AdrianaC
Nov 10 2005, 09:46 PM
Eu am pus in camere parchet laminat, din acela care se imbina. Problema este ca nu stiu cum sa-l intretin, pentru ca pana acum il spalam cu mopul, cu solutie de spalat pe jos,dar raman urme de mai bine nu l-as fi spalat.
Voi cum intretineti parchetul ?
AdrianaC
Nov 10 2005, 11:03 PM
Daca aveti covoare si copii mici, stiti ce inseamna petele pe covoare. Totusi, cum scapam de ele ?
Pentru mochete si anumite tapiserii se folosesc produse specifice, insa cele care au dimensiuni mici si nu prezinta caracteristici speciale pot fi spalate la masina automata.
Este bine sa nu batem covoarele, mai ales daca sunt din lana, pentru ca exista riscul sa distrugem urzeala !
Cum scoatem totusi petele ?
Indiferent de pata, trebuie actionat rapid si tamponat imediat cu hartie absorbanta sau sugativa, dinspre margine spre centru si sa nu frecam niciodata, pentru a nu mari pata respectiva.
Nu trebuie sa folosim apa calda sau sare deoarece acestea “coc” petele !
Produsul de scos pete se va incerca mai intai pe o tesatura identica sau intr-un loc mai putin vizibil. Nu trebuie sa amestecati niciodata clor sau amoniac , deoarece rezulta un gaz foarte toxic !
Fiti foarte atente la solventi !
Solventii volatili ( alcool , eter , benzina , eter , acetona ) nu sunt inofensivi. Protejati-va mainile cu manusi din cauciuc, asigurati-va ca animalele si copiii nu sunt in apropiere si aerisiti bine dupa utilizare.
ATENTIE ! Numai produsii pe baza de clor nu sunt inflamabili, in cazul celorlalti solventi nu fumati si evitati orice sursa de foc !
Petele slabe ( ceai, alcool, cerneala, cafea, suc de fructe etc.) se scot cu solventii volatili sau cu solutii de amoniac. Nu varsati direct pe pata , ci aplicati pe o carpa curata , alba , care nu lasa scame. Nu tratati lana cu clor sau amoniac si nici matasea sau cauciucul cu clor.
Petele grase ( unt , lapte , ulei , ceara etc.) se vor scoate cu o pudra aplicata pe tesatura uscata , lasandu-se sa patrunda inainte de a aspira.
Cum putem reimprospata culorile covoarelor ?
Trebuie sa le umezim cu apa gazoasa sau sa le acoperim cu frunze de tei infuzate, le lasam sa se usuce si apoi le aspiram.
Putem sa mai folosim de asemenea amoniacul diluat in apa.
Solutii pe care le-am incercat si nu au functionat:
- Biocarpet - nu are nici un efect
- apa cu detergent
evelina27m
Nov 15 2005, 12:55 AM
CITAT(AdrianaC @ Nov 10 2005, 08:41 PM)
Voi cum intretineti parchetul ?
Am avut parchet laminat cand locuiam cu fostul meu sot. Intr-adevar, este mai greu de intretinut, dar nu imposibil. Aveam o solutie foarte simpla si putin costisitoare: curatam parchetul cu apa in care puneam solutie de spalat pe jos, apoi mai dadeam o data cu mopul muiat in apa in care puneam putin otet, iar la urma stergeam cu mopul inmuiat in apa simpla. Parchetul ramanea curat si stralucitor.
Iti atrag insa atentia ca parchetul laminat este pretentios. Daca se varsa ceva pe jos, iti recomand sa stergi imediat locul acela, pentru ca daca nu stergi imediat ramane patat.
evelina27m
Nov 15 2005, 01:03 AM
CITAT(AdrianaC @ Nov 10 2005, 09:58 PM)
Cum scoatem totusi petele ?
Baietelul meu a fost cumintel si nu a patat covoarele.
Daca s-ar intampla sa-mi pateze un covor, eu as incerca sa scot pata si cu zeama de lamaie pusa acolo si lasata cateva minute sa actioneze. La haine a functionat trucul acesta si pot spune c-am scos cu zeama de lamaie si pete pe care n-am reusit sa le scot nici cu Vanish (si rugina e scoasa de zeama de lamaie).
ellagiana
Nov 15 2005, 07:45 AM
pe-aici se gasesc tot felul de produse de scos pete si sunt destul de eficiente...eu curat mocheta din casa cu carpet cleaner pe care il pun intr-un fel de aspirator spray special pt spalatul mochetelor/covoarelor-vacuum cleaner sau steam cleaner- si care este foarte eficient, spala foarte bine si scoate si petele din mocheta...cand am de scos doar o pata pun carpet cleaner direct pe pata, o las 1-2-3 minute si apoi cu carpa uscata frec pata si iese...bineinteles ca nu toate petele ies perfect, mai ales daca sunt vechi si sunt de ulei sau chestii care se scot foarte greu, de aceea este important sa le curatam cat mai curand posibil dupa ce-au fost facute...acasa la mama spalam covoarele cu spuma de sampon amestecat cu amoniac, iar pt intretinerea culorilor cam o data/luna le dadeam cu apa cu otet dupa ce le aspiram bine.
kiki
Nov 15 2005, 08:53 AM
Eu am incercat Vanish Shampoo pt covoare si a dat rezultate.
Nu numai covoarele le-am curatat, dar si canapeaua si fotoliile.
A mers si miroase foarte placut dupa...
crisac
Nov 15 2005, 08:58 AM
Exista Pronto special pentru parchet. Eu il folosesc si nu ramane patat. Si inca ceva, eu nu folosesc mop din acela clasic, din carpe, ci pe cel din burete cu sistem de stoarcere.
Criss_B
Nov 15 2005, 02:35 PM
CITAT(kiki @ Nov 15 2005, 08:48 AM)
Eu am incercat Vanish Shampoo ...
[snapback]18345[/snapback]
Si nu trebuie sa clatesti dupa el? Si ce faci pana se usuca? Si... mai aveam o gramada de intrebari: ce pete ai reusit sa scoti cu el?, nu se vede diferenta intre locul curatat si restul covorului dupa uscare?... Daca-mi mai amintesc revin cu intrebarile...
Noi am avut noroc cu petele pe covor ca nu s-a intamplat inca, dar e bine de stiut, ca vine vremea sa faca "minuni" si e mai bine sa stiu din-nainte cum trebuie sa procedez...
kiki
Nov 15 2005, 05:37 PM
CITAT(Criss_B @ Nov 15 2005, 03:30 PM)
Si nu trebuie sa clatesti dupa el? Si ce faci pana se usuca? Si... mai aveam o gramada de intrebari: ce pete ai reusit sa scoti cu el?, nu se vede diferenta intre locul curatat si restul covorului dupa uscare?... Daca-mi mai amintesc revin cu intrebarile...
Noi am avut noroc cu petele pe covor ca nu s-a intamplat inca, dar e bine de stiut, ca vine vremea sa faca "minuni" si e mai bine sa stiu din-nainte cum trebuie sa procedez...

[snapback]18510[/snapback]
Pur si simplu se face o spuma si cu spuma aia dai pe pete. Nu ramane ud, se curata imediat si nu se vede diferenta fata de restul covorului.
Am scos pete de Cola, de cafea, praful de la zugraveala din canapele, mirosul de pipi, ca mi-a inaugurat bebita canapeaua si salteaua de pe patul meu...
kiki
Dec 6 2005, 11:18 PM
CITAT(crisac @ Nov 15 2005, 09:53 AM)
Exista Pronto special pentru parchet. Eu il folosesc si nu ramane patat. Si inca ceva, eu nu folosesc mop din acela clasic, din carpe, ci pe cel din burete cu sistem de stoarcere.
[snapback]18348[/snapback]
Si in afara de solutia de curatat parchetul, mai exista si Pronto ceara pt parchet. dar e cam greu de folosit, ca trebuie sa nu scapi nici un colt si se intinde si greu si freci la parchetul ala de-ti vine rau...Nu e ca in reclama ca dai cu mopul si gata...
AdrianaC
Dec 7 2005, 07:27 AM
CITAT(evelina27m @ Nov 15 2005, 12:50 AM)
Aveam o solutie foarte simpla si putin costisitoare: curatam parchetul cu apa in care puneam solutie de spalat pe jos, apoi mai dadeam o data cu mopul muiat in apa in care puneam putin otet, iar la urma stergeam cu mopul inmuiat in apa simpla. Parchetul ramanea curat si stralucitor.
Am incercat si asta si tot nimic. Se vede ca si cum ar fi matuit, nu are luciu si parca raman si urme dupa cum am dat cu mopul (desi il storc foarte bine, nu dau cu apa siroind).
AdrianaC
Dec 7 2005, 07:28 AM
CITAT(kiki @ Dec 6 2005, 11:13 PM)
Si in afara de solutia de curatat parchetul, mai exista si Pronto ceara pt parchet. dar e cam greu de folosit, ca trebuie sa nu scapi nici un colt si se intinde si greu si freci la parchetul ala de-ti vine rau...Nu e ca in reclama ca dai cu mopul si gata...

[snapback]23206[/snapback]
Am incercat si cu Pronto si cu Pronto ceara si tot nimic, iar Pronto ceara e de-a dreptul criminal pentru ca intradevar se intinde foarte greu si apoi cand calci, chiar dupa ce s-a uscat, se vad imediat toate urmele. Of, ce sa mai fac ? Cred ca o sa pun covor
evelina27m
Dec 7 2005, 09:13 AM
CITAT(AdrianaC @ Dec 7 2005, 06:22 AM)
Am incercat si asta si tot nimic.
Din pacate, nu stiu ce tip de parchet ai (sunt mai multe feluri de parchet laminat). Dar intr-adevar este greu de intretinut. Eu aveam mici covorase acolo unde stateam mai mult cu picioarele. Niciodata nu mergeam in picioarele goale, pentru ca raman urme - aveam papuci intotdeauna. Si stergeam de mai multe ori pe zi. Trebuie sa cauti o solutie adecvata tipului de parchet pe care-l ai ca sa-i dai o stralucire frumoasa. Daca gasesti ceva bun, sa ne spui si noua.
Eu acum in sufragerie, pe hol, in bai si bucatarie am gresie, iar in camere va trebui sa pun parchet cand oi avea bani. Gresia se sterge foarte frumos.
AdrianaC
Dec 8 2005, 11:19 AM
Cum spalati voi puloverele din lana si cum le uscati?
kiki
Dec 8 2005, 05:20 PM
CITAT(AdrianaC @ Dec 8 2005, 12:14 PM)
Cum spalati voi puloverele din lana si cum le uscati?
[snapback]23527[/snapback]
Eu spal toate rufele la masina, dar ma uit intotdeauna pe eticheta sa vad daca nu cumva trebuie spalat de mana, sau daca se poate la masina, la ce temperatura. ca am avut o experienta cu un pulover de lana al sotului, l-am spalat la 60 sau 90 de grade si acum ii vine lui David, deci va imaginati...
ellagiana
Dec 9 2005, 05:52 AM
din cate stiu, lana se spala manual cu apa rece si se usuca natural, nu la dryer.
mirandolina
Jan 7 2006, 04:59 PM
Eu am folosit Biocarpet pentru curatul covoarelor mult timp si se procedeaza la fel ca la Vanish Carpet. Se face o solutie din 1 masura biocarpet , 5 masuri apa (parca). Se amesteca cu mana pana face spuma bogata care se aplica pe covor si se sterge cu o perie sau un burete. Daca raman scame dupa aceasta operatie, ele vor fi stranse cu aspiratorul.
Am scos pete de pe un covor din material sintetic cu Vanish Oxi (pete de cerneala si de vopsea de par neagra)
mirandolina
Jan 8 2006, 12:51 AM
Puloverele de lana pot spala si in masina de spalat, dar selectand programul special pentru lana si la temperatura care scrie pe eticheta. Eu am patit de vreo 2 ori sa uit sa selectez programul pentru lana si am stricat cateva pulovere ca au intrat la apa foarte tare. De uscat le usuc pe un suport special, care are o plasa si nu ii permite puloverului sa se deformeze ca atunci cand l-ai intinde pe sarma.
AHMAD IRINA
Apr 27 2006, 09:46 PM
fetele si eu parchet laminat in sufragerie si dormitor si folosesc pronto si tot nu arata ca nou desi e nou..e de 2 ani...dar hai sa lasam asta..DAR AM O PROBLEMA SI MAI MARE ..am tot mutat mobila si am tras cateva zgareturi..cum fac cu ele,cum le rezolv?ce trebe facut?..cum se repara?
alina1507
Apr 28 2006, 10:09 AM
dragi mamici- am cumparat produsul si m-am minunat cat de bun este. mi-a scos petele de fructe. morcov . sunt foarte multumita si nu mai stau cu grija ptr. hainutele micutului ca le-am patat. bineinteles... asta nu inseamna ca le patez intentionat.
pupici
kiki
Apr 28 2006, 10:26 AM
CITAT(alina1507 @ Apr 28 2006, 11:09 AM) [snapback]60229[/snapback]
dragi mamici- am cumparat produsul si m-am minunat cat de bun este. mi-a scos petele de fructe. morcov . sunt foarte multumita si nu mai stau cu grija ptr. hainutele micutului ca le-am patat. bineinteles... asta nu inseamna ca le patez intentionat.
pupici
Eu am cumparat, dar inca nu am apucat sa folosesc. Astazi imi pregatisem o masina numai de albituri si cam patate, dar am auzit ca e sarbatoare...Maine vad si eu rezultatele...
Laura_bebe
Apr 28 2006, 10:39 AM
CITAT(alina1507 @ Apr 28 2006, 09:09 AM) [snapback]60229[/snapback]
pupici
Multumim de sfat!

Foarte util....incercam si noi
crisvocheci
Apr 28 2006, 10:55 AM
M-ai facut curioasa. Pana acum nu am reusit deloc sa scot petele. O sa-l cumpar si eu si o sa-l incerc.
Moni-k
Apr 28 2006, 11:00 AM
Si eu folosesc Vanish(Nu am folosit Vanish White pt ca hainutele noastre sunt predominant colorate). Este singurul produs care m-a scapat de petele de suc de morcovi de pe hainutele bebelusei. In plus este eficient si cu hainele de lucru (la masina) ale sotului, la petele mai dificile pun Vanish lichid per pata si las asa la inmuiat si apoi spal cu masina. Sunt super incantata de acest produs.
googletrei
Apr 28 2006, 12:32 PM
Vanish e cel mai bun...ala Oxi Clean!!!! Borcanelul roz ne-a salvat de atatea pete!!!!
Ariel, lenor, Vanish...Or fi ele cele mai scumpe, dar hainutele arata impecabil!
Minola
Apr 28 2006, 12:51 PM
si noi am cumparat e super
toata gama venish,lenor ariel e formidabila si miros so ft frumos hainutele
chaby
Apr 28 2006, 04:21 PM
Chiar m-am luptat cu petele

si nu am prea reusit sa le scot! Am sa incerc si eu
alinus_13
Apr 28 2006, 04:40 PM
Si eu folosesc Vanish oxi max pentru petele de morcov si de Baby Drink si spre surprinderea mea chiar este bun.
kali
Apr 28 2006, 04:47 PM
E bine de stiut. Multumim de pont
Magdalena
Apr 29 2006, 10:25 AM
Ce bine ca ne-ai spus! Chiar imi voi cumpara si eu ca imi trebuie un inalbitor! Multumim!
ginapanzaru
Apr 29 2006, 11:45 AM
Daca aveti hainute colorate,luati Vanish oxi max si puneti la un loc cu detergentul.Face minuni.Eu cumpar un detergent mai ieftin(dero,bonux)si pun vanish.Asa scap de pete.
Moni-k
Apr 29 2006, 02:25 PM
Pe cat sunt de incantata de Vanish Oxi, pe ata sunt de dezamagita de Vanish pentru covoare. Voi ati folosit? Ati fost multumite?
AHMAD IRINA
Apr 29 2006, 06:25 PM
ASTA de COVOARE nu are nici un rezultat..nu am folosit pe covor doar pe coltar la bucatarie si pe salteaua de la pat...nimic nu a esit dar si dintr o pata mica am facut una mare ..arata parca e pisat..mai rau am facut..mai ales pe saltea care parca arata ca si cand a facut pipi careva..nu il recomand!!...dar de rufe merge..am scos multe pete care nu aveau leac.
RMDM
Apr 30 2006, 09:46 AM
Asa este cel de covoare nu este bun,mai mult reclama de el.In schimb cel pt.pete este intr-adevar foarte bun.Eu l-am folosit in combinatie cu Ariel si rezultatele au aparut imediat.
onuta_dec
Apr 30 2006, 09:54 AM
Multumim pentru sfat si noi avem nevoie si pana acum nu am reusit cu nimic sa scoatem petele.Vom incerca
LORY
Apr 30 2006, 09:58 AM
[attachmentid=5291]
CITAT(RMDM @ Apr 30 2006, 10:46 AM) [snapback]60653[/snapback]
Asa este cel de covoare nu este bun,mai mult reclama de el.In schimb cel pt.pete este intr-adevar foarte bun.Eu l-am folosit in combinatie cu Ariel si rezultatele au aparut imediat.
Nici noi nu suntem multumiti de Vanish pt covoare, noi folosim solutia de la Amway si e super-buna.
CarmenA
May 2 2006, 09:03 AM
Si eu am parchet cu clic, si la fel am incercat cu de toate sa gasesc sa nu imi lase urme. Am ajuns sa schimb mopul, care era din acela cu moate multe, mi-am luat acum din asta intreg si ca detergent, dupa ce am incercat si cu toate felurile de Pronto si cu Mr. Proper pentru gresie si cu mai multe, am ajuns sa cumpar Sano pentru parchet, care vad ca si cu mopul nou, il lustruieste super. Nu mai are urme. Dar nu-mi place mopul ca nu pot sa il storc decat cu mana. Trebuie sa incerc sa iau altul. Dar Sano e nemaipomenit. Are un miros super, si e singurul care nu imi lasa urme de mop pe parchet.
laris
Jun 6 2006, 10:14 AM
Daca gasiti mopul minune intre timp...ziceti si mie ca eu cu Sano ma inteleg foarte bine..dar cu mopul care il am deloc...deci astept sa scrieti daca gasiti ceva meserias...
josephine
Nov 3 2006, 06:11 PM
Ce solutii folositi voi ca sa intretineti obiectele sanitare?...eu folosesc domestos insa miroase f. puternic si pana se aeriseste ma doare capul
M-ar interesa ceva care sa nu fie numai pt. curatat ci si putin dezinfectanat...ca parca nu sunt curate daca nu sunt si putin dezinfectate, oricat le-ai spala.
alina_dorobat
Nov 3 2006, 07:02 PM
Buna! Eu folosesc Anitra-sticla albastra, are un miros placut si curata foarte bine depunerile. Este si antibacterian.
jakimiha
Nov 3 2006, 07:41 PM
CITAT(josephine @ Nov 3 2006, 06:11 PM) [snapback]123988[/snapback]
Ce solutii folositi voi ca sa intretineti obiectele sanitare?...eu folosesc domestos insa miroase f. puternic si pana se aeriseste ma doare capul
M-ar interesa ceva care sa nu fie numai pt. curatat ci si putin dezinfectanat...ca parca nu sunt curate daca nu sunt si putin dezinfectate, oricat le-ai spala.
Si eu tot domestos

,la fel ca tine.
josephine
Nov 3 2006, 08:33 PM
Cum obisnuiti sa va intretineti parchetul(pt. cine are parchet)...ca eu am o problema si aici

...il spal cu solutie de parchet dizolvata in apa, insa problema mea este ca bb umbla apoi cu mainile pe el, le baga in gura, le pune apoi ude pe jos si iar in gura si uite asa acea solutie cu care eu am spalat(bine... cand s-a uscat deja), o ia si ea in gurita pe manutele ude...si iarasi stres pe capul meu, ca deh e curat insa e chimic si ea intr-adevar nu mai baga praf in gurita dar baga ceva urme de solutie.
Sunt eu nebuna,si exagerata?, sau v-ati mai gandit vreuna dintre voi in acelasi fel ca mine?
kiki
Nov 3 2006, 09:10 PM
Eu folosesc Domestos pentru WC, chiuveta si cada le spal cu Cif.
cammyh
Nov 3 2006, 09:35 PM
Eu folosesc Mr.Proper la baie si la spalat pe jos in toata casa.Pt. bucatarie folosesc Cif spray,Mr. Musculo si Scoch Bride.
josephine
Nov 3 2006, 09:44 PM
Multumesc fetelor pt. raspunsuri!
Cammyh, Mr. Proper de care universal, sau cel special pt. baie. Mr. Musculo de care, si scoth brite la fel...de care?; ca sunt atatea feluri, si m-ar interesa exact ce tip e fiecare.
cammyh
Nov 3 2006, 09:55 PM
Mr.Proper pt. baie - albastru - este dezinfectant si are un miros foarte placut.Mr Musculo galben pt. bucatarie - sterg blatul,masa,cuptorul cu microunde.Scoch brite pt. aragaz ,hota,faianta in combinatie cu Cif (dau prima data cu Cif si dupa ce sterg mai dai si cu Scoch brite daca nu mimi place cum iese).Pt. luciu dupa ce sterg electrocasnicele si faianta cu Mr. Musculo dau cu Cif lichid cu alcool(cel dupa care nu mai trebuie sa clatesti).
josephine
Nov 3 2006, 10:31 PM
asa, am inteles!...
Mr. Musculo galben: se foloseste ca atare sau dizolvat? il folosesti si pe electrocasnice, cum , pe exterior doar? dupa folosire pe oriunde, il mai clatesti?
josephine
Nov 3 2006, 10:48 PM
Voi perdelele din voal sau organza cand le spalati la masina le puneti in ceva saculeti spaciali, sau le bagati in cuva pur si simplu?...cu centrifuga sau fara?
josephine
Nov 3 2006, 10:55 PM
Cum obisnuiti sa spalati geamurile(termopane)? si cu ce?
Eu spal tamplaria separat cu apa si detergent si clatesc, si apoi sticla cu solutia de geamuri speciala;asa procedez si sincer mi se pare cam obositor la partea cu tampalria, ca sticla merge apoi imediat
kiki
Nov 3 2006, 11:59 PM
Eu am perdele de voal si le bag direct in masina. Le pun imediat ce le-am scos din masina, ca daca intarzii si 5 minute se sifoneaza rau.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.