Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mocheta Sau Covor ?
Discutii Despre Copii > Casnicie, Familie > Casa Visurilor Tale
AdrianaC
Ce preferati sa puneti pe jos ? Mocheta, covor sau nimic, doar parchet sau linoleum ? Care ar fi avantajul ?
mihaela75
Eu acasa in ( in tara) aveam parchet si-mi doream mocheta peste tot,sa nu mai vad un colt cu parchet.Acum am mocheta lipita de podea ,peste tot( inafara de bucatarie)si mi-e dor de o bucatica de parchet ,cum era acasa ,frumos lustruit si mirosind a lemn 17.gif Oricum,cand o fi sa ne cumparam casa o sa pun parchet,m-am lecuit de mocheta. 10.gif
AdrianaC
Si noi avem acum in toate camerele parchet, iar pe hol, in bucatarie si in bai gresie.

Parchetul arata bine, se face usor curat, dar parca tot as lua un covoras sau la copii chiar o mocheta pe jos. Pe de alta parte, mocheta se intretine mai greu, covorasul trebuie batut destul de des ...

Nu stiu ce sa fac.
Criss_B
Eu am linoleu in casa (mai putin holurile unde am gresie) si peste am covoare.
De ce linoleu? Pentru ca linoleul poate fi spalat foarte usor si este mai cald ca gresia, iar parchetul mi se pare relativ dificil de intretinut...
De ce covoare? Pentru ca ma gandesc nu numai la aspirat ci si la batut si aerisit... mocheta este pusa in principiu sa acopere toata suprafata podelei, deci este mare si greu de manevrat, spalat si batut; pe cand covorul pus numai pe acolo unde se circula sau se sta prin casa, fara sa fie bagat sub mobile, se intretine mai usor...
kiki
Am stat o vreme doar cu parchetul gol. Arata super, dar se punea praf repede, stateam in permanenta cu sosete, chiar si vara ca era rece la picioare.
Si in plus, am dat o petrecere de un Revelion, primul de cand ne mutaseram in casa noastra si nu va spun cum arata parchetul meu a doua zi...
Asa ca am luat covor. 18.gif
chryssrusu
Eu am linoleum si peste el am pus o mocheta subtire, care se intretine mai usor. Am avut si covor, dar am renuntat repede la idee, in perioada respectiva avand inca papagalii, pentru ca gaseam seminte peste tot indiferent cat de des faceam curat.
mamilunaty
CITAT(chryssrusu @ Mar 12 2006, 07:51 PM) [snapback]50192[/snapback]

Eu am linoleum si peste el am pus o mocheta subtire, care se intretine mai usor. Am avut si covor, dar am renuntat repede la idee, in perioada respectiva avand inca papagalii, pentru ca gaseam seminte peste tot indiferent cat de des faceam curat.

Noi ne-am mutat in graba, atunci cand am cumparat apartam. si n-am avut timp sa punem parchet. Cum linoleum-ul arata destul de rau, am optat pt o mocheta subtire pe care am prins-o cu niste stinghii speciale de pereti. E super usor de intretinut, in comparatie cu un covor (care sa-mi fi acoperit tot linoleumul). Daca as avea parchet as alege un covoras mic...

despre copii
cris22tyna
CITAT(mamilunaty @ Mar 13 2006, 01:07 PM) [snapback]50314[/snapback]

Daca as avea parchet as alege un covoras mic...

Noi avem parchet in camere si gresie in baie, bucatarie si pe holuri ... inainte aveam ditamai covorul in sufragerie si dormitor, era chiar greu de intretinut, acum am optat pentru covorase mici in mijloc si este mult mai simplu de facut curat... e mai usor de aspirat, iar cu mopul dau de la un capat la celalalt al apartamentului ... e mai usor asa, mai ales ca fi-mea imprastie mancarea prin toata casa si trebuie sa fac curat zilnic ... imi iau prietenul meu "mopul" si imediat termin
vlad_mom
CITAT(cris22tyna @ Mar 13 2006, 01:18 PM) [snapback]50321[/snapback]

Noi avem parchet in camere si gresie in baie, bucatarie si pe holuri ... inainte aveam ditamai covorul in sufragerie si dormitor, era chiar greu de intretinut, acum am optat pentru covorase mici in mijloc si este mult mai simplu de facut curat... e mai usor de aspirat, iar cu mopul dau de la un capat la celalalt al apartamentului ... e mai usor asa, mai ales ca fi-mea imprastie mancarea prin toata casa si trebuie sa fac curat zilnic ... imi iau prietenul meu "mopul" si imediat termin

Mopul sa traiasca!
Am aruncat mocheta pentru ca era greu de aspirat (avem si un caine paros), am lasat doar linoleu in camera noastra, in sufragerie, in hol si bucatarie e gresie... Usor de curatat nimic de zis... Dar la Vlad in camera am pus totusi si covor destul de mare.
Scrie peste tot despre cum covorul atrage si tine praful, ca ar fi de preferat linoleu sau parchet.. Stau sa ma gindesc, oare nu-i mai bine totusi covorul ca tine praful jos si nu-l lasa sa zboare peste tot? Ma uit pe hol: cum treci mai in fuga se si vad scame, ceva fire de par cum le ia curentul... 7.gif
kiki
Momentan sunt pro-covor chiar daca stau zilnic sa adun scamele de pe jos. Incepe David sa mearga si daca patineaza nu o sa prinda siguranta in picioare. Poate dupa ce merge bine renunt la el, desi nu e mare, sa vedem cum va fi...
vlad_mom
CITAT(kiki @ Mar 13 2006, 06:04 PM) [snapback]50423[/snapback]

Momentan sunt pro-covor chiar daca stau zilnic sa adun scamele de pe jos. Incepe David sa mearga si daca patineaza nu o sa prinda siguranta in picioare. Poate dupa ce merge bine renunt la el, desi nu e mare, sa vedem cum va fi...

Parca e mai bine sa stea scamele lipite de covor si sa nu se ridice pe masa, pe dulap, nu? Zici ca aduni zilnic scame? Pai si daca e linoleu sau parchet tot zilnic trebuie sters...
Nu stiu altii ce mocheta superbuna au gasit, dar prefer covorul pentru ca, cel putin asa consider eu, se aspira mai usor decit mocheta.
Roxi_J
Noi avem gresie pe hol, bucatarie si baie (pusa de sotul meu propriu si personal, ca sa ma laud, uite asa! 4.gif ) mocheta in sufragerie (care ar cam trebui schimbata, chiar toata sufrageria daca tot suntem la capitolul asta 4.gif ) si parchet fara covor in dormitor, o sa vina si covorul cand o sa inceapa Denisa sa se joace si sa mearga pe jos. Eu sunt aproape obsedata de mobila, covoare, parchete, alte chestii de pus in casa gen decoratiuni, cand merg prin magazine le combin in minte: canapeaua de acolo cu covorul de dincolo, cu perdeaua aia sau ailalta... visam si noaptea de astea, dar mi-a mai trecut. 24.gif
Moni-k
Pai la noi este cam asa:
hol - parchet laminat in fiecare zi dau cu mopul (iarna cand veneam cu incaltarile murdare curatam de-mi venea rau), dar eu zic ca-i mai usor sa dai repede cu mopul decat sa tot cuteri covorul
bucatarie - gresie aceeasi poveste cu mopul
baie - gresie + un covoras de baie
sufragerie - parchet + covor (sincer nu m-am gandit niciodata sa pun mocheta)
dormitor - parchet + covoras mititel ca nu prea e loc din cauza patului plus ca aici "locuieste" bebelusa si prefer curatenia care merge repede asa ca aplic aceasi metoda cu mopul, iar covorasul il scutur pe balcon (un pic sa nu ma injure vecinii- desi nu iese mare lucru din el ca fac treaba asta aproape zilnic)
Eu personal nu m-am impacat niciodata cu mocheta, la mama era linoleu pe jos si am pus mocheta ... era chin cand trebuia scoasa la batul iar cu aspiratorul tot timpul se ridicau marginile (si nu numai).
danyalytus
Noi avem mocheta, deoarece ne-a folosit atunci cand copilul nostru a inceput sa umble in 4 labe. Dar dezavantajul e ca atrage prea mult praf si nu se poate curata ca lumea, spre deosebire de covor care poate fi scos afara si se poate scoate macar praful din el!
pachela
69.gif Noi avem parchet in dormitor si sufragerie[un covoras mititel in mijloc]. Gresie in baie si bucatarie. E usor de aspirat si ''mopul sa traiasca'' 69.gif 39.gif
anuska72
Noi avem parchet toata casa mai putin baile, bucataria si holurile.In sufragerie un covor mediu ca marime,oval,la copii in camere covor destul de marisor,acopera aproape toata suprafata,si in dormitorul nostru 3 carpete micute pe langa pat.La bai si bucatarie gresie si cate o carpeta micuta ca sa pot intretine usor curatenia.E adevarat ca atunci cand ai covoare se impune mai multa munca dr noi locuim la parter si e destul de rece pe jos,mai ales pt. copii asa ca prefer sa pun aspiratorul odata la 2 zile si sa am copiii sanatosi.
alina_georgiana
Si eu am parchet in toate camerele, in afara de baie, hol si bucatarie. Si nu avem nici covoare pe jos. Ce sa zic? M-am obisnuit asa acum dar la inceput parca era casa goala. Totusi o sa pun covoare..cred!! Poate la bb in camera o sa pun o mocheta colorata!! mwah.gif
florineldavidescu..
Eu am de toate felurile: mocheta in sufragerie, linoleu in hol, gresie in baie si bucatarie, si covoare in dormitor. Mocheta intr-adevar se curata destul de greu dar dedesubt este un linoleu tare urat si am vrut sa-l acoperim in totalitate. Apartamentul nostru speram sa-l schimbam cu unul mai mare in curand si de aceea nu vrem sa investim f mult in el.
vikarmen
Acum am terminat de renovat camerele copiilor (1 an si 2 luni si 2 ani jumate) si nu stiu ce sa le pun pe jos. Noi am vrut mocheta dar ne-a zis cineva ca nu e buna ca se aduna praf si copiii pot face astm. Si inca ceva, ce fel de candelabre le-ati pus?
laura d
Mocheta se curata greu. Cat mai putine covoare daca se poate.
Candelabre nu am pus dar am pus aplice.Am vazut candelabre sub forma de avioane sau gandacei f. frumoase.
claudia2006
Eu am optat pt mocheta ca pe parchet ar fi cazut sigur in timp mai vedem.Cat despre candelabre i-am pus o scarita cu un omulet in varf f frumoasa. 5.gif
vikarmen
CITAT(claudia2006 @ Nov 10 2006, 05:28 PM) [snapback]129265[/snapback]

Eu am optat pt mocheta ca pe parchet ar fi cazut sigur in timp mai vedem.Cat despre candelabre i-am pus o scarita cu un omulet in varf f frumoasa. 5.gif

Si cate becuri are? Banuiesc ca 1. Da lumina buna?
claudia2006
Da are doar un bec dar lumina e super buna si da bine sa stii.E placut pt copil ca e mai haios.Eu l-am luat din Bricostore ( sper ca pot spune)si am dat 50 de lei pe el.Dar erau si altele placute sa stii...cu mosi,animalute din desene...
cosmina ilie
Orice ai pune trebuie sa fie usor de scos afara si de scuturat. Mocheta e mai greu de scos pentru ca, presupun, imbraci toata casa cu ea....
cammyh
Noi am pus un covoras peste parchet.
claudia2006
Eu am pus mocheta in camera fetei cu totul altfel decat in restul casei si pot s-o scot f usor chiar asa ca nu e ceva greu de rezolvat.
Magdalena
Noi am pus un covor peste parchet in camera lui Andrei. Mi se pare mult mai comod decat mocheta.
bebeanca
Si eu tot penru covor voi opta.E mult mai usor de scuturat decat mocheta. Cred ca nu e nevoie sa acoperi toata suprafata camerei si un covoras e mult mai practic.
Spor la amenajare.
monachris05
Aici in general ori este mocheta in casa, ori parchet. Sau combinat, bineinteles.
Casele care se construiesc acum au mai mult parchet, mai ales in living. In dormitoare inca se merge pe mocheta.
Noi avem o casa mai veche, avem doar mocheta. In bucatarie avem linoleum si pe hol la fel.

Vorbeam cu sotul meu ca mi-ar place sa punem parchet in living, si poate sa continuam si in bucatarie, dar: in primul rand, parchetul tine rece la picoare, si mai rece in casa, iar cat Christian e inca mic....e mai bine mocheta. parchetul il mai poate zgaria etc.

Messa
Noi am scos toate covoarele din casa, a ramas parchet. Avem pisici si se lua greu parul, plus ca una din ele mai facea cate un pipi pe covor din cand in cand. De cand am eliminat covoarele, e perfect 3.gif

Nu stiu cum va fi cand va incepe sa misune bebe, sa nu-si zdreleasca genunchii si manutele, dar gasesc eu o solutie pentru perioada cu pricina.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.