Help - Search - Members - Calendar
Full Version: V-ati Gandit Sa Dati Copilul La Un Instrument Sau La Cor?
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Educatie
adriana_dh
Stiu sigur ca exista un topic asemanator legat de sporturi. iar sportul este printre primele activitati la care se gandesc parintii pentru sanatatea si dezvoltarea fizica armonioasa a copiilor lor.

Muzica, din punctul meu de vedere, este cel putin la fel de importanta - dezvoltare armonioasa a personalitatii, ascutirea simtului estetic, aprecierea culturii inalte, etc.

Mie imi place foarte mult muzica simfonica si corala, ascult des si am ascultat si in timpul sarcinii. Lorand, nu are incotro, si o agreeaza. Eu am studiat pianul 8 ani de zile, sora mea a terminat si conservatorul si e profesoara de muzica. Cantecelele pentru copii eu le stiu pe dinafara si le cant mereu impreuna cu cd-ul ca sa le invete si Lorand. Cu siguranta va studia si Lorand un instrument. Dar care? Si de la ce varsta? Sau sa incercam intr-un cor de copii?

Voi cum vedeti lucrurile, sunteti pro sau contra educatiei muzicale, ce preferinte aveti (voi sau copiii vostri), "detectati" ceva inclinatii, ati facut unele incercari?
Maria Laura
Si mie imi place muzica clasica, si mi-ar placea ca Miranda sa cante la un instrument... Acum are 3 ani si cred ca e cam devreme.Ma gandeam ca la anul sa incercam sa o dam la pian (cred ca asta e primul pas si daca vrei sa inveti alt instrument, sau canto).Dar nu am sa o oblig! (pe mine cand eram mica, m-au dat la germana - am urat-o, si la tenis - mi-a placut mult, doar ca eu nu am rabdare sa fac lucrurile temeinic si ma plictisesc relativ repede, asa ca la un moment dat devenise un chin).Sper ca Miranda sa fie altfel!
Ar fi foarte folositor daca ne-ar spune mamicile care si-au dat copiii sa faca muzica, cum a fost la inceput, de la ce varsta au inceput, cum e acum, etc.
aura_plum
adriana, daca vrei sa il dai la pian atunci ai putea sa incepi de pe la varsta de 5 ani, asta se considera pragul optim, nu se recomanda mai devreme pentru ca il chinui. cat pentru alte instrumente...majoritatea mamicilor isi dau copilul la vioara din clasa a 1-a, altele din clasa a 5-a. nu e tarziu, si eu consider ca e mai bine din clasa a 5-a pentru ca pana atunci iti poti da seama daca are inclinatii spre muzica sau nu.
In schimb la canto eu zic sa astepti. Eu m-am apucat de canto la 13 ani si mi-a parut rau pentru ca a trebuit exercitiu continuu (de 2-3 ori pe saptamana) timp de 6 ani ca sa pot fi in forma sa intru la conservator. Ca si hobby presupun ca e altceva...
Oricum...alegerea e a ta. Nu stiu daca am reusit sa te lamuresc...daca e ceva poti sa ma mai intrebi. 6.gif
marisa
marco va face vioara.e f interesat de acest instrument.chiar de la 1 an jum tipa de bucurie cand vedea cantand o vioara.si acum asculta nemiscat orice arie.s-a uitat 45 minute nemiscat la concertul Enescu la tv :)
va incepe la 5 ani :)
adriana_dh
41.gif 41.gif 41.gif Marco. Tot de la 5 ani, la colegiul de muzica Ion Vidu, copiii pot merge la gradinita muzicala - ore de teorie foarte simpatice si utile (cu profesoara mea de cor, o femeie deosebita).
aari & sara
QUOTE(marisa @ Nov 22 2007, 03:48 PM) *
marco va face vioara.e f interesat de acest instrument.chiar de la 1 an jum tipa de bucurie cand vedea cantand o vioara.si acum asculta nemiscat orice arie.s-a uitat 45 minute nemiscat la concertul Enescu la tv :)
va incepe la 5 ani :)

41.gif Marco

71.gif pana sa citesc acest topic nici nu m-am gandit la asta.
Adica, asculatam multa muzica, clasica mai ales. Lui Aari ii place mult si imi adoarme de fiecare data cand ii pun la culcare (la pranz) si ii pun Clayderman, Ocarina, Mozart si Casuta Muzicala, binenteles. 71.gif Stim amandoi toate cantecele pe de rost 3.gif
II innebunit dupa Crazy Frog si dupa Mosquito (mai ales videoclipurile) si zilnic ma roaga sa i le pun "macar odata" 3.gif
Dar nu m-am gandit sa-l dau la nici un instrument. Adica, daca l-as vedea ca-i place si ca-i talentat cu drag as accepta... dar, pana acum nu vad sa-l atraga prea mult. I-am cumparat chitare, pian, orga (de jucarie- dar de super calitate), dar nu-l prea atrag. Sunt undeva ascunse in raftul cu jucarii.
adriana_dh
Azi am umblat prin magazine dupa un cadou pentru niste prieteni si am intrat intamplator intr-unul care avea si instrumente muzicale. Cat timp a targuit sora-mea, eu i-am pus in mana lui Lorand doua bete de xilofon - era unul pe un raft mai jos, frumos colorat, din lemn, facut de reghin si acordat din fabrica. Si spre surprinderea mea, minute in sir a stat Lorand si l-a lovit cu ambele bete simultan, chiar scotea sunete faine si probabil l-a incantat. Era 58 de lei, iar sora-mea zicea ca e chiar indicat la copii mici, fiind si din lemn si frumos colorat, plus ca produce sunete la atingere, mai precis la lovire. Sa vedem, poate se gandeste si Mosul la acelasi lucru ca si mine.
aaalina
Adriana_dh, POti sa-mi spui si mie unde ai gasit xilofon acordat? Sau sa spui ce firma este. Am cautat, dar nu am gasit niciunul sa fie acordat.
adriana_dh
QUOTE(aaalina @ Nov 24 2007, 06:31 PM) *
Adriana_dh, POti sa-mi spui si mie unde ai gasit xilofon acordat? Sau sa spui ce firma este. Am cautat, dar nu am gasit niciunul sa fie acordat.

Printre cele cateva instrumente care erau pe raft, parca retin ca xilofonul era de Reghin, ca si chitarile, dar nu sunt sigura. Oricum, era intr-un centru comercial din Timisoara, un magazinut oarecare. Daca vrei, o sa incerc sa ajung din nou acolo sa iti pot spune mai multe detalii. Sincer, eu nu am inteles atunci de ce insista atat de mult vanzatorul pe faptul ca este acordat din fabrica, dar se pare ca e important. Dar cum de esti interesata de xilofon?
lucacata
eu as vrea ca sa-mi dau copilu la inot si la limba franceza(ca engleza il invat eu) si pian ca asta am facut eu cand eram mica
si mi-a prins foarte bine
lucacata
eu vreau sa-l dau pe luca la gradinita e limba franceza si pian
maria75
deoarece eu am studiat singura, fara ajutor, chitara, deoarece am 2 chitari, fata mea va putea invata, daca va vrea. dar , pentru asta, trebuie sa ma mosteneasca. Adica...degeaba o intoxic eu cu muzica, ca, daca nu va avea macar jumatate din harul mamei 71.gif , degeaba. Invatarea unui instrument cu placere presupune, in primul rand, aptitudini muzicale clare. Eu mai stiu canta si la block-flaute( un fel de fluier ), asa ca poate incerca si la asta daca se va simti atrasa. Indiferent de instrument, copilul tre sa simta muzica, sa simta inflexiunile. la gradinita educatoarea m-a remarcat din punctul asta de vedere. Ulterior, in gimnaziu, am fost a 2-a la cor pe scoala. Ulterior, in liceu iarasi am facut cor( 5 ani). In facultate, impreuna cu cativa colegi, pasionati de muzica, am infiintat un grup vocal( coral+ instrumental), si am invatat sub indrumarea unui profesor. deci...inainte de a va da copilul la cor sau undeva ca sa invee instrument, mai intai vedeti daca are inclinatii.Pina la 5 ani ar trebui sa se stie.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.