Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ecograf In Sarcina Incipienta
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
hodos
Va rog sa imi spuneti la cat timp de la data UM se pune in evidenta embrionul la ecograf.Eu am ciclu la 35 zile si avand o ovulatie tarzie ,la 7 sapt de la data UM nu s-a vazut nimic la ecograf decat endometru ingrosat.La 9 sapt (data avortului spontan incomplet) se vedea un sac gestational mai alungit,forma ciudata,ziceau medicii.Este normal sau a fost o anomalie?Avortul spontan putea fi cauzat de un contact sexual dininte cu o zi?Ce sanse de evolutie ar fi avut aceasta sarcina?Se putea dezvolta?cum pot preveni pe viitor?Medicul zice sa iau duphaston din momentul aparitiei celor 2 liniute pe testul de sarcina 2 tablete/zi.Este bine?Este suficient duphastonul?
bilutza
hodos, cred ca cel mai bine la aceste intrebari iti poate raspunde un medic. Noi iti putem spune doar parerea noastra.

Ce stiu eu :

- la varsta de sarcina mica se vede cu echo vaginala
- nu cred ca avortul spontan s-a datorat contactului
- daca medicul ti-a recomandat duphaston, inseamna ca stie el ce stie. stiu ca se mai recomanda si utrogestan, dar nu stiu daca se dau impreuna
- despre sansele pe care le-ar fi avut sarcina sa evolueze, nu cred ca iti putem spune noi
adrianad
si eu am pierdut sarcina la 10 sapt dar la mine nu a aparut nimic ciudat . mi s-a spus ca la o sarcina cu probleme se ia ( numai recomandat de medic ) utrogestan 2 dim , 2 seara, pana in luna a 7 -a. Dar nu stiu cat de repede ar trebui sa se repete o noua sarcina . ASTA AS DORI SI EU SA AFLU.
PUPICI ( SI MULTA INCREDERE SI CURAJ ) FII OPTIMISTA
ADRIANAD
malena
CITAT(hodos @ Nov 4 2005, 08:29 AM)
Va rog sa imi spuneti la cat timp de la data UM se pune in evidenta embrionul la ecograf.Eu am ciclu la 35 zile si avand o ovulatie tarzie ,la 7 sapt de la data UM nu s-a vazut nimic la ecograf decat endometru ingrosat.La 9 sapt (data avortului spontan incomplet) se vedea un sac gestational mai alungit,forma ciudata,ziceau medicii.Este normal sau a fost o anomalie?Avortul spontan putea fi cauzat de un contact sexual dininte cu o zi?Ce sanse de evolutie ar fi avut aceasta sarcina?Se putea dezvolta?cum pot preveni pe viitor?Medicul zice sa iau duphaston din momentul aparitiei celor 2 liniute pe testul de sarcina 2 tablete/zi.Este bine?Este suficient duphastonul?
[snapback]15191[/snapback]

cum de nu s-a vazut nimic la 7 saptamini ce fel de ecograf are eu am avut sase saptamini cind mi s-a confirmat si la doua zile am pierdut sarcina si mie mi-a dat duphaston dar se pare ca a fost prea tirziu si nu s-a mai putut face nimic , eu zic ca este suficient e un medicament pt.fixarea sarcinii si poti sa-l iei si mai repede inca de cind te gindesti sa ramai gravida , eu cam banuiesc ca as fi si am inceput deja sa-l iau la recomandarea medicului.
rini
La mine sa vazut la 5 saptamani de sarcina.Cum sa nu se vada la 7 saptamani.
hodos
5 sapt de la data UM?
Se pare ca la mine a fost vorba de o ovulatie tarzie,asta a fost explicatia.Altii aud bataile inimii si la mine doar sacul gestational..........
codruta
CITAT(hodos @ Nov 10 2005, 11:23 AM)
5 sapt de la data UM?
Se pare ca la mine a fost vorba de o ovulatie tarzie,asta a fost explicatia.Altii aud bataile inimii si la mine doar sacul gestational..........
[snapback]16951[/snapback]

nici la mine nu s-a vazut la 7 saptamani.
Se vedea doar sacul gestational, fara bebe, fara activitate cardiaca...Iar doctorul zicea ca ar trebui sa se vada..
Nici nu vreau sa-mi amintesc ce cosmar am trait pana s-a vazut ceva....Si s-a vazut dupa doua saptamani 8.gif
hodos
probabil din cauza ca ciclul este la interval mai mare de timp.La mine e la 35 zile
Si acum e ok?
codruta
CITAT(hodos @ Nov 10 2005, 11:33 AM)
probabil din cauza ca ciclul este la interval mai mare de timp.La mine e la 35 zile
Si acum e ok?
[snapback]16958[/snapback]

si la mine ciclul era la 31 de zile.

"Si acum e ok?" Cine? ciclul sau bebe?
Bebe e foarte ok, mai avem 4 saptamani si-l vedem , ieri am aflat ca e fetita grasunica.
6.gif
oana_nicole
Si eu am aceleasi probleme, anume ciclu menstrual neregulat (la 30-40 zile). Tocmai de aceea, in astfel de cazuri, este mai greu de stabilit data conceptie, si implicit DPN-ul.

Nici la mine nu s-a vazul sarcina, nici la 4 si nici la 5 saptamani. Deja dra ma pregatise de posibilitatea unei sarcini extrauterine. Ce spaima am tras atunci! 20.gif 20.gif 20.gif Mai ales ca mi-a zis ca nu pot face nimic decat sa astept... Si, daca ma apuca niste dureri de burta ingriozitoare, sa ma prezint imediat la urgente. 13.gif

Dar la sapte saptamani am mers la alt medic si am repetat echo. Si totul era ok... Nu mi-a dat o explicatie... Poate ca bebe meu a fost mai rusinos cu aparitiile "pe micul ecran". Nu stiu... Am auzit ca la unele persoane se confirma sarcina la echo si la 3 saptamani...
AdrianaC
Examenul ecografic de rutina, in cazul evolutiei normale a sarcinii, este indicat la anumite varste gestationale, astfel incat, prima ecografie se practica in jurul varstei de 7 saptamani si are rolul de a confirma sarcina, de a exclude o sarcina patologica (sarcina ectopica, molara etc.), de a diagnostica o eventuala sarcina multipla, de a confirma viabilitatea sarcinii si de a stabili corect varsta gestationala si data probabila a nasterii.

Este important pentru determinarea corecta a varstei gestationale ca prima ecografie sa se efectueze cat mai devreme posibil.

A doua ecografie se practica la 12-14 saptamani de amenoree pentru masurarea translucentei nucale si evaluarea osului nazal, in cadrul screening-ului pentru depistarea sindromului Down.

Sacul gestational se vizualizeaza cel mai precoce prin ecografie transvaginala la 4 saptamani si jumatate, iar embrionul, la 5 saptamani si jumatate.

Totusi, la mine la 5 saptamani nu se vizualiza nimic, nici macar sacul gestational, pe la 7 saptamani a vizualizat sacul gestational, dar fara embrion si fara ritm cardiac, abia pe la 8 saptamani a putut confirma existenta sarcinii intrauterine, cu embrion.

Ecografia de morfologie fetala se practica la 18-22 saptamani de gestatie si urmareste prezenta sau absenta malformatiilor fetale, apreciaza ritmul de crestere si dimensiunile fatului, prezenta unor eventuale anomalii ale anexelor fetale si stabileste sexul fatului.

Ecografia efectuata la 34-36 saptamani evalueaza marimea si greutatea fatului, pozitia si gradul de maturitate ale placentei, prezentatia fatului, eventuale semne de suferinta fetala.

Examenul ecografic se impune ori de cate ori este necesar in cazul suspicionarii sau diagnosticarii unor diverse anomalii/patologii ale sarcinii:
• sangerare vaginala in sarcina incipienta - pentru a diagnostica/monitoriza prezenta unui hematom decidual, avort spontan, ou clar, sarcina oprita in evolutie;
• restrictia de crestere intrauterina a fatului;
• prezenta unor malformatii fetale: hidrocefalie, anencefalie, spina bifida, hidrops fetal;
• anomalii placentare - placenta praevia sau patologii materne care pot duce la anomalii placentare (diabet, izoimunizare Rh);
• anomalii ale lichidului amniotic (polihidramnios, oligohidramnios);
• altele: confirmarea mortii intrauterine a fatului, evaluarea profilului biofizic fetal (miscari fetale, tonus, miscari respiratorii, cantitate de lichid amniotic), diagnosticarea si urmarirea unor anomalii pelvine in sarcina (fibrom uterin, tumora ovariana etc.).
evelina27m
CITAT(AdrianaC @ Nov 10 2005, 11:08 AM)
Examenul ecografic se impune ori de cate ori este necesar in cazul suspicionarii sau diagnosticarii unor diverse anomalii/patologii ale sarcinii:

Asa este, dar trebuie totusi sa alegeti cu grija medicul si clinica la care faceti ecografia.
Copiii pot auzi, înainte de nastere, ecografiile pe care le fac mamele lor, afirma cercetatorii americani, care precizeaza ca în aceste cazuri micutii aud un zgomot asemanator cu cel pe care îl recepteaza un adult atunci un tren cînd intra într-o gara, se arata într-un studiu aparut în revista New Scientist.
Cercetatorii precizeaza ca o examinare cu ultrasunete nu are absolut nici un efect negativ asupra copilului.
Pentru un adult ultrasunetele au o frecventa prea mare pentru a fi percepute de ureche. Însa tehnica ecografiei provoaca vibratii secundare în interiorul uterului. Aparatura care produce ultrasunetele foloseste pulsuri de sunete, pentru ca un flux continuu ar putea încalzi prea mult tesuturile examinate. Acest "puls" produce un efect de clopot în interiorul uterului, unde sunetul poate ajunge si la o suta de decibeli.
Autoriii studiului subliniaza ca medicii ar trebui sa aiba grija sa nu îndrepte sonda ecografului direct spre urechea fetusului (caz în care sunetul perceput ajunge la intensitatea maxima) decît daca exista un motiv de a suspecta anomalii faciale sau craniene.
evelina27m
CITAT(AdrianaC @ Nov 10 2005, 11:08 AM)
Ecografia de morfologie fetala se practica la 18-22 saptamani de gestatie si urmareste prezenta sau absenta malformatiilor fetale, apreciaza ritmul de crestere si dimensiunile fatului, prezenta unor eventuale anomalii ale anexelor fetale si stabileste sexul fatului.

Discutabil despre acest lucru. Eu am fost la ecografie la 9 saptamani si o zi, la clinica Medsana. Intr-adevar, costul ecografiei este mai mare ca in alta parte, dar rezultatele sunt uimitoare.
Mi-am vazut puiul pe ecran 3D, color; doctorita i-a examinat cresterea, dezvoltarea - a avut 2,43 cm atunci. Se vedea foarte bine puiutul in formare si avea deja muguri de manute si picioruse. Cantitatea de lichid amniotic era normala. De asemenea, mi-a explicat ca malformatiile majore se depisteaza de acum deja. Placenta este in regula - si lucrul asta s-a vazut, chiar si eu mi-am dat seama. Mi s-a spus cu o marja de eroare de 3 zile DNP-ul. Iar spre finalul consultatiei i-am ascultat inimioara.
A fost super si am ramas incantata de evolutia aparatelor medicale.
evelina27m
Da, sexul intr-adevar nu se vede, dar nu este atat de important. Mai important e ca pe baza masuratorilor facute se pot depista multe din malformatii, nu credeti?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.