Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cat De Des Gatesc Barbatii?
Discutii Despre Copii > Casnicie, Familie > Clubul Barbatilor
Marius B

M-am gandit ca n-ar fi rau sa analizam un pic daca si cat de util este sa gateasca barbatii? E o corvoada, un gest romantic sau altceva? Cat de des ajung barbatii in bucatarie si cu ce urmari, atat gastronomice cat si evident, asupra recuzitei?
Cat de complicate sunt mancarurile si cat de mult difera de cele ale "profesionistelor"? Accepta sfaturi la cratita?

Personal, gatesc ocazional si de cele mai multe ori ma irita orice "ajutor". 4.gif Mai ales daca vine pe un ton didact. Alta e gatitul impreuna, ca se poate si asa. 9.gif
gaby
viitorul meu sot fateste foarte des si foarte bine...uneori mai bine ca mine 35.gif
lui ii plac mai mult ciorbele asa ca astea sunt "specialitatea" lui....si crede-ma ies suuuuper bune!!!!!!!
cat era la parinti nu gatea absoult deloc...nici macar vasele nu si le spala dar de cand stam impreuna(1 an jumate) a devenit "expert" in foarte multe mancaruri.....asta mai ales in perioada de dupa nastere si ma ajuta foarte mult prin chestia asta!!!
dupa parerea mea ptr el nu e deloc o corvoada.....e o necesitate dar in acelasi timp si o placere.....se vede si se simte cat suflet pune atunici cand pregateste o masa....de ceva vreme ptr toata familia 71.gif 10.gif
aari & sara
sotul meu nu gateste deloc, dar nu ma deranjeaza deloc, deoarece ma ajuta foarte mult cu copii. Singur lucru care il face numai el de cand ne-am casatorit este taiatul cepei. Nu suport sa tai ceapa, asa ca asta este responsabilitatea lui 71.gif Mai nou de cand a venit si Sara, si avem mult mai putin timp liber isi face singur cate o salata sau oua 41.gif ...
Sotul meu lucreaza mult si ma ajuta foarte mult cu copii, asa ca totul se compenseaza...
mihaela75
Eu nu suport sa-l vad la gatit ca face numai aiurea si ma intreaba de o mie de ori unde-i aiai unde-i ailalta .Daca vrea sa ajute, sa spele vasele 10.gif
meli
Sotul meu gateste bine 41.gif dar acum nu are timp,lucreaza pana seara,uneori gatim impreuna,sau numai el,cel mai mult ii place sa ma ajute la prajituri. 71.gif
babyangel
inainte sa avem fata si al meu gatea(ocazional) paste, mic dejun, mancare japoneza si chinezeasca ( a facut curs de gastronomie si ospatari inainte sa-l cunosc eu si ii placea). poate ca nici eu nu eram pretentioasa atunci!
de cand s-a nascut fata nu-l mai pun sa fac nimic(decat la spalat vase) ca ea are nevoie de mancarica hranitoare nu aiureli, deci gatesc eu! doar mic dejun face inca dar doar pt ei doi, oua, bacon, eu mananc separat! :)

in schimb nu e pretentios si daca nu gatesc asta e, se descurca el, isi face singur sau isi cumpara ceva! nu se supara!
jakimiha
24.gif Al meu nu gateste niciodata,dar asta nu-i nimic,ca,compenseaza cu altceva (ma ajuta cu,curatenia).Si nici nu astep asta de la el,eu gatesc si el face ordine 69.gif .Iar de spalt vase nici sa nu auda,desi cand am fost gravida a facut-o in fiecare zi 8.gif .
Ariana27
Sotul meu nu gateste niciodata! cateodata mi-as dori sa gateasca, sa puna masa si sa spele vasele 35.gif deja cer prea mult 24.gif
Acum sa nu fiu rea ma ajuta cu spalatul vaselor din cand in cand 71.gif si ma ajuta foarte mult cu fata, asa ca compenseaza 10.gif
onuta_dec
Cum eu sunt vegetariana eu nu gatesc cu carne si cand il apuca poftele isi face el o friptura, pulpe, peste, mai curata si el cartofi 71.gif Iar in rest cand ii cer sa faca o ciorba se stramba din nas, dar cand vine tac-su la noi imediat sare 14.gif
Marius B
Pai in conditiile astea, ma gandesc ca s-ar impune o noua intrebare, ca veni vorba si de ceva romantism pe undeva pe forum. Cat de romantica ar putea fi o cina gatita de sot? Chiar daca usor nefacuta sau leher arsa......

Andreea&Bianca
Eu si sotul meu gatim impreuna,mai gateste si singur,cand e vorba de ciorbe sau mancaruri mai complicate nu se baga doar ma ajuta la curatat legumele.Eu spal vasele intotdeauna dar oricum el ma ajuta mult cu alte treburi prin casa.
marnie
mai fetelor se pare ca voi sunteti norocoase.Eu daca as avea un sot ca Jamie Oliver de la tvr2 le-as linge picioarele.

Sotul meu face omleta bogata cu tot ce vede in frigider si iese super.Atat!!!!

Dar compenseza cu multe,face curatenie in toata casa si in curte. "Pai atunci ce mai vrei,de ce sa ai pretentii?"aud de fiecare data cand ma plang ca nu gateste. 17.gif macar din romantism....
ramona_belceanu
24.gif 24.gif 24.gif Al meu nici nu gateste, nici nu are timp sa stea cu fata sau sa faca curatenie - e mai mult plecat decat acasa. Eu sunt, se pare, cea mai chinuita de pe aici! (nu vin nici mamele prea des si nici femeie nu avem in casa)! 20.gif 20.gif 20.gif 20.gif 20.gif 20.gif
onuta_dec
QUOTE(Marius B @ Sep 26 2007, 08:02 PM) *
Pai in conditiile astea, ma gandesc ca s-ar impune o noua intrebare, ca veni vorba si de ceva romantism pe undeva pe forum. Cat de romantica ar putea fi o cina gatita de sot? Chiar daca usor nefacuta sau leher arsa......

Pentru mine iubirea nu trece prin stomac si chiar daca mancarea ar fi arsa gestul lui m-ar bucura mult. Sa vin acasa, masa pusa, lumanari, decoruri si mancare facuta de el, nu as putea decat sa-l felicit chiar daca nu e nimerita mancarea 71.gif Chiar mi-ar placea si nu ar ramane nici el ... nerecompensat 16.gif
jakimiha
QUOTE(Marius B @ Sep 26 2007, 08:02 PM) *

Despre o cina romantica nu prea as putea spune multe,dar mai face sotul omleta,asa cum ii place lui,desi eu nu ma dau in vant dupa ea,il laud si mancam cu mare placere ceea ce a facut.Si mi se pare destul de romantic,mai ales ca mi-o face el 6.gif .
meli
Pe mine luminarile ma enerveaza 10.gif 71.gif mie imi ajunge sa-mi gateasca ceva bun,sa nu uite de vinul meu preferat(asta numai ocazional) 71.gif si sa ascultam muzica(oricum ceva placut)
onuta_dec
QUOTE(meli @ Sep 27 2007, 03:16 PM) *
Pe mine luminarile ma enerveaza 10.gif 71.gif mie imi ajunge sa-mi gateasca ceva bun,sa nu uite de vinul meu preferat(asta numai ocazional) 71.gif si sa ascultam muzica(oricum ceva placut)

Eu iubesc lumanarile, neaparat lumanari la o cina romantica 69.gif
rain_drop
Sotul meu nu gateste deloc, dar ma ajuta la alte treburi.
Cat despre cina romantica... arsa / nearsa e facuta de el pentru mine si nu ar conta.

Pot sa spun linistita ca la noi eu sunt cea care pregateste cinele romantice... (ce idee frumoasa pentru seara asta), dar el este cel care are surprize mult mai romantice decat orice cina.
Marius B
QUOTE(onuta_dec @ Sep 27 2007, 03:57 PM) *
Eu iubesc lumanarile, neaparat lumanari la o cina romantica 69.gif

De acord. Neaparat luminari la o cina romantica. Masa in schimb poate lipsi cu desavarsire, la fel si scaunele. Ce trebuie sa existe neaparat sunt lumanarile si vinul. In rest, cred ca poti pune pe post de felul 1 chiar si chipsuri. 4.gif
laura1977
Sotul meu gateste atunci cand are timp ( ce se intampla destul de rar ) si gateste bine. Cand gatesc eu, el spala vasele. Ma ajuta si la curatenie ( asta iar cand are timp ).

O cina romantica tot stie sa pregateasca, pacat ca nu se intampla mai des.
adriana_dh
La noi cea mai romantica cina este ori cu pizza ori la chinezesc (foarte, foarte rar in ultima vreme), ce sa mai spun de vin si lumanari. Nu ne da romantismul afara din casa. Iar de gatit, sotul meu se ocupa doar el de gratare si de mici (afara sau la tigaie), iar pentru micul dejun el gateste ouale - pentru el omleta iar pentru mine ochiuri. Cam atat in bucatarie. In rest nu prea se inghesuie la treaba, mai ales ca e mai tot timpul plecat, insa e ceva ce eu nu fac niciodata si face el - curatatul aspiratorului.
irisa
Cand eram in facultate sotul meu facea papa ca nu-i placea ce faceam eu. Acum, de ceva vreme, fac numai eu, rare sunt momentele cand m-ai face si el, dar e dezamagit de cum ii iese si nu-i mai place papa facuta de el. Oricum ma ajuta la bucatarie daca il rog sau daca eu nu pot sa supraveghez mancarea cand e pe foc din cauza la bebe 3.gif
Gratarul e specialitatea lui, dar numai ala de la picnic tease.gif
voicu_iulia
...ops sa inteleg ca sunt "norocoasa" 39.gif 39.gif 39.gif

Sotul meu gateste si gateste bine. Stie sa faca din toate cate putin..putin mai mult chiar! Adica la mic dejun nu se pune problema, la dejun stie sa faca un fel, doua de ciorba, si felul doi se descurca, iar la cina deasemenea!

Ba chiar nu ma mai intreaba pe unde este una alta...prin bucatarie...

La noi este o regula: cine pune masa, celalalt spala vasele. 3.gif

Cum la noi se gateste de placere (tata pasionat in arta gastronomica), gatim fiecare atunci cand avem loc la bucatarie si timp! Niciodata impreuna...lasam pe fiecare sa-si "etaleze" talentul!

Lumanari...nuuu in nici un caz. Vin da, nelipsit! Eu sunt o gurmanda asa ca pentru mine conteaza gustul, mirosul si aspectul mancarii! Alte decoratiuni necomestibile nu ma intereseaza! Daca aceste trei cerinte sunt indeplinite..restul vine de la sine...
onuta_dec
QUOTE(Marius B @ Sep 29 2007, 09:47 PM) *
De acord. Neaparat luminari la o cina romantica. Masa in schimb poate lipsi cu desavarsire, la fel si scaunele. Ce trebuie sa existe neaparat sunt lumanarile si vinul. In rest, cred ca poti pune pe post de felul 1 chiar si chipsuri. 4.gif

Da, da ... dar vinul doar pentru sot ca eu nu beau. Insa am inteles ca ii face bine 16.gif

Alte decoratiuni necomestibile nu ma intereseaza! 24.gif 24.gif Iulia esti tare. La mine poate in schimb mancarea sa lipseasca cum zicea si Marius, daca s-a pus pret pe detalii, am un ochi care vede toate detaliile 71.gif si imi place sa-mi impodobesc si casa, doar ca nu am bani 35.gif
Marius B
[quote name='onuta_dec' date='Sep 30 2007, 03:03 PM' post='277617']
Da, da ... dar vinul doar pentru sot ca eu nu beau. Insa am inteles ca ii face bine 16.gif

Sigur ca face bine. Ajuta la digestie si la o mai buna perceptie a gustului. 4.gif Cel rosu creste tensiunea si alte chestii, ma rog nu-s doctor asa ca nu ma bag.
In rest, de ce credeti ca sotii sunt nerabdatori sa incinga gratarul mai degraba decat sa puna o oala pe foc la aragaz? E si cazul meu 4.gif
voicu_iulia
La noi in neam circula o vorba:

"Vinul este bun pentru femeie cand il bea barbatu'!" 4.gif 3.gif 9.gif 8.gif 5.gif

Si cu asta am spus tot! 6.gif
ellagiana
Cand sa mai si gateasca al meu, cand vine numai noaptea acasa? In weekend daca nu lucreaza si are chef face un gratar, dar si atunci eu pregatesc carnea si el doar are grija de el...ce sa spele vase? Ii e greu sa-si duca si farfuria la masina de spalat vase sau in chiuveta emoticon.gif, iar de ajutat cu fata, doar cand e acasa, noroc ca gradina ii apartine si el are grija de tuns gazonul si frezat, adunat iarba, frunze, dus gunoi...aaa, mi-am adus aminte cand "gateste" el: cand vine acasa la pranz, pune pe masa 2 caserole si zice c-a "gatit "de la chinezi" 71.gif...in rest, vorba unei alte fete: cred ca suntem cateva chinuite pe aici...ce mese romantice pregatite de el?! Nici macar chipsuri sau floricele explodate in vreun bol! Daca pregatesc eu, bine, daca nu, la sfantul asteapta imi face el o asemenea surpriza alcool.gif...mai bine ma scoate la restaurant decat sa gateasca!...dar asa cum e il iubesc mult si chiar daca nu gateste sau nu ma ajuta in casa, atunci cand e acasa sta cu noi, ne plimbam, avem activitati impreuna prin care ne demonstreaza ca suntem fetele lui iubite si asta conteaza.
janet
Noi stam super prost la romantism .
Dar de gatit , gateste . Adica stie sa faca orice fel de ciorba ( si chiar face , nu doar ca stie ) si se descurca si cu felul doi , dar cu "indicatii pretioase" 71.gif 71.gif . Iar daca nu face el mancare , macar ma ajuta cu zarzavaturile si carnea : le spala , le curata , le portioneaza . La capitolul curatenie e mai dificil ( zice ca se pricepe la munca de "necalificat" si nu la "finisaje" 24.gif 24.gif 24.gif ) , dar spala vasele si matura curtea . Pune chiar si rufe la spalat si uneori le intinde ( inestetic si anapoda 35.gif 35.gif ) . Nu pune aspiratorul ( nu stiu de ce ) , dar spala pe jos .
Cat de des ? Pai destul de des . Adica macar o data pe saptamana face si el ceva de mancare , fie si doar cartofi prajiti si oua ochiuri 71.gif 71.gif .
Aaaaa , el se ocupa in exclusivitate de peste . Mie imi face cam rau mirosul de peste crud , asa ca asta e sarcina lui , stabilita inca dinainte de a ne casatori 71.gif 71.gif .
giulia_mamik
Wowww,ma uitam ca sunt cativa sotiori harnicuti pe aici ...Pot sa am laud ca si sotul meu la capitolul asta sta bine.Se pricepe la ciorbe de orice fel(specialitatea lui este ciorba de burta pe care eu o detest si imi face greata 31.gif ),fripturile in cuptor si in special cele pe gratar,mancare chinezeasca,snitele,mancaruri de fasole si mazare(le detest)sosuri pt mancaruri,etc...Ii place foarte mult sa orneze platourile la orice zi onomastica,e foarte atent la asezatul tacamului pe masa,orice mic amanunt fiind pt el unul important.Are si cateva prajituri preferate pe care le face dar sunt putine ce e drept,le numar pe degetele de la o mana.E un maiestru in gatitul pestelui (nu ma dau in vant dupa el sub nici o forma).Cand ii pregateste ceva de papa fetitei ii place foarte mult sa inveseleasca farfuriuta ca sa o atraga si inventeaza multe chestii nastrusnice.
petronela_gav
felicitatari mamicilor - acolo unde taticii gatesc
si sotul mai gateste
in special clatite si floricele
darmai face si prajituri (nu prea complicate)
anul acesta a facut pasca

cel mai mult ma enerveaza ca trebuie sa spal eu vasele (oalele) in urma lui
si face placere sa orneze salata, tortul etc.
aura_plum
Nici sotul meu nu prea gateste. Nu ca nu ar vrea dar nu il las eu. Bine...nici nu prea stie...
A gatit de cateva ori, insa nu stie neaparat ce cu ce merge si ce nu. Daca ar fi dupa el ar fierbe tot ce e in firgider intr-o cratita. Dar ar face-o cu pasiune 4.gif
Intr-adevar si la noi se compenseaza chestia asta pentru ca ma ajuta mereu cu curatenia. Nu comenteaza niciodata daca il pun sa faca ceva, dragul de el...
Oricum, in ideea de cina romantica, as aprecia mai mult daca ar comanda ceva acasa si ar pune ceva efort in a aranja masa frumos decat sa incerce ceva la care stie clar ca nu se pricepe...
anyR
Al meu face cand sunt eu nervoasa aggressive.gif , zice mereu, no,no..... ai nervi lasa ca fac eu ca ma intoxici, cand te calmezi calci si pe la bucatarie.... 71.gif si ce ma bucur. Apoi constat!! yu.gif -hei pai tu stii sa faci si mancare ia pune mana pe tigaie mai des.....Da, si cand sunt bolnava face niste ceaiuri.... 16.gif de ma lecuiesc pe loc
Trebuie sa ma crizez mai des 35.gif daca vreau sa pap mancare a' la tati 69.gif 69.gif hi.gif
onuta_dec
(anyR @ Nov 9 2007, 10:58 AM) *
Al meu face cand sunt eu nervoasa aggressive.gif , zice mereu, no,no..... ai nervi lasa ca fac eu ca ma intoxici, cand te calmezi calci si pe la bucatarie.... 71.gif si ce ma bucur. Apoi constat!! yu.gif -hei pai tu stii sa faci si mancare ia pune mana pe tigaie mai des.....Da, si cand sunt bolnava face niste ceaiuri.... 16.gif de ma lecuiesc pe loc
Trebuie sa ma crizez mai des 35.gif daca vreau sa pap mancare a' la tati 69.gif 69.gif hi.gif

24.gif 24.gif Asa asa in situatii extreme isi arata talentele. Oare functioneaza la toti?! 39.gif
Marius B
Categoric da. intr-o mai mare sau mai mica masura, dar sigur ca da. Adica daca poti sa faci ceva sa-i "treaca", faci. Asta daca nu ai de gand sa dormi pe pres. Sau in cotetul cainelui, ceea ce deja e o pedeapsa nobila.
AnCuTzA
Topic closed! Subiect inactiv
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.