Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Perdele Sau Jaluzele ?
Discutii Despre Copii > Casnicie, Familie > Casa Visurilor Tale
AdrianaC
Ce preferati sau ce aveti pus la geam la apartament? Perdele, jaluzele, perdele si draperii, altele ?

Cum sa alegem perdelele ?
Indiferent de lungime, culoare, ca sunt simple sau duble, perdelele te feresc de privirile indiscrete, mascheaza caloriferele si cern lumina naturala , avand in acelasi timp un rol important in decorarea interiorului.

La usile cu geam sau la usile-fereastra, draperiile si perdelele vor fi lungi, obligatoriu pana la podea, pentru a da o nota de eleganta aparte in special ferestrelor unei case vechi sau cu mobila stil.

Perdelele scurte sunt mai potrivite ferestrelor mici, avand deseori un aer rustic. Trebuie sa fie lungi pana la pervaz, fara a-l atinge, sau putin mai jos de acesta.

Cum putem sa marim o fereastra prea mica ?

Urcam galeria cat mai aproape de plafon, lasand perdeaua sa coboare pana la pamant si sa depaseasca lateral fereastra. Impresia este ca fereastra se prelungeste de fiecare parte.

Cum realizam unificarea unor ferestre diferite ?

Daca aveti ferestre de diferite latimi, puteti modifica usor centrarea barelor pentru a da iluzia unor ferestre similare.

Perdele in loc de perete despartitor sau de usa

In locurile stramte , perdelele pot inlocui in mod avantajos usile ; de asemenea , ele pot fi folosite la inchiderea unui dulap sau la mascarea unui vestiar . Intr-o incapere vasta , in schimb , le putem folosi pentru a delimita doua spatii , fiecare decorat intr-un alt stil , amplificand astfel impresia de spatiu.

De asemenea, in camera copilului ce puneti, jaluzele sau perdele, si de ce fel ?
gugulet
Ce imi plac mie foarte mult sunt perdelele acelea mici ... pana la pervazul geamului de fapt un pic mai jos ... si frumos colorate cu tot felul de ursuleti si catelusi... .
Ce nu imi plac sigur sunt jaluzelele pe care le consider ca nu se potrivesc intr-un apartament din 2 motive: cel mai important este ca mi se pare mie ca oricat le-as curata tot nu se duce tot praful din ele ... am uitat sa mentionez de ce praful este asa important ... sunt alergica.

Si in al doilea rand mi se par prea reci si stil birou ... acasa incercam sa uitam de servici si sincer daca as vedea si acasa jaluzele as avea senzatia ca iara nu m-am dus acasa.

Asta e parerea mea ... Va pup si numai bine in decorarea camerei noului membru al familiei. 8.gif
Criss_B
Si eu tot perdele aleg... Am in toate camerele perdelute albe peste care am "draperii" (desi nu sunt draperii ci perdelute colorate - ca sunt din material subtire, dar care nu lasa sa treaca lumina soarelui), inclusiv in bucatarie...

In bucatarie perdeluta alba este pana aproape de calorifer si la fel si perdeaua colorata: cand trag ambele perdele, de sub cea colorata iese o dantela de 2 degete de la cea alba - da o nota sic geamului...

In sufragerie am o perdea lunga pana la pamant si una aurie matasoasa pana cu o palma mai jos de sus-ul caloriferului (de cand avem repartitoare de caldura si se recomanda sa nu fie acoperite de textile e mai greu cu "draperia" pana la pamant)...

La fel si in camera fetei, doar ca "draperia" este din material bleumarin cu luna, soarele si stelele aurii imprimate pe material...

Iar in dormitorul nostru am ales perdelute bleu-ciel care nu lasa lumina puternica sa treaca, dar pastreaza luminozitatea camerei si vara da o senzatie de racoare...
kiki
Eu am pastrat perdelele in sufragerie si in dormitor, ca sa nu am senzatia ca dorm la birou.
Jaluzele verticale am pus pe balcon, ca stau la parter si nu imi place ca se vede din strada.
In dormitor, ca sa nu am eterna mea boala - ca ma vede cineva de pe strada - , am optat pt plise, care se potrivesc perfect cu perdeaua (care este din voal). Ca jaluzele din acelea orizontale nu arata bine pe termopan. Asa ca am optat pt plise, mai scumpe, dar macar arata super.

Va atasez o poza, dar nu stiu daca se vede k lumea. 2.gif
isabelle
mie imi plac mult jaluzelele verticale si mi-am pus in toata casa. Sincer nu-mi dau deloc impresia de birou si sunt foarte practice!
Dar gusturile nu se discuta!
mirandolina
Asa e, gusturile nu se discuta! Si eu am optat tot pentru jaluzele verticale. Pentru ca locuim intr-un apartament cu o camera, iar aceasta a trebuit sa indeplineasca mai multe functionalitati, am adoptat un stil in care jaluzelele verticale s-au imbinat perfect cu mobilierul si restul lucrurilor din incapere.
dianamariad
dar ce ne facem daca vreau si jaluzele si perdele??? ei, da, gusturile nu se discuta 10.gif
Eu am si una si alta...asta pentru ca jaluzelele orizontale le trag doar cand vrea bebe sa doarma si e prea multa lumina..iar perdeaua e non-stop acolo...
moni
mie imi plac mai mult jaluzele vericale, desi visez ca in apart in care ma voi muta la anu' sa-mi amenajez o camera pe nuante de rosu, si vreau si un pic de perdeluta acolo.
cina
eu am jaluzele verticale cu deschidere de la mijloc,portocali ca si pereti ,si sunt si antistatice pentru oameni alergici , si sunt foarte multumita de ele mai ales ca apartamentul este micut si cam intunecat.
florineldavidescu..
Eu am jaluzele verticale in sufragerie si chiar mi se pare foarte elegant... se si asorteaza cu tapetul de pe pereti si cu mobila.
Am citit ulterior in reviste de specialitate ca nu se prea potrivesc decat in birouri. Eu sunt multumita de alegerea mea.
anyR
Perdelele, visul meu, inca neimplinit, dar urmeaza...
eu voi pune la geam, perdele colorate, adica o nuanta la fiecare camera,lungimea lor sa fie pana la jumatatea geamului, de acolo in jos, flori. 69.gif
nu/mi plac geamurile incarcate, parca ar fi rochii de mireasa 2.gif
ador geamurile de la tzara, sunt minunate, cu o crengutza de busuioc la bara, are farmecul lor,
acuma, totata lumea pune verticale, metalice...sunt reci, pentru birouri, e excelent.dar pentru o casa, unde vii acasa?? sunt prea sobre!
daca mai pui si pe langa termopan.... jale!
parerea mea, nu va suparati 9.gif

CITAT(kiki @ Dec 7 2005, 12:22 AM) [snapback]23208[/snapback]

Eu am pastrat perdelele in sufragerie si in dormitor, ca sa nu am senzatia ca dorm la birou.
Jaluzele verticale am pus pe balcon, ca stau la parter si nu imi place ca se vede din strada.
In dormitor, ca sa nu am eterna mea boala - ca ma vede cineva de pe strada - , am optat pt plise, care se potrivesc perfect cu perdeaua (care este din voal). Ca jaluzele din acelea orizontale nu arata bine pe termopan. Asa ca am optat pt plise, mai scumpe, dar macar arata super.

Va atasez o poza, dar nu stiu daca se vede k lumea. 2.gif

7.gif asa e, gusturile nu se discuta...
dar de ce?/? ne poate da de gandit, ca doar nu se supara nimeni, nu?? 7.gif
rumburika
fetelor am avut o intreaga discutie cu sotul dupa terminarea curateniei in apartament in legatura cu acest subiect.el vroia jaluzele ,eu perdele.intr-un final convins si de mama mea si de alte persoane(locuim cu ai mei)
am optat pt perdele.daca puneam jaluzele verticale camerele i-mi dadeau senzatia de birou.din nefericire nu am mai avut si pt aeste draperii plusate care se poarta acum pt ca sunt destul de scumpe in jur de 50 euro m.
asa ca ma lasat pt moment clasicele jaluzele din plastic ca sa nu se vada pt ca perdelele sunt din matase si voal .in living nici vorba de jaluzele verticale.pt ca se fuma le-am lasat tot pe cele din plastic pt ca sunt foarte comode la intretinut 4.gif
onuta_dec
Si eu am ales perdele pentru ca da o senzatie de caldura, sunt atat de frumoase si mie imi plac enorm.
rosefofo
Mie imi plac perdelele, mai ales cele din matase dar e interesanta si combinatia perdele-jaluzele..nu prea imi plac doar jaluzelele..dar am vazut undeva din lemn super finute si mi-a ramas gandul la ele...cele din plastic cam dau senzatia de ..birou, servici dar depinde si de cum se imbina cu restul camerei.
Magdalena
Fara discutie perdelele sunt si alegerea mea! Eu mi-am pus perdele din organza, draperii simple dintr-o matase foarte groasa asortate cu modelele din perdele si cu culorile de pe pereti, corpurile de iluminat si parchetul. Si peste termopan vin foarte frumos! Este atat de intim cu perdele! Si sunt atatea modele frumoase si materiale deosebite incat chiar nu mi-as alege recile jaluzele verticale care sunt clar pentru birouri.
ancutzica
perdele
vaporoase, lungi, sa atarne pe podea si cand deschid fereastra sa le umfle vantul, sa fie in culori calde si usor incretite ...
MELA21
Eu nu sunt pentru jaluzele...par asa mai office...dar niste perdele 5.gif vaporoase care sa fie in ton cu culorile de pe pereti sau mobila...incep deja sa visez
vlad_mom
Noi locuim in tara la parter si am si eu un fix sa nu se vada seara din casa, nu agreez jaluzelele verticale si nici pe cele orizontale...asa ca am pus perdele de voal albe simple si draperii asortate la camera, la dormitorul nostru lungi pina la podea (acelasi material si la husa de pat), la camera pustiului draperii scurte cu ursuleti (mai jos de pervaz un pic si perdeaua si draperiile), la sufragerie tot lungi, asortate la canapea, la bucatarie scurte... Mi se par mai usor de spalat si calcat draperiile decit jaluzelele...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.