Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sarbatorile De Iarna
Discutii Despre Copii > Diverse > Evenimente > Sarbatori
papusa
In curand vor veni sarbatorile.
Ce veti face de Craciun,ce cadouri cumparati pentru cei dragi,ce bunatati veti pregati pentru masa de Ajun?
Dar Revelionul unde-l veti petrece?
71.gif
mihaela75
Fata mea a cerut de la mos o pisica de jucarie dar care sa mearga ,sa miaune,sa o tina in lesa,cred ca vrea si sa faca c** si p** 13.gif I-am spus sa ceara de la mos orice vrea ea dar la asa ceva nu ma steptam 18.gif
Sau alta perla...cica vrea si o sirena cu par rosu ,cu coada aurie cu sclipici si cu sutien mov 13.gif Na, mosule!
kiki
CITAT(papusa @ Nov 3 2005, 03:56 AM)
In curand vor veni sarbatorile.
Ce veti face de Craciun,ce cadouri cumparati pentru cei dragi,ce bunatati veti pregati pentru masa de Ajun?
Dar Revelionul unde-l veti petrece?
71.gif
[snapback]14677[/snapback]

pai, noi de Craciun o sa rupem turta fetitei verisoarei mele... o sa fie ceva restrans...

Si avand in vedere ca asta o sa se intample la noi, m-am gandit sa fac asa: niste aperitive (salata boeuf, niste tartine cu branzica si masline, cu pateu, niste salata de vinete - umplu rosiile cu salata de vinete, niste mezeluri), o ciorbica de perisoare, sarmalute (cred ca in foi de vita, ca alea imi plac mai mult, cu smantana), un gratarel si ca desert, o sa cumpar niste prajituri si fac un tort diplomat de kiwi si ananas (cu gelatina verde k sa iasa colorat).

De Rev, o sa stam acasa, o sa fie primul Rev in 3, ca pregatiri o sa fie cam tot in genul de Craciun, dar as schimba ciorba de perisoare cu o ciorba de os de porc... si nu mai pregatesc atatea aperitive, ca o sa fim doar noi...

Cadourile sunt ocupatia mea preferata de Sarbatori... nu m-am gandit ce pun sub brad... pt cel mic, care o sa aiba 2 luni atunci, probabil niste hainute, sau o jucarie...el nu o sa constientizeze atat sarbatorile...o sa ii cumpar probabil ce are nevoie... Pt sotul meu vreau sa ii cumpar un palton, pt ca cel vechi nu mai imi place si i-as mai cumpara si un costum (sa vedem cum stam cu banii, daca nu pot costum macar o pereche de pantaloni)... Iar pt mine, chiar nici nu m-am gandit....
antighin
Tot anul astept Craciunul.Pentru mine nu exista alta sarbatoare mai frumoasa decat Craciunul.Colindatorii sunt angelici.Abia pot vorbi dar infrunta frigul si vin sa ne colinde,e minunat.Si Revelionul e frumos,mai ales trupele de masti,dar daca nu ar fi asa nesimtire in randul lor ar fi minunat.Niciodata nu lipseste turta cu julfa sau nuca si bradul,chiar daca este artificial.Inainte de Craciun cu 7zile pun la incoltit grau si invelesc cutiile cu hartie creponata rosie. Mai strang tot felul de cutiute si le ambalez frumos . Sotul se ocupa de ornarea casei si impreuna cu mine de brad.In rest ,ca de obicei,curatenie generala si meniuri traditionale(sarmale,racituri,friptura,carnati de casa,salata beuf,prajituri si aperitive).Alcool nu cumparam decat 2l vin alb,2l vin rosu,1 sticla coniac.Sucuri si apa.Anul acesta de Craciun o sa am 7,5 luni de sarcina si cred ca o sa ma descurc mai greu.Speranta mea de ajutor este la sot. Pana acum sarbatorile de iarna le-am facut acasa si in vizita la parinti.In viitor visez sa merg undeva la munte.Multa sanatate.
papusa
Si eu astept sarbatorile cu mare nerabdare,cu emotie,dar nu pot sa nu ma gandesc si la banii pe care va trebui sa-i cheltui,pe brad,pe mancare si mai ales pe cadouri(noi fiind familie numeroasa).
Eu zic ca,Craciunul are farmecul sau aparte:colindatorii,impodobirea bradului si darurile de sub el,bucatele traditionale de pe masa,totul e frumos in acea seara.
mihaela75
Abia astept sa cumpar cadoul pt fata...tremur de bucurie .Iar pt. gagalicea mica o sa iau un abtipild " merry christmas" si mi-l lipesc pe burta( sper sa nu zica sotul ca am inebunit 4.gif )Noi deja am impodobit bradul...n-am mai avut rabdare 24.gif
littleone
Nici eu nu mai am rabdare yahoo.gif. De Craciun o sa mergem la munte, abia astept. Cred ca tot anul m-am gandit la momentul asta. Sper sa fie zapada multa 63.gif. Sotul meu e innebunit, si-ar dori foarte mult sa nasc de sarbatori, dar e inca mult prea devreme 17.gif. Dar de Revelion nu cred ca o sa mai mergem nicaieri (nu se stie, poate bebelina mea se hotarasete sa vina mai devreme), asa ca o sa-l facem in doi 8.gif. M-am gandit la un aranjament super cu multe lumanari in camaruta noastra plus ceva delicatese culinare 9.gif
codruta
anul asta vom avea cele mai frumoase sarbatori yahoo.gif
De-abia asteptam!!!!
Pana in 10 decembrie trebuie sa ne aduca mosul o fetita iar de Craciun vom sta acasa si ne vom bucura unii de altii. Daca sunt in stare voi pregati si o masa mai speciala de sarbatori, daca nu voi lasa la imaginatia sotului ce va pregati. Noroc ca nu e pretentios. mwah.gif
oanaizabela
Am primit acum cateva fotografii haioase legate de Craciun, si m-am gandit sa va bucurati si voi de ele. Sunt bestiale !

24.gif 24.gif yahoo.gif yahoo.gif 8.gif 9.gif 6.gif
oanaizabela
Si noi ateptam Craciunul cu sufletul la gura. E primul din viata fara familie alaturi. dar acum suntemtrei , si avem familia noastra. Anul asta a fost plin de realizari pentru noi, am nascut un bebe frumos si sanatos si de Craciun va avea aproape 6 luni. Deja se intoarce dupa muzica , dupa beculete, asa ca..... Mosul va veni la ea cu sigurantza incarcat. Vom imbina si utilul cu placutul , asa ca .... scaun pt bebe , de luat masa, un Jumper cu spatar pt tocul usii, un premergator, hainutze...Jucarii , ca e inebunita dupa ele.... am vazut un dinozaur verde bestial care e captusit si cu spatar si se balanseaza bebe pe spatele lui...
Noi ... am reusit sa ne cumparam o casa acum 2 saptamani si avem nevoie de multe lucruri de cumparat pt acolo, asa ca .... noi ne vom face cadouri pt casa..... 24.gif 24.gif

Abia astept sa o vad in fundulet, ( daca va sta singura pana atunci ) sub bradutz ! Printre cadouri.

De Craciun Boxing day am facut rezervare la un restaurant pt noi 3, si vine si Mos Craciun acolo, asa ca .... sa ajungem sanatosi.

De revelion , cred ca vor veni prietenii pe la noi, sau invers. Nu am stabilit nimic concret inca.

Sa incepem pregatirileee !!! yahoo.gif
papusa
Mihaela,ai un brad frumos,foarte frumos.
Oanaizabela,is super imaginile care le-ai trimis,sunt cu Calin in brate si ne-a placut la amandoi ce am vazut.Intr-adevar ai avut un an plin de realizari frumoase,s-o tineti tot asa.
oanaizabela
Saru-mana. Va dorim si voua bucurii si impliniri alaturi de bebe. si Dragosteee.... muuulllttaa ! 8.gif yahoo.gif Va pupam 6.gif
taty
Oanaizabela, sunt superbe pozele cu scumpeturile alea mici! Pup eu pe ei de ingerasi! mwah.gif Asa mi-ar placea sa o imbrac pe fata mea de Craciun , daca vine pana atunci( adica in costumas rosu de Mos). 6.gif
Noi de Craciun ne dorim sa avem alaturi de noi bebelina noastra draga, sa fim cu totii sanatosi si fericiti! O sa fie cel mai frumos cadou din viata noastra si cel mai de pret. 6.gif Daca o sa ma simt in stare o sa impodobesc bradul cu tati si o sa ma straduiesc sa gatesc ceva pentru masa de Craciun, dar nu stiu inca ce anume. Nu prea suntem noi cu mancarurile traditionale, poate daca le fac altii ( gen-mama mea, soacra).
mwah.gif
sibel
si pt. noi este un craciun deosebit fiindca e primul cu fetita noastra. sper sa vina parintii mei aici in buc. (ma rog sa vina tata din voiaj ca inca nu a vazut-o pe micuta) si sa luam un brad MMAAAAREEE si multe globuri rosii si aurii. la cadouri inca nu m-am gandit, e treaba mosului... 40.gif mai avem timp. dar presimt ca o sa fie bestial. iar revelonul ...nu stim inca. dar sincer eu as sta acasa sa mai dorm putin.
kiki
Abia astept sarbatorile. Mai ales Craciunul. O sa fie un Craciun special, asa cum este si pt multe dintre voi (sunteti 3, sau chiar 4). Abia astept sa il pun pe bebe sub brad si sa-i fac o poza. Cred ca in cazul nostru Mosu' a venit mai devreme 10.gif .
adinutza1si10
si eu astept sarbatorile cu foarte mare nerabdare ....
deja am cumparat o parte din cadouri ptr. Mos Niculae , iar ptr. Craciun inca ma mai gandesc ce cumpar (in functie de buget) , dar sunt foarte nerabdatoare sa impodobesc bradul , sa pun cadourile sub el , sa ascult colinde , sa pregatesc tot felul de bunatati .............e ceva magic Craciunul. craciun.gif

revelionul il vom face tot acasa , deoarece tati s-ar putea sa lucreze crying2.gif
taty
Kiki, sa stii ca si eu ma gandeam sa-mi pun bebelina sub brad si sa-i fac poze( daca o nasc pana atunci), o pun pe post de cadou, cel mai frumos cadou! 8.gif
kiki
CITAT(taty @ Nov 30 2005, 08:54 PM)
Kiki, sa stii ca si eu ma gandeam sa-mi pun bebelina sub brad si sa-i fac poze( daca o nasc pana atunci), o pun pe post de cadou, cel mai frumos cadou! 8.gif
[snapback]21805[/snapback]

Pai la tine se potriveste, ca din cate am vazut cam in perioada aceea o sa nasti.
La mine Mosu' s-a grabit. 4.gif
papusa
Taty,dorinta ti-a fost indeplinita,vei putea sa faci poze cu bebelina ta sub bradut.Asteptam sa le vedem.

De sarbatori voi face mai mult mancarurile traditionale,parca-s mai gustoase.In primul rand voi face piftie de porc,mie imi place foarte mult,mai ales cea din picioare de porc.Sa va dau si voua reteta:

Piftie de porc

4 picioare, 1 rasol, 2 urechi,
200 g sorici, 6 l apa, 2 cepe,
1 morcov(mic), 1 pastarnac,
1 radacina patrunjel, 3 capatani
usturoi, 1 ardei, 5-6 boabe piper

Picioarele, urechile si soricul se oparesc, se parlesc, se rad cu cutitul si se spala in mai multe ape caldute pana raman perfect curate. Se pun la fiert, impreuna cu rasoul, in apa rece sau sare. Cand apa da in clocot, se stringe cu atentie spuma care se ridica deasupra. Se adauga zarzavaturile intregi, boabele de piper si o capatana de usturoi intreaga, cu mustatile taiate si bine spalata. Se fierbe la foc foarte domol, fara sa se mai adauge apa pana cand carnea se desprinde de pe oase. Daca focul e iute, piftia isi pierde transparenta.
Cand carnea se desprinde de pe oase, inseamna ca piftia a capatat consistenta necesara pentru a se coagula. Pentru mai multa siguranta, se pun totusi cateva picaturi de lichid pe o farfurioara care se da la rece.
Daca zeama se intareste, inseamna ca se poate opri focul; daca nu, se continua fierberea, tot la foc foarte incet, pana cand picaturile de lichid se coaguleaza la rece.
Cand este gata, se da la rece pana a doua zi, cand se degreseaza luand de deasupra, cu lingura, stratul de grasime indigest si neaspectuos. Se incalzeste pana ce se lichefiaza, se scot bucatile de carne, se dezoseaza si se asaza pe fundul unor vase adanci (tavi smaltuite, castroane de sticla sau de ceramica, farfurii adanci). Deasupra se toarna zeama de carne trecuta printr-o strecuratoare deasa.
Cand e aproape rece, se adauga o capatina sau doua (dupa gust) de usturoi pisat. Se da totul la rece (la fridiger, nu la congelator sau afara, in ger, ca sa nu inghete).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.