AdrianaC
Nov 3 2005, 05:23 PM
Ce alegeti pentru Craciun ? Bradut natural sau artificial ? De ce?
Noi am optat in cele din urma pentru un bradut artificial, dar f.f. frumos, si mai luam cateva crengute ca sa miroasa a brad in casa de Craciun.
De ce ? E mai comod, mai ieftin, mai practic.
Criss_B
Nov 3 2005, 05:35 PM
CITAT(AdrianaC @ Nov 3 2005, 05:18 PM)
Noi am optat in cele din urma pentru un bradut artificial, dar f.f. frumos, si mai luam cateva crengute ca sa miroasa a brad in casa de Craciun.
De ce ? E mai comod, mai ieftin, mai practic.
[snapback]14954[/snapback]
corect... si din crengute poti sa faci coronite sa pui in fiecare camera pe usa - va mirosi a sarbatoare in toate colturile casei
kiki
Nov 3 2005, 05:44 PM
Mie imi place bradul natural... miroase a iarna, a verde...
e adevarat ca miroase si cum faceti voi, cu crengute prin casa, dar eu am avut numai brad natural si nu o sa schimb traditia (cel putin nu curand)
bilutza
Nov 3 2005, 07:11 PM
Ce mult imi plac sarbatorile de Craciun! Abia astept sa vina ! Mai ales ca vor fi cele mai frumoase sarbatori din viata mea, ca o sa am si un puiul mic.
kiki
Nov 3 2005, 07:20 PM
CITAT(bilutza @ Nov 3 2005, 08:06 PM)
Ce mult imi plac sarbatorile de Craciun! Abia astept sa vina ! Mai ales ca vor fi cele mai frumoase sarbatori din viata mea, ca o sa am si un puiul mic.

[snapback]15026[/snapback]
la asta ma gandesc si io...o sa avem un ingeras si in casa nu numai in brad
elle
Nov 4 2005, 12:18 AM
freedelia
Nov 4 2005, 06:30 AM
Eu daca as putea numai brad natural as decora de Craciun, ca asa am crescut io si Craciunul imi trezeste mereu nostalgia copilariei. Dar aici nu se gasesc decat brazi de plastic, asa ca ne vom multumi cu atat.
codruta
Nov 4 2005, 07:18 AM
CITAT(bilutza @ Nov 3 2005, 07:06 PM)

[snapback]15026[/snapback]
de acum toate sarbatorile vor fi mai frumoase datorita puilor nostri
noi avem bradut artificial, foarte dragut, iar pt miros folosesc ulei de brad pe care-l ard intr-o lampa de aromoterapie
elenado
Nov 4 2005, 09:24 AM
Intotdeauna brad natural. E o atmosfera aparte si imi aminteste de copilarie, cand, seara, ma asezam cu fratele meu sub el si priveam in sus. Era parca o alta lume, mai mica si deosebit de frumoasa....Anul acesta e primul Craciun alaturi de Lidia si cred ca de acum voi retrai emotiile din copilarie...Abia astept!

vesna
Nov 4 2005, 12:47 PM
anaida
Nov 4 2005, 03:27 PM
Si eu tot pt brad natural optez...asa am avut mereu (mai putin anul trecut, cand am lasat cumpararea bradului pe ultima suta de metri si nu am mai gasit, asa ca am fost nevoiti sa luam unul artificial

...imi venea sa plang...parca se dusese toata magia sarbatorilor...dar din greseli invata omul!
adinutza1si10
Nov 4 2005, 03:41 PM
si eu am tot brad artificial , dar asta nu insemna ca nu sunt de parere ca brazii naturali au mai mult farmec ........pana acum vreo 4-5 ani am avut numai brad natural , dar am cumparat bradul artificial , din mai multe motive : nu mai dai banii pe el in fiecare an , il poti tine mai mult deoarece nu cad tepii , esti asigurat in fiecare an ca vei avea bradut .......iar pt. miros eu cumpar 2 glade-uri cu miros de brad si le pun in spatele bradului , crengute prin casa si ornament pe masa din brad natural ....
offff.... deabia astept sarbatorile de iarna , sunt asa de frumoase .....
Mariana M.
Nov 6 2005, 02:51 PM
Acelasi lucru il fac si eu..cumpar citeva glade-uri cu miros de brad pe care le pun la radacina celui artificial. Nici nu zici ca nu-i brad natural in casa. Mie una mi-e mila cin ma gindesc citi ani le trebuie bradutilor sa creasca asa mari si noi ne ducem sa-i taiem pt ai avea in case o saptamina-doua. Ati fost recent intr-o padure de brazi sa vedeti ce ravagii se fac?
micri
Nov 6 2005, 08:38 PM
Nimik nu se compara cu aroma si aspectul unui brad natural!!!!...dar, intr-adevar si mie mi-e taaare mila de bietii braduti care sunt taiati pentru a ne face noi un capriciu 1 saptamana, 2...
butterfly
Nov 10 2005, 11:38 PM
si eu prefer cel natural.imi aminteste de copilarie,cand in fiecare an ne puneam cu parintii sa impodobim bradul,era atat de frumos si pana la revelion nu mai era nici o bomboana pe brad.dupa parerea mea e cea mai frumoasa sarbatoare,pacat ca spaniolii astia nu se pot bucura de aceasta sarbatoare
AdrianaC
Nov 13 2005, 08:41 PM
Ce culoare faceti bradutul anul acesta (ma refer la globulete si decoratiuni).
Eu cred ca o sa-l fac albastru cu rosu (asta daca vine un Andrei, albastru pentru el si rosu pentru Alice) si rosu simplu (daca vine o Andreea).
Mariana M.
Nov 14 2005, 12:56 PM
Mie imi place sa fie cit ma colorat, si ii pun tot felul de globuri si globulete; aaa in schimb nu imi place sa fie mai multe globuri de acelasi fel in el

. Cred ca anul asta o sa trebuiasca sa-l pun pe un stativ mai inalt ca sa ajung si la crengile de jos sa le impodobesc

.
elle
Nov 14 2005, 01:11 PM
Anul acesta, vreau sa cumpar un bradut mic, cam de un metru inaltime (pana acum am avut numai peste 2.5m, pentru ca avem camerele foarte inalte- la parintii mei, care stau alaturi, deci si garsoniera noastra e tot inalta).Vreau sa-l pun pe ceva, gen mobila, ca nu cumva matei sa creada ca mai are cate ceva de mancat de prin el

.
Vreau sa-l impodobesc numai cu rosu si argintiu: am foarte multe fundite rosii (speciale, cumparate de-a gata), iar globulete argintii am, dar sunt prea mari.Probabil globuletele argintii le voi cumpara de marimea unei nuci, sau poate un pic mai mari.Mai am cateva globuri exceptionale, de colectie, facute manual de cineva, din sticla foarte fina, dantelate cu o pulbere argintie (sunt superbe, tin foarte mult la ele, si tocmai de aceea nu as vrea ca matei sa ajunga la ele si sa le sparga, ca pisica acum 2 ani m-a pagubit de 2 dinte ele

, da' am avut grija s-o pedepsesc facandu-i baie

..in schimb lui matei baie ii fac in fiecare seara, n-ar avea haz

)
Si ...nu stiu daca ar arata bine sa pulverizez un spray argintiu ..mi-e teama sa nu fie prea incarcat...voi ati folosit asa ceva pe un brad de marime naturala?Daca da, arata frumos?
evelina27m
Nov 14 2005, 02:19 PM
Mireasma bradului natural ne face sa simtim atmosfera Craciunului si bucuria sarbatorilor alaturi de cei dragi.
Votez pentru bradul natural - in fiecare an am optat pentru el. Iar pentru impodobit, deocamdata nu m-am hotarat ce-o sa folosesc. Eu mi-am strans in timp cateva globulete unicat - pictate. Preferatul meu este un globulet alb, care are pictat un peisaj de iarna, o casuta, un copil care tocmai a iesit din casuta foarte fericit si un om de zapada. Dar cred ca anul acesta vor ramane in cutie si voi impodobi bradul in 2 culori: albastru si rosu sau rosu si auriu.
sibel
Nov 15 2005, 11:36 AM
bradul natural e cel mai frumos si sa fie si mai mare...mie asa imi place. iar anul acesta o sa il impodobesc cu decoratiuni rosii si aurii, ca tot strang de 2 ani. am si unele foarte vechi de la paruntii mei pe care vreau sa le las si eu mai departe fetitei mele. sper sa stie sa le pastreze asa cum le-am pastrat si eu. iar ingerasul are pregatita o rochita de craciunica....

si vreau sa ii cumpar si o cizmulita in care sa pun cadouri. acum totul este pentru ea, noi, mai putin.
oanaizabela
Nov 17 2005, 08:01 PM
Bradutzul natural. Si suntem norocosi foc. Avem in curte doi braduti frumosiii, o minunatie , iar in fatza casei inca unul Toti sunt peste 3m inaltime. Si noi abia asteptam sa luam decoratiunile pentru casa, pentru afara si inauntru. Am vazut o sanie cu un Mos doar din beculetze , la vreo 2m lungime... superbaa. Sistelutze mari din luminitze de agatzat in brazi.... Doamne... abia astept. Maria am observat ca deja se joaca cu un Play Singing Star Gym, cu luminitze, stelutze si e inebunita.
Va fi , cu sigurantza cel mai fericit Craciun din Viata noastra de familie.
Abia astept..
evelina27m
Nov 21 2005, 11:03 AM
Ce nu stiti despre bradutul de Craciun
Bradul se regaseste in numeroase traditii, nu numai de Craciun. Fiind un pom mereu verde, oamenii l-au asociat cu viata, trainicia, siguranta, prietenia si l-au inclus in toate evenimentele importante ale vietii.
La nastere, se obisnuia ca fiecarui copil sa i se daruiasca un brad, in natura, care ii devenea "frate" si pe care trebuia sa il ingrijeasca pana la moarte.
La nunta, inca exista obiceiul impodobirii unui brad cu ornamente din hartie si fructe, de obicei in curtile casei de la tara. In jurul bradului se organizeaza o mica petrecere care are menirea de a le ura casa de piatra celor care se casatoresc.
La moarte, in unele zone se practica impodobirea unui brad, daca persoana e tanara si necasatorita. In trecut, era plantat un brad sau era pus langa mormant chiar bradul "frate" al celui decedat.
Impodobitul bradului in Romania este un obicei relativ recent.
In prezent este cel mai indragit obicei de Craciun, datorita simbolurilor care i se asociaza: iubire (pentru ca este impodobit de intreaga familie), bucurie si fericire (pentru ca sub el sunt puse cadourile), magie (se spune ca Mos Craciun nu vine in casele unde nu e brad), viata, trainicie si sanatate (pentru ca este mereu verde, chiar si cand afara e zapada). Practic, bradul a devenit centrul sarbatorilor.
Iata si cateva lucruri interesante legate de brad si de traditiile de Craciun:
- Bradul face parte din sarbatorile de iarna inca inainte de nasterea lui Iisus, cand era impodobit in timpul Saturnaliilor
- Primul brad a fost impodobit in 1510 la Riga iar prima mentiune scrisa in Germania anilor 1530. De asemenea, se spune ca Martin Luther este primul om care a avut in casa un brad impodobit
- In lumea crestina, Craciunul a fost sarbatorit pentru prima oara la Roma in anii 330
- Stramosul instalatiei electrice de brad este lumanarea aprinsa care a impodobit pentru prima oara bradul in secolul XVII.
- In Spania, mai exista o varianta a pomului de craciun. Un pom natural in care sunt puse diferite cadouri si dulciuri iar copiii trebuie sa arunce cu pietricele pentru a le determina sa cada.
- In Europa, Australia si SUA nu sunt diferente foarte mari de obiceiuri, mai mult intre mancarurile traditionale
- Un acru de brazi produce in fiecare zi oxigen pentru 18 oameni.
Ce se intampla insa in spatiile exotice sau alte religii decat crestinismul?
- In Brazilia, Craciunul cade vara. Pentru a reda impresia de zapada, bradul este decorat cu bucatele de zapada artificiala.
- In Africa de Sud, obiceiul nu este foarte intalnit. In schimb, se impodobesc ferestrele cu vata si beteala.
- In Arabia Saudita nici un obicei de Craciun nu este prea bine vazut. De aceea, este o sarbatoare privata iar bradul nu trebuie expus la vedere.
- In Filipine, brazii sunt de cele mai multe ori prea scumpi si sunt inlocuiti cu unii mai mici, facuti manual.
- In China, bradul de Craciun se numeste "pomul luminii", dar nu este impodobit decat de un procent mic al populatiei.
ellagiana
Nov 29 2005, 02:59 AM
noi avem un bradut artificial pe care l-am luat anul trecut dar n-am apucat sa-l facem ca am plecat acasa de sarbatori si am avut acolo brad natural facut de parinti...decorarea bradutului o fac cu globuri rosii si argintii, fundite rosii, beteala si margele lungi rosii si argintii, putina vata imprastiata pe ramuri, cateva instalatii, lumanari cu aroma de brad la geamuri si voi pune si 3 ciorapi sa vina mosul si la noi cu ceva
bruna
Nov 29 2005, 04:25 AM
Atentie la cumparat bradul,sa va uitati bine sa nu fie "fake" .Acum doi ani am ramas fara brad ,era si un frig de mama-mama,sotul grabit a dat fuga sa ia de la Obor si cand ajuns acasa el era invinetit de furie si eu de ras

era doar tulpina buna,iar in ea erau infipte alte crengi.Si ce frumos era !!!Ce bogat !!In cateva zile era tot numai ace pe jos ,iar al meu asa de tare s-a enervat ca l-a zburat direct pe geam
Asa ca anul asta vom avea un bradut adevarat,in ghiveci(eu radeam si aici de el,ziceam ca trebuie sa scormonoim in ghiveci la gradina cand il cumparam sa fim siguri ca are radacini

).Cred ca o sa fie cam de 1 metru si nitel,iar adca Mos Craciun o sa-mi indeplinesaca dorinta si imi va aduce un bebe in burtica,bradutul va fi al copilului.
Nu-l voi tine in casa,caci este destul de cald si nu cred ca va rezista,il voi "parca" in gradina,va avea beteala caci la globuri nu ma risc,nu vreau sa-i fac rau sa-l incarc ,punem si noi beculete pe langa el ,cadouri si cred ca e suficient.
Saptamana vitoare ma duc sa-l iau !
elle
Nov 29 2005, 10:02 AM
CITAT(bruna @ Nov 29 2005, 04:20 AM)
Asa ca anul asta vom avea un bradut adevarat,in ghiveci(eu radeam si aici de el,ziceam ca trebuie sa scormonoim in ghiveci la gradina cand il cumparam sa fim siguri ca are radacini

).
[snapback]21289[/snapback]
De unde putem cumpara si noi un bradut in ghiveci?Si ai idee:chiar traieste mai mult de cateva luni?Parintii mei au luat acum 2 ani 2 braduti, i-au plantat in ghiveci si, in scurt timp s-au uscat...nu cred ca le-a priit pamantul, caldura sau mai stiu eu ce...
kiki
Nov 29 2005, 10:45 AM
CITAT(elle @ Nov 29 2005, 10:57 AM)
De unde putem cumpara si noi un bradut in ghiveci?Si ai idee:chiar traieste mai mult de cateva luni?Parintii mei au luat acum 2 ani 2 braduti, i-au plantat in ghiveci si, in scurt timp s-au uscat...nu cred ca le-a priit pamantul, caldura sau mai stiu eu ce...
[snapback]21335[/snapback]
Eu am vazut anul trecut braduti in ghiveci in BricoStore. Si anul asta au, ca am vazut o oferta de la ei (cica costa 699.999 lei

)
elle
Nov 29 2005, 11:10 AM
CITAT(kiki @ Nov 29 2005, 10:40 AM)
Eu am vazut anul trecut braduti in ghiveci in BricoStore. Si anul asta au, ca am vazut o oferta de la ei (cica costa 699.999 lei

)
[snapback]21351[/snapback]
Suuuper...eu deja ma gandeam la bradut artificial, dar ce-am vazut in cora chiar nu mi-a placut...voi merge in brico....dar,
kiki, tine sau se usuca repede, stii?
kiki
Nov 29 2005, 11:58 AM
CITAT(elle @ Nov 29 2005, 12:05 PM)
Suuuper...eu deja ma gandeam la bradut artificial, dar ce-am vazut in cora chiar nu mi-a placut...voi merge in brico....dar,
kiki, tine sau se usuca repede, stii?
[snapback]21366[/snapback]
Iubita, habar nu am.

Nu am avut niciodata brad in ghiveci. Eu sper sa tina, macar sa nu dai banii degeaba. Nu stiu... poate ne lamureste altcineva. A avut cineva brad din asta, fetelor?
elle
Nov 29 2005, 12:02 PM
CITAT(kiki @ Nov 29 2005, 11:53 AM)
Iubita, habar nu am.

Nu am avut niciodata brad in ghiveci. Eu sper sa tina, macar sa nu dai banii degeaba. Nu stiu... poate ne lamureste altcineva. A avut cineva brad din asta, fetelor?

[snapback]21394[/snapback]
Nu ma gandeam la bani ca-i dau degeaba (nu de alta, dar in fiecare an numai brad adevarat am avut, si ne-a costat si mai mult, ca avem camere inalte, deci ne trebuia un brad falnic, nu gluma), da', m-a palit ecologia asa brusc si dintr-o data

si nu mai vreau sa maltratez natura
elenado
Nov 29 2005, 12:53 PM
Parintii mei au luat anul trecut un brad in ghiveci de un metru si un pic. Frumos , nimic de zis. Ei aveau intentia de a-l planta apoi in curte. Din nefericire, bradutul s-a uscat dupa un timp. Cand au vrut sa-l puna in pamant au constatat ca nici nu avea o radacina prea mare... Daca vreti sa-l luati doar pentru sarbatori, merita, daca nu...nu stiu ce sa zic. Eu inca mai stau pe ganduri de care sa iau, in ghiveci sau taiat.
bruna
Nov 29 2005, 12:55 PM
Bradut o sa iau de la Gradina Icoanei,saptamana viitoare ii aduce.Mie mi se pare mai ieftin si mai frumos tot ce au ei acolo,decat in oricare alta parte.Mai sunt si tot felul de accesorii de gradina,ghivece,suporturi,pusculite,felinare,etc
elle
Nov 29 2005, 01:02 PM
CITAT(bruna @ Nov 29 2005, 12:50 PM)
Bradut o sa iau de la Gradina Icoanei,saptamana viitoare ii aduce.Mie mi se pare mai ieftin si mai frumos tot ce au ei acolo,decat in oricare alta parte.Mai sunt si tot felul de accesorii de gradina,ghivece,suporturi,pusculite,felinare,etc
[snapback]21415[/snapback]
bruna, te referi la sera aceea de langa gradina icoanei?
Au preturi accesibile, si vand si la persoane fizice?Eu credeam ca este numai pentru cei "de meserie"...
bruna
Nov 29 2005, 01:34 PM
Da,Ella . Poti cumpara ce vrei si cat vrei. Noi de acolo cumparam flori ,arbusti si altele de 2 ani(pentru cadouri, de obicei nu-s nici foarte scumpe si plac oricui).
Daca vrei ceva si ei nu au expus ,faci comnanda si in cateva saptamani ti-l aduce.
elle
Nov 29 2005, 02:06 PM
CITAT(bruna @ Nov 29 2005, 01:29 PM)
Da,Ella . Poti cumpara ce vrei si cat vrei. Noi de acolo cumparam flori ,arbusti si altele de 2 ani(pentru cadouri, de obicei nu-s nici foarte scumpe si plac oricui).
Daca vrei ceva si ei nu au expus ,faci comnanda si in cateva saptamani ti-l aduce.
[snapback]21438[/snapback]
Bai..da' mi-ai dat o idee super..maica-mea e moarta dupa flori..si tata la fel...sa vedem ce minune le cumpar de sarbatori
Multam fain
evelina27m
Nov 30 2005, 08:57 AM
Am auzit azi-dimineata la stiri ca un bradut natural va costa intre 7 si 21 lei noi. Va vine sa credeti? Mi se pare ieftin, dar eu cred c-o sa fie mai mare pretul. Dar dac-o sa fie asa, mai bine cumparam noi bradutul si-l plantam in ghiveci, nu?
elle
Nov 30 2005, 12:11 PM
CITAT(evelina27m @ Nov 30 2005, 08:52 AM)
Am auzit azi-dimineata la stiri ca un bradut natural va costa intre 7 si 21 lei noi. Va vine sa credeti? Mi se pare ieftin, dar eu cred c-o sa fie mai mare pretul. Dar dac-o sa fie asa, mai bine cumparam noi bradutul si-l plantam in ghiveci, nu?
[snapback]21574[/snapback]
Astea-s vrajeli de buftea cu preturile dinainte stiute...pai, ce, e carne ca sa stii cat va fi kilogramul?Eu cred ca vor fi cu mult mai scumpi decat spun ei la radio/tv

din pacate...
AdrianaC
Dec 17 2005, 11:39 AM
Cand impodobiti bradutul, pe 24 dec ? Cadourile cand le dati?
kiki
Dec 18 2005, 03:34 PM
Eu intotdeauna impodobesc bradutul pe 24, iar cadourile in dimineata zilei de Craciun dupa ce ne trezim...
anka&bb
Dec 18 2005, 04:29 PM
CITAT(kiki @ Dec 18 2005, 03:29 PM)
Eu intotdeauna impodobesc bradutul pe 24, iar cadourile in dimineata zilei de Craciun dupa ce ne trezim...

[snapback]25721[/snapback]
si la noi in casa se respecta traditia crestina... in ajun, dupa-amiaza spre seara impodobim bradutul iar cadourile... tot in ajun ca noi nu ne putem abtine

anul asta am luat un bradut pitic care ne-a costat 400.000 (cred ca e cam mult) dar e frumos si... e al nostru. eu am vrut initial sa luam un bradut pitic artificial insa... am renuntat la idee pt ca si mie imi place sa imi miroasa a brad in casa. si, adevarul este ca parca nu Craciun daca nu ai brad natural... sigur ca e mai avantajos cel artificial pt ca nu il arunci la gunoi si e mai rezistent, nici nu trebuie sa maturi sub el zi de zi dupa ce se usuca si ii cad acele...
am vazut si braduti in ghiveci care sunt f frumosi dar in bv costa minim 1.5 mil

si ajung si la 2.5-3, depinde de specie si de cum arata.
eu fac in fiecare an de Craciun coronite impodobite, din brad natural si le daruiesc familiei si prietenilor. am un intreg arsenal de decoratiuni si panglici stralucitoare de iti iau ochii (am o cunstinta la o fabrica de profil si anul asta mi-a dat cateva sute de m de panglici aurii, argintii, rosii... toate culorile si sunt superbe!) si ma bucur ca ma tine ocupata obiceiul asta...
voi impodobiti coronite si crengute pentru a le pune in casa?
anaida
Dec 18 2005, 05:27 PM
Eu fac coronite in fiecare an si le fac cadou ceor dragi si-mi place la nebunie sa confectionez tot felul de ornamente de Craciun, abia astept sa m-apuc de stelute si alte ornamente.
mirandolina
Dec 18 2005, 05:35 PM
Eu de cele mai multe ori nu prea am rabdare pana pe 24 dec si impodobesc bradul mai devreme. Anul trecut chiar stiu ca eram foarte aglomerata si stiam cat de aglomerata eram in preajma Craciunului ( din cauza serviciului) si mi-am impodobit bradul mai devreme ca sa imi iau de-o grija si cred ca anul asta daca prin o zi cand doarme Calin ( chiar daca este mai devreme de 24) il impodobesc co nu se stie chiar atunci in ajun ce-o sa faca copilul meu si o sa trebuiasca sa stau cu ochii pe el.
Dar cadourile le dau pe 25 dec.
sousourel
Dec 18 2005, 07:02 PM
Impodobesc bradul dupa-masa, spre seara (ca de multe ori imi e ca vin colindatorii si eu nu am terminat), in 24, dar si cadourile tot pe atunci, ca apoi mergem la slujba si dimineata ne trezim tarziu...
Apropo de coronite, cine stie sa ma invete secretul si pe mine, ca eu anul trecut am incercat o tentativa dar nu a fost asa grozava coronita mea...
Mariana M.
Dec 19 2005, 12:57 PM
SI eu de obicei impodobesc bradul pe 24 seara, dar anul asta cred ca o sa-l fac mult mai devreme pt ca dr ne-a zis ca bebelinul nostru s-ar putea sa vina intre Craciun si Revelion si tare imi place sa am bradutul impodobit in casa.
g_nicoleta2000
Dec 19 2005, 03:01 PM
Eu nu am rabdare pana pe 24 asa ca l-am facut de o saptamana.
Si cand intru in camera ma inveseleste sa vad bradutul gata pregatit.
Sub brad am pus deja cadouri pentru prieteni si socri dar le vom imparti abia la craciun. Cadoul sotului il dau in ajun si ne place sa ne surprindem unul pe altul cu cadoul sub bradut. Eu l-am prins pe mos anul trecut asa ca nul asta trebuie sa fie mai vigilent.
Mi-ar fi placut brad natural dar camera este prea plina de mobilier ca sa am unde sa mai pun si brad. De aceea am optat pentru bradut artificial micut dar pe care-l iubim foarte mult.
leut
Dec 19 2005, 03:12 PM
Sousourel este foarte simplu: ai nevoie de crengute mici de brad si doua mai mari din care faci rotundul. Initial faci un cerc din sarma sau poti incerca si cu doua crengute mai mari apoi cu un fir subtire (eu fur de la sotul meu - are o reola intreaga pe care-o foloseste la reparat aparate) legi fiecare crenguta mai mica de rotundul obtinut. Dupa ce faci coronita numai din brad aplici cateva conuri mici (eu le am din padure de la munte) pe care le legi cu beteala alba.
O sa-ti reuseasca dar trebuie sa ai imaginatie... si cu bradutul la fel.
In poza este coronita mea de acum de anul trecut!
sousourel
Dec 19 2005, 11:28 PM
Saru'mana leut, imi procur crengute si ma apuc de treaba

, sa vedem ce iese.
AdrianaC
Dec 31 2005, 09:43 AM
Asa a iesit bradutul nostru anul acesta.
[attachmentid=1444]
kiki
Dec 31 2005, 10:03 AM
CITAT(AdrianaC @ Dec 31 2005, 09:38 AM)
Asa a iesit bradutul nostru anul acesta.
[attachmentid=1444]
[snapback]27939[/snapback]
Foarte frumos, bradutul vostru.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.