Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Baby
Discutii Despre Copii > Informatii > Juridic
nicos
Buna ziua! Am mare nevoie de ajutor de la voi ! Sunt insarcinata, in 6 luni, si din 15 sept sunt in concediu de risc maternal. As vrea sa stiu, daca cele 6 luni( din 12 ), conform carora se calculeaza salariul in per concediului, sunt de dinaintea primei zile de concediu de risc( 15 sept) , sau se calc de la inceputul fiecarei luni ( ex: ptr luna noiembrie, intra in calc toata luna sept). Pentru ca m-am trezit cu un salariu mai mic, si nu stiu cum sa reactionez. Va multumesc mult!
goanga30
nicos eu stiu ca trebuie ca,concediul de risc maternal de plateste procentual din salariul de baza,facanduse o medie a acestui salariu pe ultimele 10 luni

ART. 18 (1) Baza de calcul a indemnizaţiei de risc maternal se constituie din media veniturilor lunare realizate în ultimele 10 luni anterioare primei zile înscrise în certificatul medical, pentru care s-a datorat contribuţia individuală de asigurări sociale, conform prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

ART. 20 (1) Cuantumul lunar al indemnizaţiei de risc maternal este egal cu 75% din media lunară a bazei de calcul, determinată potrivit art. 18.

oricum cred ca alte fete care au trecut prin asta te pot ajuta mai bine
uite aici mai este un topic pe tema asta.poate te ajuta
http://www.treiursuleti.ro/forum/index.php?showtopic=11127
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.