codruta
Oct 31 2005, 08:23 AM
e important sa cotizezi bine la asistente ca ele te spala, daca e cazul si cred ca va fi cazul, ca altfel te curata superficial si ai sanse mari sa te infectezi

Doamne fereste
mirandolina
Oct 31 2005, 08:34 AM
Cuma adica, te spala ele? Daca faci cezariana sau si daca ai nascut normal? Si unde anume te spala? Ca nu prea inteleg. Pe aici, la Iasi nu am auzit asa ceva. Te cam speli singura, din cate stiu.
codruta
Oct 31 2005, 08:53 AM
CITAT(mirandolina @ Oct 31 2005, 08:29 AM)
Cuma adica, te spala ele? Daca faci cezariana sau si daca ai nascut normal? Si unde anume te spala? Ca nu prea inteleg. Pe aici, la Iasi nu am auzit asa ceva. Te cam speli singura, din cate stiu.
[snapback]13507[/snapback]
daca ai facut epizotomie te spala asistenta, in fiecare dimineata. Evident ca te mai speli si tu , daca e cazul si daca esti in stare. NU stiu prea multe detalii dar stiu ca aici asta e treaba asistentelor
Criss_B
Oct 31 2005, 04:15 PM
CITAT(mirandolina @ Oct 31 2005, 08:29 AM)
[snapback]13507[/snapback]
la nasterea normala cu epiziotomie te spala ele in fiecare dimineata cu tifon si rivanol... dar este bine sa ai si tu in bagaj si sa te speli acolo dupa fiecare folosire a toalettei... iti trece mai repede si mai usor... eu chiar imi puneam vata invelita in tifon si pus pe ea rivanol... si am scapat repede de epiziotomie - s-a vindecat si s-a inchis fara probleme...
kiki
Oct 31 2005, 04:36 PM
CITAT(Criss_B @ Oct 31 2005, 05:10 PM)
la nasterea normala cu epiziotomie te spala ele in fiecare dimineata cu tifon si rivanol... dar este bine sa ai si tu in bagaj si sa te speli acolo dupa fiecare folosire a toalettei... iti trece mai repede si mai usor... eu chiar imi puneam vata invelita in tifon si pus pe ea rivanol... si am scapat repede de epiziotomie - s-a vindecat si s-a inchis fara probleme...
[snapback]13756[/snapback]
aha... deci tre' sa-mi iau si rivanol...
notat!!!
kiki
Nov 1 2005, 10:24 AM
CITAT(Criss_B @ Oct 31 2005, 05:10 PM)
[snapback]13756[/snapback]
in cat timp se vindeca epiziotomia? daca dam cu rivanol sau crema de galbenele trece mai repede?
gabi123
Nov 1 2005, 11:17 AM
Vindecarea epiziotomiei depinde de mai multe. In primul rand cat de mare este taietura, sau daca sunt mai multe taieturi. Mai greu este in primele 5-7 zile, pana cand iti scoate firele. Eu am avut o singura taietura, cu 3 fire. Durerile au fost destul de mari in prima saptamana, nici colacul nu m-a ajutat foarte mult, in sensul ca nu puteam sa stau decat in picioare sau culcata pe spate.
Cu toate astea, pentru mine cel putin, durerile groaznice nu au fost de la epiziotomie, ci de la faptul ca oasele bazinului au fost dilatate fortat timp de 18 ore (atat a durat travaliul), ramanand cu ceva probleme la regiunea coccigiana. Acel cartilagiu m-a chinuit groaznic aproape 2 luni pentru ca nu aveam voie sa iau medicamente (alaptam).
Pentru vindecarea mai rapida a epiziotomiei se recomanda in primul rand spalaturi cu ceai de pelin, macar de 2 ori pe zi si intr-adevar, crema de galbenele. Grabesc vindecarea.
kiki
Nov 1 2005, 11:32 AM
CITAT(gabi123 @ Nov 1 2005, 12:12 PM)
Vindecarea epiziotomiei depinde de mai multe. In primul rand cat de mare este taietura, sau daca sunt mai multe taieturi. Mai greu este in primele 5-7 zile, pana cand iti scoate firele. Eu am avut o singura taietura, cu 3 fire. Durerile au fost destul de mari in prima saptamana, nici colacul nu m-a ajutat foarte mult, in sensul ca nu puteam sa stau decat in picioare sau culcata pe spate.
Cu toate astea, pentru mine cel putin, durerile groaznice nu au fost de la epiziotomie, ci de la faptul ca oasele bazinului au fost dilatate fortat timp de 18 ore (atat a durat travaliul), ramanand cu ceva probleme la regiunea coccigiana. Acel cartilagiu m-a chinuit groaznic aproape 2 luni pentru ca nu aveam voie sa iau medicamente (alaptam).
Pentru vindecarea mai rapida a epiziotomiei se recomanda in primul rand spalaturi cu ceai de pelin, macar de 2 ori pe zi si intr-adevar, crema de galbenele. Grabesc vindecarea.
[snapback]13977[/snapback]
aha... si ceai de pelin...
bebele tau cat a cantarit la nastere?
gabi123
Nov 2 2005, 09:49 AM
Alexia s-a nascut cu 3,350 kg. si 51 cm. Cred ca si in functie de cat de mare este bb-ul te alegi cu mai multe taieturi sau mai putine.
kiki
Nov 2 2005, 10:28 AM
CITAT(gabi123 @ Nov 2 2005, 10:44 AM)
Alexia s-a nascut cu 3,350 kg. si 51 cm. Cred ca si in functie de cat de mare este bb-ul te alegi cu mai multe taieturi sau mai putine.
[snapback]14306[/snapback]
al meu cica are cam 3.5 kg....
Criss_B
Nov 2 2005, 02:24 PM
CITAT(kiki @ Nov 1 2005, 10:19 AM)
in cat timp se vindeca epiziotomia? daca dam cu rivanol sau crema de galbenele trece mai repede?
[snapback]13935[/snapback]
eu nu am avut nevoie de colac sa stau, iar epiziotomia mea a fost cusuta cu fire resorbabile... eu am scapat intr-o saptamana, si stiu asta ca la sfarsitul saptamanii mi-a cazut nodul... m-a mai deranjat cateva zile, dar

a fost nesemnificativ... spalaturile cu ceai de pelin si rivanolul... crema de galbenele nu stiu, ca nu am incercat...
anaida
Nov 4 2005, 03:45 PM
Pe noi ne spalau de 2 ori pe zi asistentele, in rest, ne sfatuiau sa ne spalam cat mai des cu apa calda si sapun (fara soda, sapun pt copii)...mie marti mi s-a topit firul de la exterior, de atunci am inceput sa stau si eu in fund, ca nici pe wc nu ma puteam aseza...inca am impresia ca nu este inchisa total (desi nu mai sangereaza de mult) si ma mai doare putin, mai ales daca stau mult in fund (dar ma pot abtine sa nu stau la calculator?)...dar e spre vindecare totala...oricum, dupa ce a terminat operatiunea, dra a zis " Am facut-o mica-mica, sper sa n-am reclamatii ca e prea mica"...Doamne , fereste!...sa fie asa cum trebuie, ca altfel tre sa luam masura lui tati si sa ne prezentam la dr s-o faca "pe masura"
kiki
Nov 4 2005, 04:10 PM
Criss_B
Nov 5 2005, 10:30 AM
CITAT(anaida @ Nov 4 2005, 03:40 PM)
Pe noi ne spalau de 2 ori pe zi asistentele, in rest, ne sfatuiau sa ne spalam cat mai des cu apa calda si sapun (fara soda, sapun pt copii)...mie marti mi s-a topit firul de la exterior, de atunci am inceput sa stau si eu in fund, ca nici pe wc nu ma puteam aseza...inca am impresia ca nu este inchisa total (desi nu mai sangereaza de mult) si ma mai doare putin, mai ales daca stau mult in fund (dar ma pot abtine sa nu stau la calculator?)...dar e spre vindecare totala...oricum, dupa ce a terminat operatiunea, dra a zis " Am facut-o mica-mica, sper sa n-am reclamatii ca e prea mica"...Doamne , fereste!...sa fie asa cum trebuie, ca altfel tre sa luam masura lui tati si sa ne prezentam la dr s-o faca "pe masura"

[snapback]15348[/snapback]
dragut
codruta
Nov 5 2005, 10:43 PM
CITAT(anaida @ Nov 4 2005, 03:40 PM)

[snapback]15348[/snapback]
cand te gandesti ca altele dau bani grei sa le-o faca mai mica
ellagiana
Nov 7 2005, 08:08 AM
hai sa va zic de cum mi-am ingrijit eu epiziotomia, bineinteles urmand indicatiile primite din spital (si acolo tot numai eu mi-am facut toaleta, asistentele doar mi-au aratat cum): spalare numai cu apa dupa fiecare vizita la toaleta (fara sapun, gel de dus cu ph neutru, NIMIC, doar apa) cu o sticluta ce seamana cu cea cu care stropesti rufele cand calci, numai ca are doar 4 gaurele in dop (puteti improviza cu o sticla de plastic de suc de 1/2l careia ii faceti gauri in dop)...dupa care imi dadeam cu spray de atenuare a durerilor Dermoplast (care nu e special pt epiziotomie, dar este folosit si pt asa ceva si este foarte bun; poate gasiti in farmacii spray pt. taieturi, arsuri, muscaturi de insecte sau in genul asta-asa scrie pe spray-ul asta) si apoi pe tampoanele alea imense pe care mi le-au dat aplicam un tampon mai mic cu niste bilute reci-pe care le simteam mentolate si pe asta puneam pad-uri mentolate special create pt tratarea epiziotomie (hazel pads; de-astea nu stiu daca gasiti in farmacii)...apoi mi-au dat Ibuprofen, cate 3 pastile la fiecare 8 ore pentru atenuarea durerilor (am luat vreo 2 saptamani)...si un fel de lighenus pt bai Sitz (stateam cate maxim 20 de minute in fiecare zi cu fundul in apa calda din lighenusul ala, prevazut cu un furtunel prin care curgea apa fierbinte din punga atasata lui-aici puteti improviza cu un lighenus normal de plastic in care puneti apa calda si adaugati pe parcurs apa fiarta sa pastrati temperatura)...am respectat instructiunile si intr-o saptamana si un pic eram like new, nu ma mai durea si puteam sa stau in fund fara sa ma pun pe-o parte din cauza durerii.
ClaudiaS
Nov 7 2005, 11:47 AM
Mie inainte de nastere imi era o frica de epiziotomie, iar cand mi-au facut-o nici n-am simtit-o. Dar am simtit-o in urmatoarea saptamana.
La spital celor cu epiziotomie ni se facea toaleta de 2 ori pe zi si eram sfatuite sa ne spalam dupa fiecare folosire a toaletei cu apa. Eu imbibam bine o bucata mare de vata cu apa calduta si ma spalam. La vreo saptamana dupa nastere mi s-au resorbit firele si de-atunci a fost totul ok. Dar am respectat sfatul moasei si n-am stat in fund ( chiar daca puteam ), pana la 3 saptamani dupa nastere. Stateam si eu la calculator, dar aveam o pozitie asa cumva pe un sold, deci nu fortam. Sau imi puneam un picior indoit sub fund.
Acuma mai am cate o durere, mai mult o jena, uneori cand se schimba vremea sau inainte de ciclu.
Roxi_J
Nov 8 2005, 12:19 PM
Multumesc pentru sfaturi Ellagiana. Eu nasc in decembrie in a doua jumatate. Mi-am notat si o sa ma apuc sa caut ce ai scris tu acolo. Eu am auzit de o crema Carpicon (foloseste cumva la grabirea vindecarii taieturii?

Ce stiti de ea?

dar colacul medicinal este bun la ceva? Eu am o cunostinta care a nascut in sept. si il foloseste si acuma atat de mult s-a indragostit de el
codruta
Nov 9 2005, 04:41 AM
off, complicate sunt lucrurile
de ce n-a facut Dumnezeu lumea asta in asa fel incat sa nasca taticii

?
Anaida, vad ca esti tot din Rm. Valcea.
Sunt curioasa sa-mi spui unde ai nascut si cu ce doctor daca ai nascut in Valcea.
Mersi si sa-ti traiasca puiul!
anaida
Nov 9 2005, 01:04 PM
Am nascut la maternitatea din oras (singurul loc din oras unde poti naste, in afara de acasa, Doamne fereste!) cu dra Folea. Prima nastere a fost cu dra Gherzan. Tu la cine mergi?...ar trebui sa facem un topic nou, ca sa nu incurcam lucrurile pe-aici.
littleone
Nov 9 2005, 01:20 PM
CITAT(Roxi_J @ Nov 8 2005, 12:14 PM)
Multumesc pentru sfaturi Ellagiana. Eu nasc in decembrie in a doua jumatate. Mi-am notat si o sa ma apuc sa caut ce ai scris tu acolo. Eu am auzit de o crema Carpicon (foloseste cumva la grabirea vindecarii taieturii?

Ce stiti de ea?

dar colacul medicinal este bun la ceva? Eu am o cunostinta care a nascut in sept. si il foloseste si acuma atat de mult s-a indragostit de el

[snapback]16333[/snapback]
Uite ce am gasit despre Carpicon:
Compozitie:
Unguent continand la 100g: extract uleios de rasina de conifere 15g, ceara de albine 15g, ulei de floarea soarelui 60g, apa distilata 10 g.
Proprietati:
Grupa farmacoterapeutica produse dermatologice. Unguentul CARPICON este un preparat topic caruia i s-au descris efectele trofice, cicatrizante, efecte antibacteriene fata de germeni gram pozitiv (Staphilococus spec, Streptococus D).
Indicatii terapeutice:
Tratament adjuvant in:
- arsuri provocate de agenti termici, chimici, radiatii solare si cobalto-terapie.
- ulcer varicos;
Contraindicatii: alergie la produs
Reactii adverse: rareori prurit local care dispare la intreruperea tratamentului.
Doze si mod de intrebuintare:
- Arsuri: se face toalaeta zonei afectate, apoi se aplica unguentul in strat subtire sub pansament ocluziv, se repeta de 1-2 ori pe zi, dupa caz.
- Ulcer varicos: se face toaleta plagii si se tamponeaza cu comprese sterile. Se aplica unguentul in strat subtire pe plaga si pe o zona de cel putin 10 cm in jur. Se maseaza foarte usor cu miscari circulare zona cu tegumentul intact acoperita cu unguent. Apoi leziunea se protejeaza cu pansament steril. Se foloseste un pansament compresiv pentru a acoperi piciorul de la degete pana la genunchi, cuprinzand calcaiul si talpa. Se recomanda miscare (plimbari sau gimnastica), daca este posibil la timp de doua ore. Pansamentul se schimba la interval de 24 ore, reluindu-se intreaga procedura.
CITAT(codruta @ Oct 31 2005, 08:18 AM)
e important sa cotizezi bine la asistente ca ele te spala, daca e cazul si cred ca va fi cazul, ca altfel te curata superficial si ai sanse mari sa te infectezi

Doamne fereste

[snapback]13499[/snapback]
Salaturile respective se numesc spalaturi vulvare. este necesar sa fie facute pentru buna igienizare a zonei respective. se fac cu apa oxigenata. bineanteles ca nu este exclusa nici igiena personala, dupa fiecare vizita la toaleta, cu ceai de pelin.
CITAT(anaida @ Nov 9 2005, 12:59 PM)
Am nascut la maternitatea din oras (singurul loc din oras unde poti naste, in afara de acasa, Doamne fereste!) cu dra Folea. Prima nastere a fost cu dra Gherzan. Tu la cine mergi?...ar trebui sa facem un topic nou, ca sa nu incurcam lucrurile pe-aici.
[snapback]16632[/snapback]
Te-am intrebat "unde", pentru ca unele prietene au nascut in alte orase mai mari...
Nu stiu inca la cine sa ma duc. Am fost la Mihaela Radulescu.. dar am inteles ca nu e prea stralucita..
De dra Folea nici n-am auzit. Spune-mi si mie mai multe te rog.
Multumesc.
Daca stii tu cum sa facem topic nou... eu nu prea stiu
AdrianaC
Nov 9 2005, 05:45 PM
Eu nu am facut epiziotomie la prima sarcina, dar am gasit ceva ce s-ar putea sa fie util celor care au facut.
Cum sa pacalesti durerea, mai ales in primele zile?
- gheata sau prosoape reci pe perineu (taietura)
- bai de sezut - umple cada pana la jumatate cu apa calda si aseaza-te in ea; poti adauga si diverse ceaiuri cicatrizante - de galbenele de ex.
- ingrijirea ranii - cel mai indicat ar fi sa te speli cu dusul. Lasa apa sa curga pe ea, in loc sa te freci cu buretele; dupa ce ai curatat-o in felul acesta, tamponeaza cu un prosop, nu sterge
- Calmante - numai cele pe care ti le prescrie medicul
- mai tarziu, dupa ce se va cicatriza, ar fi bine sa folosesti un lubrifiant cand faci sex
Repet, nu sunt lucruri experimentate de mine, sunt gasite intr-o revista, asa ca nu garantez ca au efect.
ellagiana
Nov 9 2005, 06:15 PM
da, bine ca a amintit AdrianaC, ca eu uitasem sa spun ca dupa ce te speli, stergerea de apa este numai prin tamponare, nu frecare si ca macar prima saptamana este indicat sa nu stai direct in sezut si sa nu faci efort gen ridicat de greutati...tamponarea eu o faceam cu prosopele de hartie (sunt ca servetelele, la rola), pt ca prosopul il patezi oricum si poate nu mai poti scoate petele.
...inca ceva ce am omis si cred ca este foarte important: mie mi-au dat sa iau si
pastile laxative pt stimularea scaunelor fara scremut -(sa nu radeti, dar nu stiu cum sa explic mai bine

)-pe ele scrie ca sunt pt gentle bowel stimulation- si luam in fiecare seara cate 2...au avut efectul scontat si nu va spun ce bine mi-au prins ca nu ma durea deloc cand ieseam afara...iar stersul trebuie sa fie dinspre interior spre exterior, si nu invers.
..cu sexul va fi mai dificil prima luna, trebuie incalzire k lumea

, dar cu practica o sa fie ok...intr-adevar, un lubrifiant este bun, dar daca nu-l ai, prelungiti preludiul sa va incalziti bine
Roxi_J
Nov 10 2005, 09:49 AM
Multmumesc Littleone. Mi mi-a spus cineva de Carpicon ca e bine de avut in spital, l-am luat deja. Daca ajuta la cicatrizare, atunci e bun. EU am 32 de spatamani si mereu am impresia ca sunt in urma rau cu bagajelul pt spital. Nu am decat hainutele (halat, pijama, camasuta). Tre' sa imi iau vata, comprese sterile, Garmastan... uf, cate mai sunt...
AdrianaC
Nov 10 2005, 09:54 AM
CITAT(Roxi_J @ Nov 10 2005, 09:44 AM)
Multmumesc Littleone. Mi mi-a spus cineva de Carpicon ca e bine de avut in spital, l-am luat deja. Daca ajuta la cicatrizare, atunci e bun. EU am 32 de spatamani si mereu am impresia ca sunt in urma rau cu bagajelul pt spital. Nu am decat hainutele (halat, pijama, camasuta). Tre' sa imi iau vata, comprese sterile, Garmastan... uf, cate mai sunt...

[snapback]16897[/snapback]
Mai ai timp, deocamdata
ilinka
Nov 10 2005, 03:23 PM
Gheata pe taietura ajuta. O asistenta din maternitate imi aducea zilnic cate un bidonas cu apa inghetata si o puneam acolo.
leut
Nov 14 2005, 06:06 PM
Desi am nascut usor, cel putin asa imi aduc aminte

, si mie mi s-a facut epiziotomie, fetita fiind destul de marisoara. In spital am avut de acasa ceai de pelin, sapun protex si bineinteles ma spalam de fiecare data cand mergeam la toaleta. A...moasa cu care am nascut mi-a dat intr-o seringa si betadina pe care o foloseam prin tamponare dupa spalare. Intr-adevar, asistentele ne faceau toaleta dimineata si seara dar nu era de ajuns. Practic faceau acelasi lucru, spalaturi cu cei si betadina. Primele doua saptamani au fost mai dificile dupa care m-am simtit bine. Dupa o luna pot spune ca totul era ok. Mai este si un alt aspect: eu eram asa de fericita ca am nascut o fetita, care este o cuminte

incat jena pe care o simteam era mica...foarte mica.
Oricum trece, mai usor sau mai greu...
marice
Dec 3 2005, 04:35 PM
CITAT(leut @ Nov 14 2005, 06:01 PM)
Desi am nascut usor, cel putin asa imi aduc aminte

, si mie mi s-a facut epiziotomie, fetita fiind destul de marisoara. In spital am avut de acasa ceai de pelin, sapun protex si bineinteles ma spalam de fiecare data cand mergeam la toaleta. A...moasa cu care am nascut mi-a dat intr-o seringa si betadina pe care o foloseam prin tamponare dupa spalare. Intr-adevar, asistentele ne faceau toaleta dimineata si seara dar nu era de ajuns. Practic faceau acelasi lucru, spalaturi cu cei si betadina. Primele doua saptamani au fost mai dificile dupa care m-am simtit bine. Dupa o luna pot spune ca totul era ok. Mai este si un alt aspect: eu eram asa de fericita ca am nascut o fetita, care este o cuminte

incat jena pe care o simteam era mica...foarte mica.
Oricum trece, mai usor sau mai greu...

[snapback]18218[/snapback]
ceau ,sunt si eu o graviduta care se teme mai mult de epiziotomie decat de nasterea in sine

din cate am citit despre epiziotomie, mi-e groaza si frica de durere, de faptul ca e o taietura acolo

?oare in ce conditii iti fac epiziotomia? daca bebele e mare?... am observat ca majoritatea nu scapa de asa ceva.
o intrebare mai prosteasca? cum poate fii evitata?
leut
Dec 3 2005, 04:52 PM
Mai, ce sa-ti zic...depinde de multe, de cum merge travaliul, de cum te scremi (da, nu e o rusine...asa trebuie sa faci spre final) pentru ca numai tu poti sa ajuti bebelusul sa iasa. Eu aveam dilatatie 10 si se vedea deja capusorul. Probabil ca nu am mai avut putere (desi am nascut usor) s-a recurs la episiotomie si am inteles ca e mai bine pentru copilas, se chinuie mai usor. Si mai mult, decat sa te "rupi" e mai bine. Practic, este o operatie simpla, care daca e facuta bine, nu provoaca neplaceri. La mine s-a cicatrizat foarte frumos, nici nu se vede.
Nu terbuie sa-ti fie frica de asta. In spital erau si fete care nu au necesitat interventia. Trebuie sa mai spun ca fetita la nastere a avut 3400g si 52cm.
Lasa ca o sa fie bine, ai sa vezi!
anaida
Dec 3 2005, 08:40 PM
Stiu ca pt a evita epiziotomia trebuie sa faci exercitii Kegel (nu stiu daca am scris f corect) care constau in incordarea muschiului perineal in reprize de cate zece, de zece ori pe zi. Si se mai recomanda masarea zonei dintre vulva si anus cu ulei de migdale cu 6 saptamani inainte de nastere. Asta am citit in revistele dedicate mamicilor...dar doctorii o practica ca pe o precautie (considerand ca mai usor de cusut un tesut taiat drept decat unul franjurat), asa ca nu te mai intreaba daca ti-ai facut exercitiile Kegel sau daca te-ai masat cu ulei de migdale. Nu trebuie sa te sperii de epiziotomie, trece destul de repede (primele zile sunt mai grele) si uiti toata durerea prin care ai trecut atunci cand iti vezi minunea de copil!
Roxi_J
Dec 5 2005, 11:57 AM
Eu neaparat o sa vreau epiziotomie, pt ca mi-e frica rau sa nu ma rup. Sper ca atunci cand face taietura sa nu doara prea tare, ca o sa fac epidurala. Dar pt epiziotomie nu exista o anestezie speciala, care se face local?
leut
Dec 5 2005, 12:45 PM
Ba da, exista anestezie locala si nu simti decat niste piscaturi cand te coase. Important este ca cel care efectueaza operatia sa fie specialist si sa te coasa bine.
In rest nu-ti fa griji, in doua saptamani dupa ce-ti scoate atele nu mai simti nimic. Acum depinde de persoana...la mine asa a fost!
anaida
Dec 5 2005, 02:44 PM
Xilina se foloseste ca anestezic local dar are efect doar 10 minute si cum coaserea poate dura mai mult, dupa cele 10 minute incepi sa simti cam tot. Nici eu nu am simtit la inceput (cand cosea inauntru, adica simteam, dar nu ma durea), dar pe masura ce timpul se scurgea...simteam durerea mai rau ca pe cea de nastere (unde mai pui ca ma si uitasem sa vad si eu cum arata acul si mi s-a parut imens si un fir luuung!) V-am speriat? Sper ca nu...trece totul repede, pe cuvant!
codruta
Dec 5 2005, 02:53 PM
CITAT(anaida @ Dec 5 2005, 02:39 PM)
unde mai pui ca ma si uitasem sa vad si eu cum arata acul si mi s-a parut imens si un fir luuung!) V-am speriat? Sper ca nu...trece totul repede, pe cuvant!

[snapback]22780[/snapback]

bine ca mi-ai spus ca sa nu am si eu curiozitati de astea
mamilunaty
Jan 18 2006, 11:03 AM
Mai fetelor, e posibil sa apara o infectie in zona taieturii de la epiziotomie acum, la o luna de la nastere?
La exterior am fost cusuta cu 4 fire pe care mi le-a scos doctorul la iesirea din spital si a spus ca totul e ''ca de domnisoara''

(si dr. e destul de panicoasa, daca ar fi fost cel mai mic semn de infectie sau de altceva ar fi luat masuri). La interior m-a cusut cu fire resorbabile (sau cum s-or numi ele). M-a avertizat ca s-ar putea sa le simt atunci cand se elimina, dar sa nu-mi fac probleme ca totul e ok.
In prima saptamana dupa nastere simteam in zona taieturii o portiune intarita, umflata, ca de infectie, dar am inteles ca de fapt asa se ''repara'', adica se strange si se lipeste pielea. Apoi, aceasta umflatura s-a restrans pana in dreptul primei cusaturi (1 din 4). Problema e ca de cateva zile m-am trezit ca acea parte mai tare la pipait parca se prelungeste catre interior. Cusatura exterioara se vede super, adica abia se mai cunoaste taietura, dar mai nou la interior au aparut niste senzatii de inconfort, ca niste intepaturi, + aceasta intarire si inflamare a pielii....
Cine s-a mai infectat, sa-mi zica si mie daca ce mi se intampla e infectie sau face parte din procesul de ''reparare''. Nu de alta, dar n-am facut nimic, nimic pana acum si mi-e asa dor...
Si altceva, cand se va opri sangerarea? ca zilnic mai curge cate o picatura, doua de ceva rosu maroniu/galbui...
anaida
Jan 18 2006, 11:23 AM
Mamilunaty, vezi, nu sta daca simti ca starea ta se inrautateste, daca faci febra si simti ca pulseaza zona acolo si se inroseste, atunci sigur e infectie. Ca sa fii sigura ca nu e nici o problema, mai bine fa o vizita la medic. Multa sanatate!
Despre lohii cred ca s-a mai discutat pe undeva...pot sa tina si pana la 6 saptamani!
leut
Jan 18 2006, 11:24 AM
Mamilunaty, scurgerile la mine s-au oprit cam dupa o luna si jumatate si senzatia de care spui si la mine a fost. Spala-te cu ceai de pelin si musetel, au am facut-o aproape doua luni. De cate ori ma duceam la toaleta ma spalam cu ceai de care ti-am zis si n-am patit nimic. Pelinul cicatrizeaza mai repede si musetelul te fereste de infectii. Daca totusi ai nelamuriri, tot cu doctorul trebuie sa vorbesti. Primul examen la mine a fost dupa doua luni si vreau sa-ti spun ca doctorita a ramas mirata" cum, ti-ai tinut sotul pe tusa pana acum?", i-am spus ca da pentru ca asa stiam, cel putin doua luni, mai ales daca ai facut episiotomie, liniste!
Insanatosire grabnica!!!
sousourel
Jan 19 2006, 11:17 PM
Mamilunaty, eu am dat cu un gel de aloe si dupa 2 saptamani de la nastere stateam pe sezut, dara nici o problema. Oricum ti se apropie controlul de 6-8 saptamani, ar fi bine sa te vada medicul! Sanatate!
Tinozze
Jan 25 2006, 10:11 PM
Eu am nascut natural, mi s-a facut si epiziotomie si am avut si colul rupt in doua locuri .As vrea sa stiu la cele care ati avut epiziotomie, cum v-ati simtit dupa, in cat timp v-au trecut durerile , tot ce puteti sa povestiti .
mirandolina
Jan 26 2006, 01:54 AM
Nu prea am putut sta în fund în prima săptămână. M-am refăcut destul de repede după epiziotomie, mai ales că de obicei mă vindec repede dacă fac răni. Rana s-a cicatrizat frumos, chiar nici nu se mai vede. Am contiuat să-mi fac şi acasă acelaşi tip de toaletă care mi-o făceau în spital, adică după spălatura locală, dădeam cu rivanol, un unguent pentru refacerea ţesuturilor şi un antibiotic. Dar pot spune că mai simt locul unde a fost taietura şi se şi simte sutura că este mai tare. Un pic de disconfort dar nimic mai mult. Poate că va trece cu timpul şi mă va mai jena deloc, doar am aproape 3 luni de la naştere.
Înţelesesem că după epiziotomie pot apărea usturimi la urinare dar nu am avut aşa ceva. În schimb îmi simt muşchii perineului mult mai slăbiţi decât înainte.
mamilunaty
Jan 26 2006, 11:38 AM
CITAT(Tinozze @ Jan 25 2006, 10:06 PM)
Eu am nascut natural, mi s-a facut si epiziotomie si am avut si colul rupt in doua locuri .As vrea sa stiu la cele care ati avut epiziotomie, cum v-ati simtit dupa, in cat timp v-au trecut durerile , tot ce puteti sa povestiti .
[snapback]35473[/snapback]
As vrea sa stiu cine n-a facut epiziotomie... Am inteles ca, mai nou, epiziotomia este ''obligatorie'' pentru a evita eventualele ruperi necontrolate. Medicul apreciaza in momentul expulziei cat este necesar sa taie si ''tac!'' . Prefera taietura controlata decat sa coase apoi diferite fisuri...
Si eu m-am intrebat cand o sa-mi treaca si am gasit mai multe detalii in topicul initiat de Codruta:
http://www.treiursuleti.ro/forum/Epiziotomia-t1076.html P.S. La 6 saptamani dupa nastere totul e ok cu mentiunea ca inca n-am incercat noua ''configuratie''
mirandolina
Jan 26 2006, 05:46 PM
Eu am stat în salon cu două mămici care au nascut fără să fie nevoie de epiziotomie.
Ely
Jan 27 2006, 09:05 PM
Mirandolina cand ai luat antibioticul ai alaptat ca eu am facut o mica infectie la epiziotomie am luat antibiotic si am alaptat ca doctora a zis ca e ok
Fetelor am o nelamurire de 2 zile scuze de expresie sangele este ca la ciclu ,voua vi s-a intamplat asa ,nu mai par a fi lohii .[/B]Tinozze[B] eu si acum mai simt jena azi chiar m-a durut un pic nu stiu ce sa mai zic am sa merg pe 1 februarie la medic sa vad ce zice
ellagiana
Jan 28 2006, 06:10 AM
Ma credeti ca nici nu-mi mai amintesc exact cum a fost? parc-a fost acum o gramada de ani...durerea m-a tinut cam 2 saptamani si stiu ca nu puteam sa stau pe scaun bine si stateam intr-o parte, la fel cand alaptam (sau stateam lungita in pat cu bebelusa paralela cu mine)...jena am mai simtit si dupa astea 2 saptamani, dar nu durere...toaleta am facut-o mult timp cum am fost invatata la spital, peste o luna, ca stiu ca m-am dus la controlul de-o luna si tot ma oblojeam cu de toate de frica sa nu ma infectez pana mi se sudeaza bine. Am mai scris pe undeva ce si cum foloseam, dar nu-mi mai amintesc unde, probabil la "Recuperarea dupa nastere". Citeste si pe-acolo ca sunt chestii care te pot ajuta.
Ely, parca lohiile incep sa se limpezeasca cand esti aproape pe terminate cu ele...si sa sti ca e normal sa simti o jena de la epiziotomie ca doar ai o luna de la nastere...o sa mai simti un timp, si dupa ce va reluati viata sexuala, o sa vezi, dar treptat o sa fie bine.
Ely
Jan 29 2006, 01:25 AM
mamilunaty
Jan 29 2006, 08:00 PM
CITAT(Ely @ Jan 29 2006, 01:20 AM)
cred ca deja mi-au venit musafirii ca de 2 zile este exact ca la ciclu ecam devreme dar acum cred ca depinde de organismul fiecareia .Nasica Karina ce face e bine ?e papacioasa ,cuminte?ca frumoasa este

[snapback]36444[/snapback]
Mie mi-a venit ciclul la fix 5 sapt. de la nastere si m-a tinut pana azi (la sase sapt), adica 7zile. Am sunat dr. si mi-a zis ca-i perfect normal. Din pacate nu ma incadrez in categoria mamicilor care nu raman gravide cand alapteaza... trebuie sa luam anticonceptionale, dar dupa vizita de la 6 saptamani.
Natalia a fost mai agitata saptamana asta, din pacate si se pare ca are legatura cu ''musafirii'' mei.
Ely
Jan 29 2006, 08:51 PM
[quote=mamilunaty,Jan 29 2006, 07:55 PM]
Mie mi-a venit ciclul la fix 5 sapt. de la nastere si m-a tinut pana azi (la sase sapt), adica 7zile. Am sunat dr. si mi-a zis ca-i perfect normal. Din pacate nu ma incadrez in categoria mamicilor care nu raman gravide cand alapteaza... trebuie sa luam anticonceptionale, dar dupa vizita de la 6 saptamani.
Natalia a fost mai agitata saptamana asta, din pacate si se pare ca are legatura cu ''musafirii'' mei.

[snapback]36594[/snapback]
Pai cred ca si la mine e tot ca la tine ca acum 2 zile mi-a aparut exact cand Karina a implinit o luna sper sa fie menstruatia ,inca nu am ajuns la doctor merg saptamana aceasta .Si bebelina mea e cam agitata si nu prea -i place asa mult tatica ca inainte
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.