QUOTE(oanna25 @ Oct 23 2007, 10:55 AM)

Buna, am si eu o prietena insarcinata in 9 saptamani, care s-a hotarat sa-si schimbe locul de munca, dar pe cartea de munca va aparea o pauza de 2 sapt. O va influenta la indemnizatie si la concediul de creste a copilului? Poate cineva sa-mi raspunda repede, please, sa stie ce sa faca? M-a rugat pe mine sa va intreb stiind ca stau aici, alaturi de voi pe acest site.

Ca sa beneficieze de indemnizatia cic e necesar indeplinirea stagiului , 12 luni neintrerupt inainte de nasterea copilului, DAR se accepta si fractiunile de luna ,o exceptie de minim 15 zile NELUCRATE, in cazul prietenei tale vorbim de cele doua saptamani ce vor aparea ca fiind nelucrate.
Temei legal:
HOTĂRÂRE nr. 1.025 din 9 august 2006 - pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare
"ART. 4
(3) În calculul celor 12 luni prevăzute la alin. (1) se includ şi
fracţiunile de luna în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum şi cele în care solicitantii s-au aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, în înţelesul ordonanţei de urgenta, luna intreaga.
(4)
Prin fracţiune de luna se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea luna în care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la alin. (7).
(5) Prin excepţie, se accepta ca o singura data fracţiunea de luna sa fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (4)."