QUOTE(aari & sara @ Sep 15 2007, 01:45 AM)

baietelului meu de 2 anisori si jumatate ii plac foarte mult animalele. Avea 1 anisor si recunostea in carti orice animal si stia cum face fiecare... De cate ori avem ocazia mergem sa vedem: vaca, porcul, gainile, cainii, etc...
Mie personal nu imi plac in mod deosebit, adica sunt frumoase dar nu sa am contact cu direct cu ele. Noi o sa ne mutam curand la casa (saptamana viitoare), vreau un catel pentru baietelul meu, dar nu sunt de acord cu animalele in casa. Si mai ales ca am o fetita de 4 luni si jumatate. Din punctul meu de vedere nu este indicat pe langa un bebelus sa stea un animal (oricat de curat sau cuminte ar fi).
Aari si cu sotul meu de abia asteapta sa ne mutam pentru a lua un catelus...
Vreau ca copii mei sa iubeasca animalele si sa fie alegerea lor daca sa se apropie sau sa respinga un animal sau altul; binenteles cu noi, parintii, langa el ajutandu-i.
Eu zic sa te gandesti mai bine!
Un caine inseamna o relatie de cel putin 10 ani.
Poate ca la inceput totul pare un vis frumos...o mogaldeata de dragalit.Dar in timp acea mogaldeata creste...si depinde de rasa...cat de mare creste.
Anul trecut de Craciun,Miriam avea 1 an si 3 luni,iar sotul ne-a facut surpriza...un puiut de 8 saptamani westi-maltez,catel de rasa mica,blanita alba.Ideea unui partener de joaca pt Miriam o aveam amandoi de mult,dar din pacate a fost putin cam devreme...(undeva citeam ca de la 3 ani e recomandat copiilor un animal de companie)
Cum a intrat catelul in casa a inceput stress-ul.Imagineaza-ti o mogaldeata "un pic mai mare ca pantoful lui Miriam"(asa il numeam),atunci purta Miriam marimea 22 si noi cu gura pe biata fata sa nu-l calce...si ea complet entuziasmata.
Noroc ca a crescut catelul vazand cu ochii...in cateva zile a invatat si piticania sa se feresca de picioarele oamenilor.
Dar apoi a inceput GREUL meu.(doar erea cadoul meu de Craciun)
Nu incepusem sa ma satur de somn de la alaptatul lui Miriam si dormitul pe furate,dupa cum ma lasa Miriam ca deja aveam un al doilea "bebe" care trebuia scos la 2-3 ore afara(inclusiv noaptea

).
Si cu toata sarguinta mea tot aveam zilnic belti de pisu prin casa si "carnaciori" pe care Miriam mi arata cu mandrie.."Lucky(asa-l cheama pe catel) ca-ca".
Stam la casa cu gradina.Usa de la sufragerie e toata ziua deschisa si totusi asa ca sa-mi faca mie "placere"... in casa e mai confortabil sa ne facem treburile.
Sa nu-ti spun,ca puiut mic prefera covoarele ca doar sunt mai moi,acum stiu sa urmaresc tocurile de la usa ca doar suntem baieti mari si stim deja sa ridicam labuta.
Am ajuns de am spalat toate covoarele,am dezinfectat peste tot.Am incercat toate posibilitatile clor,otet...si totusi
Catelului ii trebuie plimbare macar de 2-3 ori pe zi.Gradina nu ii ajunge.
Mergand la plimbare cainele simte mirosul altor caini si asa ridicand piciorul la fiecare copac,colt,stalp,tufa,buruiana..etc..din dorinta de a-si marca teritoriul,isi goleste vezica.
Iti spun sincer...o plimbare daca o sar atunci am de spalat prin casa...
Asta-i una...SCOSUL LA PLIMBARE ZILNIC (de 2-3 ori pe zi...poate cand e mai mare e vezica mai rezistenta si ii ajunge si o data....dar oare cu doi copii mici ai chef de 2-3 ori pe zi ca ploua ca ninge sa iesi afara?)
Nu stiu cum e la tine,dar sotul meu e mai mult plecat...nu ma ajuta cu nimic.Si atunci ramane pe mine plimbatul cainelui.Si uite asa imbraca intai copilul,aranjeaza-te putin ia catelul in lesa si....Te intorci acasa,daca ai avut noroc sa ploua nu stii cu care sa incepi,pe care il bagi primul in vana:copilul sau cainele.(noroc ca noi avem in baie si vana si dus...asa ca Miriam intra in vana,iar Lucky la dus).Apoi il usc intai pe Lucky sa nu apuce sa-mi faca tot cate o apa prin casa ,dupa aceea ma apuc sa o imbrac pe Miriam...
Iti spun sunt momente cand ma iau de cap...cand nu stiu de care sa ma apuc prima data...Cainele e mai rau ca un copil mic si din pacate el ramane o viata intreaga asa,in timp ce copilul creste si va stii sa se imbrace singur,sa manance singur,sa iasa sa se joace si sa vina apoi inapoi acasa.Unui caine insa trebuie sa-i faci tu toate....
Daca copii tai vor creste responsabili poate mai tarziu il vor duce ei la plimbare,il vor hrani....
Dar acum cu 2 copii mici gandeste-te ca si catelul va fi tot pe capul tau.(in cazul in care vei regla totusi de la inceput poate cu sotul tau)
Mai gandeste-te la CONCEDII...Luati cainele cu voi sau aveti la cine sa-l lasati?
Si ma rog sunt multe de gandit inainte de a-ti lua un caine mai ales cand copii sunt mici si poate de multe ori abia ai energie si nervi pt ei.
Inca ceva,la inceput imi era frica sa o las pe Miriam nesupravegheata cu Lucky.Ea l-ar fi dragalit cu placere,dar Lucky avea dinti de lapte si musca din orice.Noroc ca fata nu-mi e fricoasa.Biata a venit de cateva ori cu manuta "mama bubu" si cu urme din coltii lu Lucky,dar spre noroc nu am avut teatre.
In schimb copii de pe strada fug ca nebunii cand ne vad.Lucky e un jucaus ,prietenos si sare la toata lumea pe picioare(ii pisa de bucurie pe picioare

,spre rusinea mea).Acum insa nu-l mai las fara lesa decat in padure....
In parcul de joaca pt copii e interzis accesul cainilor

Deci ia si asta in calcul!
Iesi din casa cu copil si catel.Faci plimbarea cainelui si apoi te gandesti sa-i faci si copilului o bucurie,sa-l duci in parc la copii ca doar e in drum,dar din pacate copilul e prea mic si rusinos sa mearga singur sa se joace.(abia duminica face Miriam 2 ani) Si totusi are dorinta de a cunoaste alti copii,dar are nevoie de sustinerea mamei.
Ce face mama?
Leaga cu inima stransa cainele de gard si merge cu copilul la locul de joaca...un ochi la copil,altul la cainele abandonat langa gard,care latra si sare disperat....
Scurtam joaca,smucim copilu,luam cainele si plecam tot urland acasa....(iar mama ramane cu convingerea ca tura viitoare Lucky va merge intai acasa si apoi Miriam in parc la copii,ca IMPREUNA NU SE POATE

)
As mai avea inca atatea patanii de povestit si sfaturi de dat...dar nu vreau sa plictisesc.
Sper ca ti-am dat un pic de gandit si te-am adus un pic cu picioarele pe pamant...ca eu una am fost tare naiva.
Am avut animale(2 pisici siameze) inainte de a ma marita si muta in Germania.Am gandit mult pana m-am decis pt pisici(sunt mai comode decat cainii,mai curate,finute,fidele).Acum ele sunt mangaierea parintilor mei,care au ramas in Romania cu dorul pt fiica si nepoata la 2000 km.
Aici ne-am hotarat pt caine pt ca stam la casa cu gradina(pe care a trebuit extra pt caine sa o ingradim cu gard de plasa,desi aveam gard viu),ca partener de joaca pt Miriam,care e cam singurica pe aici,iar copii nu sunt asa de deschisi si prietenosi ca in Romania...Dar in final sa constat ca mai bine ii luam o jucarie de plus cu baterii si mai asteptam un pic sa creasca...pt ca mie a ajuns sa mi se zbarleasca parul cand aud de catel...
Nu am avut drepresie post-partum :)) dar am ajuns sa am ceva asemanator din cauza lui Lucky(luand catelul ca bebe).
Iti spun Miriam a fost floare la ureche sa o cresc si educ,pe cand Lucky....

...si eu macar am iubit animalele....si cred ca le mai iubesc,DAR NU LA MINE IN CASA!!!
Ma uit la Lucky,e un catel dragut alb,cu ochi negri acoperiti de blanita....dar crede-ma nu pot sa-l dragalesc...
Ma doare ca mi s-au deteriorat sentimentele pt el(acum o inteleg pe mama care ne arunca mereu a doua zi cainii ce-i culegeam de pe strada,cand eram copii).
Undeva cred ca e si vina sotului meu.L-a adus acasa...si de atunci nu si-a dat niciodata interesul pt el.Bun il provoaca la joaca...dar in ingrijirea lui totul e pe capul meu....