Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce Gatim Astazi?
Discutii Despre Copii > Arhiva > Casnicie, Familie > Arta Culinara
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
tama
Gata, m-am hotarat sa fac un ostropel.
Este aproape gata yahoo.gif yahoo.gif
onuta_dec
Ceva nu stiu ce va iesi ... niste cipuerci micute umplute la cuptor si cu garnitura de cartofi natur 39.gif Sper sa iasa.
bimbilica
Supa de rosii cu carnita de pui si taitei mai lati si pilafior de pui,deseara merluciu prajit si poate niste mujdei mai slab daca o sa pot papa(lui bebe asta nu i place usturoiul si eu mancam cu kg inainte,mi-e asa dooorrrrr de mujdei)
tama
Astazi prestez o supa cu galuste si snitele de pui cu piure de cartofi
in week-end nu stiu, cred ca tot supa sambata poate porc la gratar iar duminica un pui umplut la cuptor ca vom avea musafiri 3.gif
gaby
azi am pregatit supa de zarzavat, sos bechamel cu ciuperci si pui la cuptor
iar garnitura cred ca fac niste pireu de cartofi
Anita
QUOTE(gaby @ Jan 18 2008, 03:34 PM) *
azi am pregatit supa de zarzavat, sos bechamel cu ciuperci si pui la cuptor
iar garnitura cred ca fac niste pireu de cartofi

Gabytaaaa am incercat reteta ta cu spaghetee superr bunn mwah.gif 6.gif, sigur mai fac mwah.gif
Andreea&Bianca
fetelor sunteti niste gospodine demne de toata lauda!eu nu gatesc zilnic,dar azi am gatit o mancarica de cartofi cu carnita de porc.
elcris2
Azi am facut reteta Tamei de pui ca la KFc cu garnitura de piure 3.gif 3.gif 3.gif
bimbilica
QUOTE(elcris2 @ Jan 18 2008, 03:58 PM) *
Azi am facut reteta Tamei de pui ca la KFc cu garnitura de piure 3.gif 3.gif 3.gif

unde e reteta,ca eu sunt fan nr 1 al KFC-ului,pap macar o data pe sapt,mai ales acum de cand cu burtica,pofteeeeessssssssc.
gaby
QUOTE(Anita @ Jan 18 2008, 03:40 PM) *
Gabytaaaa am incercat reteta ta cu spaghetee superr bunn mwah.gif 6.gif, sigur mai fac mwah.gif

ma bucur ca ti-a placut!!!!!!! 6.gif mwah.gif
Andreea&Bianca
QUOTE(Andreea&Bianca @ Jan 18 2008, 03:51 PM) *
fetelor sunteti niste gospodine demne de toata lauda!eu nu gatesc zilnic,dar azi am gatit o mancarica de cartofi cu carnita de porc.

mmmm,cum e reteta?
elcris2
QUOTE(bimbilica @ Jan 18 2008, 04:00 PM) *
unde e reteta,ca eu sunt fan nr 1 al KFC-ului,pap macar o data pe sapt,mai ales acum de cand cu burtica,pofteeeeessssssssc.

uite ca o am salvata:

Reteta lui mami Tama

"PUI CA LA KFC
Am facut aseara dar nu a iesit ca la KFC .
Pieptul de pui l-am taiat fasii lungi si mai subtirele ca sa se patrunda repede. Intr-un bol am pus iaurt, sare, piper si boia dulce apoi am pus bucatile de pui la macerat. Se lasa cam 1 ora, dar eu le-am pus dimineata si seara le-am pregatit. Fulgii de porumb se piseaza cu sucitorul pana se maruntesc bine bine. Sa fie putin mai mari decat pesmetul. Cand il pregatesti, dai bucatile de pui prin ou batut si prin fulgi, apoi procedezi ca la snitzel. "

bimbilica
QUOTE(elcris2 @ Jan 18 2008, 06:20 PM) *
uite ca o am salvata:

Reteta lui mami Tama

"PUI CA LA KFC
Am facut aseara dar nu a iesit ca la KFC .
Pieptul de pui l-am taiat fasii lungi si mai subtirele ca sa se patrunda repede. Intr-un bol am pus iaurt, sare, piper si boia dulce apoi am pus bucatile de pui la macerat. Se lasa cam 1 ora, dar eu le-am pus dimineata si seara le-am pregatit. Fulgii de porumb se piseaza cu sucitorul pana se maruntesc bine bine. Sa fie putin mai mari decat pesmetul. Cand il pregatesti, dai bucatile de pui prin ou batut si prin fulgi, apoi procedezi ca la snitzel. "

3.gif mersic mult.eu am mai citit pe un forum de amestecul de condimente sa fie asemanator cu KFC dar trebuiesc o gramada,eu luasem ghimbir pudra dar apoi nu stiu ce nu am mai gasit si am lasat-o balta.
Am sa incerc si varianta asta,ca pare bunicica.
irisa
Azi am papat inele de calamar pane cu cartof natur, iar pt pici cartof natur plus branzica. Ieri am papat toti file de peste cu mazare la abur
Acum, pe seara mi-a venit pofta de o saorma la farfurie asa ca imi aduce sotul 19.gif
janet
Hei ! Gospodinele mele , v-a trecut avantul ?? 71.gif 71.gif
Eu azi am facut ciorba din coasta de porc si snitele cu piure de cartofi . A papat si bb , ca e baiat mare 3.gif .
Ciorba imi ajunge 3 zile , iar maine o sa fac friptura la tigaie ( teflon ) ca n-am folosit toata bucata pe care am dezghetat-o pt snitele . Maine ii fac si lui bb o ciorbita de pui ( de porc ii dau doar cand e proaspat facuta ) .
Am o salata de varza rosie bestiala , facuta in toamna . Si mai am gogosari cu sos de bulion si cu sos de mustar . Eu faceam mai multe sortimente de muraturi , dar anul asta m-am oprit aici ( nu pun la socoteala muraturile si varza la saramura 10.gif ) .
onuta_dec
lapte de pasare yahoo.gif
elcris2
mancarica de mazare cu pulpe de pui 6.gif 6.gif 6.gif
tama
jANETZICO, mie nu mi-a trecut avantul dar stii ca umblai cu spaga pe la doctorese 14.gif 14.gif 14.gif
De astazi sper sa revin la normal, sa nu mai umblu cu taxiurile pe la doctori 2.gif 2.gif 2.gif
Zilele astea, am aruncat in maaare viteze supe si ceva rapid, snitele, piureuri, s.a.
Ieri am facut ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta, fara ciorbita sau supa ca eram fff obosita.
Astazi bag la urgenta o ciorbita de curcan, snitele cu cartofi natur si turta dulce.
janet
Mai , vreau si eu o reteta pt lapte de pasare 6.gif 6.gif 6.gif .
elcris2
Lapte de pasare

Ingrediente: Lapte - 800 de ml; zahar - 150 de grame; 3 oua; vanilie; coaja rasa de la o lamiie.

Intr-o cratita se fierbe laptele, apoi se ia de pe foc si se lasa pe marginea plitei. Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas, galbenusurile se amesteca bine cu 100 grame de zahar, cu putin lapte fierbinte, cu vanilia si coaja de lamiie rasa. Se continua amestecarea, adaugind cite putin din restul de lapte. Vasul se tine circa 5 minute pe foc mic, amestecind compozitia continuu, ca aceasta sa nu se afume.

In alt vas se pune apa la fiert. Intr-un castron se bat albusurile spuma, apoi se adauga 50 grame de zahar si se bat in continuare pina ce se topeste zaharul. Din aceasta compozitie se ia cite putin cu o lingura si se pune in apa clocotita (astfel ca sa revina pentru fiecare persoana 4-5 bulgari de albus.). Dupa citeva clocote, se scot si se pun in compozitia pregatita.

Laptele de pasare se lasa sa se raceasca, apoi se serveste in castronase.

janetzel eu cam asa fac laptele de pasare, dar mai ajustez ici colo.

Oricum produseul final e absolut incantator si delicios 6.gif 6.gif 6.gif

onuta_dec
Mai da voi gatiti nu va incurcati, chiar asa de mult va place gatitul? 71.gif

QUOTE(janet @ Jan 23 2008, 11:14 AM) *
Mai , vreau si eu o reteta pt lapte de pasare 6.gif 6.gif 6.gif .

poate or fi si mai bune dar bunica imi daduse asa : 6 oua, 6 linguri de zahar, 3 de faina, poti pune si zahar vanilat sau esenta de vanilie cum iti place. Se fierbe 1 l de lapte, albusurile batute le iei cu o lingura si le fierbi in lapticul care si el fierbe 71.gif Le scoti le lasi sa se scurga o tara, iar in laptic torni compozitia de galbenusri frecate cu zaharul si in care ai adaugat apoi faina. Lasi un pic la fiert amestecand continuu si cam gata 39.gif
elcris2
sau asa:Visit My WebsiteInainte gateam din placere si mereu testam retete noi si inedite dar acum mai mult fac din obligatie...ca tre sa fac sa fie ceva pus pe masa. 2.gif 2.gif 2.gif Pt viezurel da, gatesc cu placere 6.gif 6.gif Super reteta ta Onuta 41.gif 41.gif 41.gif
marisa
am scris reteta la vegetarianism dar ii dadui copy si la voi 6.gif

cu soia snitel puteti face o chestie tip sandwich, dupa ce au fiert snitelele le taiati pe lung in 2, ca si asa sunt cam groase. taiati pe marimea lor o feliuta de cascaval si intre 2 felii de soia sinitel puneti o feliuta de cascaval ca un sandwich, apoi impreuna le dati prin ou si faina (ies f bune dc le dati si prin fulgi de porumb maruntiti 3.gif) si faceti un pane cu umplutura de cascaval de picati pe spate yahoo.gif
bimbilica
eu azi fac carnita de vitel in sos de rosii la cuptor,cu paste si branzica.....yam yam,mai am supa de galuste si mai trantesc o portie de crema de zahar ars,ca aseara am facut prea putina.
gaby
azi am facut spaghete cu sos de rosii, sunca si ardei si bob-gulyas
eliotys
Eu azi "gatesc" cu multa sudoare o ....comanda de pizza. Imi e f pofta si nici nu ma simt grozav asa ca n-am putere sa bucataresc azi. Dar pt maine o sa dezghet niste aripi de curcan. Cum sa le gatesc dati-mi o idee pls.
dalina24
Acum am la cuptor o tava cu cartofi, dovleac, slanina si carnat. Mama ce buna iese mancarea asta. SI mai fac pe urma o placinta cu dovleac.
aura_plum
QUOTE(eliotys @ Jan 23 2008, 02:41 PM) *
Eu azi "gatesc" cu multa sudoare o ....comanda de pizza. Imi e f pofta si nici nu ma simt grozav asa ca n-am putere sa bucataresc azi. Dar pt maine o sa dezghet niste aripi de curcan. Cum sa le gatesc dati-mi o idee pls.

cam cate ai? ai putea sa le lasi la marinat din noaptea asta cu lamaie si usturoi si sa le faci la cuptor cu cartofi. ies absolut delicioase...

eu mai am ciorba de ieri, o sa mai fac doar o tocanita cu mamaliga azi
onuta_dec
Eu am mai facut si niste cartofi frantuzesti ... cred ca asa le zice 39.gif Cu cartofi fierti ou carnat, crenvusti smantana si ou batut deasupra si bagat la cuptor.
marisa
onuta banuiesc ca sunt carnati de soia pardon.gif
gaby
am mai gatit ceva acuma repede: un fel de cartofi frantuzesti dar cu telemea si cascaval in loc de ou si carne 10.gif
onuta_dec
QUOTE(marisa @ Jan 23 2008, 07:43 PM) *
onuta banuiesc ca sunt carnati de soia pardon.gif

ah nu de data asta erau crenvusti nu stiu de ce am scris carnati, ca in mod normal bunica punea carnati de aia cred ca am scris asa. am mai scris undeva ca de la o vreme mi-e iar pofta de carne, desi au trecut 11 ani si din cand in cand mai gust asa de pofta catre putin. si din pacate astia de soia sunt cam scumpi pentru buzunarul nostru ca sa am mereu in frigider 2.gif
janet
Mie mi-a facut elcris pofta , asa ca am gatit mazare cu pulpe de pui 4.gif . A mai scris o data cineva de mazare si am poftit si atunci , dar am uitat sa fac 35.gif 35.gif .
angisara
Azi: paprikas de pui.
Anita
QUOTE(angisara @ Jan 23 2008, 08:54 PM) *
Azi: paprikas de pui.

Angi te rog frumosi, cum ii retata, am mai auzit de ea, mai mult in partea aceea a ardealului se face, vreau si eu 6.gif
eliotys
QUOTE(aura_plum @ Jan 23 2008, 05:38 PM) *
cam cate ai? ai putea sa le lasi la marinat din noaptea asta cu lamaie si usturoi si sa le faci la cuptor cu cartofi. ies absolut delicioase...

Nush ca-s bocna in punga... par multe totusi. Suna bine, cred ca fac reteta ta. Multam.
tama
Astazi plec in vizita la o prietena, asa ca eu si garga la pranz mancam in "sat" 71.gif 71.gif 71.gif
Aseara maridul nu prea a mancat asa ca diseara va servi si ce a servit ieri. Asta este, el ne-a anuntat ca vom avea buget de austeritate pana punem afacerea pe picioare, asa ca eu nu mai risipesc mancarea 71.gif 71.gif . Nu-i place mancare reincalzita sa mance paine cu unt sau iaurt 10.gif 10.gif 10.gif
radu claudia
QUOTE(tama @ Jan 24 2008, 09:34 AM) *
Astazi plec in vizita la o prietena, asa ca eu si garga la pranz mancam in "sat" 71.gif 71.gif 71.gif
Aseara maridul nu prea a mancat asa ca diseara va servi si ce a servit ieri. Asta este, el ne-a anuntat ca vom avea buget de austeritate pana punem afacerea pe picioare, asa ca eu nu mai risipesc mancarea 71.gif 71.gif . Nu-i place mancare reincalzita sa mance paine cu unt sau iaurt 10.gif 10.gif 10.gif

ASTAZI GATIM MAZARE CU PUI DE TARA!
gaby
azi imi fac o supa de varza ca m-a lovit o pofta...... 71.gif 71.gif
elcris2
Spaghete bologneze adaptate in functie de ce gasesc in frigi 10.gif 10.gif
aura_plum
QUOTE(eliotys @ Jan 23 2008, 09:38 PM) *
Nush ca-s bocna in punga... par multe totusi. Suna bine, cred ca fac reteta ta. Multam.

sa-mi spui cum a iesit 4.gif

eu am facut o friptura in sos de vin rosu, ca au fost nasii pe aici si ne-au adus niste carnita. mai stau un pic si fac si o ciorba proaspata, cred ca optez pentru perisoare azi...
dalina24
Azi n-am prea bucatarit...in afara de papa pentru bebe. Am vacut doar o salata de vinete cu maioneza, ca in rest mai avem mancare de ieri.
maria75
am facut o zama acra de cocos cu galuste si rosii. felul 2...maine cred
catigrec2
si eu am o ciorba de perisoare, si un pilaf cu legume de te lingi pe degete. Insa nu stiu ce sa fac miine, poate incerc o reteta de pe aici
onuta_dec
Si azi azi ce facem? Ca asa nu am chef de gatit, cred ca ajung la spaghete cu telemea si sos de rosii 71.gif
elcris2
Pai ieri am cumparat neshte pulpe de pui asa ca o sa le arunc la cuptor 10.gif si o sa fac garnitura de cartofi prajiti sau legume 3.gif 3.gif
aura_plum
QUOTE(onuta_dec @ Jan 25 2008, 09:25 AM) *
Si azi azi ce facem? Ca asa nu am chef de gatit, cred ca ajung la spaghete cu telemea si sos de rosii 71.gif

vin eu cu reteta la spaghete, da ti le si mananc 10.gif
onuta_dec
QUOTE(aura_plum @ Jan 25 2008, 10:41 AM) *
vin eu cu reteta la spaghete, da ti le si mananc 10.gif

39.gif reteta-i bun ca imi aduci nu ca mi le si mananci 24.gif
elcris2
am gasit o noua reteta pe care o s-o fac in curand

Pachetele cu carne si cascaval

Ai nevoie de: 1 pachet de foi de placinta, 500 g carne tocata, 2 galbenusuri, 6 oua, 2 cepe, 2 linguri cu pesmet, 150 g cascaval, 1 legatura de patrunjel, 2 linguri cu unt sau margarina, sare, piper.

Cum procedezi: condimenteaza carnea tocata cu sare si piper. Adauga ouale unul cate unul, pesmetul, ceapa, verdeata tocata marunt si cascavalul ras.

Separat, intinde usor foile de placinta si din ele taie dreptunghiuri. Umple fi ecare dreptunghi cu umplutura de carne, dupa care ruleaza. Asaza pachetelele intr-o tava unsa cu unt sau margarina.

Unge-le apoi cu galbenus de ou batut. Lasa la cuptor, la foc mic, aproximativ 45 de minute. Serveste-le cat sunt calde.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.