Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Plantele De Apartament
Discutii Despre Copii > Casnicie, Familie > Casa Visurilor Tale
Pages: 1, 2, 3
micri
Fetele, haideti sa impartasim sfaturi si experiente in ceea ce priveste plantele de apartament. 5.gif
Ce plante de interior aveti si cum obisnuiti sa le ingrijiti, intretineti si ajuta sa se dezvolte cat mai mult si mai frumos? 7.gif
Stiu ca sunt plante care desi pot fi puse in apartament ai surpriza sa nu le mearga aceasta atmosfera si te trezesti ca dai milioane pe cate o planta mai deosebita, care in ceva timp incepe sa arate bolnava si trista indiferent ca o ingrijesti si uzi la timp. Ceva nu merge!!!...si uite asa o pierzi. 17.gif
Eu am patit-o cu cateva 40.gif (Yucca, Dracena, si inca una superba dar, care imi scapa acum), si de atunci nu am mai avut curaj sa iau altele 2.gif , cu toate ca imi plac foarte mult si inveselesc atmosfera din interior.

8.gif
Criss_B
Ehei... chiar ma bucur ca ai deschis subiectul... Eu am flori in toate camerele la geam si sunt unele chiar inflorite acum, iarna... (spun de la inceput ca eu am florile puse pe pervaz si pe calorifere la ferestre, iar ferestrele sunt orientate spre nord)
Am 2 variante de raspunsuri:
* pentru cele care doresc flori de interior
* pentru cele care doresc flori de gradina (nu ca nu s-ar preta cele de gradina si in casa numai ca nu au destula lumina si spatiu pentru a se dezvolta frumos)...

Flori de interior:(ce am eu acum)
-gloxinia - o floare care face niste clopotei de dimensiunea zorelelor de gradina si este intr-o variatie uimitoare de culori de la alb simplu, alb cu picatele, roz, roz cu bordura alba, rosu, rosu cu bordura alba, grena, mov, mov cu bordura alba; infloreste de 2-3 ori pe an; se prinde din frunza sau din bulb, nu este foarte pretentioasa cu soarele...
-calanshoia - seamana cu o ghetishoara la frunze, creste in tufe mici care se tund si din care dau ramuri noi dupa fiecare inflorire, face flori in buchetele (ceva cam ca liliacul, dar numai intr-un plac orizontal) si eu am alba, galbena, roz, ciclam si portocaliu; se prinde dintr-o crenguta si infloreste, de regula, in perioadele reci, desi poate inflori si de doua ori pe an (acum sunt inflorite toate Yar good )...
-trandafirul japonez - eu am unul galben-portocaliu si unul roze
-lamaiul - deocamdata e mic si totusi a facut de 2 ori flori pana acum, sper ca dupa ce va ajunge la maturitate sa am si lamai proaspete in casa...
-tufanica - eu am una galbena care se inmulteste prin puii care-i dau la baza si care infloreste de 2-3 ori pe an; vrea lumina, dar nu neaparat soare
-violete de parma - (astea le am la serviciu pe pervaz) in nuanta de violet, alb si roz; stau inflorite tot timpul anului, au nevoie de lumina si caldura
-aloe - eu o cresc nu pentru proprietatile ei medicinale ci pentru ca imi plac plantele verzi si cu frunze carnoase
-filodendron - este o planta cu frunze mari, palmate (nu face flori) care accepta si locuri mai umbroase, dar are nevoie de spatiu, deoarece creste mare
-maghiran si busuioc - le am in bucatarie si le folosesc chiar si la mancare; plante aromatice care arata frumos in fereastra, schimba atmosfera in camera, alunga tzantzarii (busuiocul) si le poti pune si in mancare...

cam asta este ceea ce cresc eu pentru interior... mai am si niste cactusi, dar sunt inca mici, acum de-abia invat despre cum se cresc...

Flori de gradina (ceea ce a pus mama in gradina din fata blocului)
-gura leului - am primit 2-3 rasaduri de la o colega ce are gradina acasa si apoi mama a cules semintele si a pus in primavara trecuta de a facut un strat de gura leului de vreo 3 culori...
- tufanica - i-am dat mamei pui de la tufanica mea galbena din ghiveci, iar ei i s-au facut tufe mari de circa 1 metru inaltime si 30-40cm diametru din fiecare pui pe care l-a plantat in gradina; problema este ca nu infloresc in gradina decat toamna tarziu si tin pana in ianuarie (daca vremea e asa calda cum a fost in aceasta perioada) sau mor la prima zapada
- regina noptii - am primit un rasad si am reusit sa o inmultesc de am aproape in jumatate de gradina ...
- ghetisoare
- panselute - a cumparat rasaduri din piata si apoi au rasarit singure in tufe mititele (semintele sunt duse de vant si in gradinile vecine si sunt perene)
- zorele
- busuioc
- menta
- trandafiri
- liliac

iar astea sunt cele care se gasesc in gradina din fata blocului de la mama... (eu m-am mutat anul trecut aici si inca nu mi-am revendicat un coltisor de gradina pentru a-mi planta floricele 35.gif )...

Asa ca, daca pot sa va ajut cu ceva sfaturi, voi sa spuneti si ma ofer sa gasesc solutii si raspunsuri 16.gif 11.gif

si aici in poza am pus gloxiniile mele inflorite si cei doi trandafiri japonezi:
kiki
mamaaaa, ce flori frumoase ai!!!!

si eu am flori, dar sincer nu stiu cum se cheama (in afara de craciunica - mie imi infloreste vara si mai infloreste o data de Craciun, mai am buchetul miresei, care face niste flori, in forma de rombulete si sunt roz, foarte dragute si creste foarte mare, deja are 2 metri si am aranjat-o frumos la geam, mai are putin si inconjoara geamul... mai am si un ficus, care a ajuns la 1m jumate si un trandafir japonez de un metru - il am cam de o luna si inca nu a inflorit)... restul nu fac flori, sunt tot timpul verzi, unele sunt atarnatoare, altele se fac foarte mari - plante decorative...

vreau acum, cat o sa stau acasa si scap de burticica, sa imi cumpar unele care fac flori sau chiar sa imi cumpar seminte si sa le pun chiar eu sau rasaduri, am vazut unele frumoase in Brico - si stand acasa o sa pot sa am grija de ele k lumea - cand mergeam la serviciu, saracele mai sufereau si de sete, ca uitam sa le ud... 17.gif
micri
Off topic...Kiki, inca mai esti pe aici 7.gif ...mai, dar se pare ca bbul tau se simte taaareee bineee acolo de nu mai vrea sa iasa 71.gif
kiki
CITAT(micri @ Nov 4 2005, 12:19 AM)
Off topic...Kiki, inca mai esti pe aici 7.gif ...mai, dar se pare ca bbul tau se simte taaareee bineee acolo de nu mai vrea sa iasa  71.gif
[snapback]15101[/snapback]

don't remind me, please 20.gif 20.gif 20.gif
micri
Las' ca iese el , si sa vezi atunci cate pupaturi o sa-si ia, ca s-a lasat asteptat atat!!!!! 11.gif 21.gif 69.gif
mihaela75
Eu nu stiu ce hal de om sunt ca nu-mi plac florile in casa si mu-mi plac nici sa le primesc de la cineva.Am facut o data o sedinta cu parintii si m-a pus naiba sa-mi dau cu parerea despre adusul florilor si de atunci n-am mai primit nici una.Colegele plecau incarcate cu flori iar eu ciu-ciu.Mama mea tinea ghivece cu flori la geam si vorbea cu ele iar dupa ce s-a dus saraca au murit si bietele flori.Acum casa e ciudata fara florile alea in geam. Aici mi-am gasit locul ...lumea nu tine flori decat afara in fata casei iar la scoli nu se duc flori si alte zorzoane 68.gif
gilly
buna dragelor, 11.gif
ma inscriu aici cu primul mesaj
sunt mare iubitoare de flori 8.gif
sa ma laud cu florile de acasa si cu cele de la birou: bromelii, asparagus,ghiata, voalul miresii, clivia,amarilis, dracena, scindapsus, hedera,hibiscus rosu involt, hoya carnosa, kalanchoe(rosu, portocaliu, galben),cactusi(40ghivece),filodendron (2specii),muscate drepte (5culori si 27de ghivece), sanseviera(inalta si pitica),colocasia, arbore de cauciuc, singonium,yuca, zebrina,episcia(2specii),aloe vera(6specii),lamii,impatiens(3culori),plamin, coroana lui isus, crassula,sedum, crizanteme, zefirantes,gerbera,craciunelul. cea mai spectaculoasa floare a mea este bryophyllum daigremontianum-eu ii spun planta cu copiii.
La serviciu am toate florile aduse de acasa. Aici nu sunt iubitori de plante.(imi pare rau) si daca ati vedea ce frumos arata biroul! asadar mihaela75 mai sunt si altii, nu dispera 3.gif
asa ca pot sa va ajut, cu sfaturi, sau facem schimb

am sa scriu si despre "floricica mea draga", stefan
anda
buna seara iubitoarelor de flori!
eu ador sa discut despre flori. chiar nu prea am avut unde sa discut despre chestia asta. Am si eu o gramada de flori dar eu nu le cunosc denumirea "stiintifica" ci pe cea "populara". Am de ex. o floare, care nu stiu cum se numeste insa e un pic mai ciudata. Se "invarte" cum vrea ea. Acum isi intoarce frunzele spre geam, acum si le "inchide" spre interior. Are niste frunze roscate cu niste linii verzi. Este destul de mare planta si am inteles ca va ajunge destul de "marisoara" cam de dimensiunea unui pom mai tanar. Este superba si creste pe zi ce trece prin sistemul : a mai aparut o frunza, de la ea in sus mai creste una si tot asa. Ea mai mult se inalta decat sa se imbogateasca. Dar este superba. Am facut cadou cuiva o "parte" din ea. Nu a facut pui pina acum. Sau de fapt nu stiu. Ii ies frunzulite langa. Si frunzulitele alea prind radacini. Mai am un palmier superb de care-s tare mandra. Dar creste asa de greu... Apropo, aveti idee cum se inmultesc palmierii? 41.gif 41.gif 41.gif pentru cei care s-au gandit sa deschida acest subiect. In felul acesta vom mai impartasi pareri si poate ca florile noastre nu vor mai avea de suferit. 1.gif
anaida
Si eu sunt o mare iubitoare de flori. Sufar insa din cauza lipsei de spatiu si imi pare atat de rau ca toamna trebuie sa renunt la anumite flori pe care le-am prasit peste vara, pt ca toamna nu am unde le pune in casa. Am si eu violete de Parma, gloxinii, trandafiri japonezi (carora nu le-a mers prea bine vara asta din cauza musculitei albe), un palmier, calanchoe, lacrima Maicii Domnului (aceea care face inflorescente din care curge ceva ca o ceara si e foarte parfumata...mi-a inflorit pt prima oara anul asta, dupa apx 7 ani de cand e prinsa), ficus benjamin etc. In poza se vad o parte din violetele mele, care se simt minunat in bucatarie!
AdrianaC
Eu nu am foarte multe flori, desi imi plac la nebunie, dar florile sunt ca si animalele de companie, trebuie sa le iubesti, sa ai grija de ele si sa le oferi din timpul tau. Cu timpul nu am stat niciodata prea bine, asa ca nu am luat mai mult decat pot face fata, si in general flori care nu sunt pretentioase.

Am un ficus Benjamina, superb, pe care l-am primit acum 2 ani de ziua mea. De atunci a crescut f. mult, iar anul trecut am incercat sa prind si un pui de-al lui. Am si reusit si acum puiutul e si el destul de maricel. Anul acesta am prins din nou un pui. Poate atinge pana la 1,5 - 2m inaltime.

Cum se ingrijeste ficusul Benjamina ?

- prefera locurile luminoase;
- udarea se face ponderat;
- ingrasamantul se foloseste din doua in doua saptamani inperioada de crestere;
- frunzele pot fi udate separat;
- replantarea se face o data la 2-3 ani in amestec de nisip,turba si balegar;
- vara temperatura ideala este de 18-20 grade C, iarna 15 grade C;

Boli, daunatori:
- ciupercile pateaza frunzele si duc la pierderea lor;
- paduchii cu scut, paduchii de frunze si paianjenii;

Eu il ud cam de 3 ori pe saptamana, dar nu foarte mult. Deocamdata nu l-am replantat, iar de tinut il tin in balcon, unde are lumina ponderata.

De asemenea, mai am si un trandafir, care infloreste tot timpul. De udat il ud cam la 2 zile, din cand in cand ii mai tai crengutele.

Si a 3-a planta pe care o am este o Craciunita, superba, pe care am prins-o anul trecut prin septembrie de la o colega dintr-o frunza. Daca o vedeti acum cat este nu va vine sa credeti. Sunt curioasa daca anul acesta de Craciun o sa faca frunzele rosii.

In prima poza am puiul lui Benji (cum ii spun eu ficusului Benjamina) si Craciunita, in a 2-a poza il am pe Benji, a treia si a 4-a poza am trandafirii.
gilly
[quote=AdrianaC,Nov 10 2005, 10:01 PM]

In prima poza am puiul lui Benji (cum ii spun eu ficusului Benjamina) si Craciunita,

buna
scuza-ma, dar te corectez, planta careia tu ii spui craciunita se cheama poinsetia sau popular steaua craciunului
exista o alta planta care se cheama craciunita

ai un exemplar foarte frumos, sa ai mare grija de el
AdrianaC
Gilly,

Tot ce se poate, nu te contrazic. Eu asa am luat-o de la colega mea, ca fiind Craciunita si asa i-a ramas numele. Craciunita este cumva floarea aceea care face floricele mici si sub forma de buchetel, rosii, galbene, portocalii, albe, roz ?
gilly
AdrianaC incerc sa iti trimit 3 fotografii cu craciunita sa iti dai tu seama cum arata aceasta planta
(fotografiile nu sunt facute la plantele mele)
in popor se mai numeste planta "nu ma deranja"
daca mai ai neclaritati iti stau la dispozitie
pupici
AdrianaC
CITAT(gilly @ Nov 11 2005, 02:25 PM)
AdrianaC incerc sa iti trimit 3 fotografii cu craciunita sa iti dai tu seama cum arata aceasta planta
[snapback]17343[/snapback]

Sa stii ca m-am mai interesat si eu pe net si am aflat dintr-un articol postat de Biolog Drd. Adela Boieriu ca exista cel putin doua plante de apartament cunoscute sub numele de "Craciunita" sau "Craciunel".

Una este cea pe care o am eu, si a carei denumire stiintifica este intradevar Poinsettia (Euphorbia) pulcherrima. Este un arbust suculent originar din regiunile muntoase, umede ale Mexicului si Americii Centrale. Florile sunt mici de forma unor butoni, iar ceea ce e luat drept floare sunt frunze modificate (bractei) care in perioada infloririi se coloreaza in rosu. Tulpina contine un suc laptos (latex), caracteristica tuturor euforbiilor.

A 2-a planta cunoscuta tot sub numele de Craciunita sau Craciunel se numeste stiintific Epiphyllum (Zygocactus) si este unul din cactusii originari din padurile junglei americane. Are tulpinile plate, articulate in forma de curea, care atarna mai ales in faza de inflorire. Florile rosii-violet se deschid iarna, in apropierea Craciunului, dar sezonul de inflorire se intinde din noiembrie pna la sfarsitul lunii ianuarie. Aceasta o ai tu.

Deci, pot sa ii spun Craciunita in continuare. Nu te supara, dar eu verific tot timpul informatiile primite, niciodata nu iau de bun ce mi se spune fara a ma documenta.
gilly
Adriana nu voiam sa te supar. IMI CER SCUZE!
este foarte bine ca te informezi din alte surse si nu iei de buna ce zice fiecare.
nu doream un conflict
AdrianaC
Nu m-ai suparat, doar m-ai facut curioasa.

Eu asa o preluasem ca denumire, am observat ca face frunzele rosii numai de Craciun si am zis ca o stii ceva cel care mi-a dat-o.

Dupa aceea am zis sa verific totusi sa nu ma mai fac de ras si in alta parte.
Asta a fost tot.
Criss_B
CITAT(anda @ Nov 9 2005, 11:31 PM)
buna seara iubitoarelor de flori!
eu ador sa discut despre flori. chiar nu prea am avut unde sa discut despre chestia asta.      Am si eu o gramada de flori dar eu nu le cunosc denumirea "stiintifica" ci pe cea "populara". Am de ex. o floare, care nu stiu cum se numeste insa e un pic mai ciudata. Se "invarte" cum vrea ea. Acum isi intoarce frunzele spre geam, acum si le "inchide" spre interior. Are niste frunze roscate cu niste linii verzi. Este destul de mare planta si am inteles ca va ajunge destul de "marisoara" cam de dimensiunea unui pom mai tanar. Este superba si creste pe zi ce trece prin sistemul : a mai aparut o frunza, de la ea in sus mai creste una si tot asa. Ea mai mult se inalta decat sa se imbogateasca. Dar este superba. Am facut cadou cuiva o "parte" din ea. Nu a facut pui pina acum. Sau de fapt nu stiu. Ii ies frunzulite langa. Si frunzulitele alea prind radacini. Mai am un palmier superb de care-s tare mandra. Dar creste asa de greu... Apropo, aveti idee cum se inmultesc palmierii?    41.gif  41.gif  41.gif  pentru cei care s-au gandit sa deschida acest subiect. In felul acesta vom mai impartasi pareri si poate ca florile noastre nu vor mai avea de suferit.  1.gif
[snapback]16810[/snapback]

Din cartea "Gradinarului amator" - dupa care ma ghidez de cate ori am probleme cu florile mele...

Din cele peste 1.000 specii de palmieri, in apartament se poate cultiva la noi cu precadere "Phoenix". Acesta are frunze penate lungi de peste 1 m si poate fi produs usor de catre amatori folosind curmalele care se gasesc iarna in comert. Se procedeaza in felul urmator: dupa consumarea fructelor, semintele respective se tin 24 ore in apa calda (n.C.: de preferat pe calorifer - ca sa se pastreze calda toata perioada) si apoi se seamana in ghivece mici, umplute cu un amestec format din pamant de frunze, rumegus si putin muschi de padure tocat. Ghivecele se tin la loc cald, deoarece pentru rasarire este necesara temperatura de 25-30 grade C (n.C.: deci se tin langa sau pe un suport pe calorifer si trebuie multa rabdare, deoarece trec pana la 3-4 luni pana rasar; se uda astfel incat sa nu musteasca apa, dar nici sa se usuce pamantul - cate putin in fiecare zi).
Dupa rasarire, cand plantele au 2-3 frunze, se face replicatul in ghivece umplute cu un amestec format din pamant de frunze, pamant de terina (sau pamant de gradina) si putin nisip de rau.

Lucrarile de ingrijire:

In timpul verii planta se tine in apartament, intr-un colt umbrit sau se scoate afara (in gradina sau pe balcon); trebuie insa asezata intr-un loc ferit de razele directe ale soarelui, care pot provoca petepe frunze. De asemenea, trebuie evitati curentii de aer rece si schimbarile bruste de temperatura. Deoarece uscaciunea aerului poate provoca aparitia de pete brune pe frunze sau chiar uscarea varfurilor, este bine ca periodic sa se stropeasca cu apa si frunzele. Din cand in cand frunzele se spala de praf cu apa calduta, iar cele uscate se inlatura. De 2 ori pe luna este necesar sa se faca ingrasarea. Se poate folosi in acest scop o solutie formata din 1 parte must de gunoi de grajd si 10 parti apa (n.C.: nu moare nici daca ii pui o data pe luna ingrasamant din comert pentru plantele cu frunze, diluat la jumatate)...

Iarna - ierneaza bine daca temperatura din camera este in jur de 10-15 grade C. In aceasta perioada udatul se face rar.

Transplantatul se face primavara, o data la 2-3 ani in cazul plantelor tinere si la 3-5 ani la plantele mai batrane. In noul vas se pune un amestec de pamant de frunze, mranita, pamant de terina (sau pamant de gradina) si putin nisip grosier. Operatiunea schimbarii in noul vas trebuie executata cu atentie pentru a se pastra asezarea naturala a radacinilor, fara ca ele sa fie deranjate sau ranite. In cazul palmierilor in varsta, mai dezvoltati, se folosesc hardaie de lemn.

Un amanunt important: pe fundul vasului in care se cultiva palmierul se aseaza un strat de pietris grosier care va ajuta la scurgerea apei."

n.C. = nota Cristinei 3.gif 71.gif

Eu mi-am prins palmierul dupa aceasta metoda in ianuarie acum 2 ani si acum are deja 8-9 frunze care au inceput sa se deschida, dar mai are cel putin un an pana sa arate ca cele de la florarii...
elenado
Ajutati-ma cu un sfat. Am un trandafir japonez de vreo 3 ani si acum l-au napadit purecii. Cum sa-l tratez pentru ca nu vreau sa-l pierd? Multumesc anticipat!
Criss_B
CITAT(elenado @ Nov 11 2005, 06:39 PM)
Ajutati-ma cu un sfat. Am un trandafir japonez de vreo 3 ani si acum l-au napadit purecii. Cum sa-l tratez pentru ca nu vreau sa-l pierd? Multumesc anticipat!
[snapback]17433[/snapback]

Si eu am avut probleme cu ei anul asta si nici acum nu am scapat de ei de tot... Cel mai bun este sa cumperi o fiola de Decis (la chimice cred ca gasesti), pui o fiola la 2 litri de apa si stropesti trandafirul pe frunze si pe pamant, apoi ii pui o punga mare peste tot si o legi sub marginea ghiveciului; totul va dura maxim 48 ore dupa care dai jos punga. Repeti operatiunea la 2 saptamani pana scapi de tot de insecte; caci nu mor si ouale odata cu gazele, asa ca vor mai iesi din ouale din pamant sau de pe frunze.
anda
Criss iti multumec pentru ajutor. Insa cred ca prefer sa astept sa vad daca palmierul meu face vreun puiut.... Eu nu am reusit sa prind din seminte niciodata nimic... mwah.gif Uite-mi mandretea. Nu stiu daca se vede clar in poza. Pupici. Multumesc inca o data pentru ajutor.
elenado
Multumesc pentru sfat. O sa incerc si asa. Trebuie sa gasesc ceva sa il trateze de "invadatori".
bruna
Poate imi dati o idee..ce planta poate sa reziste la mine in casa tinand cont ca nu e prea lumina,am sobe si ne place sa fie foarte cald, trebuie sa le pun sus sa nu le inhate cainii,sotul mai si fumeaza..Tot ce am avut a murit,pana si cactusul :(
De vreo doua saptamani mi-a cumparat al meu o ...rosie :) e draguta rau,destul de maricica si cu cateva fructe formate..culmea ca inca este in viata !
corinuta&BB
Eu nu stiu ce sa fac cu trandafirii mei cataratori care au crescut destul in vara asta, fiind primul an de cand ii am... Cum sa-i protejez de iarna? Exista oare vreo tehnica ca eu chiar nu ma pricep?
Criss_B
Nu stiu ce sa-ti spun - poate un palmier / curmal, un ficus sau tot ceva de acelasi gen - foarte rezistent...
bruna
am avut palmier si l-am dat vecinului pentru ca dupa vreo 6 zile era pleostit tot.Se pare ca tot florile artificiale raman in top :)
g_nicoleta2000
CITAT(mihaela75 @ Nov 4 2005, 01:26 AM)
Mama mea tinea ghivece cu flori la geam si vorbea cu ele iar dupa ce s-a dus saraca au murit si bietele flori.Acum casa e ciudata fara florile alea in geam. Aici mi-am gasit locul ...lumea nu tine flori decat afara in fata casei iar la scoli nu se duc flori si alte zorzoane 68.gif
[snapback]15132[/snapback]

Si la mama acasa era plin de flori si dupa ce a murit s-au ofilit majoritatea pentru ca noi habar nu aveam sa le ingrijim.
Eu acasa nu am flori ornamentale pentru ca se usuca din lipsa de apa. Pana-mi amintesc pe ele... 40.gif
Criss ai niste flori superbe, felicitari! 41.gif
Eu cumpar bulbi de lalele care ii pun in ghivece mici si de obicei de Craciun am lalelute inflorite. Anul acesta le-am pus prea tarziu in pamant si vor inflori cred ca dupa 15 ianuarie.
dianamariad
mie nu-mi plac deloc florile de plastic....pur si simplu nu le suport...si din cauza ca le consider pt morti si pentru ca sunt strangatoare de praf...
anka&bb
Tocmai ce sotul meu mi-a facut cadou o superba orhidee in ghiveci! Imensa si deosebita ca miros, aspect ... ce mai, perfecta! 8.gif
Singura problema este ca... habar nu am cum se ingrijeste o asa floare... am "sapat" pe net dupa informatii dar nu am reusit sa aflu decat ca... sunt flori greu de ingrjit si pretentioase. Stie cineva dintre voi cum se ingrijesc? Pe floarea mea scrie numele "Colmanara Wildcat" - aveti idee din ce specie face parte?
Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi practice! help.gif
kiki
Din cate am gasit pe net este o orhidee hibrid intre alte doua specii hibride de orhidee Odontonia si Odontocidium.
Din cate am vazut pe forumul din link sunt sfaturi de ingrijire, exact ce cauti tu.
Spor la ingrijit plantuta, ca din cate am vazut pe net e superba 5.gif

http://www.rv-orchidworks.com/orchidtalk/a...php/t-1982.html
anka&bb
Multumesc mult Kiki! Este inte-adevar foarte frumoasa, deosebita si... mi-e frica sa nu se ofileasca pentru ca sunt niste reguli de ingrijire destul de stricte. O sa ma uit cu atentie pe link-ul dat de tine. Multumim inca o data! 8.gif mwah.gif
kiki
CITAT(anka&bb @ Jan 24 2006, 08:07 AM)
Multumesc mult Kiki! Este inte-adevar foarte frumoasa, deosebita si... mi-e frica sa nu se ofileasca pentru ca sunt niste reguli de ingrijire destul de stricte. O sa ma uit cu atentie pe link-ul dat de tine. Multumim inca o data!  8.gif  mwah.gif
[snapback]34802[/snapback]

Cu multa placere. Ar mai fi o solutie. Daca ai o sera in oras poti intreba acolo sau macar la o florarie... mwah.gif
kiki
Am citit azi pe net ca ferigile puse intr-o camera unde sta un bebelus sunt foarte periculoase. Se pare ca pe spatele frunzelor au niste spori foarte otravitori. 102.gif
mihaela75
Mie nu-mi plac plantele de apartament, ma sufoca.Si nici flori nu tin ca ma enerveaza cand se ofilesc.Totusi imi plac floricelele de primavara,alea mici si subtirele,frezii,lacramioare,toporasi,ghiocei,narcise( parca le simt mirosul... 8.gif) Primavara e singurul sezon cand tin flori in casa.
leut
Mie imi plac tare mult plantele de apartament si toate florile din lume. Am acasa foarte multe si diferite. Preferatul ramane palmierul pentru ca a fost sadit de sotul meu, si a aparut din doua seminte pe care i le-a dat cineva din America. Si era flacau... 71.gif
Cateva poze...
kiki
Leut, ai niste flori tare frumoase. Se vede ca ai grija de ele...nu ca mine fool.gif
leut
Nu necesita o ingrijire speciala...vara, in fiecare dimineata sunt udate la ora fixa, inainte de a merge la serviciu iar iarna, pentru ca in casa este cald, le ud din doua in doua zile cate putin.
Imi plac foarte mult, cred ca de-aia le merge atat de bine. Stiu sigur ca le transmit din starea mea si asta mi s-a demonstrat de doua ori, cel putin, pana acum.
CAnd am cumparat apartamentul, am primit "mostenire" de la proprietar o frumusete de cactus, numai ca din cauza lui (a indolentului de proprietar) am prins ciuda pe cactus. Am avut grija de el, mai ales ca cine venea in casa ne spunea cat de frumos este. Intr-o iarna, am plecat la munte si cand ne-am intors era uscat desi avusese grija soacra-mea sa-i puna apa. Am presupus ca s-a uscat pentru ca nu-mi placea mie.
Altadata, am fost foarte bolnava (ceva cu plamanii) iar sotul meu mi-a facut cadou o planta (un fel de copacel) cu care cica sa stau (el era mai tot timpul plecat cu diverse treburi). Ei, asa de urat m-am uitat la el incat, cu toata ingrijirea s-a uscat.
Ce ziceti de asta?
kiki
CITAT(leut @ Jan 26 2006, 02:26 PM)
Nu necesita o ingrijire speciala...vara, in fiecare dimineata sunt udate la ora fixa, inainte de a merge la serviciu iar iarna, pentru ca in casa este cald, le ud din doua in doua zile cate putin.
Imi plac foarte mult, cred ca de-aia le merge atat de bine. Stiu sigur ca le transmit din starea mea si asta mi s-a demonstrat de doua ori, cel putin, pana acum.
CAnd am cumparat apartamentul, am primit "mostenire" de la proprietar o frumusete de cactus, numai ca din cauza lui (a indolentului de proprietar) am prins ciuda pe cactus. Am avut grija de el, mai ales ca cine venea in casa ne spunea cat de frumos este. Intr-o iarna, am plecat la munte si cand ne-am intors era uscat desi avusese grija soacra-mea sa-i puna apa. Am presupus ca s-a uscat pentru ca nu-mi placea mie.
Altadata, am fost foarte bolnava (ceva cu plamanii) iar sotul meu mi-a facut cadou o planta (un fel de copacel) cu care cica sa stau (el era mai tot timpul plecat cu diverse treburi). Ei, asa de urat m-am uitat la el incat, cu toata ingrijirea s-a uscat.
Ce ziceti de asta?
[snapback]35772[/snapback]

Cred ca ai dreptate! Oricum florile parca sunt mai frumoase cand esti vesela, cand vorbesti cu ele cand le uzi... am vazut la mama...
anaida
Cu siguranta exista o legatura stransa intre flori si cei care le ingrijesc...se zice ca e bine sa le vorbesti, desi mie nu prea imi vine sa vorbesc cu ele...poate cand voi fi o babuta stirba si cicalitoare...sper ca nu atat de cicalitoare sa supar si florile!
leut
Iata poza cu cactusul...abia am gasit-o!
g_nicoleta2000
Leut, ai o adevarata gradina botanica, felicitari.
Cand vad cat sunt de frumoase m-as apuca si eu de pus flori dar stiu ca nu ma tin de ele si ai rau le chinui..
Sa vezi cand ti-o descoperi florile Alexandra.... pregateste-te sufleteste de pe acum ca vor mai fi cateva "cazute pentru patrie"
AdrianaC
CITAT(leut @ Jan 26 2006, 01:07 PM)
[snapback]35739[/snapback]

Leut,
Mi-as dori si eu tare mult un palmier si am si vazut in bricostore. Spune-mi te rog daca e pretentios.

Mi-a mai placut mult si planta din a 3-a poza pusa de tine. Ce este ?

Toate florile sunt superbe.

De Yucca stiti ceva, cum se ingrijeste, etc ?
leut
Am mai raspus o data Adriana ! 20.gif A disparut.
Reiau...
Palmierul nu necesita cine stie ce ingrijiri speciale. Totul e sa-i gasesti pozitia preferata: ii place soarele si lumina dar razele sa nu cada direct pe frunze. Apa isi ia el singur din farfurie si-l stropesc un picut si pe deasupra. Trebuie ferit de surse de caldura (calorifer - iarna...)
Planta de care spui ca se cheama Yucca nu necesita nici ea ingrijiri speciale. Eu am primit-o cadou acum cinci ani si eset foarte frumusica. La fel ca palmierul, iubeste lumina si apa putintica. In rest, dragoste, multa dragoste, plantele simt daca le iubesti si cresc frumoase.
Nicoleta , cam asa e, am o adevarata gradina iar Alex, pana mai creste, va beneficia de frumusetea lor mai tarzior si numai in prezenta mea.
6.gif daca in viitor o sa ne mutam la casa, iti dai seama...tai bilete la intrare! 24.gif
vesna
Anka, si eu am o orhidee, dar nu stiu cum se numeste-e alba cu picaturi galbene si rosii in mijloc. Eu o am de 2 ani, iar acum e a doua oara cand mi-a inflorit. Mie nu mi se pare o floare pretentioasa. Biata de ea-am daramat-o din greseala asta vara, cand eram insarcinata (si nu mai aveam loc de burta), de pe un dulap de la o inaltime de 1,5 m. S-a rupt un pic, a iesit din ghiveci (si eu o adunam de pe jos si plangeam!!!), dar si-a revenit, iar acum are 3 vlastari plini de flori minunate! Am o prietena care are si ea o orhidee si, tot din greseala, pe cand zugravea, a "bombardat-o" rau: a cazut galeria pe orhidee. Si si-a revenit si a ei...
Singurele "doleante" de care am tinut cont au fost: caldura, nu in razele directe ale soarelui, apa o data/saptamana si nu multa, turba, nu pamant de flori. La inceput, cand am primit-o, ii puneam si ingrasamant o data/luna, dar am renuntat la un moment dat.
Iti doresc sa te bucuri de orhideea ta; e o floare speciala-parerea mea!
vesna
Si eu am cateva floricele pe balcon, unele "mostenire" de la soacra-mea, altele primite sau prinse de mine. Eu nu prea le cunosc denumirile, din pacate, asa ca le-am botezat. Spre exemplu, am o plantuta cu frunze lungi verzi pe partea de deasupra si mov pe cealalta care face niste buchetele de flori albe la baza tulpinii si careia eu ii spun "Porumb". Stiu ca nu e porumb, dar seamana, si cum nu stiu cum o cheama...Apoi, mai am una curgatoare, cu frunze mov, care face floricele roz si ii spun "Mova". Si mai am un fel de trandafir care face niste buchetele mici de flori in diferite culori (la inceput sunt galbene, apoi devin porocalii si la urma, inainte de a se trece, se fac rosii). Soacra-mea zice ca se numeste sporul casei, dar eu stiu ca altul e sporul casei...
Si mai am cateva ale caror denumiri le stiu: 3 crini (care au fost infloriti asta-vara-o minunatie), 3 violete (alba, roz si mov), cactusi, coroana lui Iisus, ficus, trandafir japonez rosu (e imens si din lipsa de spatiu, l-am mutat pe scara blocului), cala, orhidee, aloe, dracena, calanchoe si leandru.
Mi-as dori sa mai fac rost de iasomie si de lamai si, poate, un ficus dintr-aceia cu frunza mica, dar mi-e teama ca nu o sa mai am loc de ele pe balcon, caci la ferestre nu am deloc pervaz...
21ni31
Salut, mamici iubitoare de flori! Desi imi plac florile, pana azi nu am avut curajul sa tin flori de apartament pentru ca stiu ca uit sa le ud la timp. Dar azi n-am mai rezistat si am cumparat patru ghivece: spathiphyllum, hyacinth(zambile cred, dupa poza), star rose si kalanchoe. Poata sa-mi spuna si mie cineva cum trebuie sa le ingrijesc, ca eu sunt superparalela. Si in general care este temperatura la care se simt cel mai bine? Eu am maxim 20 de grade in casa. E bine sau este prea cald pentru ele? 17.gif Multumesc
kiki
Spathiphyllum - Crinul pacii: in general planta are cam 30 cm inaltime; florile de culoare alb-crem, cu parfum delicat apar primavara dar si toamna in multe cazuri - dureaza cam 5 saptamani; iarna are nevoie de temperaturi de cel putin 15 gr C. si de un loc luminos; vara insa nu trebuie tinuta direct sub razele soarelui - un loc semiumbros si cu temperaturi moderate; udarea plantei trebuie sa se faca regulat - cantitatile de apa nu trebuie sa fie excesive, doar atat cat pamantul de la suprafata ghiveciului sa fie reavan.

Hyacinth - zambila: din pacate nu am gasit informatii despre cum trebuie ingrijita zambila.

Star rose - nici despre planta asta nu am gasit informatii

kalanchoe - stralucire si culoare: temperatura potrivita pentru perioada de crestere este de 15-20 gr. C; vara se umbreste si se pulverizeaza cu apa rece - udarea trebuie facuta dimineata, cu grija, pentru ca daca apa este in exces planta va deveni sensibila la boli iar daca este insuficienta apar pete inestetice pe frunze.
21ni31
Multumesc mult. Vad ca spathiphyllum are si bobocei. Iar in afara de zambila, celelalte sunt si ele imbobocite. Deocamdata le-am asezat sus pe biblioteca pentru ca la geam sunt la indemana bebeilor. Sper sa le mearga bine, sunt foarte dragute. Nu stiam ca si florile se imbolnavesc, dar asa cum spuneam, sunt pe dinafara rau in privinta asta.
kiki
Eventual despre celelalte poti intreba la o florarie.
21ni31
Asa o sa fac. Eu le-am cumparat de la supermarket, da' luni ma duc fuguta la florarie, ca daca mi se usuca dau in depresie. Multumesc din nou pt. raspuns. floare.gif O sa incerc sa aplic tot ce mi-ai spus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.