Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pastrarea Alimentelor Pt.bebei
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Alimentatia copilului (0-3 ani)
elle
deskid acest subiect in ideea de a fi de folos mamicilor care nu prea au timp/kef/inclinatii sa gateasca pt.bb, dar, in acelasi timp, poate facem skimb de trucuri culinare 10.gif

eu ii pregatersc lui matei mancarica pentru cateva zile bune (4-5) si pastrez mancarea in frigider(pt.primele 2 zile) si restul in congelator.

in congelator am puse din timp pungutze separate cu morcovi, pastarnac, patrunjel frunze si radacina, ardei gras, dovlecel, tzelina.

pun in oala sub presiune din toate cate putin, adaug 2 cartofi de marime medie si o cepa mai mare.in 10-15' maxim se face totul.dupa o ora scot legumele, le pun in biberoane de cate 250 ml, adaug zeama cat cuprinde, apoi le bag in frigider (congelator).acum, le bag pe toate la frigider, k matei nu mai este asa mic si oricum este destul de rece si nu cred k mai prezinta riscul atat de mare de a se strica mancarea.

carnea de vitzel/pasare/ficat le dau la blender, le pun in tavitze de cuburi de gheatza, si apoi le pun intr-o pungutza la congelator.ceea ce-mi ramane (k nu am suficinete tavitze), pun in borcanele mici de hipp.

cand trebuie sa-i pregatesc masa de pranz, doar incalzesc legumele de la frigider, adaug unt si cateva cuburi de carnita/ficatzel si le dau pe toate la blender.

fructele intotdeauna le pregatesc si le sevesc in momentul imediat urmator k se oxideaza.la fel si sucurile de fructe.
g_nicoleta2000
Multumim mult pentru sfaturi. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a dat prin cap pusul in congelator. Oricum te asteptam in continoare cu sfaturi ca eu de la voi am aflat ca o canita primita din america care are si supapa poate fi folosita super pt. ca nu curge. Daca nu aflam cat este de buna cred ca o tineam mult si bine in dulap.
Nici sucul de morcovi nu este indicat sa-l pastrez in frigider? Eu il faceam pentru 2 mese si doar suc de mere faceam prospat.
Si inca o chestie pentru necunoscatori: cum sta treaba cu oxidarea sucurilor de fructe? Stiu ca se modifica culoarea dar ce anume schimba in calitatea sucurilor inafara de culoare?
elle
CITAT(g_nicoleta2000 @ Nov 10 2005, 11:42 AM)
Nici sucul de morcovi nu este indicat sa-l pastrez in frigider? Eu il faceam pentru 2 mese si doar suc de mere faceam prospat.
Si inca o chestie pentru necunoscatori: cum sta treaba cu oxidarea sucurilor de fructe? Stiu ca se modifica culoarea dar ce anume schimba in calitatea sucurilor inafara  de culoare?
[snapback]16964[/snapback]

nicoleta, eu stiam k merele se oxideaza imediat, dar eu, k sa fiu prevazatoare (la sugarul mic, orice aliment alterat poate crea grave probleme, incepand cu o simpla diaree, si ajungand la deshidratare, enterocolita, eruptii cutanate, intoxicatii) am preferat k sucul sa il prepar acum, si in 2-3 minute sa i-l si dau sa-l bea.deci, la mine sucul nu sta la aer decat cat sa-l pun in biberon.mi se pare mai safe asa...in skimb, banana o las in frigider cateva ore (la pranz ii dau jumate, iar la amiaza cealalata jumate, deci diferenta este de 3-4 ore), si am observat k nu isi modifica culoarea decat in locul taierii.

in privinta procesului de oxidare, nu stiu ce sa spun..mai studiez problema si, dak ma luminez eu..postez ceva..dak nu..asteptam...poate cineva ne ajuta... 10.gif
mralu
Atunci cand am inceput diversificarea, doctorita m-a sfatuit sa fac pireul de legume pentru mai multe zile, sa-l pun in borcanele si sa-l bag la congelator. Mi-a spus ca proprietatile pireului nu vor fi alterate si in plus e mai important sa-mi petrec timpul cu bebele decat in bucatarie.
Am fost mirata cand am auzit acest lucru, insa am citit in "Mama si copilul" (Capraru) si in revista "Mami" ca hrana lui bebe merge bagata in congelator.

Voi ce parere aveti? Cum procedati? Gatiti in fiecare zi, la doua zile sau ... pentru mai multe zile?

mwah.gif

crismi
Intr-o alta revista mami - Iulie 2005, eu am gasit:
"Nu se congeleaza:
-mancaruri date prin ou si faina si prajite
-oua intregi, preparate sau nu
-albus si/saugalbenus de ou fiert
-inghetata ce include albus de ou
-maioneza
-lapte de pasare
-branza de vaci sau ricotta
-smantana
-placinta cu crema sau tarte
-supe si mancaruri ingrosate cu malai, gris sau faina
-supe si fripturi inabusite facute cu cartofi, care se pot innegri, devenind cleiose prin congelare
-friptura impanata (din cauza umpluturii) sau piept de pui."

Eu gatesc supa la 2 zile si o pun in frigider.
mralu
E vorba doar de legumele fierte. (Eventual amestecate cu carnea fiarta de pui). fara ulei, prajeli, etc

crismi
Am citit in topic-ul "Kiwi", ca o mamica punea supa la congelator, a doua zi o scotea si-i punea un pic de ulei parca de masline. Eu sunt mai exagerata la capitolul mancare deocamdata, dar sper sa-mi treaca.
simonabcr
Sper ca nu voi supara pe nimeni cu parerea mea, dar sunt total impotriva mancarii congelate pentru bebei.. 68.gif
Hai sa fim serioase cat ne ia sa preparam o supa sau sa facem un piure din legume?
mralu
Cum sa superi?
Eu, de obicei, gatesc la 2 zile.. Insa bag un borcanel si la congelator (sa am de rezerva. Nu se stie niciodata ce se poate intampla si sa am asigurata mancarea lu' bb).

alina_dorobat
Deocamdata bebele meu papa numai mancare proaspat preparata, adica supa, branza calcica, mar ras, banana, sucuri de morcov si cam atat. Dar, voiam sa va intreb, cu carnita voi cum procedati? Ca trebuie sa trecem si noi la carnita. O congelati, cumparati in fiecare zi alta proaspata? Am auzit si varianta : cumperi un piept de pui proaspat, il fierbi pe tot, dupa care il portionezi si asa gata fiert si portionat se pune in folie si se congeleaza.
Cum e mai bine?
crismi
Carnea se poate congela linistit. O portionezi, o pui in folie de plastic si o congelezi rapid.
papi
eu recunosc ca am tot timpul in congelator mancare pt bebe. cam o data la 2 saptamani fierb mai multe legume si fac diferite piureuri, atat simple (numai morcov sau dovlecel sau brocoli etc) cat si combinate intre ele sau cu pui, vita. le pun in borcanele de 200 gr si le bag la congelator. inainte cu 10 min de masa scot un borcanel, il bag la microunde pt decongelare si in functie de ce vreau sa ii dau in ziua respectiva adaug un galbenus de ou sau branzica, putin unt etc. si masa-i gata. bineinteles ca o data la cateva zile ii mai gatesc si altceva (ciorbita cu bors, ficat cu legume la cuptor, cartofi copti etc) pt diversificare, pe care nu le congelez.
la fel procedez si cu piureurile de fructe.
am vorbit si cu pediatra si mi-a zis ca e ok, dar sa respect anumite reguli:
- decongelarea sa se faca cu max o ora inainte de masa
- ce ramane se arunca. un aliment decongelat nu se recongeleaza niciodata
- nu se congeleaza mancarea care contine smantana, branzica, ou, unt, iaurt. doar fructe si legume, eventual cu carne.
niki75
Fetelor si eu procedez la fel. Fierb legumele si carnitza pt mai multe zile maxim o saptamana. Nu se pierd proprietatile si nici nu exita riscuri daca se lucreaza corect si rapid.
Adica eu racesc rapid legumele, le pasez le impart in portii si le congelez. Cand dezghet nu tin mancarea la temperatura camerei ci o pun direct in baie de apa fiarta si se dezgheatza in max. 15-20 min. Daca mai ramane arunc.
Si eu as face orice pentru copilul meu dar recunosc ca nu am nici un ajutor si mai si cate ceva de lucru. In afara de asta, Alesandra e super agitata si jucausa si mi s-a intamplat de cateva ori sa ard legumele, sa ramana fara apa. Asa ca prefer sa le prepar cand e sotul meu acasa si o mai poate supraveghea si el pe Alesandra.
Masa de fructe e intotdeauna proaspata.
Alesandra are 6,5 luni si nu avut niciodata diaree sau alta problema. Sper s-o tinem tot asa.
teomic_a
Eu am optat pentru gatitul la 2 zile (pt bebe, ca restul - tati papa la seviciu zilnic, iar eu imi fac repede ceva..).
Daca stau sa ma gandesc..timpul de preparare este acelasi pus cap la cap...si apoi, cat ne ia sa preparam un piure de legume?? 10-15 min.? Cat doarme bb...e timp...nu e vorba de privarea lui bb de prezenta noastra!!!
mralu
Cred ca o sa fac si eu mancare pentru 3-4 zile. Si la mine e problema ca mai am si altceva de facut.

Carnea o cumpar o data pe saptamana, o portionez si o bag in congelator. Scot doar atat cat am nevoie. (Nu trebuie recongelata!!)

sanatate si mwah.gif
1mamy
CITAT(mralu @ Dec 19 2006, 07:53 AM) [snapback]154868[/snapback]

Cred ca o sa fac si eu mancare pentru 3-4 zile. Si la mine e problema ca mai am si altceva de facut.

Carnea o cumpar o data pe saptamana, o portionez si o bag in congelator. Scot doar atat cat am nevoie. (Nu trebuie recongelata!!)

sanatate si mwah.gif

Eu ii fac mancare lui Victor pentru 4-5 zile. O pun in recipiente sterile de la avent. Doua le pastrez in frigider si restul la congelator. Fac lucrul asta de cand avea 5 luni si nu s-a intamplat nimic. Nu ii congelez decat piureul de legume si carnita. Cand ii dau ou, ii prepar pe loc. La fel procedez si daca ii fac mancarica cu paste fainoase. Le prepar pe loc.
eliotys
Eu gatesc la 2 zile pt bebe (la supa ma refer) si de cele mai multe ori arunc 90% din continut... ca nu se prea omoara cu piureul de legume iar de carne nici nu mai vorbesc (si ma chinui sa-i dau numai carnita de pui de la tzara si nu imi e usor)... o fi vreun pui de vegetarian cine mai stie (desi n-are cui sa semene). E dificil totusi cu gatitul asta dar ce sa fac....pediatra a zis ca nu e alta solutie (ea e un pic mai severa ... chiar s-a exprimat ca ideal ar fi totul sa fie gatit proaspat in ziua in care-i dam 18.gif )
Thea
CITAT(niki75 @ Dec 19 2006, 02:05 AM) [snapback]154816[/snapback]

Fetelor si eu procedez la fel. Fierb legumele si carnitza pt mai multe zile maxim o saptamana. Nu se pierd proprietatile si nici nu exita riscuri daca se lucreaza corect si rapid.
Adica eu racesc rapid legumele, le pasez le impart in portii si le congelez. Cand dezghet nu tin mancarea la temperatura camerei ci o pun direct in baie de apa fiarta si se dezgheatza in max. 15-20 min. Daca mai ramane arunc.
Si eu as face orice pentru copilul meu dar recunosc ca nu am nici un ajutor si mai si cate ceva de lucru. In afara de asta, Alesandra e super agitata si jucausa si mi s-a intamplat de cateva ori sa ard legumele, sa ramana fara apa. Asa ca prefer sa le prepar cand e sotul meu acasa si o mai poate supraveghea si el pe Alesandra.
Masa de fructe e intotdeauna proaspata.
Alesandra are 6,5 luni si nu avut niciodata diaree sau alta problema. Sper s-o tinem tot asa.

Sunt total de acord cu tine. Si eu fac la fel. Nu am timp sa fac in fiecare zi mancare(bebita mea de 6,5 luni nu mananca a doua zi din frigider). Fac supa, carnita o fierb separat, apoi pasez o parte cu carnita, o parte fara, o portionez si o bag la congelator. Cand decongelez, pun putin ulei de masline, sau galbenus de ou sau unt si gata. Fructele, branza de vaci nu le congelez niciodata. Apropo de brocolli si cocnopida de la ce varsta le-ati introdus?
IoanaB
Eu cand ii pregatesc piure de legume, fierb legumele pentru a-mi ajunge 2 zile. In prima zi ii dau piureul cu carnita iar a doua zi ii dau legumele ramase cu galbenus de ou fier. Carnea, de pui sau vita, o impart pentru cate o portie si o pun la congelator.Niciodata nu pastrez in frigider papica ramasa de la o zi la alta.
gabrrela
Eu nu m-am îndurat sa-i congelez piureul Alexiei.De câte ori mă bate gândul,de atâtea ori renunt.
Eu îi fierb legumele zilnic,in abur,iar ce ramane pun sare si mananc eu 4.gif
Sunt constienta că nu daunează legumele congelate,dar pur şi simplu nu mă-ndur sa-i dau mancare decongelată 68.gif
Ariana27
Si eu procedez la fel, ii fac pireul de legume pentru 2-3 zile, il pun in morcanele la congelator.cand ii dau sa pape ii pun carnita si galbenusul de ou.Pana acum nu am avut probleme.
mralu
CITAT(Thea @ Dec 19 2006, 11:31 AM) [snapback]155035[/snapback]

Apropo de brocolli si cocnopida de la ce varsta le-ati introdus?

I-am dat brocoli de la 6 luni jumatate si a fost ok
Natalia
Eu carnea o fac portii mici si o congelez.De gatit ii gatesc zilnic.Si eu sunt singura cu ea toata ziua, mai lucrez 1-2 ore si acasa (meditez elevi), insa pt pranz ii pun la fiert ce ii dau in ziua respectiva si ma joc cu Tania in acest timp, ca nu trebuie sa pazesc aragazul.Iar la masa de dupa masa ii dau in general fructe cu cereale sau piscot cu branza,deci ceva simplu de facut.In rest o alaptez.Pana la un an o sa ii fac asa proaspat, apoi incet incet va trece la mancarea noastra.
googletrei
De cand am inceput cu diversificarea (si e un pic de timp), i-am facut lui Tudor mancarea proaspata...adik am facut supa cu carne si i-a ajuns 2, maxim 3 zile....niciodata nu i-am congelat supa la borcan...Bine, Tud doarme la pranz cate 3 ore legate, asa ca am timp berechet sa ii fac mancare...acum papa din mancare noastra, dar ii mai fac si mancare separata (ca acum, cand noi avem bors de fasole si fasole prajite ...astea nu i le dau decat de pe la 2 ani)....
carnea am cumparat-o praspata si am portionat-o pentru maximum 3 supe (eu am langa mine un magazin cu ferma proprie si zilnic aduc piept refrigerat...
Mica_123
Mamicilor experimentate si cu bebici mai mari, ma chinuie si pe mine o intrebare si poate ma ajuta cineva. Ne apropiem de momentul diversificarii si va rog sa imi spuneti si mie cat de des gatiti, ce fel de mancare poate fi gatita pentru mai multe zile (una doua) si mai ales cum o pastrati si pentru a doua zi. Eu am intrebat pe la farmacii de recipiente speciale pentru pastrarea mancarii si nu am gasit nimic. Asa ca am apelat la voi. Multumesc
Natalia
eu dupa ce am inceput diversificarea timp de cateva luni bune pana aproape de un an, i-am gatit zilnic papa proaspat. cand am papat si carnita ii faceam portii mici de carne, puse in niste cutii de plastic pe care scriam data.Dar carnea nu era fiarta.Am preferat sa i le fac zilnic, mai ales ca nu papa mult si mai mult i le fierbeam doar.
Dar daca chiar cauti recipiente, am vazut din cele de le avent si la farmacia sensiblue, dar si pe net.Chiar si aici la treiursuleti.Mancarea pe bb se poate pastra la frigider max 48 de ore si e bine sa ii dai un clocot inainte.
adriana_dh
Aici sunt experta! Noi de cand am ajuns la diversificare, adica cu 9 luni in urma, mi-am cumparat recipientele de la avent, un set de 20 de bucati (zece mai mici, zece mai mari) cu capace care inchid ermetic. E destul de scump, dar merita toti banii, pana la ultimul, mai ales ca le folosesc zilnic, se pot congela, se pot pune la microunde si se pot steriliza. Mie mi-a fost tare comod asa cum am facut. Gatesc cam la 3-4 zile si numai inoala cu presiune. Avantajul oalei cu presiune e ca fierb legumele si carnea foarte repede, cu putina apa, ceea ce la pastreaza din proprietatile nutritive. Apoi, bag totul in robot, cadica arnea si legumele, si pun putin ulei de masline, si de obicei imi ies cam 3-4 portii, pireu si supica (zeama in care au fiert legumele). O portie o mananca Lorand in ziua respectiva, iar restul le congelez, si scot doar cu vreo ora inainte de masa si decongelez in cuptorul cu microunde. Este foarte comod si eficient. Singura controversa este cuptorul cu microunde, dar noi il folosim zilnic, asa ca nu ma pot lipsi de el. Congelatul este varianta cea mai buna de conservare a mancarii, si nu trebuie sa iti faci griji, se pastreaza intacte calitatile hranei. Pofta buna sa aveti!

Inca ceva: carnea se fierbe separat, iar apa in care a fiert nu se foloseste la hrana bebelui (din cauza hormonilor). Doar zeama in care au fiert legumele se foloseste drept supa. Asta e regula cel putin in primele luni de diversificare.
Mica_123
Multumesc fetelor, am sa cauta si eu astfel de recipiente desi pt inceput cred ca o sa incerc sa gatesc zilnic. Ma gandesc ca daca mai trebuie data mancarea intr-un clocot inainte de a fi consunata isi cam pierde din proprietati. O sa incerc zilnic daca nu voi reusi macar la 2 zile.
tala
CITAT(adriana_dh @ May 25 2007, 12:56 AM) [snapback]229416[/snapback]
Aici sunt experta! Noi de cand am ajuns la diversificare, adica cu 9 luni in urma, mi-am cumparat recipientele de la avent, un set de 20 de bucati (zece mai mici, zece mai mari) cu capace care inchid ermetic. E destul de scump, dar merita toti banii, pana la ultimul, mai ales ca le folosesc zilnic, se pot congela, se pot pune la microunde si se pot steriliza. Mie mi-a fost tare comod asa cum am facut. Gatesc cam la 3-4 zile si numai inoala cu presiune. Avantajul oalei cu presiune e ca fierb legumele si carnea foarte repede, cu putina apa, ceea ce la pastreaza din proprietatile nutritive. Apoi, bag totul in robot, cadica arnea si legumele, si pun putin ulei de masline, si de obicei imi ies cam 3-4 portii, pireu si supica (zeama in care au fiert legumele). O portie o mananca Lorand in ziua respectiva, iar restul le congelez, si scot doar cu vreo ora inainte de masa si decongelez in cuptorul cu microunde. Este foarte comod si eficient. Singura controversa este cuptorul cu microunde, dar noi il folosim zilnic, asa ca nu ma pot lipsi de el. Congelatul este varianta cea mai buna de conservare a mancarii, si nu trebuie sa iti faci griji, se pastreaza intacte calitatile hranei. Pofta buna sa aveti!

Inca ceva: carnea se fierbe separat, iar apa in care a fiert nu se foloseste la hrana bebelui (din cauza hormonilor). Doar zeama in care au fiert legumele se foloseste drept supa. Asta e regula cel putin in primele luni de diversificare.

legat de acets topic am avut si eu o mare dilema chiar zilele astea. puiul meu a inteput sa se catere si sa incerce sa 'evadeze' din camera si nu prea mai am cum nici sa-i gatesc (desi nu-mi ia cu totul mai mult de 15min). dar parca tot nu-mi vine sa congelez mancarea avand in vedere ca stau acasa (totusi prin congelare si mai mult prin decongelare se pierd niste vitamine si se modifica gustul). am ales sa gatesc dimineata pana se trezeste el, dar am intervenit pt altceva: am citit din mai multe susrse ca totusi cuptorul cu microunde nu-i chiar inofensiv - omoara orice substanta vie. pe cat posibil, sfatul meu este sa incercati sa-l evitati cand e vorba de copii (incalzitul in bain maren dureaza cam tot atat).
franci si stefi
CITAT(adriana_dh @ May 25 2007, 12:56 AM) [snapback]229416[/snapback]

Multumim pt pont. E bine de tinut minte ca in curand incepem si noi diversificarea.

Adriana, cat a costat setul de la Avent si de unde l-ai cumparat?
SSimona
eu inca prefer sa ii fac zilnic mancare

la un moment dat faceam pt 2-3 zile, insa .......e mai bine zilnic
adriana_dh
CITAT(franci si stefi @ May 28 2007, 03:18 PM) [snapback]230538[/snapback]
Multumim pt pont. E bine de tinut minte ca in curand incepem si noi diversificarea.
Adriana, cat a costat setul de la Avent si de unde l-ai cumparat?

Se gaseste la sensi/miniblu, aprox 90 ron. Eu am si biberoanele si sterilizatorul de la aceeasi marca (nu am putut alapta deloc) si mi-au fost de mare folos si isi merita toti banii - sunt aproape convinsa ca baietelul meu nu a avut colici datorita acestor tetine. Recipientele sunt foarte bune si la transportat mancarica, daca mergi in vizita sau in parc; in plus, sunt toate gradate.

Iar daca mancarea e facuta pentru 1-2 zile si nu e congelata, atunci trebuie pastrata in frigider dar nu pe usa frigiderului, ci cat mai jos si in spate, la rece.
holili4
Si eu ii gatesc lui Sergiu pe mai multe zile, fierb totul in oala sub presiune si congelez portiile de mancare, iar la descongelare folosesc metoda bain-maren.
irina_b48
Pediatra spunea ca, prin congelare, vitaminele C si D se distrug 7.gif . Stie cineva mai multe detalii?
adriana_dh
Despre vitamina C stiu ca e hidrosolubila, deci probabil este aproape inexistenta cand a ajuns in faza de congelare (dupa o fierbere). Alte argumente nu am pentru congelare, dar din ce am tot citit si ascultat pe la nutritionisti, congelarea este cea mai indicata metoda de conservare.

Si eu folosesc recipientele de la avent si am congelat mancarica inca de cand am inceput diversificarea (mai precis, pireul de legume cu carne si supa - zeama de legume, nimic altceva). Probleme nu am avut deloc.
irina_b48
QUOTE(adriana_dh @ Feb 6 2008, 11:44 PM) *
Despre vitamina C stiu ca e hidrosolubila, deci probabil este aproape inexistenta cand a ajuns in faza de congelare (dupa o fierbere).

OK, cele fierte, da. dar cele crude? Se distruge prin congelare vit C din piureul de fructe?
adriana_dh
citez ce am gasit pe o pagina oarecare de pe internet:

"Vitamina C este uşor distrusă prin fierbere. Se degradează în prezenţa oxigenului şi a substanţelor alcaline. În fructele congelate, vitamina C se menţine cu atât mai bine, cu cât temperatura de congelare este mai scăzută(-200C). La o fierbere timp de 15 minute, vitamina C din fructe se distruge în proporţie de circa 25%, iar în 90 minute de 75%. Adăugarea de sare de bucătărie în apa din vasul în care se fierb legumele şi fructele micşorează procentul de distrugere a vitaminei C."

deci cred ca daca faci pireul repede si il congelezi imediat, inainte sa se oxideze si sa se distruga vitamina C, este ok congelarea din acest punct de vedere.
niki75
Procesul de oxidare este cu atat mai rapid cu cat fructele sunt si maruntite. Daca le-ai congela bucati sau intregi s-ar pastra mai bine bine vit. C. De asta se recomanda ca fructele si legumele proaspete sa fie consumate cat mai repede dupa ce au fost taiate sau pasate. Prin pasare se pierde o parte din vit. C si apoi in timpul decongelari probabil ca se intampla acelasi lucru.
Pe un site scria ca "prin congelarea fructelor si legumelor proaspete se pierd doar 10-15% din Vit. C".

Asa cum am scris mai sus inainte, si eu pastrat mancarea Alesandrei in congelator dar nu mai piureurile de legume si carne. Pana dupa 1 an cand a inceput sa pape si din mancarea noastra asa am procedat.
Fructele i le-am dat mereu proaspat pregatite.
irina_b48
6.gif Multumesc, mamici! 18.gif ce usurare!
Acum sa cautam, despre vitamina D.
irina_b48
Am gasit informatii contradictorii pe net 2.gif
Poate vine cineva cu o informatie profesionala. clapping.gif
adriana_dh
QUOTE(irina_b48 @ Feb 8 2008, 12:54 PM) *
Am gasit informatii contradictorii pe net 2.gif

Despre C sau despre D?
irina_b48
Despre amindoua! Cautasem despre D, ca m-am lamurit cu C, dar... unknw.gif
Oricum, am continuat sa congelez fierturile.
maria75
Nici e nu congelez, fac mincare duminica, marti, joi, vineri, sambata pt bebe. Si merg si la servici. dar consider ca nimic nu e mai bun pt ea decat mincarea proaspat facuta. Si poate ca i-as fi gatit in fiecare zi daca nu aveam servici. cand gatesc o data la 2 zile, asadar duminica si marti, fac din legume+ carne pireu si o parte i-o dau pe loc, a doua o pun in borcanel inchis ermetic, la frigi, si i-o dau a doua zi. 2 zile pe saptamana maninca fara carne, si atunci amestec legumele cu ou.
Fructele, insa, mereu proaspete. Pina la un an, conform indicatiilor medicului, nu am mancat cruditati. de la un an, insa, acestea sunt nelipsite( cel putin 3-4 fructe/zi)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.