AdrianaC
Nov 8 2005, 10:23 AM
Ce parere aveti de clonarea umana ? Va surade ideea de a mai avea pe undeva un duplicat ?
denisamira
Nov 8 2005, 10:33 AM
doamne fereste....
codruta
Nov 9 2005, 04:43 AM
CITAT(AdrianaC @ Nov 8 2005, 10:18 AM)
Ce parere aveti de clonarea umana ? Va surade ideea de a mai avea pe undeva un duplicat ?
[snapback]16276[/snapback]
DE ce nu? Dar nu "pe undeva", aici in casa sa mai faca clona una alta. Inclusiv copii
AdrianaC
Nov 9 2005, 08:39 AM
Si eu tot la asta ma gandeam, ca ar fi buna la ceva, dar daca se desteapta si se revolta? Dupa aia s-ar putea sa ne para rau.
Am vazut un film super (nu mai stiu exact cum s-a chemat) in care toti bogatasii aveau clone. Clonele erau fabricate si tinute intr-un loc secret, ele nu stiau ca sunt clone, si erau folosite cu diverse scopuri (fie ca sa poarte copii, fie ca sa fie folosite pentru organe, etc). Problema cea mare a fost cand una dintre clone s-a prins ca e ceva in neregula si a reusit sa fuga de acolo impreuna cu inca o clona femeie. In final, clonele au luat locul persoanelor adevarate, iar acestea au fost omorate (din cauza ca s-a crezut ca sunt clonele). O sa ma mai gandesc cum s-a chemat filmul si va spun.
elenado
Nov 9 2005, 10:56 AM
Daca s-ar folosi in scopuri medicale poate ca ar fi bine, dar cum omenirea degenereaza...Nu, nu as fi de acord, oricum suntem foarte multi si pacatosi...Nu sunt destui care mor de foame, care nu au locuri de munca, etc...? Eu zic ca da, Cel mai bine ar fi sa ramanem tot noi, fara clone, daca ne vor fi superioare ce ne facem?
mihaela75
Nov 9 2005, 07:41 PM
N-au decat sa se nasca o suta ca mine numai cu conditia sa existe niste metode de identificare cum ar fi scanarea retinei sau stiu eu ce ca sa nu fie clona nr. 1 si sa se dea drept clona nr. 2

(Da' daca e clona cred ca si retina e identica

)
AdrianaC
Nov 9 2005, 08:23 PM
MI-am amintit cum se chema filmul: THE ISLAND
bilutza
Nov 10 2005, 02:26 AM
Eu nu stiu daca e o idee atat de buna. Numai in scopuri medicale ar fi bine sa se cloneze oamenii. Dar nici asa. Cred ca suntem noi de ajuns.
veronica_2005
Nov 16 2005, 12:06 AM
Doamne fereste... eu nu sunt de acord de loc cu nici o clona!
evelina27m
Dec 6 2005, 11:14 AM
Categoric nu sunt de acord cu clonarea umana.
Am vazut si eu filmul "The Island". Ideea filmului era ca, de fapt, la nivel celular, amintirile unui om se transmit in totalitate clonei sale si rezulta o noua fiinta inzestrata cu aceleasi trairi ca ale omului, cu toate amintirile pana in momentul clonarii si cu SUFLET. La un moment dat clona incepe sa-si faureasca gandurile ei si devine un alt om, identic ca infatisare cu cel initial, dar totusi diferit.
Mi se pare o barbarie sa clonezi un om pentru a folosi clona in scopuri medicale, pentru ca acea clona este de fapt un alt om care poate simti durerea, care poate suferi. Si nici nu mi-ar placea sa stiu ca exista undeva o femeie identica cu mine, cu aceleasi amintiri.
Este totusi un subiect foarte controversat. Banuiesc ca in laboratoarele cercetatorilor s-a incercat si se incearca in continuare clonarea umana - cred ca in scopuri medicale, daca nu chiar in alte scopuri mai obscure. Dar totusi este interzisa de legile tuturor tarilor.
sousourel
Dec 6 2005, 09:07 PM
Clonele ar fi fiinte umane, probabil cu aceleasi drepturi, teoretic, practic...? Cred ca oamenii ar fi agresivi fata de ele, ca si fata de orice alt lucru necunoscut sau putin cunoscut. Ignoranta aduce frica si deci reactia violenta. Numai ca eu stau si ma intreb: cine ne da dreptul sa ne jucam de-a Dumnezeu?
kiki
Dec 6 2005, 10:46 PM
Cred ca decat o clona as prefera o sora geamana.
Nu sunt de acord cu clonarea nici in scopuri medicale si nici in altele.
Cine suntem noi sa ne credem Dumnezei fabricand clone? Daca Dumnezeu a lasat ca omenirea sa se perpetueze prin nasteri, atunci ce sa caute clonele pe lumea asta?
sousourel
Dec 7 2005, 11:57 PM
kiki, ai pus punctul pe i.
oana_nicole
Dec 20 2005, 11:47 PM
Am votat "da". Dar numai in scopuri medicale. Vorbim aici de un foarte bun control al acestui procedeu. Credeti ca nu s-a realizat pana acum nici un experiment reusit de clonare umana? Eu as inclina sa cred ca da.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.