anasoricel
Nov 2 2005, 01:41 PM
Daca e vreo burtica din Constanta sa-mi dea si mie de stire ca tare ma simt singura si dezorientata.Eu sunt doar de vreo 2 ani pe aici si nu stiu de dr,spitale si chestii de astea.
Mersi mult!
CITAT(anasoricel @ Nov 2 2005, 01:36 PM)
Daca e vreo burtica din Constanta sa-mi dea si mie de stire ca tare ma simt singura si dezorientata.Eu sunt doar de vreo 2 ani pe aici si nu stiu de dr,spitale si chestii de astea.
Mersi mult!
[snapback]14439[/snapback]
Buna, burtica singura din Constanta! daca vrei pot sa te orientez eu! sunt din Medgidia, dar cunosc si prin Constanta! ce vrei sa stii?
aaalina
Nov 9 2005, 01:35 PM
CITAT(anasoricel @ Nov 2 2005, 01:36 PM)
Mersi mult!
[snapback]14439[/snapback]
sunt si eu o burtica singuratica aici, in Constanta. mi-ar prinde si mie bine niste sfaturi. habar nu am cu ce medic voi naste, unde, nu am prietene aici in oras pt ca m-am stabilit aici de vreo 4 luni. asa ca sper sa ne adunam aici mai multe viitoare mamici, care sa se sustina una pe alta. eu tre sa nasc in ianuarie. ai mai reusit sa te informezi de medici si spitale?
multa sanatate !
CITAT(aaalina @ Nov 9 2005, 01:30 PM)
sunt si eu o burtica singuratica aici, in Constanta. mi-ar prinde si mie bine niste sfaturi. habar nu am cu ce medic voi naste, unde, nu am prietene aici in oras pt ca m-am stabilit aici de vreo 4 luni. asa ca sper sa ne adunam aici mai multe viitoare mamici, care sa se sustina una pe alta. eu tre sa nasc in ianuarie. ai mai reusit sa te informezi de medici si spitale?
multa sanatate !
[snapback]16657[/snapback]
cat de mare e burtica ta? daca vreti informatii complete, scrieti-mi va rog pe adresa de mail. nic_lamaze76@yahoo.com
anelize2004
Dec 1 2005, 12:41 PM
Eu sunt , inca, o burtica din Constanta. Nici eu nu sunt de prin partea locului dar am totusi 12 ani de cansd sunt pe aici. daca va pot ajuta cu ceva, va raspund cu mare placere......
Sarcina usoara in continuare si ...............astept intrebari.
miricris
Dec 8 2005, 10:05 PM
si eu sunt aici alaturi de voi. Eu nasc pe 20 decembrie cezariana cu rahie.
anelize2004
Dec 8 2005, 10:26 PM
CITAT(miricris @ Dec 8 2005, 10:00 PM)
si eu sunt aici alaturi de voi. Eu nasc pe 20 decembrie cezariana cu rahie.
[snapback]23659[/snapback]
Bine ai venit printre noi!
Mă bucur că se măreşte numărul burticilor din Constanţa!
Naştere uşoară şi fără probleme!
miricris
Dec 9 2005, 03:27 PM
CITAT(anelize2004 @ Dec 1 2005, 12:36 PM)
Eu sunt , inca, o burtica din Constanta. Nici eu nu sunt de prin partea locului dar am totusi 12 ani de cansd sunt pe aici. daca va pot ajuta cu ceva, va raspund cu mare placere......
Sarcina usoara in continuare si ...............astept intrebari.
[snapback]21931[/snapback]
Si eu sunt pe aici, de curand, cu tare multe nelamuriri. Incerc sa-mi dau seama ca orcat as incerca sa programez totul , tot mai raman necunoscute, asta e. Ideea e sa fim cat mai informate, ca doctorii oricum nu stau sa-ti povesteasca in amanunt ce si cum se intampla.
Eu am DPN 23 decembrie dar sunt programaat pe 20 decembrie la cezariana.
Succes fetelor.
Lime
Dec 11 2005, 05:21 PM
miricris, anelize2004, nik, aaalina, anasoricel,
bine v-am gasit

!
Si eu sunt o burtica din Constanta!
Sunt in saptamina 26 si, daca totul merge bine, voi naste o fetita prin martie 2006. Cezariana
elly_tutuianu
Jan 26 2006, 02:51 PM
Buna! Si eu sunt o burtica de Constanta! Am 38 de saptamani si-mi doresc sa nasc normal, fara nici un fel de anestezie. Sunt inscrisa de la inceputul sarcinii la Dr. Boteanu, si pana in ziua de azi am fost foarte multumita de el. Nu m-a chemat inutil la control, doar pentru as spori venitul, ci numai atunci cand a fost nevoie. L-am vizitat la cab. personal cam la o luna si jumatate - doua, controlul si eco-ul ajungand acum la 700.000 lei vechi. Mi-a vorbit cu caldura de fiecare data, si m-a facut sa am incredere in el ca medic. Pana la el am frecventat, din motive lesne de inteles, o doctorita, care, in momentul in care am sunat-o anuntand-o ca sunt insarcinata si ca doresc sa-mi faca o programare, sa-mi confirme sau sa-mi infirme acest lucru, m-a repezit de nu m-am vazut! Pana aici i-a fost pentru ca eu sunt destul de dificila in ceea ce priveste relatia medic-pacient, si printr-o intamplare fericita am ajuns la dr. mentionat mai sus. Inca nu stiu cum va decurge nasterea, dar dansul m-a asigurat ca va fi langa mine atunci cand imi va veni sorocul, cu exceptia lipsei lui din localitate. Mai am putin, si promit ca va voi spune cum s-a comportat si pe parcursul nasterii.
Am uitat sa va zic ca prietena mea cea mai buna a nascut acum 2 sapt. jumatate cu el, dar a facut cezariana. A fost f. multumita de operatie!
Cat despre spital, ce sa va spun, indiferent de conditii, toate ajungem acolo! E groaznic, gandaci, mizerie, personal care-si urmareste doar interesul propriu si atat!...
Sfat!? Sa aveti la voi 500.000lei in bani de 10.000lei, pentru ca toata lumea-ti cere, de la obraz, de la cea care-ti face fisa, pana la liftiera, infirmiera, etc, etc. La doctor se da 150 -200euro cezariana, 50-75euro anestezist, iar ptr. o nastere normala cam 100$-100euro.
Sperand ca v-am fost catusi de putin de ajutor, va doresc ce-mi doresc si mie: nastere usoara, copii sanatosi si sa ne auzim cu bine.
Lime
Jan 26 2006, 07:46 PM
Buna Elly
Eu merg la d-na dr Lutescu pentru ca am "facut" fertilizare in vitro cu ajutorul dumneaei si, in continuare, imi urmareste sarcina cu foarte mare atentie. Este superprecauta dar mie imi convine pentru ca am motive serioase sa fiu si eu superprecauta.
Am auzit de dr Boteanu ca ar fi foarte bun. Am o colega de serviciu care a nascut cu dumnealui. Felicitari, buna alegere!
Despre "preturi" pot sa-ti spun ca eu am auzit de scoruri cel putin duble fata de ce scrii tu. Sper sa ai tu dreptate!!!
Te rog, tine-ne la curent cu ce conditii sunt in spital dar nu te grabi! Ai rabdare cu BB - ul tau pina vrea el sa iasa in lume! Hai ca mai ai putin! Iti scriu tie sa ai rabdare ca sa-mi fac mie curaj....
Sanatate tie si lui BB, nastere usoara si, te rugam, nu ne uita
anasoricel
Jan 26 2006, 08:21 PM
Eu am nascut cu dr Tica si am fost tratata f bine si nu am dat f. multi bani.Ce mai e un om de milioane!Il recomand cu toata caldura.
Bun venit pe forum burticilor din C-ta !Eu sunt din Eforie si daca va pot ajuta cu ceva , cu cea mai mare placere!!!!!!!!!!
Nasteri usoare!
elly_tutuianu
Jan 26 2006, 08:23 PM
Buna Lime! Stiu si eu de ambii dr. Lutescu, am fost la d-na dr. pentru analize si tratament, atat! Sunt printre cei mai buni, daca nu cei mai buni de la noi din Constanta, si ce e drept, si preturile la ei sunt pe masura, mai ales ca sunt singurii de pe aici care fac si inseminare artificiala. Eu as fi ramas la d-na dr. dar imi doresc foarte mult sa nasc normal, iar dansa daca nu este la spital atunci cand e momentul, nu-ti vine de acasa nici in ruptul capului, si ii cam dau dreptate... tu te-ai trezi la miez de noapte sa asisti o nastere ptr. 100-150euro, in conditiile in care in ziua respectiva iei 1000-2000euro (sa zicem) pe o fertilizare?! Sa fim seriosi... Tot respectul pentru ei ca medici, dar nu sunt si profesionisti! Asta e parerea mea. Eu stiu persoane care au stat de la inceputul sarcinii la ei, iar cand a fost vorba de nastere normala, nici nu le-au raspuns la tel. . Daca ai probleme si cezariana este solutia, atunci chiar nu vei avea nici o problema din partea lor!
In ceea ce priveste preturile, sunt recente, respectiv decembrie-ianuarie, si provin de la urmatorii doctori: Tica, Raica, Boteanu.
Sarcina usoara, si sa ne "vedem" cu bine!
Lime
Jan 29 2006, 10:43 AM
Buna Elly
Un singur lucru vreau sa precizez: FIV am facut-o la Bucuresti si toate cheltuielile le-am platit direct acolo iar la d-na Lutescu am platit consultatiile obisnuite si nimic mai mult.
Poate are tarife mai mari decit alti medici (nu stiu) dar dispune de tehnologie si dotari de ultima ora... care trebuie platite... este foarte serioana si profesionista.... se perfectioneaza permanent lucru pe care alti medici nu-l fac (din pacate) iar toate astea costa...
E adevarat ca pentru a reusi o FIV (chiar din prima! - ca la mine) ai nevoie de ce-i mai bun si mai nou.
Mai mult, d-na Lutescu este foarte solicitata si cred ca-si permite sa-si aleaga pacientii desi n-am vazut-o refuzind pe cineva pina acum...
Buna anasoricel
Poti sa ne spui si noua de ce ai avut nevoie in spital pentru BB? Cum s-au purtat asistenetele cu tine si cu BB?
Sanatate voua si bebicilor!
elly_tutuianu
Jan 29 2006, 12:39 PM
Draga Lime, iti dorim, si eu si bb, o nastere usoara si sa nu fi dezamagita!

de tine!
elly_tutuianu
Jan 29 2006, 12:40 PM
CITAT(elly_tutuianu @ Jan 29 2006, 12:34 PM)
Draga Lime, iti dorim, si eu si bb, o nastere usoara si sa nu fi dezamagita!

de tine!
[snapback]36531[/snapback]
Ai grija de tine!
aaalina
Feb 6 2006, 12:50 PM
CITAT(Lime @ Jan 26 2006, 07:41 PM)
Buna Elly
Eu merg la d-na dr Lutescu pentru ca am "facut" fertilizare in vitro cu ajutorul dumneaei si, in continuare, imi urmareste sarcina cu foarte mare atentie. Este superprecauta dar mie imi convine pentru ca am motive serioase sa fiu si eu superprecauta.
Am auzit de dr Boteanu ca ar fi foarte bun. Am o colega de serviciu care a nascut cu dumnealui. Felicitari, buna alegere!
Despre "preturi" pot sa-ti spun ca eu am auzit de scoruri cel putin duble fata de ce scrii tu. Sper sa ai tu dreptate!!!
Te rog, tine-ne la curent cu ce conditii sunt in spital dar nu te grabi! Ai rabdare cu BB - ul tau pina vrea el sa iasa in lume! Hai ca mai ai putin! Iti scriu tie sa ai rabdare ca sa-mi fac mie curaj....
Sanatate tie si lui BB, nastere usoara si, te rugam, nu ne uita

[snapback]35887[/snapback]
am nascut si eu pe 10 ianuarie la spitalul judetean. vreau sa spun ca nu e chiar atit de mizerabil pe acolo. gindaci nu am vazut. am stat intr-o rezerva care m-a costat 1000 noaptea. am stat 2 nopti. am si eu un sfat pentru toate viitoarele mamici-sa cereti sa-i lege buricul bebelusului!!! noua ne-au pus un clestisor de plastic si nu prea m-am gindit ce am sa fac cu el, dar apoi, cind am ajuns acasa si am chemat medicul acasa sa vada bebelusa ne-a spus ca trebuie neaparat legat buricul! la noi a durat foarte mult pina am putut face baita copilului- din cauza buricului. pentru maternitate , pentru nastere va sfatuiesc sa aveti vata si fasa+rivanol, sa va cumparati branule roz-pentru perfuzie, pampersi pentru BB(2-3 buc) si apa, un tricou pentru nastere,papuci,sosete calduroase, un halat mai vechi si telefonul. restul va poate aduce sotul dupa nastere. eu cam de astea am avut nevoie la nastere. a! sa va mai luati si ceva sa puneti sub voi atunci cind va face controlul la internare. sa stiti ca nu schimba acolo cirpele si aveti sansa sa va alegeti cu ceva putin placut. eu mi-am luat o gramada de lucruri care nu prea le-am folosit. si sa va mai luati si o rala de prosoape de hirtie.le puteti folosi si ca hirtie igienica si ca prosoape si la toate. eu acopeream cu ele sicolacul de la WC. daca vreti va dau o lista cu ce mi-a folosit la maternitate. si de fapt sunt dispusa sa raspund la orice intrebare.mai am un sfat -sa rugati sa va aduca copilul cit mai repede sa-l alaptati.daca se poate in primele 2 ore.
anasoricel
Feb 6 2006, 07:20 PM
Buna Lime!Asistentele s-au purtat foarte bine si nu le-am dat bani inainte.
In spital mi-au folosit urm:
apa plata,vata ,fasa,rivanol,Garmastan,pampers,pijamale si camasa de noapte de schimb,sosete,sutien de alptat si tampoane de san si cam atat.
Pt alte intrebari va stau la dispozitie.
Lime
Feb 7 2006, 06:52 PM
Buna aaalina si anasoricel
Tare mult va multumesc pentru raspuns!
aaalina te rog, cum adica
"sa va mai luati si ceva sa puneti sub voi atunci cind va face controlul la internare. sa stiti ca nu schimba acolo cirpele si aveti sansa sa va alegeti cu ceva putin placut"
despre ce cirpe vorbesti?
Te rog da lista aia despre care vorbesti. Cred ca-i de mare folos pentru noi!
Multam frumos.
Mai vreau sa stiu daca, in afara de pampershi mai este nevoie de ceva pt BB. De exemplu sapunel sau prosoape sau scutece sau....
Multam inca o data mamicutzelor
Sa aveti BB-ei micaciosi si sanatosi!
Lime
Feb 7 2006, 06:53 PM
Buna aaalina si anasoricel
Tare mult va multumesc pentru raspuns!
aaalina te rog, cum adica
"sa va mai luati si ceva sa puneti sub voi atunci cind va face controlul la internare. sa stiti ca nu schimba acolo cirpele si aveti sansa sa va alegeti cu ceva putin placut"
despre ce cirpe vorbesti?
Te rog da lista aia despre care vorbesti. Cred ca-i de mare folos pentru noi!
Multam frumos.
Mai vreau sa stiu daca, in afara de pampershi mai este nevoie de ceva pt BB. De exemplu sapunel sau prosoape sau scutece sau....
Multam inca o data mamicutzelor
Sa aveti BB-ei mincaciosi si sanatosi!
anasoricel
Feb 7 2006, 06:59 PM
E bine sa ai sapun pt bb,prosop si scutece pt ca ei au niste mizerii in care nu ai vrea sa fie infasat puiul tau.Si o caciulita,in unele saloane e cam curent.
miricris
Feb 8 2006, 12:59 AM
Lime,
Curaj mult si stai linistita, daca asistentele stiu ca ai medic bun se ocupa de tine, mai ales daca stai in rezerva de 1 mil pe noapte, intr-adevar si eu am stat doar 2 nopti si a meritat. N-am avut parte de carcalaci si a fost foarte curat, asternuturile le-au schimbat in fiecare zi si la fel au facut curatenie.
Cat despre lista de necesitati eu iti pot spune ca iti sunt de folos sa ai facute niste feshe din vata infasurata in tifon. Iar pt bb prosop si sapun pt medicul care vine in fiecare zi sa-l vada.
Succes.
miricris
Feb 8 2006, 01:15 AM
Daca va ajuta cu ceva va dau preturi:
la cezariana cu rahie
medic 250 usd dr Lutescu
1 mil 500 anestezista
500 mii asistenta din operatie
300 mii infirmiera din operatie
1 mil 500 medicul neonatolog
ai cam doua infirmiere si doua asistente pe tura cat stai in postoperator, da-le mai mult ca au grija de tine: asitentele cu calmantele si confortul psihic gen incurajare, povestit,etc, cam 200-300 mii, iar infirmierele te spala
infirmiere 50 mii
asistente 50-100 mii depinde ce-ti face
si la fel si la cele care vin la copil
apa plata sa ai la tine pt postoperator si pampers, 2-3 buc pt cat sta bb la incubator, apoi restul ti le poate aduce sotul la rezerva
Vladut a stat doar o zi infasat pentru ca mi-au zis ca ei prefera hainele de acasa(cat m-am bucurat) asa ca a doua zi le-am adus si l-au imbracat asistentele cu ce au vrut din sertarele mesei de infasat. Mai trebuie crema de fundulet
am avut dureri cumplite de gat, in zona cefei din cauza anesteziei si mi-a trebuit Ketonal exact atunci s-a nimerit sa nu-l aiba in farmacia spitalului, dar mi-au dat Piafen fiole
Orice alta intrebare poti sa-mi pui, te ajut cu orice informatie, cat de neimportanta poate parea pt tine, stiu ce inseamna sa vrei sa-ti programezi totul ca sa nu fii luata prin surprindere.
beatricemc
May 26 2006, 02:08 PM
Buna!
Si eu sunt o burtica din Constanta.
Am aparut mai tarziu.Dar sper ca pe viitor sa ne inmultim.
Deja am vazut ca a mai aparut o burticutza din cta.
Pupici!
asilanom69cta
Jun 2 2006, 11:35 AM
Buna! Si eu sunt o burtica din Constanta,sunt in 38 saptamani cu DPN 15 -20 iunie,ma intreb daca mai exista vreo burtica ca mine pe ultima suta de metri isa-mi scrie la id asilanom69cta.
Emilia26
Jun 22 2006, 03:30 PM
Beatrice, de mine vb?

Se pare ca am devenit dependenta de site-ul asta! Toata ziua am stat astazi atarnata de el. mai au putin si ma dau afara de la servici! Noroc sa sunt insarcinata!
Si am reusit , uite, sa descopar si un topic cu constantence. Dar cam rare!

Dar venim tare din urma!
Eu sunt la dr. Savu Cornelia. Stie cineva ceva despre dansa? Eu sunt multumita de dansa pana acum. Si are si ore in spital. Am inteles ca asta e lucrul care atarna cel mai greu daca vrei sa te asiste doctorul la nastere. Si mi-am rezolvat si niste probleme ginecologice cu dansa. Si am sunat-o odata pe mobil sa-mi fac o programare, ca avea deja ful pe ziua respectiva, si nici nu s-a pus problema sa nu ma primeasca. Eu ma simt foarte apropiata de dansa. Si ma bucur ca-mi stie si istoricul ginecologic. Daca ar aparea vreo complicatie, Doamne Fereste!, ea ar banui imediat cauza si ar sti ce sa-mi faca.
Dar totusi eram curioasa daca a nascut cineva cu dansa. In afara de sora unei colege de munca, n-am auzit pe nimeni care sa fi nascut cu ea.
Si ma mai intereseaza spitalele din Medgidia si Cernavoda si Mangalia. Am auzit numai referinte bune despre ele. Dar totusi as vrea sa aud parerea cuiva care chiar a nascut acolo.
Pupici si bucurati-va de soare!
mariji
Jul 7 2006, 01:41 PM
buna sunt o burtica din constanta si mai am 3 saptamani pana la marele eveniment
sunt la dr.rusa si as vrea sa stiu daca imi poate spune cineva cat costa o nastere la el?
multumesc mult
CITAT(Emilia26 @ Jun 22 2006, 03:30 PM) [snapback]76999[/snapback]
Beatrice, de mine vb?

Se pare ca am devenit dependenta de site-ul asta! Toata ziua am stat astazi atarnata de el. mai au putin si ma dau afara de la servici! Noroc sa sunt insarcinata!

Dar venim tare din urma!
Eu sunt la dr. Savu Cornelia. Stie cineva ceva despre dansa? Eu sunt multumita de dansa pana acum. Si are si ore in spital. Am inteles ca asta e lucrul care atarna cel mai greu daca vrei sa te asiste doctorul la nastere. Si mi-am rezolvat si niste probleme ginecologice cu dansa. Si am sunat-o odata pe mobil sa-mi fac o programare, ca avea deja ful pe ziua respectiva, si nici nu s-a pus problema sa nu ma primeasca. Eu ma simt foarte apropiata de dansa. Si ma bucur ca-mi stie si istoricul ginecologic. Daca ar aparea vreo complicatie, Doamne Fereste!, ea ar banui imediat cauza si ar sti ce sa-mi faca.
Dar totusi eram curioasa daca a nascut cineva cu dansa. In afara de sora unei colege de munca, n-am auzit pe nimeni care sa fi nascut cu ea.
Si ma mai intereseaza spitalele din Medgidia si Cernavoda si Mangalia. Am auzit numai referinte bune despre ele. Dar totusi as vrea sa aud parerea cuiva care chiar a nascut acolo.
ondrio
Jul 11 2006, 10:23 AM
CITAT(Emilia26 @ Jun 22 2006, 04:30 PM) [snapback]76999[/snapback]
Beatrice, de mine vb?

Dar venim tare din urma!
Emilia,sper sa nu fie prea tarziu acum,cand iti raspund.Eu sunt din Medgidia,am si nascut aici,da,e super sectia de maternitate,si asta pt ca dr care este sef de sectie este suuuper.El mi-a urmarit toata sarcina,am nascut prin cezariana cu rahianestezie,a fost ff bine,sincera sa fiu,asa am vrut si nu mi-a interzis.
E curat,treaba se face ok,fara ca vreuna sa astepte ceva in schimb-dar,daca dai,e si mai bine-,tarifele nu se fixeaza,ci este o chestiune de ...posibilitati.
Desper Mangalia nu am auzit lucruri prea faine,o prietena de-a mea a nascut in Medgidia,desi sta in Mangalia.
Multa sanatate tie si bebelusului!!
solomonmaria
Jul 18 2006, 02:59 PM
pt emilia
buna! eu am nascut in Cernavoda cu toate ca sunt din Cta! Sincer ma speriasem de povestile din spitalul judetean, asa k am incercat la Cernavoda un de auzisem de un doctor bun...SI ASA E! se numeste Chazli Fawaz si nu am cuvinte mai departe...te trateaza de parca ati fi prieteni de multi ani...iti urmareste sarcina cum trebuie si nu te lasa sa-l astepti cand ai nevoie de el...si inca ceva care de multe ori ne deruteaza...nu cere nimic contr serviciilor prestate! ii dai cat poti si e foarte multumit cu cat i-ai dat..te trateaza la fel! eu pe al doilea ma duc sa-l nasc tot acolo
pupici la toate burticile si nastere usoara,
k a mea...a durat cam mult.

da a meritat
Bysko
Aug 15 2006, 03:58 PM
Vad ca nu prea mai sunt burtici din C-ta acum cand am venit si eu pe aici... Pacat ca de-abia azi am descoperit forumul asta. Sunt in sapt 38 si o sa nasc cu dr Chazli la cernavoda chiar daca sunt din c-ta...Poate nu raman singurica....
stefytza
Sep 12 2006, 11:19 AM
sa nu mergeti la RUSA. din cauza lui mi-a murit bebe in burtica! trebuia sa-mi dea tratament ptr. mentinerea sarcinii...dar era prea ocupat
beatricemc
Sep 12 2006, 12:32 PM
CITAT(stefytza @ Sep 12 2006, 12:19 PM) [snapback]102067[/snapback]
sa nu mergeti la RUSA. din cauza lui mi-a murit bebe in burtica! trebuia sa-mi dea tratament ptr. mentinerea sarcinii...dar era prea ocupat
Nu-mi vine sa cred........dar...cine stie....totul e posibil....
Nu am mai auzit recomandari proaste la adresa lui.Dar.......totul e posibil.Mie pana acum mi s-a parut un super tip.Si mai am vreo saptamana.
Sper sa nu am nici o neplacere din cauza lui.
Lauramami
Sep 17 2006, 04:41 PM
CITAT(stefytza @ Sep 12 2006, 08:19 PM) [snapback]102067[/snapback]
imi pare rau....eu sunt la doctorul cristureanu e foarte bun...
mai are cineva din ct dpn luna noiembrie....poate ne adunam mai multe ca raman singurika
stefytza
Oct 23 2006, 09:08 PM
si eu sunt din cta si am aparut cam tarziu!
dana_martie
Oct 29 2006, 01:34 PM
imi pare tare rau ca ai trecut prin asa ceva..
am auzit destule cazuri, cred ca e cumva firesc ca frustrarea sa se indrepte impotriva doctorului, dar totodata consider ca nu e indreptatita.. de cele mai multe ori! E primul impuls doar.
Tratamentul de sutinere, progesteronul, nu face minuni daca este ceva gresit la produsul de conceptie, scrie si in prospect. No spa este antispastic, teoretic potoleste contractiile, nu e destinat pt. a alina durerea!
Am singerat de 3 ori, zdravan, in primul trimestru, de fiecare data am facut ecografii sa ma asigur ca micutul nu sufera si e ok. Si, slava Domnului, asa a fost. La fiecare insa tremuram si ma linisteam gindind ca va fi cum vrea Dumnezeu..
Am auzit de cazuri cu citomegalovirus, care da simptome banale, ca o raceala usoara, nici n-o bagi in seama.. Si cred ca e cazul fericit cind sarcina se opreste in evolutie! Stiu o aspiranta ca isi blama medicul care nu s-a prins ca sarcina nu mai evolua. De la o raceala. Ceea ce e altceva decit a-l blama ca din cauza lui s-ar fi intimplat..
Si stiu o mamica care nu se plinge de nimic, o admir pt taria ei, dar al carei copil are malformatii din cauza virsului brrr. La vremea aceea nu se faceau analize pt toxoplasma si CMV, singerarea s-a oprit , s-a bucurat ca nu mai exista iminenta de avort.. Natura le regleaza insa singura de cele mai multe ori, daca graviduta nu exagereaza cu eforturi, probabil exista o cauza genetica, de care nu e musai cineva vinovat.
Sa avem bebei sanatosi!
cu drag, Dana
stefytza
Oct 29 2006, 02:02 PM
sa ne dea dzeu la toate fetele bebei sanatosi!!!!!!!!!!!!!!!11
dana_martie
Oct 29 2006, 04:38 PM
CITAT(stefytza @ Oct 29 2006, 02:02 PM) [snapback]120126[/snapback]
sa ne dea dzeu la toate fetele bebei sanatosi!!!!!!!!!!!!!!!11

N-ai probleme de la no-spa? am citit (cred ca la alta tema) ca iei 4 utrogestan/zi, no spa injectabil si nu mai stiu ce. Ca pe mine ma constipa
Luam preventiv 3/zi, desi niciodata n-am avut dureri cind am singerat. Episod de singerare insemnind ceva zdravan, o data si se oprea (nu intins in interval de ore sau zile). Analiza progesteron a iesit ok, limita minima 12, la mine 18. Am luat (si continuat) cu utrogestan (dar nu 6 cit imi recomandau, ci 4 si au fost suficiente, dupa care am redus doza la 2). M-am ghidat dupa principiul ca rau n-are cum sa faca, chiar daca nu asta trebuie, are efect placebo

Iar no-spa am eliminat, ce preventie soro.. iau daca e cazul. Si s-a terminat si cu constipatia.. Si nici n-am mai luat. aaah ba da, in sapt 17 ma doare rau, dar in abdomenul inferior, cu iradiere parca in vagin, am luat no-spa, dar durerea nu s-a potolit, am dedus ca era ligamentul rotund in expansiune
Ai griga de tine si micut.
PS la ce ecografist mergi? am mai citit ca il prefera pe stanca cele din Cta, pe mine nu m-a impresionat.. Dr. ciufu in schimb imi place grozav! are aparat performant si 'proaspat', e o dulce.. Dr. Stanca mi-a facut cica o morfologica, in care a masurat lungimile ca-ntr-una de prim trimestru, in rest s-a chinuit sa-l prinda in "camera", imagini neclare. Poate nu era calibrat aparatul.
M-am dus de curiozitate la el, in al doilea rind ca nu mai aveam rabdare pina la programarea de la dr. Ciufu.
Care cunoaste temerile mele din antecedent. Si care imi arata pe ecran explicindu-mi: ca artera pulmonara porneste din ventriculul drept, asa cum trebuie. Ca nu este hernie diafragmatica etc etc. Adica mi-a domolit toate angoasele
Nici pomeneala de asemenea investigatii la cealalta pseudo-morfo.. Doar lungime CRL, femur, nu contest valoarea lui de dr. timar, in afirmare, dar nu se compara cu Ciufu! Pe care am descoperit-o intimplator, citisem undeva ca are 3D/4D, si m-a cucerit defintiv
stefytza
Oct 30 2006, 12:16 PM
CITAT(dana_martie @ Oct 29 2006, 04:38 PM) [snapback]120191[/snapback]
N-ai probleme de la no-spa? am citit (cred ca la alta tema) ca iei 4 utrogestan/zi, no spa injectabil si nu mai stiu ce. Ca pe mine ma constipa
Luam preventiv 3/zi, desi niciodata n-am avut dureri cind am singerat. Episod de singerare insemnind ceva zdravan, o data si se oprea (nu intins in interval de ore sau zile). Analiza progesteron a iesit ok, limita minima 12, la mine 18. Am luat (si continuat) cu utrogestan (dar nu 6 cit imi recomandau, ci 4 si au fost suficiente, dupa care am redus doza la 2). M-am ghidat dupa principiul ca rau n-are cum sa faca, chiar daca nu asta trebuie, are efect placebo

Iar no-spa am eliminat, ce preventie soro.. iau daca e cazul. Si s-a terminat si cu constipatia.. Si nici n-am mai luat. aaah ba da, in sapt 17 ma doare rau, dar in abdomenul inferior, cu iradiere parca in vagin, am luat no-spa, dar durerea nu s-a potolit, am dedus ca era ligamentul rotund in expansiune
Ai griga de tine si micut.
PS la ce ecografist mergi? am mai citit ca il prefera pe stanca cele din Cta, pe mine nu m-a impresionat.. Dr. ciufu in schimb imi place grozav! are aparat performant si 'proaspat', e o dulce.. Dr. Stanca mi-a facut cica o morfologica, in care a masurat lungimile ca-ntr-una de prim trimestru, in rest s-a chinuit sa-l prinda in "camera", imagini neclare. Poate nu era calibrat aparatul.
M-am dus de curiozitate la el, in al doilea rind ca nu mai aveam rabdare pina la programarea de la dr. Ciufu.
Care cunoaste temerile mele din antecedent. Si care imi arata pe ecran explicindu-mi: ca artera pulmonara porneste din ventriculul drept, asa cum trebuie. Ca nu este hernie diafragmatica etc etc. Adica mi-a domolit toate angoasele
Nici pomeneala de asemenea investigatii la cealalta pseudo-morfo.. Doar lungime CRL, femur, nu contest valoarea lui de dr. timar, in afirmare, dar nu se compara cu Ciufu! Pe care am descoperit-o intimplator, citisem undeva ca are 3D/4D, si m-a cucerit defintiv

ba da . cred ca de la nospa am greata. nu pot sa mananc si am auzit ca nospa in cantitate mare provoaca si greata

. am fost ieri la doctor. la cristureanu si mi s-a parut ca este bun. si a zis sa nu mai fac injectii cu nospa ci sa iau pastile dar cred ca nu au acelasi efect ca injectiile.

m-am bucurat deoarece eu faceam si gravibinol 1 la 3 zile si 2 nospa si aveam curuletul varza.o sa fac de acum 1 nospa injectabil la 2 zile si 1 gravibinol la 5 si utrogestan la fel 4 pe zi.si am facut echo nu control si i-am vazut inimioara cum batea. am si poza da nu merge scanerul sa o scanez in calc si sa o vezi. a zis doctorul sa imi arate ursuletul!!!!!!! si am vazut capul,mainile etc. sunt cam rotunde deocamdata dar o sa fie mai pronuntat peste 1 luna. si mi-a zis sa fac cate echo vreau ca sa stiu daca este viu. eu am pierdut acum un an bebe la 2 luni si nu am stiut. si acum mi-e frica. tu la ce doc esti? sa mai vb si poate ne vedem

CITAT(stefytza @ Oct 30 2006, 12:15 PM) [snapback]120579[/snapback]
ba da . cred ca de la nospa am greata. nu pot sa mananc si am auzit ca nospa in cantitate mare provoaca si greata

. am fost ieri la doctor. la cristureanu si mi s-a parut ca este bun. si a zis sa nu mai fac injectii cu nospa ci sa iau pastile dar cred ca nu au acelasi efect ca injectiile.

m-am bucurat deoarece eu faceam si gravibinol 1 la 3 zile si 2 nospa si aveam curuletul varza.o sa fac de acum 1 nospa injectabil la 2 zile si 1 gravibinol la 5 si utrogestan la fel 4 pe zi.si am facut echo nu control si i-am vazut inimioara cum batea. am si poza da nu merge scanerul sa o scanez in calc si sa o vezi. a zis doctorul sa imi arate ursuletul!!!!!!! si am vazut capul,mainile etc. sunt cam rotunde deocamdata dar o sa fie mai pronuntat peste 1 luna. si mi-a zis sa fac cate echo vreau ca sa stiu daca este viu. eu am pierdut acum un an bebe la 2 luni si nu am stiut. si acum mi-e frica. tu la ce doc esti? sa mai vb si poate ne vedem

aaaaaaaaa si mai am o problema mica am placenta putin dezlipita. da a zis doc ca nu e bai
dana_martie
Oct 30 2006, 05:46 PM
[quote name='stefytza' date='Oct 30 2006, 12:16 PM' post='120579']
ba da . cred ca de la nospa am greata..
Am 4 fiole gravibinon, daca vrei ti le dau ca nu am ce face cu ele (le tin la frigider degeaba). Cred ca la ultima singerare mi-a zis dr. Horhoianu-Buc sa iau 6 utrogestan, sa fac injectii cu gravibinon si sa iau si no-spa. Am stat strimb si am judecat drept, decolare de trofoblast nu se vedea la eco, el ok.. de ce sa inghit atitea? am luat de proba doar 4 si am eliminat injectiile. Si n-am avut nika! Cred ca la prima singerare a fost o mica decolare (dezlipire) si un mic hematom, la urmatoarele insa ioc peripetii. Si am continuat cu dozarea facuta de mine

iaca nu mai tin minte cind am trecut la 2 pastile, cred ca in saptamina 14?!? nu mai stiu.
De eco.. am facut 9, la inceput sa ma conving ca nu are nimic, apoi de dor sa-l mai vad. Mi-a sugerat dulce doctorita ca intr-o sarcina normala nu e nevoie de atita ecografii.. hehe dar pina sa ajung sa fiu sigura ca e normala

am si eu citeva poze, dupa sapt 14 cam seamana a ET, eu am glumit daca toti sint asa uritei sau numai al meu. De atunci nu mi l-a mai aratat 3D, probabil sa ma menajeze, si eu mor de ciuda! Abia in sapt 21 se pune grasimea pe ei si o sa-i vad iar mutricica..
Fii optimista si increzatoare!
stefytza
Oct 30 2006, 09:57 PM
parerea mea este sa nu renunti la gravibinol. apropo la ce doctor esti?
dana_martie
Oct 30 2006, 11:19 PM
CITAT(stefytza @ Oct 30 2006, 09:57 PM) [snapback]120921[/snapback]
parerea mea este sa nu renunti la gravibinol. apropo la ce doctor esti?
pai doar l-am cumparat

n-am facut nici o injectie! la inceput nici utrogestan n-am vrut sa inghit, fixata pe ideea ca natura regleaza singura daca e ceva in neregula cu bebeul. Pina m-a luat o prietena cu hoo si ptiu si am citit cu atentie prospectul. Ca nu 'fixeaza' o sarcina cu defectiuni. N-am mai singerat din sapt. 10, oricum faza era cu ridicat din umeri.. Fara contractii, fara dureri, poc singe doar. Sa nu crezi ca ma rezumam la consultatii, le-am dublat d efiecare data cu ecografii. Ca e vascularizatia mai ciudata in zona, ca poate e legat de formarea placentei, ca poate e legat de eliminare hematom. Frecventa lui cardiaca era ok de fiecare data, mnealui vioi si fara sa-i pese

ceea ce ma linistea. Am eliminat si 'preventia' cu no-spa, dar n-am simtit pina acum nici o durere care sa justifice sa-l inghit iarasi.
Intotdeauna am fost optimista, nici n-am simtit ca ar fi ceva serios, grav. Mai imi spuneau sa stau in pat, sfatul imi dadea spasme

glumesc. am citit pe site-ul lui tutunaru- ca tonus si recomandari ma unge pe suflet! Daca as fi in buc, la el m-as duce- spune o graviduta inspaimintata "domnule doctor, am singeraaat, mi s-a spus sa nu ma misc din pat". Raspuns ca la radio Erevan "evident ca trebuie sa stati in pat! dar numai noaptea, cind dormiti.." in rest ioc eforturi. Asa am facut si eu si este bine. Iar din sapt. 14 placenta este functionala, micutul este ancorat bine, utrogestanul e hai sa fie.. Poate sint si sarcini cind e necesar pina la sfirsit, am auzit si d-astea.. Tot de capul meu am luat ulei de peste din sapt 14, de la dr. Tutunaru citire.. Face bine si pt dezvoltarea neuronilor lui bebe (sper macar!), face bine si circulatiei mamicii lui, sa prevenim IR-urile peste limita normala.
Am consultat mai multi dr, inclusiv in Buc ca am descoperit odata cu sarcina un fibrom. Baubaul sarcinii

Atita timp cit nu deformeaza cavitatea uterina (e in perete), nu-l bag in seama.
N-am fost la Cristureanu sau cum il cheama, dar am auzit vorbindu-se foarte frumos despre el.
Tu fa ce crezi ca este bine, mai ales ca te bintuie inca temerile. Rau n-are ce sa faca.. daca te calmeaza gindul ca actionezi cum trebuie, esti relaxata si bebe simte asta.
lacramioara71
Dec 19 2006, 09:01 AM

[/quote]
Dana am si eu o intrebare:Dr Stanca e cel care e la policlinica Iriadi dr Stanca Razvan?Face eco 4 D?Ca as vrea sa merg la eco 4 D si nu stiu unde,de dr Ciufu am mai citit dar ce fel de eco face?Doar 3D?Si cum o mai cheama ca nu ii gasesc nr de tel,sunt din Mangalia si vreau sa ajung saptamana asta ca acum e bine(11-13sapt)Merci
dana_martie
Dec 19 2006, 09:38 AM
[
[/color]
Dana am si eu o intrebare:Dr Stanca e cel care e la policlinica Iriadi dr Stanca Razvan?Face eco 4 D?Ca as vrea sa merg la eco 4 D si nu stiu unde,de dr Ciufu am mai citit dar ce fel de eco face?Doar 3D?Si cum o mai cheama ca nu ii gasesc nr de tel,sunt din Mangalia si vreau sa ajung saptamana asta ca acum e bine(11-13sapt)Merci [color=#3366FF]
[/quote]
Acela! aparatul lor e depasit de cel al dr. Ciufu, al ei este categoric cel mai nou.. asta ca performanta. Am incercat o morfologica la Iriadi, nu se vede absolut nimic.. probabil nu stia sa seteze aparatul, sa-l regleze. Dupa 2 zile m-am dus la dr. Ciufu si am imagini oglinda, intelegi ceva din ele
De acolo am ceva masuratori, cele uzuale BPD femur circumferinta abdomen etc.. Dincoace mi s-a explicat ca are peretele stomacului continuu, ca nu are intreruperi coloana vertebrala, ca aorta porneste din ventriculul cutare asa cum trebuie, uite pulmonara..
Se cheama Carmen Ciufu, cabinetul este pe str. Bogdan voda nr. 11 (str. perpendiculara pe bd. Mamaia, la colt pe bulevard este Bancpost), nr de telefon este 511330. Daca suni azi, probabil te programeaza joi. Evident ca le face 4D, in timp real. Este super!
Mult succes.
ooanna25
Jan 27 2007, 12:23 PM
buna burticilor. sunt o burtica nou venita pe acest forum.sunt in 18 saptamani.dr meu e dobre.stiti ceva de ea?ma duc in februarie la echo la dr ciofu.ma bucur ca e asa buna,abia astept sa-mi vad bebelul.nici macar nu stiu ce e.Dar daca aveti idee spune-ti-mi si mie cate ceva de dobre.
stefytza
Jan 27 2007, 12:38 PM
irina_b48
Jan 27 2007, 02:05 PM
CITAT(ooanna25 @ Jan 27 2007, 12:23 PM) [snapback]172115[/snapback]
.Dar daca aveti idee spune-ti-mi si mie cate ceva de dobre.
Oanna draga, bine ai venit!
Nu-mi place sa descurajez pe cineva, dar chiar nu ma pot abtine in cazul asta... dr dobre in primul rind nu e un bun diagnostician. iti doresc din suflet sa nu ai o sarcina cu probleme, ca altfel nu stiu cum o s-o scoata ea la capat... In al doilea rind, la ea toata lumea naste natural, chit ca n-ar trebui in unele cazuri. de ex, stiu pe cineva care avea copilul cu prezentare pelviana si desi s-a stiut asta dinainte de nastere, nici macar nu a pus problema de cezariana... a fost o nastere buna, din fericire, dar putea bebe sa se aleaga cu o fractura de bazin.. e inadmisibil sa risti pe pielea unei fiinte nevinovate... mai stiu pe altcineva pe care a chinuit-o infiorator la nastere.. si nu in ultimul rind e avida de bani. dac nu-i dai, nici nu se uita. Vin la examen ginecologic la ea colege din spitalul militar...si taxeaza fara rusine! Stiu ca face garzi la judetean, dar din pacate asta nu e de ajuns. Rezerva? la comun!
Pupici si sper sa-ti fie bine, orice decizie iei.
dana_martie
Jan 27 2007, 04:21 PM
N-am auzit de acest medic. Irinuca, si cei de la Cantacuzino- Buc sunt fixati per nastri naturale. Prietena sora-mii e nelinistita, e in sapt 39, a eliminat dopul, copilul nu s-a intors, iar aia ii spun ca trebuie incercat sa nasca vaginal, ca teoretic nu sunt probleme
Oana, cu cei "venetici", e mai greu la momentul nasterii. Ca nu au loc de colegii titulari in judetean si isi fac loc cum pot. O colega a mea, la fiecare cezariana, a asteptat pana seara. Cand probabil l-au lasat si pe dr. ei sa se desfasoare, el venind de la spitalul port, doar avand garzi in judetean..
ooanna25
Jan 29 2007, 10:49 AM
Adica ar tb sa-mi schimb medicul.Tb sa-mi caut un titular?Puteti sa ma indrumati catre unul bun?Dar oare nu sunt pb acum ca sunt in 5 luni?
dana_martie
Jan 29 2007, 06:06 PM
hello again

E decizia ta, tu iti alegi medicul.. am dedus din ce spunea Irinuca, nu stiu daca e adevarat, ca nu apartine de judetean. Daca e asa, va fi mai dificil la nastere, ti-am spus de ce, ca ramane sa se strecoare si el/ea cand nu mai au treaba ceilalti. Doar daca nu este o urgenta Doamne fereste! sa stai prea mult in travaliu, sa se blocheze copilul in canal etc. Atunci evident te-ar lua pe sus

iar daca programati cezariana, va fi asa mai pe seara
|La 5 luni nu e tarziu deloc.. si chestia cu urmaritul sarcinii la un singur medic e ca sa capeti incredere in el, sa ajungi sa-l cunosti, ptin urmare sa nu-ti fie teama.. De ce e important si pt ei..
irina_b48
Jan 29 2007, 08:49 PM
Oanna, noi nu-ti putem spune unde sa mergi. E doar decizia ta
Dr Dobre intr-adevar nu apartine de judetean, face doar garzi acolo, lucreaza de citiva ani la Spitalul Militar si la policlinica Iowemed.
iti mai sugerez sa te feresti de Dr Savu Cornelia, cred ca tot pe la judetean e. citesti despre ea pe topicul Emiliei26 (povestea nasterii globuletului andrei stefan) la Nasterea.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.