Si le-am dat piticilor Benadryl si a functionat destul de bine, au dormit mai mult ca de obicei. Insa poate a fost si leganatul masinii si oboseala acumulata in timpul calatoriei, nu stiu ce sa spun. Ca am mai incercat cu John cand a inceput sa mearga la gradi, voiam sa ii reglez somnul, sa il invat sa se culce mai devreme dupa-masa ca sa adoarma si seara mai devreme si sa se poata trezi pt gradinita. Dar atunci nu a functionat. Statea in pat si se uita pe pereti.
wyp
Nu uitati de produsele anti tantari (creme, spray, aparat) si de tacamurile speciale pt. bebe (lingurita, castronele, canita si bibe)
wyp
De cand sotul mi-a dat vestea ca plecam la mare pt. 4 zile am tot meditat ce sa pun in bagaj si mi-a iesit lista asta :
Produse :
1. bluza + pantaloni scurti—total 4 seturi
2. bluza maneca lunga + pantalon lung—3 seturi
3. sosete 2 perechi
4. caciula subtire
5. caciula groasa
6. bandana + palarie plaja
7. bavetica
8. sac de dormit
9. patura
10. cearceaf – 2 buc
11. prosop -- 2 buc
12. jucarii
13. carucior
14. port-bebe
15. umbrela- carucior
16. piscina

Cosmetice
1. pampers – 20 buc
2. pungi –20 buc
3. servetele umede
4. servetele
5. patura absorbanta
6. crema fund
7. crema corp + anti tantari
8. crema protectie solara
9. sapun lichid
10. bete urechi
11. ser fiziologic
Alimente
1. lapte praf
2. cereale
3. borcane fructe 4 + legume 4 buc
4. castron + lingurite 2 buc
5. biberon + tetina + capac lapte 2 buc
6. biberon ceai 1 buc
7. razatoare din sticla
Medicamente
1. spirt
2. supozitoare efferalgan- 4 buc
3. sirop Nurofen
4. vigantol
5. fese tifon
6. picaturi nas + Karvol
7. pomita nas

Arinna
Wyp nu uita si de termometru si vreo doua-trei pliculete de smecta. Poate ar trebui si un incalzitor pentru apa pentru laptic (sau ceai) daca stati la hotel si eventual ibricul in care ii fierbi apa in mod obisnuit, sau mai simplu, apa speciala pentru bebei care nu necesita fierbere.
Cat despre pampersi, eu as zice sa iei mai multi decat folosesti acasa pentru ca, de fiecare data cand am fost la mare, am consumat mai multi decat acasa. Ii faceam dus lui bebe dupa fiecare repriza de ,,plaja" si in plus, fiind foarte cald nu ii lasam un pampers mai mult de trei-patru ore ziua.
Haine, si eu sunt de principiul, ca mai bine ma intorc cu ele neatinse acasa decat sa am nevoie si sa nu am spalate si calcate.
Kitte
Am planuit sa mergem la mare (in Bulgaria) imediat dupa ce face puiul 1 an si nu stiu cum trebuie sa ma pregatesc.
Ce ar trebui sa iau cu mine specific pentru mersul la mare? Pe langa bagajele obisnuite, eu m-am gandit la un fierbator pentru laptele praf, lotiune de plaja speciala pentru bebei. Mai are nevoie de pasat la varsta aia? Sa cumpar un blender?
Ce jucarii specifice de mare ii pot cumpara pentru varsta de 1 an? Eu m-am gandit la piscina gonflabila, ca sa stea si el in apica. Altceva?
Borcanele cu amestec de legume pentru bebelusi care se gasesc in comert se servesc doar calde? Eu zic sa luam ceva sa le incalzim si sotul zice sa i le dam reci. Ati incercat sa le dati asa ceva? Ce ma sfatuiti sa iau cu mine?
Noi o sa avem acolo si masa platita (all inclusive, bufet suedez). Cam ce o sa poata manca el de acolo? Fructe nu o sa iau cu mine, sigur o sa fie destule si variate.
Precizez ca in statiune nu exista magazine, de asta vreau sa plec pregatita.
Orice sfaturi sau experiente pe care le-ati avut sunt binevenite.
irina_b48
Eu am fost de citeva ori in Bulgaria. Nu stiu sa iti zic cum e cu copilul acolo, dar stiu cam ce ofera ei. Fructele sint f bune, de asemenea au lactate f gustoase. Mincare gatita e de asemeni foarte buna, dar nu stii cum e facuta si nu e de dat puiului 7.gif Pe de alta parte, va avea deja un an, iar restrictii sint mai putine.
Referitor la borcanele, mai bine ia din romania cantitatea necesara pentru toata perioada. Stiu ca se dau incalzite, dar iti dau un pont: daca mergeti cu masina, esita incalzitoare de biberon care se monteaza la bricheta si sint mai ieftine decit cele de casa. Sau iei o cana si un fierbator si incalzesti la bain-marie in camera.
irisa
Ca veni vorba de mare sii noi vrem sa ajungem in vara asta la Mamaia, dar cred ca o sa stam la particulari (vrem sa inchiriem un apartament pt 2 cupluri) chiar daca Serban e micut. Inca nu ne-am facut planuri mai amanuntite.
Daca vrei sa-i faci ceva proaspat mai bine iei un:

Am pus imaginea invers 4.gif.
E foarte folositor pt papa pt copii, poti face si cantitate foarte mica. Eu am si robot de bucatarie cu blender, dar de cand mi-am luat din asta, s-a pus praful pe robot. Ma enerva ca nu puteam sa mixez cantitati mici. 4.gif
dviviond
Eu am fost anul trecut la mare, la Jupiter. Avea Matei 1 an si 3 luni.
I-am luat de acasa doar borcanele pentru masa de pranz... pe care i le incalzeam in camera de hotel.
In rest am gasit de toate acolo...ma refer la fructe si iaurturi.
Am plecat cu sufletul indoit ...dar a fost ma mult decat OK. 6.gif
bychi
Am fost anul trecut in Bulgaria cand cel mic avea aproape 8 luni. M-am carat cu borcanele dupa noi dar jumatate le-am adus inapoi. Am avut ce sa-i dam de mancare de la all inclusive.
Dimineata ii dadeam tot felul de fructe cu biscuiti sau cereale date la blender (il caram dupa noi in restaurant la fiecare masa). La pranz ii dadeam ori borcanel cu peste sau gratar de pui de la bufet; ori legume inabusite (cartofi, brocoli erau fara sare) cu ceva carne la gratar, plus rosii; supa i-o faceam dintr-un borcanel cu apa si ii rugam pe ei sa imi incalzeasca biberonul la microunde. Seara ii dadeam iaurt de la bufet pt ca era f bun si proaspat (i-am stresat pe chelneri sa-mi arate cutia cu data fabricatiei) sau cereale cu un fruct, sau cartofiori cu branzica de vaci de la ei.
Oricum gasesti prin supermarketuri cam tot ce ai nevoie pt copilas si la preturi asemanatoare cu ale noastre. Nu am vrut sa ma car cu prea multe alimente dupa mine si sa mi-i se strice in camera si nici nu am vrut sa luam frigider. A fost super asa si nu ne-am strsat prea tare. Copilul a avut pofta de mancare si nu au fost alte probleme.
dviviond
QUOTE(bychi @ Mar 11 2008, 02:00 PM) *
Am fost anul trecut in Bulgaria cand cel mic avea aproape 8 luni. M-am carat cu borcanele dupa noi dar jumatate le-am adus inapoi. Am avut ce sa-i dam de mancare de la all inclusive.
Dimineata ii dadeam tot felul de fructe cu biscuiti sau cereale date la blender (il caram dupa noi in restaurant la fiecare masa). La pranz ii dadeam ori borcanel cu peste sau gratar de pui de la bufet; ori legume inabusite (cartofi, brocoli erau fara sare) cu ceva carne la gratar, plus rosii; supa i-o faceam dintr-un borcanel cu apa si ii rugam pe ei sa imi incalzeasca biberonul la microunde. Seara ii dadeam iaurt de la bufet pt ca era f bun si proaspat (i-am stresat pe chelneri sa-mi arate cutia cu data fabricatiei) sau cereale cu un fruct, sau cartofiori cu branzica de vaci de la ei.
Oricum gasesti prin supermarketuri cam tot ce ai nevoie pt copilas si la preturi asemanatoare cu ale noastre. Nu am vrut sa ma car cu prea multe alimente dupa mine si sa mi-i se strice in camera si nici nu am vrut sa luam frigider. A fost super asa si nu ne-am strsat prea tare. Copilul a avut pofta de mancare si nu au fost alte probleme.

Sunt un pic off topic...dar poti sa-mi spui in ce statiune ai fost?
laura1977
Aici s-a mai discutat despre bebe in concediu.

http://www.treiursuleti.ro/forum/index.php?showtopic=10344

http://www.treiursuleti.ro/forum/index.php?showtopic=10219
bychi
QUOTE(dviviond @ Mar 11 2008, 03:40 PM) *
Sunt un pic off topic...dar poti sa-mi spui in ce statiune ai fost?

In Albena.
stefytza
Noi am fost la munte cu Isa la 5 luni.Am urcat cu ea la Babele chiar.Am stat la Moeciu de jos,apoi in Predeal.Inca nu papa decat laptic.Dar aveam si bucatarie la comun si ii incalzeam acolo lapticul.Poti cere de la hotel un incalzitor si un ibricut si incalzesti papa din borcanele la abur.Sau sa iei tu de acasa.Noi in predeal am cerut la receptie un fierbator si un ibric.Au fost dragute.Blendar la fel am si eu Irisa si sunt foarte multumita de el. O sa fie bine, o sa va descurcati.Nu e asa greu cum pare.Sa ii iei si lopatele sa se joace in nisip.Si hainute mai multe,ca doar nu o sa stai sa le speli.
Kitte
Mergem in Bulgaria, astia nu stiu decat germana, rusa si ocazional turca. Noi nu stim decat engleza, franceza si italiana. Nici o sansa sa ne descurcam sa le cerem ceva. Sora mea a mai fost si cu greu i-a explicat unei muieri ca vrea Marlboro. Deja Lights a fost prea complicat.
irina_b48
Ei, nu-i chiar asa "chinezeste". Eu m-am descurcat cu engleza de fiecare data. Dai mult din miini, e adevarat, e un fel de pantomima cu citeva cuvinte, dar te descurci intr-un final. In magazine chiar nu e nici o pb. Sint foarte amabili si dornici sa vinda si iti deseneaza daca vad ca nu va intelegeti 71.gif
E uitl sa iti iei o harta. Daca nu te orientezi, te duci cu harta si intrebi. Ideea e sa stii ce cauti.
Kitte
Cu privire la apa, nu ar fi bine sa bea apa de acolo sau sa o folosesc la lapte/ceai etc, nu?
diamica
Ce bine ca ati vorbit descpre asta!!! Si noi vrem sa mergem in Bulgaria cu Maria. Va avea aprox 1 an si jumatate. Imi prind bine toate experientele voastre. Am mai fost la mare in Romania cu Maria, cand avea 8 luni. Ne-am descurcar f bine. Chiar acolo i-a iesit primul dintisor.
Ancussa
Si noi vrem in vacanta, chiar maine plecam pentru o excursie in munti de doua zile.
David papa numai lapte formula si cereale acum, dar nu stiu: oare trebuie sa iau sterilizatorul cu mine?

Pana cand trebuie sa ii sterilizez biberoanele?
Kitte
Banuiesc ca pana inceteaza sa le foloseasca...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.