Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Stafilococ Auriu
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Sanatatea copilului
guguta
Buna dragi mamici. Ma confrunt cu o problema , zic eu destul de grava pentru bebelul meu de 2 ani. In urma unor analize (exlutat)facute de catre doctora de familie am aflat ca bebelul prezinta stafilococ auriu in nas si o ciuperca in gat( de la 6 luni si pana acum , cand el are 2 ani, luna de luna mi-a facut rosu-n gat si singura metoda gasita de doctora pt a-l trata a fost tratamentul cu antibiotice, care la un moment dat nu mai dadea nici un rezultat).Acum doctora mi-a prescris pt el un tratament cu eritromicina, timp de 7 zile, dupa care sa ma prezint cu el la alt set de analize(acelasi tratament mi l-a prescris si pt fetita care are 7 luni, in ideea k si ea ar fi purtatoarea acestui stafilococ). Tot dumneaei mi-a spus ca in mod sigur atat eu cat si sotul prezentam acest stafilococ.Vreau sa aflu parerile vostre legate de aceasta problema. Va multumesc mult.
guguta
QUOTE(onuta_dec @ Sep 19 2007, 10:49 PM) *

mersi mult.am citit ceea ce mi-ai trimis dar sincera sa fiu nu mi-este de prea mare ajutor.oricum o sa mergem cu copiii vineri la grigore alexandrescu-n bucuresti si vom face niste analize mai amanuntite.
onuta_dec
QUOTE(guguta @ Sep 19 2007, 11:22 PM) *
mersi mult.am citit ceea ce mi-ai trimis dar sincera sa fiu nu mi-este de prea mare ajutor.oricum o sa mergem cu copiii vineri la grigore alexandrescu-n bucuresti si vom face niste analize mai amanuntite.

Nu am citit subiectul cu atentie, am vazut ca ai era ceva asemanator si ti-am dat link poate gasesti ceva care sa te ajute. Dar din pacate si acolo sunt putine posturi. Eu una nu stiu nimic despre acest stafilococ, doar sanatate va doresc, sa va faceti repede bine mwah.gif
kali
Majoritatea persoanelor sunt purtatoare de stafilococ auriu; se poate lua foarte usor de oriunde, deci sansele de contaminare sunt mari. Din cate stiu eu purtatorii sanatosi nu se trateaza ( decat in cazul copiilor care merg in colectivitate, cadrele medicale, educatori, etc.) deoarece poate capata rezistenta la antibiotice.
Alexia a avut si ea, in gat... i-am facut antibiograma si, cum era sensibil la biseptol am tratat-o in ideea ca va merge la camin. A scapat de el, dar cum intrarea in colectivitate s-a amanat, nu i-am mai repetat exudatul de atunci.

Ce as face au in locul tau... nu as da copilului nicio pastila fara antibiograma. De asemenea as face exudat si celei mici pentru a fi sigura ca are nevoie de tratament. Nu sunt de acord cu administrarea antibioticelor dupa"ureche".
As incerca intai sa rezolv problema cu ciuperca din gat- care, cred eu, a cauzat imbolnavirile repetate- si as mai cere sfatul a cel putin 1 medic in legatura cu stafilococul.
Sanatate multa si nu te panica; problema nu e asa grava pe cat crezi.

AnCuTzA
Baga`l pe produse naturiste.Sunt mult mai sanatoase !
LiliAdi
Hello,

"Mister" are 2 ani si stafilococ auriu. Dr. de familie mi-a dat antibiotic pe neve, dar cum banuiam ceva am facut exudat faringian si nazal lui, mie, bonei (mama-soacra) si sotului. "Mister", eu si mama-soacra am iesit purtatori de stafilococ auriu, toti 3 cu antibiograme diferite. M-am dus cu antibiogramele la dr. de familie care zic eu ne-a prescris antibioticul corespunzator fiecaruia.
Ideea este ca toti cei apropiati trebuie sa faca analiza (am inteles ca este suficient cel din faringian) pentru ca se ia fff usor: de pe vase, de pe mobila unde sa zicem ca o persoana tocmai a stranutat etc.etc. Stafilococul poate avea urmari neplacute, chiar grave pentru persoanele cu sistem imunitar scazut. Deci nu este de joaca si trebuie tratat punct ochit - punct lovit , nu dupa ureche.
Pentru ca "mister" raceste des il tratam naturist (homeopat) + reteta de la mine: rodii. Mananca rodii la greu ceea ce este f bine.

Stafilococul este f rezistent si dupa terminarea tratamentului (adica dupa ce termina toti tratamentul) inca o data exudat sa se vada cine il mai are si sa urmeze o noua runda. Atata timp cat o singura persoana din preajma copilului are stafilococ, "mister" il va pescui si mai bine sa ia oamenii mari antibiotic decat copilashul meu. nu?
cristina g
Si baietelul meu facea rosu in gat o data la o luna-o luna jumate, facea febra si 40 si doctorita ii prescria antibiotice-amoxicilina, ceclor, augumentin. Asta s-a intamplat de vreo trei ori. Ultima data, la un exudat faringian i-au descoperit stafilococul auriu care era sensibil la biseptol. I-am data o data biseptol, a facut alergie si am intrerupt. Am hotarat sa nu ii mai dau nici un antibiotic si am mers cu el la un doctor homeopat. Dupa consultatie, mi-a prescris niste remedii homeopate, i le-am dat si iata ca au trecut doua luni de atunci si nu am mai avut nici o problema.
Merita sa te documentezi despre homeopatie si sa consulti un doctor homeopat deoarece din cate stiu eu nu exista efecte secundare daca se administreaza aceste remedii.
emi
Iti recomand si eu tratamentul homeopat. Mergi la Naturalia, in Voluntari (au site web cu acelasi nume). Sunt niste medici extraordinari. Ei imi trateaza si mi e copilul.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.