Ehei... chiar ma bucur ca ai deschis subiectul... Eu am flori in toate camerele la geam si sunt unele chiar inflorite acum, iarna... (spun de la inceput ca eu am florile puse pe pervaz si pe calorifere la ferestre, iar ferestrele sunt orientate spre nord)
Am 2 variante de raspunsuri:
* pentru cele care doresc flori de interior
* pentru cele care doresc flori de gradina (nu ca nu s-ar preta cele de gradina si in casa numai ca nu au destula lumina si spatiu pentru a se dezvolta frumos)...
Flori de interior:(ce am eu acum)
-gloxinia - o floare care face niste clopotei de dimensiunea zorelelor de gradina si este intr-o variatie uimitoare de culori de la alb simplu, alb cu picatele, roz, roz cu bordura alba, rosu, rosu cu bordura alba, grena, mov, mov cu bordura alba; infloreste de 2-3 ori pe an; se prinde din frunza sau din bulb, nu este foarte pretentioasa cu soarele...
-calanshoia - seamana cu o ghetishoara la frunze, creste in tufe mici care se tund si din care dau ramuri noi dupa fiecare inflorire, face flori in buchetele (ceva cam ca liliacul, dar numai intr-un plac orizontal) si eu am alba, galbena, roz, ciclam si portocaliu; se prinde dintr-o crenguta si infloreste, de regula, in perioadele reci, desi poate inflori si de doua ori pe an (acum sunt inflorite toate Yar good )...
-trandafirul japonez - eu am unul galben-portocaliu si unul roze
-lamaiul - deocamdata e mic si totusi a facut de 2 ori flori pana acum, sper ca dupa ce va ajunge la maturitate sa am si lamai proaspete in casa...
-tufanica - eu am una galbena care se inmulteste prin puii care-i dau la baza si care infloreste de 2-3 ori pe an; vrea lumina, dar nu neaparat soare
-violete de parma - (astea le am la serviciu pe pervaz) in nuanta de violet, alb si roz; stau inflorite tot timpul anului, au nevoie de lumina si caldura
-aloe - eu o cresc nu pentru proprietatile ei medicinale ci pentru ca imi plac plantele verzi si cu frunze carnoase
-filodendron - este o planta cu frunze mari, palmate (nu face flori) care accepta si locuri mai umbroase, dar are nevoie de spatiu, deoarece creste mare
-maghiran si busuioc - le am in bucatarie si le folosesc chiar si la mancare; plante aromatice care arata frumos in fereastra, schimba atmosfera in camera, alunga tzantzarii (busuiocul) si le poti pune si in mancare...
cam asta este ceea ce cresc eu pentru interior... mai am si niste cactusi, dar sunt inca mici, acum de-abia invat despre cum se cresc...
Flori de gradina (ceea ce a pus mama in gradina din fata blocului)
-gura leului - am primit 2-3 rasaduri de la o colega ce are gradina acasa si apoi mama a cules semintele si a pus in primavara trecuta de a facut un strat de gura leului de vreo 3 culori...
- tufanica - i-am dat mamei pui de la tufanica mea galbena din ghiveci, iar ei i s-au facut tufe mari de circa 1 metru inaltime si 30-40cm diametru din fiecare pui pe care l-a plantat in gradina; problema este ca nu infloresc in gradina decat toamna tarziu si tin pana in ianuarie (daca vremea e asa calda cum a fost in aceasta perioada) sau mor la prima zapada
- regina noptii - am primit un rasad si am reusit sa o inmultesc de am aproape in jumatate de gradina ...
- ghetisoare
- panselute - a cumparat rasaduri din piata si apoi au rasarit singure in tufe mititele (semintele sunt duse de vant si in gradinile vecine si sunt perene)
- zorele
- busuioc
- menta
- trandafiri
- liliac
iar astea sunt cele care se gasesc in gradina din fata blocului de la mama... (eu m-am mutat anul trecut aici si inca nu mi-am revendicat un coltisor de gradina pentru a-mi planta floricele

)...
Asa ca, daca pot sa va ajut cu ceva sfaturi, voi sa spuneti si ma ofer sa gasesc solutii si raspunsuri
si aici in poza am pus gloxiniile mele inflorite si cei doi trandafiri japonezi: