Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Lapte Topfer
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Alimentatia copilului (0-3 ani)
Pages: 1, 2
elle
mamicilor, spuneti-mi si mie mai multe despre acest lapte pt.sugari :topfer.
cand se indica acest lapte, adica in ce situatii se recomanda, ce contine, unde se gaseste..am vazut pe net k este laudat, dar nu am gasit amanunte la propriu de spre el.

si, foarte important:in ce lantz de farmacii se gaseste?
micri
Eu am acasa o cutie pe care am luat-o cand a trebuit sa trec de la san la lapte praf, pt. ca ii luasem Nestle si nu prea vroia,...eram innebunita ca eu nu mai aveam destul san si ea nu papa praf 20.gif , si am zis sa incerc si altceva decat Nestle poate nu-l vrea pe ala in mod special, si dupa ce l-am alergat pe tati prin tot orasul sa gaseasca Topfer, nici macar nu l-am desfacut 9.gif , am insistat un pic cu Nestle-ul si in final l-a aceptat pe asta 40.gif (eu sunt fan Nestle...si m-am bucurat ca mi l-a acceptat)
Probabil ca nu laptele Nestle o deranja ci trecerea la lapte praf de la cel de san.

Pediatra imi spusese daca nu vrea Nestle sa-i iau Topfer poate va vrea din ala.
Altceva nu stiu ce sa-ti mai spun despre el, este nemtesc daca nu ma insel...ma voi uita daca vrei, si-ti voi spune.

8.gif
elle
CITAT(micri @ Nov 6 2005, 09:44 PM)
Pediatra imi spusese daca nu vrea Nestle sa-i iau Topfer poate va vrea din ala.
Altceva nu stiu ce sa-ti mai spun despre el, este nemtesc daca nu ma insel...ma voi uita daca vrei, si-ti voi spune.

8.gif
[snapback]15786[/snapback]

te rog frumos, micri, uita-te si spune-mi si mie, makr in mare despre ce este vorba (asta dak nu ti-e lene sa-mi scrii ceea ce este pe cutie 10.gif ).

mai tii minte din ce farma l-ai luat?

ai idee de ce tocmai topfer ti-a recomandat pediatrul, avand in vedere k la trecerea de la san la lapte praf exista o mare varietate de sortimente...

si ink ceva, micri, fetitza ta papa laptele si acum din bibe cu tetina, sau ati trecut la alt fel de bibe (gen canutza cu cioc/supapa)?...ma gandesc k poate cu timpul nu mai vrea sa pape la tetina, ci vrea flux mai rapid...

11.gif
micri
35.gif Da, papa lapte din bibi cu tetina mai largutza...stie si din canutza, dar eu nu ma stresez sa-i dau din cana, imi e ok sa bea din bibi,bea si mai frumos, nici nu da pe ea, si mie mi se pare ok asa. O sa-i dau cu bibi destul timp de acuma pana pe la 2-3 anisori(asa a papat si nepotica mea ca altfel nu accepta laptele decat din bibi si asa i l-a dat, nu a fost nici o problema , si daca ai vazut-o in poza a crescut maaaare si frumoasa are 18 ani acum...aproape m-a ajuns 10.gif , pe un picior 4.gif )

Mie dr. mi-a recomandat Nan(Nestle) prima oara nu Topfer, abia cand a vazut ca nu vrea Nan mi-a zis sa incerc cu Topfer. Nu mi-a zis nimik special despre el decat ca e bio, e o formula nou aparuta, e mai apropiata ca gust de laptele matern si poate il accepta pe ala.
Am intrebat-o ce fac daca totusi mai insist si accepta si Topfer-ul si Nestle-ul , la care sa raman, care este mai bun? 7.gif ... si mi-a spus ca parerea ei este sa raman la Nestle(Nan).
Asta-i tot ce-ti pot spune, si am ramas la Nestle , slava Domnului ca l-a primit.
Ce anume vrei sa-ti spun de pe cuite?...
Nu contine zahar cristalizat
Are probiotice.
Este Bio.
Produs in GERMANIA.
Se consuma in 2 saptamani de la deschidere(celelalte au 1 luna de la deschidere).Probabil ca fiind bio se degradeaza mai usor in contact cu aerul.
Masurile de lapte la cantitatea de apa sunt exact ca si la alte lapturi(sa nu razi dar e corect termenul, citez un pediatru celebru 3.gif 10.gif )

516 .000 LEI cutia de 900 gr.

Sotul l-a luat de la o farmacie de pe St. cel Mare.

Daca vrei eu iti pot da aceasta cutie pe care nu am desfacut-o. Este Topfer 2 de la 4 luni

8.gif
elle
CITAT(micri @ Nov 6 2005, 11:27 PM)

Mie dr. mi-a recomandat Nan prima oare nu Topfer, abia cand a vazut ca nu vrea Nan mi-a zis sa incerc cu Topfer. 516 .000 LEI cutia de 900 gr.

Sotul l-a luat de la o farmacie de pe St. cel Mare.

Daca vrei eu iti pot da aceasta cutie pe care nu am desfacut-o.[/b]

8.gif
[snapback]15791[/snapback]

micri, eu ii dau nan 2 (nestle) si de 4 zile nu mai bea cum trebuie laptele, de am ajuns sa disper.mai astept o sapt, timp in care ii voi skimba cerealele, sa vad dak il pacalesc sau nu.apoi vorbim despre laptel tau, cai ma intereseaza, mai alers k si eu tot din buc.sunt.

te intrebam de bibe pt.k si mie imi place sa-i dau din bibe, dar ma gandeam k poate nu-i mai place bibe si vrea canutza, dar cred k nu asta e problema...

poate sa nu-i mai palca asa, subit nan?e drept, k e super skrbos, pute de te-ndoaie, da' pana acum i-a placut la nebunie...unde mai pui k este un mancacios de numa'...si nici dintzishorii nu par a fi de vina, caci gingia nu este inflamata, nu se vede urma de dinte, nu are comportamentul skimbat, e vesel nevoie mare, e dezvoltat atat de bine k la aprox.8 luni deja se ridik singurel in picioare si se tine cu mainile de patutz, paseste cu ajutor,..el de mic se pare k a fost dezvoltat cu 2 luni inainte...desi l-am nascut mic si pricajit...

pe mine nu ma extaziaza k o sa mearga repede...eu am o obsesie cu mancarea...ce-i pot face sa-i mareasca apetitul, mai ales k dolofan nu e, in skimb, k a ta, este ff.lung pt.varsta lui (tati are aprox.2 m).

si dak papa laptic sub 400ml, trebuie sa-i dau calciu, pe care el nu-l tolereaza, ba dimpotriva, vomita pe toata perioada administrarii calciului...spinoasa problema...se pare k iar trebuie sa-mi deranjez medicul...

micri, scriai k fetita ta e mofturoasa...da' tu cum stai mama cu psihicu', k eu in 4 zile deja sunt isterik...si mor de nervi k nu mananca...stau cu inima cat un purice:mamanca sau nu...

11.gif
Criss_B
eu i-am dat Sonyei Topfer de la 11 luni (nr 3 - care este pentru bbi peste 9 luni)... i l-am facut in biberon si am inceput sa ii dau treptat - in prima zi 30ml, apoi 50ml, apoi 70ml si asa mai departe pana a baut un bibe intreg completare la masa de dimineata...

eu l-am luat in aprilie de la Baby Expo - de la farmacia Doina (luna urmatoare sotul s-a dus si mi-a mai luat o cutie de la Doina din spate de la Unirea)... am pe undeva si prospectul de la el (maine pe lumina il caut si o sa-ti scriu mai multe despre el... ce-mi amintesc mai bine - ca m-a frapat - scrie pe el ca se dau una, maxim 2 mese pe zi si ca mai are in compozitie si albus de ou (de-asta am tot amanat sa ii dau)...

daca mai vrei sa-ti spun ceva despre el incerc sa vad ce-mi mai amintesc si sa caut prospectul sa vad daca mai am ceva interesant sa-ti spun despre el (stiu ca e in 3 variante, pe grupe de varsta)...
micri
Da elle, stiu cum e sentimentul... 102.gif
A mea asa a fost(acum s-a mai schimbat un pic in mai bine, dar nu f. mult)
De cand am inceput diversificarea a fost cumplit. Pana atunci a papat san si a fost tare mancacioasa si rapida, nu o tineam mai mult de 6-7-8 minute la san si gata.
Era tare dolofana 69.gif !!!...de la 7 luni a inceput calvarul emoticon 2.gif cu papa solida care a tinut pana pe la 1 an si un pic crying2.gif
Adica...papa laptele suuuper bine din bibi(ca si acum dealtfel 35.gif ...e preferatul ei 10.gif ...si asta ne-a salvat un pic din situatia de calvar, ca sa ne mentinem cat de cat pe linia de plutire, cu greutatea)
Singurele care-i placeau mai bine erau legumele, fructele sa nu fi auzit de ele 17.gif 17.gif
Da...dar si legumele trebuia sa curga tot prin bibi ca printesa se plictisea dupa primele 3-4-5 linguritze si gata inchidea gura definitiv 14.gif 33.gif
Trebuia sa-i prepar lapte si sa-i dizolv piureul in el si apoi pus in bibi si papa in 2 minute tot.(eu totusi ma bucuram ca papa si asa 69.gif ...ce mai conta cum , conta sa fie hranita, nu modul in care era hranita).

Si cu timpul m-am imunizat, ea mereu papa 3 mese pe zi (asa papa si acum) mai mari cantitativ ce-i drept, ca pt. a-i trece prin bibi 180-200g de piure este necesar 90-120 ml lapte altfel nu curge) si aduna vezi cat iese la o masa. Deci ea papa 3 mese echivalentul a 4-5 mai mici ale altor copii de prin parc cu care ne intalnim(ea papa si papa si acum cam la 5-6-7 ore o masa). Si ai sa te miri daca-ti spun ca daca papa dupa 7 ore ai crede ca e moarta de foame si ca o sa manance si farfuria dar nu e asa, tot cu sclifoseala(cu linguritza)40.gif, caci cu bibi ai inteles in 3-4 minute tac-pac gata 1.gif

Am concluzionat de mult ca e mofturoasa la papa si asta e.
Acum ti-am spus ca si-a mai revenit si papam de vreo 2 saptamani tot piureul de legume cu linguritza, laptikul e completare si e gol neamestecat 69.gif .
Dar fructele nu prea, cam 1/2 borcanel(ceea ce e record...de la deloc pana acum, sa nu auda)restul in bibi cu lapte 31.gif

Cam asta e povestea noastra 40.gif ...si mami inca mai are ceva nervi de pus la bataie, dar uneori o lasa si pe ea ca deh e si ea om 102.gif ... nu extraterestru...si se mai ratzoie la bb de suparare , da-i trece repede apoi 6.gif 9.gif

Asa ca fii tare Zoe!!!! 71.gif

8.gif
denisamira
eu i-am dat nan samirei pana la 5 luni si 1/2 ,cand nu a vrut sa il mai bea nicicum. am incercat milupa si hero, dar de fapt laptele praf era problema. nu mai voia laptic praf asa ca am trecut pe lapte de alimentara "lapte de curtici", e un lapte zonal, pateurizat, scrie ca nu necesita fierbere, dar eu tot il fireb, si vreau sa va spun ca gargaritza mea e ffff incantata de el.
elle
CITAT(Criss_B @ Nov 7 2005, 12:23 AM)
eu i-am dat Sonyei Topfer de la 11 luni (nr 3 - care este pentru bbi peste 9 luni)... i l-am facut in biberon si am inceput sa ii dau treptat - in prima zi 30ml, apoi 50ml, apoi 70ml si asa mai departe pana a baut un bibe intreg completare la masa de dimineata...

eu l-am luat in aprilie de la Baby Expo - de la farmacia Doina (luna urmatoare sotul s-a dus si mi-a mai luat o cutie de la Doina din spate de la Unirea)... am pe undeva si prospectul de la el (maine pe lumina il caut si o sa-ti scriu mai multe despre el... ce-mi amintesc mai bine - ca m-a frapat - scrie pe el ca se dau una, maxim 2 mese pe zi si ca mai are in compozitie si albus de ou (de-asta am tot amanat sa ii dau)...

daca mai vrei sa-ti spun ceva despre el incerc sa vad ce-mi mai amintesc si sa caut prospectul sa vad daca mai am ceva interesant sa-ti spun despre el (stiu ca e in 3 variante, pe grupe de varsta)...
[snapback]15797[/snapback]

astept orice..orice despre laptele asta...si...poate niste solutii cum sa-l determin pe bb sa pape lapticul cel de tote zilele 35.gif
micri
Elle, ti-am spus ceea ce scrie pe cutie, nu ar mai fi decat compozitia chimica: care am vazut-o si comparat-o cu Nestle-ul si e cam la fel cu mici diferente de + sau - ici colo, cand la una e plus cand la alta, dar f. mici, in rest au cam acelasi continut, mai comlex insa la Nestle(aseara m-am uitat si eu special ca nu facusem asta pana acum de cand il am, nu stiu de ce, ca asa ar fi fost normal, dar nu fusesem curioasa 9.gif

8.gif
elle
CITAT(denisamira @ Nov 7 2005, 06:22 AM)
eu i-am dat nan samirei pana la 5 luni si 1/2 ,cand nu a vrut sa il mai bea nicicum. am incercat milupa si hero, dar de fapt laptele praf era problema. nu mai voia laptic praf asa ca am trecut pe lapte de alimentara "lapte de curtici", e un lapte zonal, pateurizat, scrie ca nu necesita fierbere, dar eu tot il fireb, si vreau sa va spun ca gargaritza mea e ffff incantata de el.
[snapback]15824[/snapback]

nush ce laptic e asta "de curtici", zi-mi mai multe...azi dimineata, iar nu prea a baut laptic 35.gif

hai sa va spun ce mananca puiul meu, si sa va dati u parerea dak ajung la nebuni repejor, sa uar trebui sa ma calmez si s-o las ma imoale cu paranoia 40.gif :

dimineata: 170ml.lapre cu cereale 2-3 masuti (lapre nan2 si cereale humana cu mere) - inainte manca 240 ml si tot ar mai fi vrut, acum nu mai pune botu' 14.gif

pranz (14) piure de lugume:morcov, cartof, patrunjel, pastarnac, telina, frunze de patrunjel carnita de vita/pasare/ficatel, nelipsita juma de banana, far ade care nu papam amestecul, o linguritza de unt.

amiaza (18):pire de fructe:un mar, juma banana, 2 masuri cereale, 3 biscuiti, 3 linguritze de branzica de casa, 2 pere mici romanesti.

seara (22):laptic nan2 200 ml.+2 masuri de cereale.

din tot ceea e am scris, isi ia bebelul sificient calciu si fier, avand in vedere k nu-i administrez decat vigantolul si atat.????????fierul l-am intrerupt de cand am avut probleme cu diareea, si asteptam sa mergem la doftor sa vedem ce zice 39.gif

e bine, nu e bine?imi vine sa-i dau cu seringa laptele, numai sa-l bea cumva 40.gif

1. sa incerc sa-i pun alte cereale in laptic?
2. sa-i skimb lapticul cu milumil care este mai dulce si mai gustos?
3. sa incerc sa-i dau si dimineata si seara cu linguritza lapte+cereale, 2 in 1?
4. sa ma arunc de la geam? 102.gif (stau la et.1, deci n-ar avea prea mare haz 35.gif )
5. sau sa-l arunc pe bb intr-o putina cu lapte?
14.gif

orice raspuns e binevenit si intampinat cu mii de multumiri 77.gif
elle
CITAT(micri @ Nov 7 2005, 11:55 AM)
Elle, ti-am spus  ceea ce scrie pe cutie, nu ar mai fi decat compozitia chimica: care am vazut-o si comparat-o cu Nestle-ul si e cam la fel cu mici diferente de + sau - ici colo, cand la una e plus cand la alta, dar f. mici, in rest au cam acelasi continut, mai comlex insa la Nestle(aseara m-am uitat si eu special ca nu facusem asta pana acum de cand il am, nu stiu de ce, ca asa ar fi fost normal, dar nu fusesem curioasa 9.gif

8.gif
[snapback]15890[/snapback]

micri, multumesc ink o data, si te tzin la curent cu topfer-ul (peste o sapt.vb.pe pm daca il cumpar de la tine sau nu, dak va fi cazul sau nu)
ClaudiaS
CITAT(elle @ Nov 7 2005, 12:00 PM)

hai sa va spun ce mananca puiul meu, si sa va dati u parerea dak ajung la nebuni repejor, sa uar trebui sa ma calmez si s-o las ma imoale cu paranoia  40.gif :

dimineata: 170ml.lapre cu cereale 2-3 masuti (lapre nan2 si cereale humana cu mere) - inainte manca 240 ml si tot ar mai fi vrut, acum nu mai pune botu'  14.gif

pranz (14) piure de lugume:morcov, cartof, patrunjel, pastarnac, telina, frunze de patrunjel carnita de vita/pasare/ficatel, nelipsita juma de banana, far ade care nu papam amestecul, o linguritza de unt.

amiaza (18):pire de fructe:un mar, juma banana, 2 masuri cereale, 3 biscuiti, 3 linguritze de branzica de casa, 2 pere mici romanesti.

[snapback]15893[/snapback]

Elle draga, nu te mai stresa. Din ce ai scris aici ca papa Matei mie mi se pare ca e "mancau" in comparatie cu fata mea. Eu am avut vreo 4 luni de cosmar de cand am inceput diversificarea si pana a inceput si ea sa pape. Credeam ca o sa innebunesc, dar n-am reusit. 3.gif Meniul baietelului tau cuprinde tot ce are el nevoie. Iar daca nu bea laptele, incearca sa-i dai iaurt, branza sa suplinesti lipsa lapticului. Vorbeste cu dr poate iti recomanda sa schimbi laptele. Sau incearca sa-i schimbi tetina, poate ii vine greu si oboseste. Incearca si alte cereale sa-i mai schimbi gustul laptelui.
Poate ii ies dintisorii. La noi cand i-au iesit dintii nu a mai papat laptele vreo 4-5 zile, dar manca ce-i dadeam cu linguritza.
Sper sa se rezolve cat de repede problema asta, ca tare rau e cand nu-ti mananca puiul...
Criss_B
CITAT(elle @ Nov 7 2005, 11:50 AM)
astept orice..orice despre laptele asta...si...poate niste solutii cum sa-l determin pe bb sa pape lapticul cel de tote zilele  35.gif
[snapback]15886[/snapback]

imi pare rau dar tati a facut curat si mi-a aruncat pliantul cu bebele care bea laptic Topfer... dar am gasit cutia... ce scrie pe ea:

"LACTANA=TOPFER BIO 3
SUPLIMENT DE LAPTE BIO
incepand de la 8 luni"

este un supliment de lapte plin de calorii, cu gust de fructe si satios pentru sugari incepand de la 8 luni si pentru copii. contine:
-fructe bio preferate: mar, banana, portocala
-albus de ou de calitate superioara pentru dezvoltarea musculaturii
-hidrocarburi usor de digerat
-acizi grasi compusi nesaturati esentiali
-uleiuri vegetale de calitate superioara
-vitamine importante, substante minerale si oligoelemente

indicatii importante:
*va rugam sa nu-l folositi ca inlocuitor de lapte matern in primele luni, ci incepand de la 8 luni in combinatie cu alte produse; incepand de la 8 luni puteti inlocui fara probleme orice alt supliment de lapte cu Topfer 3 Bio-Folgemilch
*incepand de la 8 luni - frecventa meselor 1-2 pe zi; cantitatea de baut / sticla [ml] - 200 sau 230 - frecventa meselor si cantitatea de baut indicate in planul de hranire sunt valori corecte; nu se accepta nici un fel de abateri; Topfer 3 Bio este o hrana satioasa incepand de la 8 luni.
*este probiotic deoarece contine o cultura naturala de bifidus care asigura o digestie sanatoasa; aceasta poate atenua activitatea germenilor intestinali nedoriti si totodata poate regla digestia...

iar cutia mea de 900gr. cumparata in august de la farmacia Doina a costat 59.35 RON
elle
CITAT(ClaudiaS @ Nov 7 2005, 12:41 PM)
Elle draga, nu te mai stresa. Din ce ai scris aici ca papa Matei mie mi se pare ca e "mancau" in comparatie cu fata mea. Eu am avut vreo 4 luni de cosmar de cand am inceput diversificarea si pana a inceput si ea sa pape. Credeam ca o sa innebunesc, dar n-am reusit. 3.gif Meniul baietelului tau cuprinde tot ce are el nevoie. Iar daca nu bea laptele, incearca sa-i dai iaurt, branza sa suplinesti lipsa lapticului. Vorbeste cu dr poate iti recomanda sa schimbi laptele. Sau incearca sa-i schimbi tetina, poate ii vine greu si oboseste. Incearca si alte cereale sa-i mai schimbi gustul laptelui.
Poate ii ies dintisorii. La noi cand i-au iesit dintii nu a mai papat laptele vreo 4-5 zile, dar manca ce-i dadeam cu linguritza.
Sper sa se rezolve cat de repede problema asta, ca tare rau e cand nu-ti mananca puiul...
[snapback]15923[/snapback]

noooooooo, i-am pus tetina cu gaura cea mai mare, e de la nuk, nush dak exista vreo tetina cu gaura cat un helesteu, si oricum, nu vrea sa ma ideskida guritza la laptic...la linguritza vrea...s-o fi "spurkt "la laptic?ce ciuda mi-ar fi...si manca asa, k un haplea tot lapticul, kiar mai voia...

ma gandeam si eu, poate sa-i iasa dintisorii, fara nici o urma (nu febra, nu diaree, nu gingie inflamata, nu dinti vizibil, nu iritat, doar o mare pasiune: sa stea nene, cocotzat in picioare de patutz...m-a capiat, nu alta...nu ma trezesc bine, si el e in picioare si se holbeaza la mine, si, parca n-ar fi destul cum sunt eu cu okii mai mult inkisi, mai si ranjeste fasolea la mine, de n-am ce-i face si tre' sa-mi misc posterioru' sa-i pregatesc lapticul pe care-l va refuza... 13.gif
elle
CITAT(Criss_B @ Nov 7 2005, 12:46 PM)
imi pare rau dar tati a facut curat si mi-a aruncat pliantul cu bebele care bea laptic Topfer... dar am gasit cutia... ce scrie pe ea:
[snapback]15925[/snapback]

multazam fain, cred k merg sa iau milumil, si apoi mai vedem dak iau topfer sau nu....
elle
beeeey, cum pun o poza sa vedeti cum sta aninat de ptautz matei?
am incercat sa-i dau adauga atash, api browse, apoi ok, da' de unde, sunt eu cam tolomak?
assante
Dupa ce dai browse si selectezi imaginea sa nu uiti sa apesi "adauga atasament"
elle
CITAT(assante @ Nov 7 2005, 01:09 PM)
Dupa ce daiu browse si selectezi imaginea sa nu uiti sa apesi "adauga atasament"
[snapback]15939[/snapback]

beeeey, assante, da' pe faza mai esti..te pupicesc virtual 11.gif

da' tot nu vrea...crezi k imaginea mea nu este buna k si marime?

dak o postez intr-unul din albume si merge, ar trebui sa fie vreo problema?
ClaudiaS
CITAT(elle @ Nov 7 2005, 12:49 PM)
nu ma trezesc bine, si el e in picioare si se holbeaza la mine, si, parca n-ar fi destul cum sunt eu cu okii mai mult inkisi, mai si ranjeste fasolea la mine, de n-am ce-i face si tre' sa-mi misc posterioru' sa-i pregatesc lapticul pe care-l va refuza... 13.gif
[snapback]15927[/snapback]

24.gif Cat timp mai poti glumi cu noi, e bine.

Alexandrei i-au iesit dintii fara febra, diaree etc etc. Doar nu bea lapticul. Asta a fost singura modificare. Dupa ce-a scapat de eruptie, si-a revenit. Dar si acum mai are zile in care nu-l bea. De obicei bea seara 275 ml, dar de vreo 4 seri a baut intre 90- 220 ml, de m-a innebunit. Dar, incepe sa-si revina. Cred ca a fost de vina faptul ca am dormit vreo 3 nopti la ai mei ca sotul era plecat. Probabil schimbarea de mediu a afectat-o.
elle
CITAT(ClaudiaS @ Nov 7 2005, 01:14 PM)
24.gif  Cat timp mai poti glumi cu noi, e bine.

Alexandrei i-au iesit dintii fara febra, diaree etc etc. Doar nu bea lapticul. Asta a fost singura modificare. Dupa ce-a scapat de eruptie, si-a revenit. Dar si acum mai are zile in care nu-l bea. De obicei bea seara 275 ml, dar de vreo 4 seri a baut intre 90- 220 ml, de m-a innebunit. Dar, incepe sa-si revina. Cred ca a fost de vina faptul ca am dormit vreo 3 nopti la ai mei ca sotul era plecat. Probabil schimbarea de mediu a afectat-o.
[snapback]15944[/snapback]

adik nu bea pt. k ne ies clontzii?pai, asta e de bine..incepusem sa cred k s-a trezit brusc k vrea sa semene cu mami (eu nu mananc mai nimic si asa am fost 26 de ani...acum in loc sa-mi disper parintii sau bunicii, imi disper sotzu':pana nu vine de la serv.eu nu mananc decat lapte batut si azi, kiar am adaugat turta dulce...nu-mi place sa mananc si pace 10.gif )
ClaudiaS
CITAT(elle @ Nov 7 2005, 01:20 PM)
incepusem sa cred k s-a trezit brusc k vrea sa semene cu mami (eu nu mananc mai nimic si asa am fost 26 de ani...acum in loc sa-mi disper parintii sau bunicii, imi disper sotzu':pana nu vine de la serv.eu nu mananc decat lapte batut si azi, kiar am adaugat turta dulce...nu-mi place sa mananc si pace  10.gif )
[snapback]15947[/snapback]

Si te legi de biet copil? Pai cu cine sa semene daca nu cu mamica? 4.gif

Acuma, serios vorbind, mai asteapta si tu vreo 2 zile sa vezi ce se intampla. Poate isi revine.
elle
CITAT(ClaudiaS @ Nov 7 2005, 01:26 PM)
Si te legi de biet copil? Pai cu cine sa semene daca nu cu mamica?  4.gif

Acuma, serios vorbind, mai asteapta si tu vreo 2 zile sa vezi ce se intampla. Poate isi revine.
[snapback]15951[/snapback]

ai dreptate, ar tebui sa ma leg de biberon, nu?sau de tati, cand vine diseara...buna idee... yahoo.gif

si nu, ma, nu seamana cu mine, na...seamana numai cu ta-su, de parca l-ar fi facut singur, si pe mine m-ar fi insamantat vantu' 35.gif

da' las k fac io o fetitza la anu':fomista k tati si guraliva k mami, si o sa semene leit cu mami, ce, n-ar fi corect?
denisamira
CITAT(elle @ Nov 7 2005, 12:00 PM)
nush ce laptic e asta "de curtici", zi-mi mai multe...azi dimineata, iar nu prea a baut laptic  35.gif

hai sa va spun ce mananca puiul meu, si sa va dati u parerea dak ajung la nebuni repejor, sa uar trebui sa ma calmez si s-o las ma imoale cu paranoia  40.gif :

dimineata: 170ml.lapre cu cereale 2-3 masuti (lapre nan2 si cereale humana cu mere) - inainte manca 240 ml si tot ar mai fi vrut, acum nu mai pune botu'  14.gif

din tot ceea e am scris, isi ia bebelul sificient calciu si fier, avand in vedere k nu-i administrez decat vigantolul si atat.????????fierul l-am intrerupt de cand am avut probleme cu diareea, si asteptam sa mergem la doftor sa vedem ce zice  39.gif

e bine, nu e bine?imi vine sa-i dau cu seringa laptele, numai sa-l bea cumva  40.gif

1. sa incerc sa-i pun alte cereale in laptic?
2. sa-i skimb lapticul cu milumil care este mai dulce si mai gustos?
3. sa incerc sa-i dau si dimineata si seara cu linguritza lapte+cereale, 2 in 1?
4. sa ma arunc de la geam? 102.gif (stau la et.1, deci n-ar avea prea mare haz  35.gif )
5. sau sa-l arunc pe bb intr-o putina cu lapte?
14.gif

orice raspuns e binevenit si intampinat cu mii de multumiri  77.gif
[snapback]15893[/snapback]

e un lapte gen dorna, milli, fulga ,etc...doar ca se gaseste la noi la punga, nu la cutie, si, din acest motiv este mai iaftin. mie dr. mi l-a recomandat.
elle
CITAT(denisamira @ Nov 7 2005, 01:42 PM)
e un lapte gen dorna, milli, fulga ,etc...doar ca se gaseste la noi la punga, nu la cutie, si, din acest motiv este mai iaftin. mie dr. mi l-a recomandat.
[snapback]15962[/snapback]

deci, sa inteleg k e un lapte regional, nu se gaseste decat in zona aradului?
elle
beeeey, mamicilor, sunt victorioasa...l-am pacalit per matei cu cereale cu lapte, cirese is banane de la humana, a papat 180 ml. ceea ce m-a adus in pragul extazului yahoo.gif

dar dak i-as da o zi fructe, o zi cereale la masa de la ora 18 ar fi bine?

maine ii skimb si lapticul si sa vedem ce-o iesi...
denisamira
CITAT(elle @ Nov 7 2005, 01:46 PM)
deci, sa inteleg k e un lapte regional, nu se gaseste decat in zona aradului?
[snapback]15964[/snapback]

da. asa ca muta-te la arad 4.gif 6.gif
elle
CITAT(denisamira @ Nov 7 2005, 07:17 PM)
da. asa ca muta-te la arad 4.gif  6.gif
[snapback]16122[/snapback]

ma primesti la tine cu toata gashck?

pregateste-te, k venim sambata ...sa ne astepti la gara... yahoo.gif
micri
CITAT(elle @ Nov 7 2005, 01:37 PM)
da' las k fac io o fetitza la anu':fomista k tati si guraliva k mami, si o sa semene leit cu mami, ce, n-ar fi corect?
[snapback]15958[/snapback]

Si daca iese tot baiat 35.gif 24.gif ....cu semnalmentele astea 24.gif emoticon 2.gif
denisamira
CITAT(elle @ Nov 7 2005, 07:24 PM)

[snapback]16123[/snapback]

ok sa ma anunti la ce ora 11.gif
elle
CITAT(micri @ Nov 7 2005, 07:37 PM)
Si daca iese tot baiat 35.gif  24.gif ....cu semnalmentele astea 24.gif  emoticon 2.gif
[snapback]16127[/snapback]

nu-i bai, oricum mai vrem un baietzel, dar ne gandeam k-ar fi bine sa fie urmatorul fetita, apoi baietzel...cine stie ?
ClaudiaS
CITAT(elle @ Nov 7 2005, 07:24 PM)

[snapback]16123[/snapback]

Mai, elle, dar nu ziceai ca vii la Baia Mare??? Sa gusti apa? Hai ca m-am suparat acuma. Adica eu ma pregatesc de zor cu n feluri de lapte pt Matei si tu ma pacalesti... 10.gif
micri
CITAT(elle @ Nov 7 2005, 08:02 PM)
nu-i bai, oricum mai vrem un baietzel, dar ne gandeam k-ar fi bine sa fie urmatorul fetita, apoi baietzel...cine stie ?
[snapback]16130[/snapback]

Pai cati vrei sa mai faci mai mami 7.gif 13.gif ... 40.gif

8.gif
denisamira
probabil vrea si ea vreo sapte sa ii fie casa plina ca in serialul 'in al 7-lea cer' sincer eu am 2 copii, adica fete, dar as mai vrea vreo 2 (nu conteaza sexul) 6.gif
ClaudiaS
Denisamira si Elle, sunteti curajoase, fetelor! 8.gif
Eu nici nu ma gandesc la al doilea, daramite la al treilea! Desi, poate ca mi-ar placea... Dar sa-l nasca altcineva si sa am ajutor permanent, inclusiv noaptea. Cam multe conditii, nu? 4.gif

Elle, cum stati cu papatul lapticului?
elle
CITAT(ClaudiaS @ Nov 7 2005, 10:14 PM)
Mai, elle, dar nu ziceai ca vii la Baia Mare??? Sa gusti apa? Hai ca m-am suparat acuma. Adica eu ma pregatesc de zor cu n feluri de lapte pt Matei si tu ma pacalesti... 10.gif
[snapback]16153[/snapback]

mey, caludia, ma faci sa vin pana in baia mare vineri spre sambata noaptea...numai asa...sa iau 7 masuri de lapte de la tine si sa te cunosc...vrei?

da' raspunde-mi rpd k tre' sa vorbesc si cu jumatatea...(noi avema in program sa ajungem pe la constanta pe faleza, k asta-vara matei nu ne-a lasat...)

si sa stii k io nu-s pacalici k sa te pacalesc, da' ieri a picat retzeaua 35.gif si a trebuit toata ziua sa-l injur pe nesimtitu' al cu serveru' 102.gif
elle
CITAT(micri @ Nov 7 2005, 10:41 PM)
Pai cati vrei sa mai faci mai mami 7.gif  13.gif ... 40.gif

8.gif

[snapback]16156[/snapback]

micri scumpa, inainte sa-l cunosc pe actualul sotzior, am decretat:"vreau 3 copii"...acu' sa vedem dak si CEl de Sus e de acord cu muritoarea de mine...k sotzu' e 9.gif ..
elle
CITAT(ClaudiaS @ Nov 8 2005, 08:20 PM)
Elle, cum stati cu papatul lapticului?
[snapback]16448[/snapback]

haideti sa va spun ce-am facut:

-am cumparat humana -cereale cu lapte+cirese+banane si a papat 180 ml (mai voia 41.gif , dar pe cutie indica aceasta cantitate pana la 18 luni;cine-o mai papa cereale d'astea dupa 18 luni nu stiu, poate personalul lor 10.gif )

-i-am dat laptic bebelac si a papat 200 ml 41.gif .

-am cumparat o cutie de bebelac, sa vedem cum mere treaba;
-dimineata i-am dat humana (capatata de o prietena )si a papat tot 200ml 41.gif .

dintre toate lapturile incercate, mie mi-a palcut humana, iar lui matei toate, dar pana-n 200 de ml 4.gif .

spun k mie mi-a placut humana k are o textura mai pastoasa, si..un lucru destul de important pt.mine la cititea gramajului este faptul k nu face spuma k celelalte lapturi.

apoi, am intels k humana ar fi mai concentrat decat celelalte, iar dozarea este un pic mai mica decat la celelalte din cauza concentratiei mai mari...

vom merge pe bebelac, apoi, dak il tolereaza bine, ii voi lua pe reteta...dak nu, incercam o cutie humana, dak nu, luam de la micri topfer, dak nu...ma spanzur si-l las pe sotz sa-si sparga creierii cu ciocanu' 4.gif

cam aste e povestea noastra culinara...nervi+laptic, frecati la maxim, agitati la maxim, apoi consumati incet-incet...sa nu ne inecam si sa nu dam p'afara 24.gif ...
micri
CITAT(elle @ Nov 9 2005, 09:36 AM)
micri scumpa, inainte sa-l cunosc pe actualul sotzior, am decretat:"vreau 3 copii"...acu' sa vedem dak ci CEl de Sus e de acord cu muritoarea de mine...k sotzu' e  9.gif ..
[snapback]16554[/snapback]

Atunci, spor la treaba 35.gif 3.gif ...si succes !!!:71: 69.gif

Ce Humana ai ?...2 7.gif

Te deranjeaza daca te rog sa-mi scrii si mie daca ai timp, ce compozitie chimica are?(poti scrie cu prescurtari la denumiri ca nu ma deranjeaja, ma prind eu)...Acu" ne-a apucat" cu lapturile astea pe toate 35.gif

Mi-ai zis ca e mai concentrat si as vrea sa vad si eu cam ce contine si cat!!!

8.gif
elle
CITAT(elle @ Nov 7 2005, 12:49 PM)
ma gandeam si eu, poate sa-i iasa dintisorii, fara nici o urma (nu febra, nu diaree, nu gingie inflamata, nu dinti vizibil, nu iritat, doar o mare pasiune: sa stea nene, cocotzat in picioare de patutz...m-a capiat, nu alta...nu ma trezesc bine, si el e in picioare si se holbeaza la mine, si, parca n-ar fi destul cum sunt eu cu okii mai mult inkisi, mai si ranjeste fasolea la mine, de n-am ce-i face si tre' sa-mi misc posterioru' sa-i pregatesc lapticul pe care-l va refuza... 13.gif
[snapback]15927[/snapback]

tot nu ma las...ma ajuta assante sa pun moak lu' fi-miu, aia de dimineata, de ma dispera 35.gif
elle
CITAT(micri @ Nov 9 2005, 11:26 AM)
Atunci, spor la treaba 35.gif  3.gif ...si succes !!!:71:  69.gif
Ce Humana ai ?...2 7.gif

Te deranjeaza daca te rog sa-mi scrii si mie daca ai timp,  ce compozitie chimica are?(poti scrie cu prescurtari la denumiri ca nu ma deranjeaja, ma prind eu)...Acu" ne-a apucat" cu lapturile astea pe toate 35.gif
Mi-ai zis ca e mai concentrat si as vrea sa vad si eu cam ce contine si cat!!!

8.gif
[snapback]16594[/snapback]

micri darling, acum nu poci 33.gif , k nu am o cutie la indemana.dar la pranz ma intalnesc cu "pretena" kre e mare consumatoare de humana, si-ti dezvalui secretu' diseara...e ok?

shiii..mulztumim, da' nu prea avem spor (nu k'nainte de bb 14.gif ), din lipsa de spatiu...da' las k plecam noi d'acasa...sa vezi atunci yahoo.gif

ei, uite k assante m-a ajutata sa postez mokutza lui matei dimineatza...n-are altceva de facut decat sa stea in picioare...e lesinat dupa kestia asta...incearca sa incalece patutul, si, evident k nu reuseste, dar ma intreb, dak de la 7 luni juma incearca sa sara patutzul, pai la un an si ceva ce o sa faca:alpinism de la et.1 pana la et.5? (doar 5 etaje are blocul 10.gif )
micri
Elle, i'll be waiting for...

Mai este suuuuuper dulce Matei al tau, si... 13.gif 13.gif 13.gif ce grasaaaannnn 18.gif18.gif!!!! 35.gif

8.gif
elle
CITAT(micri @ Nov 9 2005, 01:20 PM)

Mai este suuuuuper dulce Matei al tau, si... 13.gif 13.gif 13.gif  ce grasaaaannnn 18.gif18.gif!!!! 35.gif

8.gif
[snapback]16649[/snapback]

tnx a lot 10.gif

cand ma uit si eu la poze, mi se pare kiar grasan, cand ma uit live la el, mi se pare tras la ftza...e pe undeva o necorelare...poate pt.k port okelari 24.gif

e umfaltzel la fatza, dar in rest...sa-l vezi..n-are pic de colacei, sau burtik..dupa ce papa si il skimb, de multe ori nici nu se vede burtoiul umflat...si asta ma oftica 35.gif ...

dar nu as vrea sa fie mai gras de atat..doar k m-am obisnuit sa pape tot din bibe, din canutza, din borcanel...m-am obisnuit sa rada tot ce inseamna mancare...si acu' mi-e greu sa accept o skimbare in alimentatie...noroc k am o prietena cu o bebelusha mofturoasa care imi da lectii de rabdare, calm si..variatiuni pe aceeasi tema..

iarasi, mi-e greu sa accept 35.gif (dar trebuie) k copilul pe care l-am nascut are o personalitate proprie, un metabolism pe care si-l regleaza cum vrea si cum simte el...e bine sa ccept acest lucru, caci imi va fi de folos mai tarziu, pt.a intelege anumite reactii ale lui...pana acum, pura teorie...la practik sunt cam codasha, da' ma vindec repede 24.gif
micri
CITAT(elle @ Nov 9 2005, 01:31 PM)
iarasi, mi-e greu sa accept  35.gif (dar trebuie) k copilul pe care l-am nascut are o personalitate proprie, un metabolism pe care si-l regleaza cum vrea si cum simte el...e bine sa ccept acest lucru, caci imi va fi de folos mai tarziu, pt.a intelege anumite reactii ale lui...pana acum, pura teorie...la practik sunt cam codasha, da' ma vindec repede  24.gif
[snapback]16658[/snapback]

Subscriu!!!! 39.gif

8.gif
elle
CITAT(micri @ Nov 9 2005, 01:20 PM)

[snapback]16649[/snapback]

micri, nu te-am uitat, dar azi matei a fost somnorici la ora de plimbare si nu m-am putut intalni cu mamica consumatoare de humana 4.gif .maine seara sper sa-mprastii vesti bune 10.gif
micri
Elle, dar n-ai zis ca ai Humana si ca i-ai facut, sau n-am inteles eu bine 35.gif ?

Daca nu ai cutia nu prea poti sa-mi spui mare lucru, ca ma interesau cantitatile,...si cred ca nici acea mamica nu le stie pe dinafara 17.gif

8.gif
elle
CITAT(micri @ Nov 10 2005, 12:04 AM)
Elle, dar n-ai zis ca ai Humana si ca i-ai facut, sau n-am inteles eu bine 35.gif ?

Daca nu ai cutia nu prea poti sa-mi spui mare lucru, ca ma interesau cantitatile,...si cred ca nici acea mamica nu le stie pe dinafara 17.gif

8.gif
[snapback]16824[/snapback]

nu, micri, am luat de "pomana" (adik cu imprumut cateva masuri) de la o mamica-prietena.iar astazi cand ma intalnesc cu ea, imi aduce o cutie de gumana 2, dupa care eu ma voi apuca sa copiez datele care te intereseaza.ori nu m-am exprimat eu corect, ori n-ai inteles tu bine...ce mai conteaza, atata timp cat vei avea mai tarziu datele solicitate?

spune-mi numai dak ai nevoie si de compozitie in sine, sau doar de masuri de lapte si apa pe varste.nu-i bai, k eu iti scriu tot ce e pe cutie...

te pupic 11.gif
micri
Am inteles Elle 4.gif , nu masurile ma intereseaza in mod special ci compozitia chimica(ce contine si in ce cantitati le contine pe fiecare,vitamine,Ca+, Fe, bla, bla...)...masurile de lapte la cantitatea de apa poti sa mi le spui si pe ele daca vrei, eu stiam ca la toate lapturile, nan, topfer, bebelac,...sunt de 1 masura la 30 ml apa...acum nu stiu daca si la humana e la fel din moment ce zici ca e mai concentrat...de aceea vreau sa vad si eu ce compozitie chimica are.

Pupici 8.gif
ClaudiaS
Elle, eu te astept ca vineri noaptea sotul meu pleca la Bucuresti, asa ca vino tu sa facem un chef intre fete.

De vreo saptamana si noi avem probleme cu bautul lapticului seara. In loc de 275 ml cat era masa ei normala, acuma bea intre 90- 220ml. Si nu am ce-i face. Aseara i-am pus in Nan 30 ml de Milli UHT. A baut cu asa pofta, dar dupa 120 ml s-a oprit. 20.gif Apoi cu insistente a mai baut 30 ml si a inchis guritza. Am culcat-o asa si a dormit pana aproape la 9. Dimineatza a baut 250 ml lapte cu cereale, adica toata portia. Sa vedem ce face in continuare.
Elle, cand vii, ada cu tine si cutiile de lapte pe care le-ai incercat sa le incerc si io! 4.gif
elle
CITAT(ClaudiaS @ Nov 10 2005, 10:46 AM)
Elle, eu te astept ca vineri noaptea sotul meu pleca la Bucuresti, asa ca vino tu sa facem un chef intre fete.

De vreo saptamana si noi avem probleme cu bautul lapticului seara. In loc de 275 ml cat era masa ei normala, acuma bea intre 90- 220ml. Si nu am ce-i face. Aseara i-am pus in Nan 30 ml de Milli UHT. A baut cu asa pofta, dar dupa 120 ml s-a oprit. 20.gif  Apoi cu insistente a mai baut 30 ml si a inchis guritza. Am culcat-o asa si a dormit pana aproape la 9. Dimineatza a baut 250 ml lapte cu cereale, adica toata portia. Sa vedem ce face in continuare.
Elle, cand vii, ada cu tine si cutiile de lapte pe care le-ai incercat sa le incerc si io!  4.gif
[snapback]16935[/snapback]

claudia, tu vorbesti serios?

no...acu' pe bune...tu zi...k mie nu trebuie sa-mi spui de 2x 10.gif ...cand e vorba de plecat asa..aiurea-n tramvai...da' nu pot veni singurik, k noi plecam peste tot numai impreuna...asa k..vin numai cu jumatea mea (pe matei il putem lasa la mama o zi)...dar tre' sa vad dak am un tren de noapte...k noaptea tebuie sa fiu cu bb...

beey..tu zi-mi serios...k io vin...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.