corinuta&BB
Nov 1 2005, 12:40 PM
Ce ziceti sau ce ati auzit? Cum e mai bine: in rezerva sau in salon cu mai multe persoane? Bine, acum depinde si de spital, de ex. la Filantropia unde o sa nasc eu am inteles ca sunt rezerve de 3 persoane cu chiuveta, frigider poate si TV in camera si altele in care poti sta cu BB in camera.
N-am aflat inca cat costa pe noapte si daca trebuie rezervare din timp!? doctorita mea zicea ca dupa ce nasc atunci ma duc in rezerva sau salon, unde vreau eu, ca nu are rost sa ma agit de pe acum ca oricum nu se stie sigur perioada, fiind nastere normala.
Voi ce stiti?
Multam si succes.
AdrianaC
Nov 1 2005, 01:02 PM
CITAT(corinuta&BB @ Nov 1 2005, 12:35 PM)
Ce ziceti sau ce ati auzit? Cum e mai bine: in rezerva sau in salon cu mai multe persoane? Bine, acum depinde si de spital, de ex. la Filantropia unde o sa nasc eu am inteles ca sunt rezerve de 3 persoane cu chiuveta, frigider poate si TV in camera si altele in care poti sta cu BB in camera.
N-am aflat inca cat costa pe noapte si daca trebuie rezervare din timp!? doctorita mea zicea ca dupa ce nasc atunci ma duc in rezerva sau salon, unde vreau eu, ca nu are rost sa ma agit de pe acum ca oricum nu se stie sigur perioada, fiind nastere normala.
Voi ce stiti?
Multam si succes.
[snapback]14019[/snapback]
Eu o sa nasc la Polizu. Am auzit ca acolo ar fi unele saloane cu 2, 3 sau 4 paturi si baie proprie, frigider si aer conditionat, gratuite.
De asemenea, mai sunt si niste rezerve private, in care poti sa stai singur, cu bebe in camera si cu cineva care sa stea cu tine (mama, eventual), cu baie proprie, frigider, TV, aer conditionat, dar care costa cca 60 Euro / noapte.
Eu oscilez acum intre salon de 2 persoane (unde eventual sa mai dau ceva si sa pot sta singura, sau cu mama) si rezerva privata.
kiki
Nov 1 2005, 01:11 PM
Si la cantacuzino sunt rezerve de cate 2 persoane... nu stiu cat costa... vineri cand ma duc la control o sa intreb doctora...
gabi123
Nov 1 2005, 03:02 PM
Kiki, la Cantacuzino rezervele de 2 paturi sunt gratuite, depinde de cum se descurca doctorii. Eu am stat in rezerva 10, care era doctoritei Popa+Maniu. Foarte curat, foarte frumos, cu frigider. In functie de numarul de pacienti, exista posibilitatea ca in aceste rezerve de 2 persoane sa mai aduca pe cineva, dar nu-i nici-o problema, sunt foarte mari. In aceste rezerve esti obligat sa stai cu copilul.
Din cate stiu eu, la nivelul lui octombrie 2004, in Cantacuzino nu exista rezerve cu plata, care sa aiba TV sau baie proprie. Pe fiecare etaj sunt 2 grupuri sanitare + 1 camera cu 1 sau 2 dusuri.
mirandolina
Nov 1 2005, 03:45 PM
Rezerve sunt si la materninatea Cuza Voda din Iasi, dar nu stiu ce trebuie sa faci sa ajungi acolo. Poate raspunde o mamica din Iasi. Am vazut femei care facusera cezariana care statea in rezerva la etajul 4.
kiki
Nov 1 2005, 04:10 PM
CITAT(gabi123 @ Nov 1 2005, 03:57 PM)
Kiki, la Cantacuzino rezervele de 2 paturi sunt gratuite, depinde de cum se descurca doctorii. Eu am stat in rezerva 10, care era doctoritei Popa+Maniu. Foarte curat, foarte frumos, cu frigider. In functie de numarul de pacienti, exista posibilitatea ca in aceste rezerve de 2 persoane sa mai aduca pe cineva, dar nu-i nici-o problema, sunt foarte mari. In aceste rezerve esti obligat sa stai cu copilul.
Din cate stiu eu, la nivelul lui octombrie 2004, in Cantacuzino nu exista rezerve cu plata, care sa aiba TV sau baie proprie. Pe fiecare etaj sunt 2 grupuri sanitare + 1 camera cu 1 sau 2 dusuri.
[snapback]14076[/snapback]
acum doi ani cand a nascut prietena mea tot gratuite erau... am zis sa intreb k sa nu ma trezesc cu vreo surpriza... doctora mea e Popa, sper sa ma bage intr-o rezerva de asta...
elenado
Nov 1 2005, 05:36 PM
La Caritas sunt rezerve de o persoana. Eu am stat intr-una si mi-a fost bine. Dar cum depresia postnatala exista, e mai bine sa aveti pe cineva cu care sa vorbiti in camera, sa va sfatuiti de fiecare data cand apare ceva de care nu sunteti sigura ca e bine...Am avut cateva momente in care ma apuca plansul, dar era de la oboseala si ieseam imediat sa iau aer, sa vorbesc cu celelalte, apoi ma odihneam. E bine singura ca nu te deranjeaza vizitele pe care le primesc celelalte, poti sta cum vrei in pat, s.a.m.d. Si se stie ca rezervele sunt cele mai curate...

mihaela75
Nov 1 2005, 05:51 PM
Oare de ce va ingramaditi asa de repede la rezerve?Va place singuratatea?Si mai si platiti pentru asta...

Acum depinde de firea fiecareia dar eu una nu suport sa stau singura,cat mai multe fete in salon,cu atata mai bine.Vorbim de una de alta si se formeaza o familie.Si timpul trece mai usor cand sunteti mai multe.Eu categoric voi alege un salon cat mai mare( numai ca aici mai mare de 4 paturi nu sunt)La prima nastere( in Ro.) erau fete care veneau la noi in salon si jucam carti intre doua alaptari,ca oricum noaptea nu se mai cheama noapte.A fost frumos,tot etajul cu lauze eram o familie mare,ne stiam pe nume si stiam fiecare de unde este.
AdrianaC
Nov 1 2005, 06:02 PM
CITAT(Mihaela75)
Oare de ce va ingramaditi asa de repede la rezerve?Va place singuratatea?Si mai si platiti pentru asta...
Da, e frumos intradevar si trece timpul mai repede si parca mai usor.
Depinde insa cu cine ai bafta sa nimeresti, iar daca baia e una singura la 8 persoane sa zicem, atunci eu chiar am o problema. Dar, repet, EU am o problema.
Daca in salonul respectiv mai sunt adusi si bebelusii, iarasi s-ar putea sa fie o problema ca nu plang toti odata de cele mai multe ori, si s-ar putea ca chiar cand l-ai adormit, cu chiu cu vai, sa inceapa sa planga alt bebe si sa il scoale si pe al tau.
Eu una prefer rezerva sau salon de maxim 3 persoane, si cu baie proprie, din motivele de mai sus.
mihaela75
Nov 1 2005, 06:25 PM
Nu cred ca se aduc bebelusii in saloane aglomerate ca si asa igiena prin spitale stiu ca lasa de dorit.Noi vedeam bebelu' doar cand mergeam la alaptat.Si era bine ca te puteai odihni .Oricum majoritatea mamicilor erau ca mine la prima nastere si cand plangea bebele intram in panica ,cred ca si de-asta nu lasau copiii cu noi in salon.
AdrianaC
Nov 1 2005, 06:36 PM
CITAT(mihaela75 @ Nov 1 2005, 06:20 PM)
Nu cred ca se aduc bebelusii in saloane aglomerate ca si asa igiena prin spitale stiu ca lasa de dorit.
[snapback]14160[/snapback]
La Spit. Pantelimon, cel putin cand am nascut eu, erau saloane de 8 paturi, cu 1 baie, si in care mamicile tineau bebelusii langa pat. Era o nebunie si niste plansete cand treceai pe langa saloanele acelea, ca de, plangeau bebeii, plangeau si mamicile ...
bilutza
Nov 1 2005, 07:32 PM
CITAT(elenado @ Nov 1 2005, 05:31 PM)
La Caritas sunt rezerve de o persoana. Eu am stat intr-una si mi-a fost bine. Dar cum depresia postnatala exista, e mai bine sa aveti pe cineva cu care sa vorbiti in camera, sa va sfatuiti de fiecare data cand apare ceva de care nu sunteti sigura ca e bine...Am avut cateva momente in care ma apuca plansul, dar era de la oboseala si ieseam imediat sa iau aer, sa vorbesc cu celelalte, apoi ma odihneam. E bine singura ca nu te deranjeaza vizitele pe care le primesc celelalte, poti sta cum vrei in pat, s.a.m.d. Si se stie ca rezervele sunt cele mai curate...

[snapback]14146[/snapback]
Cat te-a costat rezerav la Caritas ? Cine ti-a aranjat sa sati acolo?
bilutza
Nov 1 2005, 07:35 PM
Nu mai stiu sa scriu...
rezerav = rezerva ; sati = stai.
mihaela75
Nov 1 2005, 08:18 PM
CITAT(AdrianaC @ Nov 1 2005, 10:31 AM)
La Spit. Pantelimon, cel putin cand am nascut eu, erau saloane de 8 paturi, cu 1 baie, si in care mamicile tineau bebelusii langa pat. Era o nebunie si niste plansete cand treceai pe langa saloanele acelea, ca de, plangeau bebeii, plangeau si mamicile ...
[snapback]14165[/snapback]
Ohoo...pai in cazul asta cred si eu ca as alege rezerva.
mirandolina
Nov 1 2005, 09:25 PM
Eu am mai auzit una astazi. Ca in spitale se mai si fura. Mai sunt si gravide care se ocupa si cu asta chiar daca au venit pentru altceva. Uite un motiv pentru care sa-ti doresti sa stai la rezerva.
kiki
Nov 1 2005, 09:32 PM
Dupa ce ca te duci sa dai bani intruna... sa te mai si fure una...
ma apuca nervii... ce naiba, sa stau cu telefonul si banii dupa mine chiar si la wc?
bilutza
Nov 1 2005, 09:36 PM
Cam asa ceva. Ce e asa incredibil? Traim in Romania.
mihaela75
Nov 1 2005, 10:18 PM
Chiar ca mi-am adus aminte...mie mi-a furat salamul din frigider

Am crezut ca mor de draci ca si asa eram amarata si era dinala bun ,piept de pui.Am zis ca sunt lauza sa mananc si eu bine ca sa am lapte si cand colo...ia salamu' de unde nu-i

Din salon n-aveau ce sa-mi fure

,poate doat tampoanele.Si totusi banuiala mea e ca infirmierele l-au luat.
AdrianaC
Nov 2 2005, 07:32 AM
CITAT(kiki @ Nov 1 2005, 09:27 PM)
Dupa ce ca te duci sa dai bani intruna... sa te mai si fure una...
ma apuca nervii... ce naiba, sa stau cu telefonul si banii dupa mine chiar si la wc?
[snapback]14217[/snapback]
Ai sa razi, dar ar fi bine sa stai cu ele dupa tine. Si cat am fost eu internata la Spit Sf Pantelimon se fura.
codruta
Nov 2 2005, 07:58 AM
eu habar n-am cum e in spitalul in care voi naste
Poate ma trezesc intr-un hambar cu vreo 30 de femei si wc in pavilionul alaturat
Dar am inteles ca sectia de neonato;ogie e super europeana, nu numai ca dotare ci si ca atitudine din partea personalului medical. Ma mai linistesc, macar stiu ca la BB ii va fi bine
corinuta&BB
Nov 2 2005, 11:13 AM
Eu am deschis subiectul asta pentru ca o prietena a nascut in urma cu 6 luni si m-a sfatuit daca imi permit sa stau la rezerva pentru ca in salon sunt si tiganci si in fine femei de toate categoriile. Asta n-ar fi o problema, dar tiganii... nu stiu ce sa zic... nu fac discriminare dar te gandesti la igiena, siguranta cat de cat. Daca e sa te fure intradevar te fura si infirmierele, nu numai tigancile...Daca exista o varianta mai convenabila si daca iti permiti de ce sa nu apelezi la ea? Adica daca inainte se folosea patefonul si azi a aparut casetofonul inseamna ca tot la patefon sa ascult muzica? Poate se aude mai bine ... e mai original ...
littleone
Nov 2 2005, 12:53 PM
Stie cineva daca exista rezerve la Maternitatea Giulesti? Si daca da, cat costa, cu cat timp inainte se rezerva? Stau foarte in cumpana daca sa schimb sau nu spitalul, ca mie nu prea mi-a placut acolo cand am fost ultima oara

... Era efectiv un santier ...
elenado
Nov 2 2005, 06:17 PM
CITAT(bilutza @ Nov 1 2005, 07:27 PM)
Cat te-a costat rezerav la Caritas ? Cine ti-a aranjat sa sati acolo?
[snapback]14179[/snapback]
Nu pot sa comentez despre tarife, insa pot sa-ti recomand sa vorbesti cu doctorul care te asista. Cand am fost eu internata era cam mare aglomeratie si venea toata lumea sa ma intrebe cand plec acasa, sa vada cand se elibereaza rezerva...Succes, e de preferat sa stai in rezerva la Caritas, restul nefiind renovat.

g_nicoleta2000
Nov 2 2005, 09:40 PM
Am stat singura in rezerva si la inceput mi s-a parut aiurea ca nu ai cu cine vorbi decat cu bebe dar dupa aia am intalnit mamici pe sala care sa plangeau ca bebelusii colegelor de salon nu au dormit noaptea si erau rupte de nesomn.
Asa ca tare era bine ca m-am putut odihni noaptea si ca eram trezita doar de bebelusul meu.
bilutza
Nov 2 2005, 10:19 PM
CITAT(elenado @ Nov 2 2005, 06:12 PM)
Nu pot sa comentez despre tarife, insa pot sa-ti recomand sa vorbesti cu doctorul care te asista. Cand am fost eu internata era cam mare aglomeratie si venea toata lumea sa ma intrebe cand plec acasa, sa vada cand se elibereaza rezerva...Succes, e de preferat sa stai in rezerva la Caritas, restul nefiind renovat.

[snapback]14554[/snapback]
Am inteles ca burticile care fac cezariana au prioritate in rezerve. Asta imi da sperante, ca tare nu vreau sa stau in saloanele normale, ca le stiu cum arata. Am mai stat cateva zile in spital acum o saptamana.
elenado
Nov 3 2005, 11:05 AM
CITAT(bilutza @ Nov 2 2005, 10:14 PM)
Am inteles ca burticile care fac cezariana au prioritate in rezerve. Asta imi da sperante, ca tare nu vreau sa stau in saloanele normale, ca le stiu cum arata. Am mai stat cateva zile in spital acum o saptamana.

[snapback]14631[/snapback]
Nu e o regula...eu am nascut normal.

Din punctul meu de vedere este exclus sa stau cu alte persoane in salon; de cate ori am stat in spital am fost enervata si obosita de persoanele cu care eram in salon. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca posibilitatea sa nimeresc in salon cu persoane... de alta rasa (mii de scuze ca pomenesc despre asta, nu sunt rasista dar...) este foarte mare. M-ar deranja sa se stinga lumina la o anumita ora, de pilda.
Deci - rezerva. Care in general costa 80-100E pe noapte. Eu nasc la Elias, am inteles ca sunt conditii ok. Am vazut rezervele de 1 persoana de la Polizu, arata foarte bine.
A intrebat cineva de Giulesti - din cate stiu nu exista rezerve si nici foarte curatel nu e. Mai circula si povesti de groaza ca nu iti aduce BB sa-l alaptezi si ca trebuie sa te duci tu la alt etaj (dar nu stiu sigur, vorbiti cu doctorii vostri!) si acesta a fost motivul pentru care am schimbat doctorul.
J 26+
adinutza1si10
Nov 3 2005, 11:38 AM
eu am nascut la Municipal si a fost ok. Dar din cate stiu eu sunt doar 2 rezerve cu 2 locuri restul sunt saloane cu cate 8-10 paturi nu stiu exact ptr, ca nu am fost acolo , dar sa stiti ca eu de cate ori ma duceam la spalat sau mai stiu eu unde , nu inchideam usa , plecam si eu si colega (ptr. ca asa ne chemau de ex. la spalat pe toate in acelasi timp) si lasam usa deschisa (adica nu o inchideam cu cheia) , bagajele in salon si nu mis-a furat nimic , insa am avut o mare surpriza in ziua cand am plecat acasa : cand am nascut eu spitalele erau in carantina (26.12.2003) si nu dadea voie sa intre nimeni in saloane , tot ce avea sotul sa imi dea , imi dadea prin infirmiere . Si dupa ce am imbracat bebelu , a venit doctora pediatra care mi-a spus ca daca vreau sa cumpar o crema bepanthen ( ca fiimea avea o iritatie la fundulet) si un vigantol ca o sa am nevoie de ele , iar eu daca nu stiam ca astea sunt gratuite am zis "dati-mi" . Cum nu mai aveam banii deajuns la mine la mine , l-am sunat pe sotul care ma astepta pe hol sa imi mai trimita niste bani , dar sa fie si marunt .Sotul mi-a trimis 400.000 de cate 50.000 si 8 hartii de 10.000 .La mine in salon fetelor au ajuns doar cei 400.000 . Dar stiti cand mi-am dat seama de asta ? Cand eram pe drum in masina si i-am spus sotului de ce nu mia trimis si marunt ca imi trebuia ....... iar el a zis ca mi-a trimis .....
asa ca aveti grija ......
dianaa
May 29 2006, 04:12 PM
in Filantropia sunt rezerve de 2 paturi (doar una in care te lasa cu bebelusii in camere) cu aer conditionat, tv, frigider si dus la numai 700.000. Trebuie vorbit cu moasele pentru rezervare cu 2-3 saptamani inainte de nastere (in cazul nasterii anturale e dupa noroc, daca gasesti liber sau nu) dar am inteles ca saloanele sunt foarte curate si nu te lasa cu bebeii in camera tocmai ca sa poti sa dormi.
byby
May 29 2006, 09:11 PM
Ce nasol... fara bebe in camera eu nasc la Filantropia in august (cezariana)si speram sa stau in rezerva cu bebe ca sa mai invat una alta ca acasa nu are cine sa ma invete.off
Roxi_J
May 29 2006, 09:40 PM
CITAT(byby @ May 29 2006, 10:11 PM) [snapback]69349[/snapback]
Ce nasol... fara bebe in camera eu nasc la Filantropia in august (cezariana)si speram sa stau in rezerva cu bebe ca sa mai invat una alta ca acasa nu are cine sa ma invete.off

Sa stii ca este foarte greu sa ai tu grija de bebe, chiar daca nasti normal, daramite cu cezariana, unde e o operatie care trebuie sa se vindece. Eu dupa ce am nascut, abia daca ma puteam aseza pe un scaun, ce sa mai zic de avut grija de bebe... nu puteam sa am grija nici de mine, nu ma puteam nici macar apleca sa ma imbrac... iar acasa, nu mai spun, abia dupa 2 saptamani mi-am revenit complet. E mai bine sa aiba grija asistentele de bebe, ele stiu cel mai bine, mai ales ca perioada asta de inceput este foarte delicata pentru bebe... ele au ingrijit mii si mii de bebei si stiu exact ce sa faca, bebe e pe maini bune. Legat de invatat, o sa vezi cum se intaleaza instinctul matern, si o sa inveti singura, ne mai intrebi si pe noi...
irimia romina
May 29 2006, 09:53 PM
Mie mi-ar fi placut cu bebe in camera iti dai seama,dar la noi neexistand asa ceva am stat in salon comun,e mult mai bine ca in rezerve si apoi razi cu fetele de numai asa singura ce faci?
giova
May 29 2006, 10:27 PM
Eu sunt din Timisoara. am stat in salon cu inca 2 mamici. nu erau rezerve cand am nascut eu.
Bebele il aduceau de dim. pana la 18 cand il luau la baita.
a fost ok, cat de cat. banii ii lasam in camera, dar nu mi-a disparut nimic. si nici tiganci nu am prea vazut pe acolo.poate le punea in alta parte.
ana iulia 29
May 29 2006, 10:31 PM
Eu am stat cu bebe in salon de 2 paturi (gratis la Maternitatea Bucur) dupa cezariana si chiar mi-a prins bine pt ca daca as fi ajuns acasa si ar fi plans, sau as fi vazut ca nu poate respira bine (a avut mucisori), cred ca m-as fi panicat. Asa am invatat in 3 zile cat a fost in salon cu mine, cand plange de foame si cand plange ca a facut kk, sau s-a udat de pisu

A fost mai greu intr-adevar ca ma dadeam jos din pat abea abea, dar am avut o motivatie buna
irimia romina
May 29 2006, 11:38 PM
Si eu am nascut prin cezariana dar de dragul ei cred ca as fi rezistat s-o schimb orice dar nu am avut norocul sa o lase cu mine ,la noi nu sunt inca spitale asa imbunatatite!
csim
May 30 2006, 10:31 AM
Buna mamici. Eu sunt din Galati si as dori sa stiu cum este la maternitatea Buna Vestire, sunt rezerve, cate mamici stau in salon etc.
dianaa
Jun 28 2006, 05:55 AM
CITAT(byby @ May 29 2006, 10:11 PM) [snapback]69349[/snapback]

rectific: am inteles ca exist totusi la Filantropia un salon de "rooming in" (nu stiu daca am scris corect) unde poti sta cu bebelusul (daca e liber). Sunt 2 paturi pentru doua mamici si vezi la internare daca e liber sau nu. Iti poti face rezervare, dar daca atunci cand ajungi tu, este inca ocupat te duc unde au liber (valabil si pentru rezerve). Totusi am inteles ca nu e foarte curatel asa ca: NERVI TARI!!! Eu am fost la cursul ala si ramasesem cu o parere foarte buna, dar cica in afara de partea unde se tine cursul, restul nu e renovat. Nu prea stiu decat ca prietena mea avea rezervare la rezerva de 700.000 dar erea ocupata cand a nascut ea si au dus-o la cea de 300 (cu 3 paturi in camera) unde cica nu erea baie in camera (decat o chiuveta unde se spalau, pe fata, maini, la subrat, pe sani), fara aer condtitionat, baia erea pe hol pentru mai multe saloane si erea cam murdar ca faceau curat doar o data pe zi. Neaparat sa-ti ei vata (o punga mare) si tifon la tine,tampoane de noapte, bepantene (prietena mea si-a luat o crema de la chicco si alea au terminat-o in 3 zile ca le folosesc pentru toti bebelusii fara sa tina cont care a cui e), un biberon (la care i s-a intamplat la fel ca si cu crema: la un alaptat in loc sa il dea ei i l-au dat altei mamici si ei i-au dat un jaf de biberon din spital). Stiu ca la curs au zis ca nu ai nevoie de nimic, da iti cer dupa nastere, mai bine sa fii pregatita. Sa mai stii ca-i imbraca in niste haine vai mama lor in spital (nu inteleg de ce nu te lasa cu ale tale, ca eu tot acolo o sa nasc). Si daca esti pretentioasa la mancare ar fi bine sa aibe cine sa-ti aduca mancare in spital (oricum obligatoriu sa-ti iei tacamurile tale de acasa). Eu m-am cam desuflat cand am auzit prin ce a trecut (a nascut acum 10 zile), dar mai bine sa stim la ce sa ne asteptam.
Marina
Jun 28 2006, 04:49 PM
Diana,ce spui tu aici se potriveste perfect cu ce am intilnit eu acum un an jumatate la municipal-si din cite am auzit,nimic nu s-a schimbat de atunci...mai vreau un bebe,dar cel mai groaza imi e de zilele de spital,nici de sarcina,nici de ce va urma dupa ce se naste-nopti nedormite si tot tacimul cu bebe mic.
byby
Jun 28 2006, 08:27 PM
CITAT(dianaa @ Jun 28 2006, 06:55 AM) [snapback]78788[/snapback]
rectific: am inteles ca exist totusi la Filantropia un salon de "rooming in" (nu stiu daca am scris corect) unde poti sta cu bebelusul (daca e liber). Sunt 2 paturi pentru doua mamici si vezi la internare daca e liber sau nu. Iti poti face rezervare, dar daca atunci cand ajungi tu, este inca ocupat te duc unde au liber (valabil si pentru rezerve). Totusi am inteles ca nu e foarte curatel asa ca: NERVI TARI!!! Eu am fost la cursul ala si ramasesem cu o parere foarte buna, dar cica in afara de partea unde se tine cursul, restul nu e renovat. Nu prea stiu decat ca prietena mea avea rezervare la rezerva de 700.000 dar erea ocupata cand a nascut ea si au dus-o la cea de 300 (cu 3 paturi in camera) unde cica nu erea baie in camera (decat o chiuveta unde se spalau, pe fata, maini, la subrat, pe sani), fara aer condtitionat, baia erea pe hol pentru mai multe saloane si erea cam murdar ca faceau curat doar o data pe zi. Neaparat sa-ti ei vata (o punga mare) si tifon la tine,tampoane de noapte, bepantene (prietena mea si-a luat o crema de la chicco si alea au terminat-o in 3 zile ca le folosesc pentru toti bebelusii fara sa tina cont care a cui e), un biberon (la care i s-a intamplat la fel ca si cu crema: la un alaptat in loc sa il dea ei i l-au dat altei mamici si ei i-au dat un jaf de biberon din spital). Stiu ca la curs au zis ca nu ai nevoie de nimic, da iti cer dupa nastere, mai bine sa fii pregatita. Sa mai stii ca-i imbraca in niste haine vai mama lor in spital (nu inteleg de ce nu te lasa cu ale tale, ca eu tot acolo o sa nasc). Si daca esti pretentioasa la mancare ar fi bine sa aibe cine sa-ti aduca mancare in spital (oricum obligatoriu sa-ti iei tacamurile tale de acasa). Eu m-am cam desuflat cand am auzit prin ce a trecut (a nascut acum 10 zile), dar mai bine sa stim la ce sa ne asteptam.
mai bine ca m-am razgandit si nasc la Cantacuzino
claudia2006
Jun 29 2006, 01:59 PM
Normal ca cele cu plata daca iti poti permite mai ales daca stai doar 2 -3 zile se merita sa optezi pentru ele ca zic eu ca pentru starea pe care ti-o ofera fac toti banii,dar daca buzunarul nu te lasa atunci din cate stiu toate spitalele au si rezerve fara bani de 1-2 paturi pe care le au la dispozitie doctorii asa ca vb cu medicul care are grija de tine si sigur te va ajuta.Eu am stat in rezerva de 2 paturi si avand in vedere ca bebe era cu mine si cealalta mamica la fel a fost mult mai k decat intr-un salon cu 6 mamici si 6 bebei toti urland.
dianaa
Jun 29 2006, 04:26 PM
CITAT(claudia2006 @ Jun 29 2006, 02:59 PM) [snapback]79284[/snapback]
Normal ca cele cu plata daca iti poti permite mai ales daca stai doar 2 -3 zile se merita sa optezi pentru ele ca zic eu ca pentru starea pe care ti-o ofera fac toti banii,dar daca buzunarul nu te lasa atunci din cate stiu toate spitalele au si rezerve fara bani de 1-2 paturi pe care le au la dispozitie doctorii asa ca vb cu medicul care are grija de tine si sigur te va ajuta.Eu am stat in rezerva de 2 paturi si avand in vedere ca bebe era cu mine si cealalta mamica la fel a fost mult mai k decat intr-un salon cu 6 mamici si 6 bebei toti urland.
rezervele cu 2-3 paturi sunt mai ieftine (300.000 pe noapte cele cu 3 si 700 cele cu 2 - in Filantropia). Eu am lucrat in spital si pot spune cu siguranta ca nici o rezerva pusa la dispozitia doctorilor nu va ajunge vreodata la vre-o pacienta. Poate sa fie nevasta-sa sau sor-sa. De obicei rezervele pentru medici au un sigur pat si sunt pentru garzi, cand, daca nu e agitatie mare, se mai doarme putin. Pentru "public" accesul este strict interzis.
claudia2006
Jun 29 2006, 08:53 PM
Draga Dianaa,eu ma refeream la rezervele care sunt de obicei cu bani dar daca ai noroc de un dr k poate sa te lase gratis nu de cele rezervate lor.Cel putin eu asa am avut noroc ca dr sa-mi dea o rezerva care normal se platea dar a pus o vb buna ea.pupici
dianaa
Jun 29 2006, 08:57 PM
Scuza-ma, cred ca nu am folosit tonul potrivit

...cateodata sunt cam incisiva

Doar ca nu urmaresc decat sa dau informatii cat mai clare!
alexa80
Jun 30 2006, 04:26 PM
buna fetelor, eu nasc la Filantropia prin cezariana dar daca nu aflam ca sunt rezerve platite sa stai mai comfortabil si daca nu-mi placea de doamna doctor schimbam spitalul ca e nasol, nu stu cum e in rezerve, dar acum 2 sapt am avut o problemuta cu bebelina si am stat o noapte in spital, dar n-as mai sta deloc, saloanele sunt sub orice critica: lenjerii nespalate, saltele murdare de sange si miros de nu potisa stai, gauri in tavam unde sunt tevile de apa, de am stat noaptea cu ochii acolo sa vad daca apar gandaci, s.a.m.d., sper sa am loc cand voi naste intr-o rezerva ca nu cred ca voi suporta altceva in spitalul ala sincer si grupurile sanitare la comun sunt nasoale rau dupa ce ca stai la coada(o gramada de gravidute pe acolo sau lauze), cand intri nu-ti mai vine sa faci nimic de mizerie, iar la dusuri nu e apa calda decat 10 min(cate fete sa se spele in 10 min, ca abia se miscau toate?!), o abrambureala totala, doar in sala de nasteri e impecabil si la bebei, rezervele nu le-am vazut dar sper sa fie ok. pupici, multa sanatate si un week-end placut

claudia2006
Jun 30 2006, 05:23 PM
Stai linistita Dianaa ca n-am de ce sa ma supar si nu trebuie sa-ti cer scuze eu am vrut doar sa explic ce spusesem mai sus putin.pupici
elisse
Jun 30 2006, 07:04 PM
Buna fetelor! Si eu nasc peste vreo luna la Cantacuzino si vreau la rezerva.
Acum un an, o prietena a nascut tot acolo si cu aceeasi dr. ca si mine si la internare a dat pt rezerva 500 mii lei. Apoi a aflat ca de fapt era gratuita.
O sa vorbesc cu dr. poate imi aranjeaza de-o rezerva
Daca mai aveti pareri despre Cantacuzino sunt ff. interesata sa le aflu
dianaa
Jul 1 2006, 08:13 AM
CITAT(alexa80 @ Jun 30 2006, 05:26 PM) [snapback]79727[/snapback]
buna fetelor, eu nasc la Filantropia prin cezariana dar daca nu aflam ca sunt rezerve platite sa stai mai comfortabil si daca nu-mi placea de doamna doctor schimbam spitalul ca e nasol, nu stu cum e in rezerve, dar acum 2 sapt am avut o problemuta cu bebelina si am stat o noapte in spital, dar n-as mai sta deloc, saloanele sunt sub orice critica: lenjerii nespalate, saltele murdare de sange si miros de nu potisa stai, gauri in tavam unde sunt tevile de apa, de am stat noaptea cu ochii acolo sa vad daca apar gandaci, s.a.m.d., sper sa am loc cand voi naste intr-o rezerva ca nu cred ca voi suporta altceva in spitalul ala sincer si grupurile sanitare la comun sunt nasoale rau dupa ce ca stai la coada(o gramada de gravidute pe acolo sau lauze), cand intri nu-ti mai vine sa faci nimic de mizerie, iar la dusuri nu e apa calda decat 10 min(cate fete sa se spele in 10 min, ca abia se miscau toate?!), o abrambureala totala, doar in sala de nasteri e impecabil si la bebei, rezervele nu le-am vazut dar sper sa fie ok. pupici, multa sanatate si un week-end placut

alinus_13
Jul 1 2006, 08:52 AM
CITAT(Marina @ Jun 28 2006, 05:49 PM) [snapback]79035[/snapback]
Diana,ce spui tu aici se potriveste perfect cu ce am intilnit eu acum un an jumatate la municipal-si din cite am auzit,nimic nu s-a schimbat de atunci...mai vreau un bebe,dar cel mai groaza imi e de zilele de spital,nici de sarcina,nici de ce va urma dupa ce se naste-nopti nedormite si tot tacimul cu bebe mic.
Eu am nascut in ianuarie la Municipal si am stat foarte bine.Camerele erau curate, baile la fel si am stat in solon nu in rezerva.
gini
Jul 12 2006, 02:50 PM
Buna fetelor,este cineva care naste sau a nascut in giulesti cu dr ion ionut?cum este spitalul,saloanele?pupici
danab
Jul 12 2006, 02:58 PM
eu am nascut la Cuza Voda in Iasi si am stat in rezerva cu 2 paturi. In ceea ce priveste curatenia nu am nimic de spus, dar era atat de cald, cred ca se ajungea pana la 28 -30 grade, ca nu se putea respira.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.