Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Stelute De Iarna 2005-2006
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Mamica(.ro) > Copii
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
onuta_dec
partea intai

Lista bebei de iarna 2005-2006

nume bb ... nume mami ... data nasterii ... kilograme ... centimetri ... scor apgar

Noiembrie

fetita.gif Maya, SSimona - 20.01.2005, 3750 g , 52 cm, apgar 8

baietel.gif raul, raulet - 4.11.2005, 2800, 48, 10

baietel.gif robert-andrei, tic23tac - 13.11.2005, 2900, 48, 10

baietel.gif mihai-robert, ciury - 4.12.2005, 3700, 52, 9

Decembrie

baietel.gif Andrei, crisssa - 17.12.2005, 2200 g, 45 cm, scor apgar 9

baietel.gif Matthew, julie - 07.12.2005, 3.750, 53.5 cm, ?

baietel.gif andrei-cristian, mikutica - 10.12.2005, 3400, 50, 9

baietel.gif ?, danuta5 - 13.12.2005, 3500, 52, 8

baietel.gif ?, babyvenus - 17.12.2005, 4400, 55, ?

fetita.gif naty, mamilunaty - 18.12.2005, 3550, 53, 9

baietel.gif denis-valentin, catalinutza18d - 18.12.2005, 3500, 51, ?

baietel.gif Octavian-Andrei, octavita - 20.12.2005, 1500, 43, 8

baietel.gif andrei-cristian, corina_dumitru - 24.12.2005, 2900 ,49, 9

baietel.gif calin alexandru, emyoko - 29.12.2005, 3400, 50, 9

baietel.gif denis-iustin, velijenco - 30.12.2005, 3500, 50, 1

Ianuarie

baietel.gif Andreas Lucian, piticuta - 01.01.2006

fetita.gif Anda Elena, electra - 01.01.2006

fetita.gif Raisa Ioana, AndreeaR - 05.01.2006

baietel.gif Robet Ionut, roxana2005_pl - 09.012006

fetita.gif Stefania, Petic - 11.01.2006, 1.350 kg

baietel.gif Alessandro, fiore - 12.01.2006, 4000 g , 53 cm, apgar 9

baietel.gif andrei cristian, tinculescu_cristina -15.01.2006,2700 ,47, ?

baietel.gif Constantin Alexandru, ancutzica - 15.01.2006, 3.560, ?, 9

baietel.gif Andrei Cristian, tinculescu cristina -15.01.2006

baietel.gif Toma Alexandru, ana iulia 29 -16.01.2006,ora 7:00

fetita.gif Davina Ellen , mihaela30 - 18.01.2006 , 3.100 g , 49 cm, apgar 10

fetita.gif Briana Maria, BrianaMaria18 - 18.01.2006, 3. 000 g si apgar 9 /10

fetita.gif Briana Maria , Tinozze -18.01.2006

fetita.gif Davina Ellen, mihaela30 -18.01.2006,ora15:40

fetita.gif Cristina Maria, alinus_13 -19.01.2006

fetita.gif adriana, anca2006 - 19.01.2006, 3 kg, 50 cm , apgar 9

fetita.gif Irina Mihaela, Anca Maria -20.01.2006,ora 04.55

baietel.gif David Bazil, onutza81 -21.01.2006,ora 3:45

fetita.gif Alexia, mergem inainte -23.01.2006

baietel.gif Vlad, mergem inainte -11 ani

fetita.gif Erika, ela25 -23.01.2006

fetita.gif Maria, elenushik -24.01.2006

baietel.gif Dennis Florin, gabry_ela21 -27.01.2006

baietel.gif Andrei Mihai, Magdalena -27.01.2006

baietel.gif david, danonino -27.01.2006, 4150, 53, ?

fetita.gif Alexa Ioana, chryssrusu -28.01.2006

baietel.gif David,mirelushi - 30.01.2006, 2.600, 48, 9

fetita.gif Simona-Ioana, alinuca - 30.01.2006, 3600, 52, 9

Februarie

fetita.gif Mara Sofia, mami monimara - 01.02.2006, 3150 g , 48 cm, apgar 9 si 10

fetita.gif Clara Maria, papi -01.02.2006

baietel.gif Luca, armonie - 02.02.2006

baietel.gif Andrei Vladut, anka&bb - 03.02.2006

baietel.gif David-Andrei , lacry - 3.02.2006, 3800 g, 50 cm, scor apgar 9

baietel.gif Mihnea Stefan, anasiia -06.02.2006,ora 9:30

baietel.gif Raul Armand,-@ndreea -08.02.2006

baietel.gif David Stefan,elly_tutuianu -08.02.2006

fetita.gif bianca isabela,shmily -8.02.2006,3000 ,50 , 9

baietel.gif Bogdanel, deeaa77 -09.02.2006,ora 4:40

baietel.gif Vladut Gabriel, jenn -09.02.2006,ora 18:00

baietel.gif Rares Cristian, alina77 -10.02.2006,ora 11:50,2.700 kg si 48 cm

fetita.gif Diana Alexandra, madalin25 -12.02.2006

fetita.gif Andreea, maria75 - 13.02.2006, 10:13

baietel.gif Vlad Paul, monikuta -14.02.2006,ora 0:20

fetita.gif Miruna, danab -15.02.2006,ora 9:35

baietel.gif David Octavian Stefan, adeline -24.02.2006

baietel.gif Aris Horatiu, an_onrim -25.02.2006

fetita.gif daria-maria,giulia_mamik - 28.02.2006, 3800, 55 , 9
mikutica
Mamicute cum stati la capitolul olita ca la noi e dezastru. Ne prinde iarna sigur cu pampers
shmily
Si io zic de multe ori asa... dar de multe ori cred ca si din cauza comoditatii... au fost zile cand am reusit s-o pun la olita si a reusit si ea sa faca tot ce trebuie acolo... daca ma vede pe mine in baie pe wc, fuge repede si aduce olita si se aseaza asa imbracata (daca o dezbrac nu mai are acelasi chef) si se tine de nas, zice "pfuu, pi-pi"... si sta acolo pana ma ridic io... dar de obicei ea face kk dimineata cand se trezeste... daca apuc sa ma trezesc la timp, o pun pe olita si tre sa-i dau pufuleti sau cereale... ceva sa rontaie... de obicei am pufuleti si ii pun intr-o farfurioara pe un scaunel in fata ei si ea papa si se mai si joaca... si uita ca e pe olita... la inceput (am mai zis asta parca) o puneam pe olita si pe langa ea puneam toate jucariile ei preferate pe "olite" (cutii de crema -erau olitele perfecte ptr jucarii... daca o sa gasesc, o sa atasez si o poza de pe vremurile alea)
mai citisem pe-aici, pe forum, o mamica sfatuia sa se puna piticii in cada cu apa (ca la baita, asta in caz ca le place baita mult)si acolo sa stea pe olita... e f interesant si chiar o alta mamica zicea ca a incercat si a reusit... olita nu mai "musca"...
io deocamdata reusesc s-o fac sa stea pe olita dar nu reusesc s-o fac sa ceara singura lucrul asta... stie ca face "pi-pi" (asa zice si daca face pipi si daca face kk)doar in momentul in care face... si exact atunci spune! poate peste ceva timp o sa invete sa zica si cu cateva minute inainte... din cate am inteles, pe la 2 ani pot controla lucrul asta... pana atunci, muschii nu-s dezvoltati suficient cat sa poata fi controlati...
Magdalena
Si noi stam tare prost la acest capitol tabu - OLITA! Stie ca se face kk acolo dar atat! fool.gif Tot astept sa ma inteleg mai bine cu el si poate va invata ca trebuie sa ceara la olita cand il trece kk. Speram ca pana la 2 ani, macar, sa scapam de pampers.
mikutica
Am incercat sa-l pun in cada pe olita- nimic, am incercat langa un lighenus cu apa cu multe jucarii, dar ce sa te faci cu copilul ca el vrea in lighean sa se balaceasca, nu am incercat cu pufuletii, dar el nu vrea la olita fiindca atunci cand face sta in picioare, nu pe vine cum ar fi normal. Asa a facut de mic si vad ca si acum continua la fel indiferent cat ii arat eu pe mami, pe tati cum fac. A vazut un copil mai mare in parc cum facea pipi la copacel si spunea si el.Cateodata facea, altadata spunea cand face si chiar dupa ce a facut. L-am lasat fara pampers vreo 2 saptamani timp in care nu puneam decat cand dormea si in rest il duceam eu la baie sau la copacel, dar de multe ori erau accidente si facea pe covor sau cand eram afara, pe el. Nu cere efectiv pentru ca sunt convinsa ca nu constientizeaza pe deplin dinainte momentul si atunci m-am hotarat sa-l las cu pampers in continuare pana va fi pregatit. Din cate cunosc eu de prin parc alti 2 baietei sunt cu pampers si o fetita si un baietel fara. Stiu ca fiecare copil are ritmul lui asa ca eu m-am hotarat sa-l las in pace. Mai ales ca fetita de care zic face dimineata, dupa ce vine de afara, dupa somnul de pranz si seara. Pai Andrei cand ieseam dimineata cu el facea de vreo 2 ori si a culminat intr-o zi cand a facut de 4 ori, toate pe el, nu mai aveam pantalonasi de schimb si l-am adus ud acasa si de atunci i-am pus pampers la loc. Una e sa faca de vreo 4 ori ca si un adult si alta sa faca la vreo ora jumatate.
In alta ordine de idei a devenit asa de ascultator si de cuminte, el care plesnea copii si era un smiorcait.
Pupici tuturor.
tinculescu cristina
Nici Andrei nu vrea pe olita. Daca incerc sa-l pun tipa si se ridica repede. Se mai aseaza el singur dar cu pamperul pe el si rade, dar sta maxim un minut. El isi pune oala in cap sau ne pune pe noi sa ne asezam pe ea. Nu vrea si pace. Pediatra mi-a spus sa nu-l fortez ca se va aseza singur cand va fi pregatit. Nu insist ca doar nu s-o insura cu pampersul pe el.
mikutica
Fetelor am reusit si nu mai ii pun pampers decat cand doarme. La pranz ii pun degeaba ca nu face, dar inca ii mai pun, iar noaptea inca trebuie. Dar atat cat e treaz spune manca-l-ar mama ca face pisu sau caca si nu mai face pe el. Nu vrea caca la olita, dar a vrut la wc ca noi, i-am luat un capacel dintr-acela special, dar nu vrea nici pe ala ci pur si simplu direct pe colacul nostru. Am deja baiat mare. Acum sper sa o tina tot asa ca eu incep munca si sper sa fie la fel si cu mama mea. Va pupic si rabdare cu ei, nu-i fortati ca atunci cand sunt pregatiti vor vrea singuri.
shmily
41.gif 41.gif 41.gif Andrei, chiar ca esti baiat mare!!!
mirelushi
Mamicilor de bebei de iarna 2006 nu ati mai scris nici una la sectiunea asta?
Fetelor ati reusit sa-i faceti pe bebei sa faca la olita ca noi nici acum nu am reusit,o sa ajungem la scoala cu pampersul pe noi :P
shmily
Si noi tot cu pampers suntem... cred ca tot pana la scoala!!!
Si ma enervez mereu ca deja toata lumea ma intreaba "tot cu pampers?" "n-ai dezvatat-o inca?" 102.gif 102.gif 102.gif
...cred ca la vara, ca acum nu prea-mi vine s-o las fara si sa o vad uda prin casa...
mirelushi
Mie imi spui ca ma apuca toti nervi cand aud alte mamici ca zic al meu face de la 9 luni al meu face de nu stiu cand si se uita cu repros ca eu sunt de vina ca nu face copilul meu la oala...dar nu vrea sa stea sta cateva secunde pe olita si fuge
shmily
a mea sta pe olita... dar numai daca apuc sa o pun... ca face dimineata, cand se trezeste, si de multe ori o pun pe olita si nu face nimic... dupa vreo 15 min o iau, o imbrac... si face in pampers, in urmatoarele 5 min...si acum, ca a venit frigul, nu mai pot s-o las pe olita ca ea nu sta deloc invelita si ma gandesc ca 15 min sa stea dezbracata, ingheata de frig...
oanamt
Nici noi nu vrem sa stam pe olita, decat eventual imbracati. Si Vladut face caca tot in picioare si porma spune : Mama, caca, oala. eu il intreb : Si tu unde ai facut caca ? el raspunde : Nu in chiloti, la oala. Noi stam foarte bine la teorie, dar cu practica nu ne descurcam. Mai incercam, mai este timp.
Magdalena
Eu deja am intrat in panica! Are aproape 2 ani si tot nu face la olita! 102.gif Helppppp! Ce ne facem, fetelor?
shmily
Eu acum vad ca ne numim deja "stelute" de iarna 79.gif 79.gif 79.gif 79.gif 79.gif 71.gif era normal, acum nu mai suntem bebelusi 16.gif
Intr-adevar, n-am mai trecut de mult pe-aici... poate si pentru ca suntem putine, ne cunoastem putin si de-aia ne intalnim rar la casuta noastra 2.gif ...si stam imprastiate pe la alte topicuri (de ex io, care am o pasiune sa le citesc pe gravidute). o sa incerc de-acum sa dau mai des pe-aici, asta daca si voi promiteti ca nu ma lasati singura... 39.gif chiar nu-mi place sa vb singura...
A, sa nu uit sa va zic: doar ce ma laudasem in ultima mea postare in acest topic... ziceam ca bia sta pe olita daca o pun...ei, acum nu mai sta nici asa!!! si daca reusesc s-o pacalesc cu un bol de cereale sau "bakii"(biscuiti)...sta pana mananca, dar doamne-fereste sa faca ceva... cand termina imi arata pampersul ca sa i-l pun si face in el... inca n-am avut curajul sa nu i-l pun atunci cand il cere... oricum, pe olita n-o mai las dupa ce termina de mancat ca deja ar insemna sa o leg acolo ca altfel nu mai sta, si deja dupa ce mananca are o dunga rosie pe fundic de la olita... asa ca doar s-o las prin casa fara pampers...dar chiar nu-i nici asa cald in casa pt asa ceva, si nici pt spalat covoare nu-i vremea... mai asteptam...
mai nou, a invatat sa joace jocuri pe calculator... il urmarea mereu pe tati care juca table pe calculator si a inceput sa cunoasca imediat iconita de la joc pe desktop... si in orice moment de neatentie, o gaseam ca intra pe jocul lui tati si ii strica scorurile... pana intr-o zi cand a intrat si i-a sters contul... cu toate scorurile cu care el se mandrea 71.gif ...atunci m-am gandit sa fac un folder pe desktop (vrea neaparat pe desktop pt ca nu prea le are cu calculatorul si nici nu isi bate capul des sa caute prin el)unde i-am ascuns jocul de "mica terorista"... dar ce credeti, a durat mult pana sa invete si asta? a fost de-ajuns sa vada o singura data de unde-si "scoate" tati jocul ca urmatoarea data i-a aratat ea lui!!! si eu, desteapta, m-am apucat si i-am cautat pe net jocuri pt prescolari.. am gasit ceva, chiar faine si care au innebunit-o... sunt cu mai multe personaje din desene animate, dar ea a tinut-o minte pe Dora... si de cum se trezeste, cand vede pe cineva la calculator parca e bagata in priza...numai "Doua" cere! ca sa pot pleca din camera si sa stea departe de calculator, ii iau mouse-ul, ca fara el nu poate nici sa joacem nici sa isi caute "Doua"...ca l-am salvat in bara de meniu de la yahoo si ea stie dintre toate de-acolo ce o intereseaza!
mamaaaa, cat am mai scris... sper sa nu va plictisesc, ci sa va "intarat" la discutii cat mai multe! Mai aveam sa va spun ceva, si gata, va mai las si pe voi sa vorbiti:
in seara aste, pitica mea a adormit singura in patut! yahoo.gif de cateva zile i-am mutat iar patutul la noi in dormitor (pana acum ea dormea cu noi in patul mare) si ma chinuiam cu ea ca patutul are o latura scoasa (ptr ca avem o mica alpinista si nu vrem s-o vedem cu capul spart)iar ea noaptea se rostogolea din patut in pat... si nu dormea in patut nici un sfert de noapte... dupa 2 nopti de chin asa, am pus-o-n sac de dormit ca sa nu mai poata sa se ridice si am pus latura de la patut jos, intre patut si pat (pun o poza ca sa intelegeti mai bine)

asa ceva... ca s-o impiedice sa se rostogoleasca noaptea... dar ea tot reusea sa se tarasca, si cu tot cu sac de dormit o gaseam acolo jos unde in poza se vad doi ochisori care pandesc. si am renuntat la ideea de a o mai certa sa doarma in patut...am zis, asta e, si-asa ma voi muta cu chirie si n-o sa am spatiu si pt patut... dar ieri seara a fost prea obosita si a adormit in fotoliu, in timp ce io vorbeam pe messenger cu o prietena, iar in seara asta i-am pus fata de perna pe care o avea cand dormea cu noi in pat(fusese pe sarma, am spalat-o si nu m-am gandit sa i-o pun tot pe aia de la inceput)... nu stiu daca aia a avut efect, dar in timp ce ne jucam in pat incepuse sa-mi arate ca "ata pepe tati" (asta-i pernalui tati),"ata pepe mami" si la urma cand am intrebat-o si perna lu' baba unde-i ?(asa isi zice ea numele)...s-a uitat la pat, apoi la patut, i s-a luminat fata si a mers la pernuta din patut si mi-a aratat-o ca-i perna ei, desi mai erau vreo 2 pernute si pe patul mare... si cand a fost vb sa se culce i-am zis sa se duca pe perna ei, si-a luat 2 mingiute cu care se juca si le-a pus langa perna, a zis ca fac si ele nani si dupa 5 min, cand am intrat in dormitor doar a gangurit la mine, pe jumate adormita... acum doarme dusa de-atunci. yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif

AAAAA, chiardaca am scris asa mult, nu ma opresc aici si vreau sa le urez LA MULTI, MULTI ANISORI sarbatoritilor nostri... scuzati intarzierea, dar mai bine mai tarziu decat niciodata 10.gif
Deci, la multi ani : Maya, Raul si Robert-Andrei 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif
Sa cresteti mari, sanatosi, sa aveti numai bucurii si sa fiti fericiti toata viata!!!
mirelushi
Shmily ai fost tare 71.gif mai ales la descris faza cu patutul :P,si eu sunt tare fericita ca de 3 zile piticul meu adoarme singurel la pranz,pana acum treb sa stau si eu in patul meu si el in patut ca sa adoarma dar de 3 zile il pun in patut si ies din camera si adoarme singurel yahoo.gif ,cu olita....cam nasol,a inceput sa stea pe ea dar nu face decat f rar o data la 2 sapt,in rest il tin si cate jum de ora pe olita pana face dungi pe fundulet si degeaba nu vrea sa faca nimic si cum il imbrac in 2 min face pe el si vine si zice mama caca,stie ca la olita se face caca si pipi dar de facut pauza:))
fiore
QUOTE(mirelushi @ Nov 29 2007, 01:30 PM) *
Shmily ai fost tare 71.gif mai ales la descris faza cu patutul :P,si eu sunt tare fericita ca de 3 zile piticul meu adoarme singurel la pranz,pana acum treb sa stau si eu in patul meu si el in patut ca sa adoarma dar de 3 zile il pun in patut si ies din camera si adoarme singurel yahoo.gif ,cu olita....cam nasol,a inceput sa stea pe ea dar nu face decat f rar o data la 2 sapt,in rest il tin si cate jum de ora pe olita pana face dungi pe fundulet si degeaba nu vrea sa faca nimic si cum il imbrac in 2 min face pe el si vine si zice mama caca,stie ca la olita se face caca si pipi dar de facut pauza:))

Buna, exact acelasi lucru face si al meu cu olita, imi spune mama caca sau pioi , eu il pun pe olita sau wc si nu face, dupa ce ildu jos face pe el
tinculescu cristina
Nici Andrei nu vrea sa stea o secunda pe olita. Cand face caca fuge, se ascunde dupa patut sau in alt loc si pe urma vine la mine pune mana la fundulet si face puuuuuu, se duce ia pampers si cearceaful de schimbat si le pune pe pat si striga mami, mami, de 10 ori striga daca nu vin.
Servetelele le-am pus mai sus ca se ducea si scotea cate unul la juma de ora, ca cia se stergea pe fata ca e murdar.
Deja o olita am auncat-o ca era gen scaunel si a bagat-o pe cap cu picioarele in sus de a tebuit s-o sparg sa i-o pot scoate asa ca acum avem o olita simpla, ca oricum nu sta pe ea. Se aseaza cateva secunde dar imbracat, fara pampers nu vrea nici in ruptul capului, striga nu nu nu si incepe sa planga daca insist.
AM vorbit si cu peidatra si as pus sa nu-l fortez, sa i-o las in camera printre jucarii pana vrea el sa se aseze pe ea. Mi-a spus ca sunt copii care fac si la 3 ani prima oara, cand merg la gradi si ii vad pe ceilalti copii. Momentan in olita pune masinute, asa ca speram poate la cresa sa vrea sa faca la oala ca acasa nici gand.
Il las in pace ca e un capricorn foarte capos cand nu vrea ceva nu vrea si pace, doar n-o face pe el pana s-o insura, nu?
shmily
Mos Nicolae a venit la Bia cu o papusa-bebe, cu accesorii, printre care si olita...

noi am luat-o cu gandul ca poate daca vede ca si bebe se pune pe olita o sa stea si ea... nu doar imbracata... dar ieri, cand i-am zis "uite bebe face kk la olita , hai sa faci si tu" si i-am adus olita, s-a asezat imbracata, si cand n-am fost atenta a facut schimb... ea s-a asezat pe aia mica a papusii si a pus bebele pe olita ei... inca n-am apucat sa o pun chiar sa faca kk, dezbracata, pe olita... azi trebuia, ca sa vad si cum reactioneaza... dar pe mine m-a durut gatul toata noaptea si acum la fel... cred ca am amigdalele inflamate... abia inghit... asa ca dimineata nu m-am dat jos din pat pana la 9... si atunci, a trebuit pt ca pleca tati la servi si nu avea cu cine sa stea pitica... dar ea deja facuse kk pana sa vin io la ea... poate incercam maine. O sa va spun si voua cum a reactionat
fiore
Uraaa, suntem tari de doua zile face la olita sau la wc, mi a spus educatoarea ca ii vede pe cei mari si vrea si el. Ii pun pampers doar la gradi si noaptea, poate scapam de pampers si la gradi
shmily
Si noi am avansat un pic... azi-dimineata am reusit sa ma trezesc inaintea ei si sa o pun pe olita dupa ce s-a trezit... normal, si papusa pe olita ei... si n-a mai avut arici olita!!!
i-am pus o paturica jos ("locul de kk")iar pe paturica olitele amandoua (a ei si cea de jucarie)si apoi i-am aratat cum mami o dezbraca pe bebe si o pune pe olita iar apoi n-a mai comentat cand am dezbracat-o si pe ea si am pus-o. Asa aratau amandoua pe olita:

N-a reusit sa faca si kk la olita... dar dupa vreo jumate de ora a reusit sa umple aproape jumate de olita de pipi... si am zis ca e de-ajuns pt moment... si i-am pus pampersul... dupa vreo ora de joaca, m-a uimit: cand i-a venit sa faca kk n-a zis nimic, dar s-a dus pe paturica unde inca mai era olita de jucarie si statea acolo in picioare si se scremea... pana sa aduc io olita a facut in pampers, dar totusi m-am bucurat ca a stiut sa mearga acolo unde fusese olita yahoo.gif deci, inseamna ca-si da seama ca face kk inainte de a face! poate daca reusesc sa ii tin programul de olita dimineata, o sa facem si noi in curand...
Hai sa va arat cum dormea pitica mea dimineata cand m-am trezit io... a incercat sa evadeze din patut in patul nostru, dar a adormit "pe drum":

mirelushi
Super 1.gif ,asa mai face si david cu patutul si el mai adoarme pe drum :)),e bine ca ai reusit sa o faci sa stea pe olita si macar a facut ceva in ea si david a inceput sa stea dar...cam rar se intampla sa si faca ceva in ea
Magdalena
Salutare fetelor! O sa intru si eu mai des pe aici daca promiteti ca intrati si voi mai des, vorba lui Shmily!
Shmily, felicitari pentru reusita! Super tari pozele cu pitica si papusa pe olita si pitica evadand! 24.gif
In ceea ce ne priveste pe noi, stam la fel de prost la capitolul olita, nici nu vrea sa se uite la ea! 14.gif Poate pana mergem la scoala vom face si noi kk unde trebuie, sau poate noi vom face direct in WC, sarim olita! yahoo.gif
Mirelushi si tu ai o reusita, ca macar sta pe olita, am mai discutat noi pe mess! 6.gif
shmily
Pai pana sa vad papusa si sa-mi vina ideea cu papusa pe olita sa stiti ca si io m-am gandit ca daca tot nu-i place pe olita iau un capac de-acela pt wc, de copii, si o pun direct la wc... ca poate asa o sa vrea... si daca tot nu da rezultate metoda cu papusa (daca doamne-fereste se plictiseste si nu mai vrea) o sa recurg si la metoda asta... cumva-cumva o scoatem noi la capat cu ei!!! 3.gif
shmily
102.gif 102.gif 102.gif 102.gif 102.gif 102.gif 102.gif
Doar ce m-am laudat ieri ca pitica statea pe olita si azi nici macar papusa n-a reusit s-o convinga!!! 102.gif A urlat intr-un hal de nici daca o puneam pe aragazul aprins nu facea asa!!! Ea nici cand se loveste sau o cert, sau mai primeste cate o palma peste manute sau la fund nu plange cu lacrimi... se smiorcaie un pic si gata... acum plangea cu lacrimi de crocodil... imi venea s-o iau la bataie, sau s-o cert... dar m-am oprit la timp... m-am gandit ca daca o cert o sa vada olita ca pe o pedeapsa... am luat-o aproape in brate cu olita cu tot (stateam jos si am tras olita langa mine ca sa pot s-o imbratisez fara sa o ridic de-acolo) dar nimic n-a avut efect... plangea cu lacrimi si suspine... si apoi cand am pus-o pe pat tot suparata era, numai cand s-a vazut cu pampersul pus a inceput sa vorbeasca si sa fie voioasa. Uff.. nu stiu ce-o fi... poate nici nu ii venea sa faca si de-asta... ca ieri a facut in pampers de 3 ori (de obicei face doar o data , dimineata)... cred ca pana la urma tot la ideea cu wc-ul ajung!
Noi ieri am impodobit bradutul (am fost la vecina si il avea impodobit si am vazut ca pitica l-a remarcat si i-a placut, asa ca m-am gandit sa i-l impodobesc si io, sa nu mai astept... mai ales ca de sarbatori vom fi plecati prin tara si venim dupa sarbatori). Pitica la inceput nu m-a bagat in seama cand m-a vazut ca aduc bradutul (am artificial) si il desfac (tre asezate crengutele)...mai incantata era de decoratii, ca daduse iama in cutia de ornamente (io n-am nimic ce se poate sparge: fundite, clopotei si niste ingerasi...dar nici una nu se sparge). Atunci m-am gandit sa o las pe ea sa impodobeasca bradutul... abia atunci a inceput sa-i placa si ei de bradut... instalatia o pusesem prima, dar n-am aprins-o, funditele le-am pus io ca ea n-ar fi stiut sa le agate si pe urma i-am aratat cum se agata clopoteii... era f mandra de ea la fiecare clopotel prins in brad... apoi a pus si ingerasii... am ridicat-o sa puna si steaua in varf... si in tot timpul asta io o filmam... la urma, cand sa pun bradul sus, a inceput sa planga de parca i-as fi luat jucaria preferata! dar s-a potolit cand a vazut ca am aprins luminitele... am stins lumina si minute in sir a stat la mine in brate si am cantat amandoua colinde privind bradul heart.gif (bine, io cantam si ea mormaia 10.gif )
Magdalena
Salutare! Mai las-o, nu mai insista cateva zile si apoi incerci din nou, cu toate ca eu nu pot sa-l pun deloc, ca asa imi face mereu, cum descrii tu.
Vai ce frumos! Noi vom impodobi bradul in ajun, ca de obicei, dar cred ca dupa ce il vom culca pe pitic. Sigur nu vom reusi cu el de fata pentru ca o sa vrea el toate ornamentele 14.gif ! Asa ca o sa-l gaseasca dimineata gata impodobit! 3.gif Foarte frumos sa cantati colinde impreuna, m-ai impresionat! Abea astept sa avem si noi bradul in casa!
Magdalena
Salutare! Sa aveti o saptamana excelenta! Vad ca iar nu mai dati pe aici!!! 2.gif Shmily, Mirelushi, Fiore, Cristina??? flowers.gif drinks.gif
fiore
ciao, sint dimineata la lucru sapt asta, si nu pot intra decit la ora asta. Azi mi a zis educatoarea ca spune si la gradi cind face kk si pipi yahoo.gif , acum ne pregatim pt joi ca fac serbare la gradi, pe 13 la ei e Sf Lucia si aduce cadouri cum e la noi Sf Nicolae.
shmily
Si io sunt pe-aici... nu plec asa repede... de sarbatori o sa fim plecati pe la neamuri, la munte yahoo.gif ... dar pana atunci, sunt cu voi 6.gif
Magdalena, am lasat-o... adica azi doar i-am spus ca pun pe bebe pe olita si sa vina si ea ca s-o pun... si deja a inceput sa planga... cred ca s-a prins ca daca plange o las, dar nici nu pot s-o pun asa, plangand, ca dup-aia o sa vada olita ca pe ceva gen pedeapsa. A zis tati ca ne aduce (avem noi, dar nu acasa...intr-o magazie unde mai depozitam lucruri)un wc de voiaj... e ca un wc in miniatura. E nou, n-a fost folosit ca noi l-am luat inainte de a avea pitica, dar totusi, nu mai tin minte bine, mi se pare ca colacul il are ca la un wc normal, nu mic... chestia era ca nu era inalt ca un wc... dar cred ca pana la urma o sa iau si colac mic de wc pt copii si il pun pe wc-ul de voiaj si asa o sa aiba pitica wc-ul ei, unde sper ca fiind ceva nou, sa-i placa. Cand mi-l aduce, o sa-i fac poze sa-l vedeti...
Chiar, apropo de poze, fiore, sa ne arati si noua poze de la serbare! Cum il imbraci? cumva anume, ptr la serbare, sau doar "de sarbatoare"?
Magdalena
Salut, fetelor! Noi am intrat in febra cumparaturilor pentru Craciun, am vazut si brazi foarte stufosi, cum imi plac mie, la hipermarket si spre sfarsitul saptamanii vreau sa si cumparam bradul. Trebuie sa iau si cadouri, mai ales pentru pitic. Am vazut un catel super dragut care canta si danseaza, ma gandeam sa il cumpar dar ma mai uit.
Voi ce cumparati la pitici de Mos Craciun? V-ati gandit sau poate ati si cumparat deja?
Shmily, foarte buna ideea cu WC-ul de voiaj, sa ne spui si noua, poate da roade! Cred ca si noi vom trece direct la Wc, sarim olita.
Fiore, voi sunteti chiar avansati si vad ca aveti cam aceeasi varsta cu noi. Sa ne arati si noua poze de la serbare.
V-am pupat!!!!! 6.gif rose3.gif rose3.gif rose3.gif
shmily
Nici noi nu ne-am gandit inca ce sa-i luam la pitica de craciun... dar ideea ta, Magdalena, mi-a adus aminte ca ma plimbam prin mall cu pitica si la un raion de jucarii erau niste maimutoi de-astia care ii strangeai de manuta si cantau si dansau... erau f comici si abia am putut sa o mai iau pe bia de-acolo... nici nu m-am uitat ce pret aveau, dar o sa merg sa vad. Mi-ar fi placut sa gasesc sa-i iau papusa Dora... dar n-am vazut pe nicaieri, nici macar pe net...
N-am idee nici ce sa-i iau lui tati de craciun... asta mai tre sa ma gandesc, ca mereu sunt in pana de idei la capitolul asta... as vrea ceva deosebit... de ziua lui (la sf lui noiembrie)i-am luat un hanorac fain, de mos nicolae un fes care sa se asorteze cu hanoracul 10.gif ... si de craciun nu mai am idee... nu m-am gandit din timp, ca as fi putut sa-mi iau material si sa ma apuc sa-i fac io o pereche de pijamale faine... ma gandesc ca facute de mine ar fi fost mai fain cadoul...
hai sa va pun cateva poze cu pitica:
aici e in rochita de craciunita pe care i-am facut-o io:

si aici e langa bradut (a devenit locul ei preferat de joaca), scuzati "decorarea" bradului, dar e impodobit mai mult pe jos, unde ajungea pitica sa puna ornamentele si un pic mai sus, ca am mai ridicat-o io... dar n-am putut s-o ridic asa sus ca in cealalta mana tineam camera ca s-o filmez 71.gif .Inca n-am apucat sa asez io ornamentele mai simetric...
mirelushi
Buna fetelor,frumos bradul Shmily,la capitolul olita stam la fel,i-am cumparat si un colac din ala mic de wc dar degeaba am incercat sa-l pun si ii este frica,pe olita macar sta dar pe asta deloc intindea manutele la mine sa-l iau de acolo si plangea,in fine deocamdata m-am resemnat.La capitolul cadouri pt pitic o sa ii iau un calut din ala care se leagana si care are si roti ca am vazut intr-un magazin si in parc la un copil si David a fost inebunit dupa el nu mai reuseam sa-l dau jos am plecat din parc cu tipete si urlete,cu tati e mai greu ca sunt cam in pana de idei,de Mos Nicolae i-am luat un parfum Armani dar acum chiar habar n-am,lui David de Mos Nicolae i-am cumparat o motocicleta mare din aia electrica care merge cand pune piciorul pe pedale singura si eu eram asa de incantata am zis sa vezi ce mult o sa-i placa si cand colo ii frica de ea:)),am zis ca mor de ciuda,daca stau langa el merge cu ea eu ii tin de ghidon si el apasa pe acceleratie si merge ca nu stie sa tina singur ghidonul si buseste toti peretii,dar daca plec de langa el se pune pe un urlat de zici ca il omori,am renuntat sa-l fortez si am pus-o pe hol am zis ca poate daca o vede acolo o sa fie interesat de ea,deocamdata trece pe langa ea si mai apasa pe butoane sa cante si fuge:))).Poate imi dati si mie o idee de cadou pt dragul de sotior :P
Magdalena
Avem si noi motoreta din asta, despre care vorbesti, si avem si masinuta care la fel merge singura! yahoo.gif Voi exemplifica mai jos! La fel a reactionat si Andru cu motoreta, cand i-am luat-o, s-a speriat de ea, pe atunci avea cam 1 an si 4 luni. Acum ambele sunt piese de mobilier! 14.gif

shmily
Masinuta avem si noi... acum nu mai merge, s-a stricat, dar cand inca functiona si la pitica mea ii era o frica numai cand o auzea! bine, atunci era si mica. Am luat-o cand avea vreo 6-7 luni... dar si dupa ce n-a mai mers nu prea avea treaba cu ea... acum, chiar ca e doar mobilier, mai degraba ca un scaun... cand nu vrea sa pape la masa ii pun farfuriuta in masina si ea sta jos in ea si pune farfuria pe scunul masinii... si asa papa. Sau, cand era patutul in sufragerie, masinuta statea pe post de scara ca pitica nu putea sa se urce singura in patut.

aici cand era mica:

si aici masina pe post de scara:
fiore
QUOTE(Magdalena @ Dec 11 2007, 01:59 PM) *
Avem si noi motoreta din asta, despre care vorbesti, si avem si masinuta care la fel merge singura! yahoo.gif Voi exemplifica mai jos! La fel a reactionat si Andru cu motoreta, cand i-am luat-o, s-a speriat de ea, pe atunci avea cam 1 an si 4 luni. Acum ambele sunt piese de mobilier! 14.gif

ciao, mamici si pitici, magda vezi sa nu ne deochi, faza este ca el ii vede pe ceilalti la gradi si de aia face la olita acasa, dar nu de mult, cam 2 sapt. Vouam sa te intreb ce marca este masinuta
Magdalena
Hello!!! Fiore, din acest motiv vreau sa-l dau si eu la gradi, ca se mai disciplineaza putin, va face lucruri pe care in cadrul familiei nu are cum sa le faca, deoarece se rasfata foarte mult. Dar pana la 3 ani mai e. Masinuta e Geoby, sper ca nu e nici o problema ca am spus marca. 39.gif
Shmily, masinuta noastra sta pe hol si mai punem diverse pungi in ea cand venim de la cumparaturi sau isi mai pun hainele musafirii cand se umple cuierul! 71.gif Vroiam sa-ti spun ca imi place tare mult costumatia de Craciun a Biancai si bravo tie ca te pricepi la croitorie! Eu cred ca sunt anti-talent, nu am incercat dar in scoala generala lucrul manual nu era punctul meu forte!
mirelushi
Mai fetelor bine ca mi-ati zis de masinuta ca ma batea gandul sa-i iau acum de craciun masinuta din aia ca poate ii place mai mult decat motocicleta dar acum nu ii mai iau
shmily
Nici io pana asta-vara n-am stiut ca ma pricep... de fapt, la mine cred ca e talent... mai am mult de invatat pana sa "ma pricep". O sa radeti, dar zilele astea m-am apucat sa-i fac piticei un... pardesiu... sunt in revista Burda de noiembrie unele f faine pt fetite... si e prima data cand lucrez dupa tipar (pana acum doar masuram si tiparul mi-l faceam din cap direct pe material)... asa ca mi-au cam trebuit instructiunile din revista... si stateam cu dex-ul in fata si-mi notam cam ce inseamna diferiti termeni pe care-i intalneam... inca nu m-am lamurit la toti, dar sper sa-mi iasa ceva... ca altfel o sa ma oftic tare ca nu mi-am facut io o fusta din materialul ala.
A, ziceam de asta-vara, ca atunci am inceput... trebuia sa merg la o nunta si mi-a trebuit mie sa-mi iau rochie, pantofi... de unde bani si pt rochie la pitica (ca doar am ditamai domnisoara acum, nu pot s-o iau la nunta oricum) si nici nu mi-au placut nici un model pe care l-am vazut prin mall-uri... chiar ma gandeam: ei nu pot face si ceva finut si dragut ptr fetite?... si mi-a venit ideea sa imi chinui io talentul. Asa ca am luat ceva rest de perdea de voal pe care o aveam prin casa si m-am apucat sa tai, sa cos... si timp aveam numai noaptea dupa ce adormea pitica... nici masina de cusut nu aveam atunci, asa ca am cusut-o toata la mana. Si, dupa cateva nopti de cusut, descusut, sperante, pierderi de sperante... dupa ce am mai cumparat si niste accesorii (floricele, dantelute)... uitati ce a iesit:

la a doua deja aveam mai multe incredere in mine ... stiam ca pot 3.gif :

si cand a vazut tati ca imi si ies lucrurile pe care le fac... mi-a luat masina de cusut... si de cand o am, parca ma "mananca degetele" din ce in ce mai mult 10.gif

apropo de frica copiilor de masinute... cred ca stiu ce simt ei! cand am pornit prima data o masina (la prima din cele 3 ore de conducere pe care le-am facut) cred ca am simtit acelasi lucru... o emotie mare-mare!!! instructorul auto mi-a zis sa iau piciorul de pe ambreiaj si sa apas acceleratia, am facut-o si cand am vazut ca masina chiar pleca cu mine intr-un fel m-am speriat... daca n-o sa reusesc sa fac ce trebuie la timp... atunci mi-am dat seama ca eu sunt cea de care depinde cum va merge... bine, era si instructorul acolo, dar atunci io n-am mai realizat asta... chiar imi venea sa o iau la fuga, noroc ca aveam centura pusa, ca pana sa duc mana sa mi-o desfac mi-am dat seama ce varsta am 10.gif ...asta se intampla acum vreo 3 ani... cand am facut ore de conducere... dar de la acele 3 sedinte de conducere... nici acum n-am continuat! si faza tare e ca tati e instructor auto!(dar nu cu el am facut io sedintele 10.gif )
Magdalena
24.gif 24.gif 24.gif Super tare! Foarte dragute rochitele! 41.gif 41.gif 41.gif Bravo!!!
Mirelushi stai calma cu masinuta, cel putin deocamdata!!! 6.gif
shmily
Uitati cum mi-a adormit pitica in seara asta... am trimis-o sa doarma cu tati si dupa ce am postat mesajul trecut am fost sa o verific...

e jos, langa pat... io i-am pus acolo o cutie ca sa nu mai aiba loc sa se dea jos... si cu capul sta pe o pilota care tot menirea asta o are, sa ocupe spatiul ala sa n-aiba ea loc acolo (ca are o placere noaptea sa se dea jos si sa doarma acolo)...dar ea acum, cat s-a jucat a reusit sa dea un pic cutia la o parte si si-afacut o "crapatura" in care sa poata totusi sa incapa... dar n-a mai incaput si papusa 10.gif
Magdalena
24.gif 24.gif 24.gif Pitica ta doarme singura Shmily? Ca al meu nu, inca! 17.gif
shmily
De obicei nu doarme singura... adica, io-mi mai fac de lucru prin casa, tati o ia si merge sa o culce in dormitor... dar dupa ce termina bibe de lapte incepe joaca... normal ca tati fiind obosit de la serviciu nu mai e treaz pana termina pitica bibe... si-atunci, ori vine la mine daca sunt la calculator (daca nu am timp de stat la calculator o cert sa se duca pe perna) ori se face ca merge pe perna si se mai joaca pana adoarme pe jos, printre jucarii, sau prin pat... pe unde apuca. Daca io stau la calculator, sting lumina si o las sa se uite cu mine... dar stau pe forum si mai citesc, mai scriu... deci, nimic interesant ptr ea, asa ca adoarme repede in fund, in fotoliu... cam asa sta treaba la noi...
tu cum procedezi de obicei?
Magdalena
De obicei eu il culc. Ii fac baita, timp in care tati pregateste patul, biberonul cu lapte si cel cu ceai. Iesim din baita, ne dam cu crema si toate cele si apoi bem biberonul cu lapte si cel cu ceai si adormim. Alta data are chef de vorba dupa ce isi bea cele 2 bibe, si atunci stam la discutii, il cheama si pe tati si adoarme asa. Apoi il lasam si noi ne facem treburile prin casa. Inca nu doarme singur si parca nici nu imi vine sa il las, cu toate ca uneori vrea sa se culce in camera lui cu toate jucariile. Trebuie sa imi iau inima in dinti si sa-l mut de la noi din camera. 2.gif
shmily
Ei, si mie o sa-mi fie f greu cand o s-o mut separat cu camera de noi... aici nu avem spatiu si de-aia n-a avut camera ei, dar cred ca si daca aveam tot in camera cu mine o tineam... si cand ne-om muta la casuta noastra si o sa aiba camera ei o sa iau babyphone si incet-incet o sa ma obisnuiesc... cat despre faptul ca doarme si singura... asa a fost de mica... adormea la tzitzi cand papa (i-am dat 1 an si aproape 3 luni) dar daca eram in parc, la supermarket... ori in orice alta parte... adormea in orice fel era cand o apuca somnul...
dupa 6-7 luni, chiar daca era ora de papa si noi nu eram intr-un loc care sa ne permita sa facem asta... adormea asa si papa cand se trezea... a fost f cuminte de mica si asta mi-a si permis sa fiu mai tot timpul plecata, sa pot merge oriunde si oricand... era ca si cum n-o aveam... nu deranja si se adapta oriunde.
Vai dar ce repede a trecut timpul!!! Hai ca merg si io la nani...mai ne-ntalnim noi pe-aici sa mai povestim 3.gif Noapte buna si somnic usor 6.gif
Magdalena
Noapte buna si somnic pufos!!! Merg sa fac un dus si la culcare! 6.gif 28.gif
shmily
Buna dimineataaaaa!!!
Ce mai faceti? S-au trezit stelutele?
Io daca am stat tarziu aseara acum pic de somn... ca a mea s-a trezit la 8!
A, chiar voiam sa va intreb, fetelor, voi ce iaurtele le dati? a mea nu prea le-a avut pana acum niciodata cu fructele de nici un fel, nici simple, nici in iaurt... si de ceva vreme vad ca-i place iaurtul... am incercat pe cat posibil sa nu-i dau Danone ptr ca am auzit multe despre el... dar inca nu am reusit sa gasesc unul care sa-i placa atat... pt azi i-am luat unul de la tnuva... sunt curioasa daca i-o place ca-i de mar verde si nici io n-am luat pana acum de la tnuva...
Magdalena
Buna dimineata! Am aparut si eu! Eu nu prea ii dau iaurt cu fructe, si din cele simple il prefera pe Danone Nutri Day 17.gif , si nici eu nu prea sunt de acord cu iaurturile Danone. Dar in general nu prea se omoara cu iaurtul. 102.gif
Eu vreau sa ma apuc de curatenie; spalat perdele, draperii, geamuri, curatat covoarele si .......cam atat! 5.gif Dar poate imi da si mie cineva un impuls puternic, ca eu tot trag de timp si acusi e Craciunul! 4.gif
Pupici!
fiore
Buna dimineata, noi ne trezim dimineata ca mergem la gradi, Magda eu il duc la gradi (de fapt ar fi cresa in romaneste) pt ca a trebuit sa merg la servici, aici ai concediu pina cind are copilul trei luni, poti sa prelungesti pina la 9 luni, dar esti platita 30% din salariu. Oricum conteaza mult gradinita, face multe chestii care sigur nu le ar face acasa. Vreau si idei de cava jucarie care sa i-o cumpar miine.
shmily
21.gif 21.gif 21.gif ce impuls, Magda? ca si io am o lene si ma gandeam sa spal perdele si geamuri zilele trecute dar "m-am linistit" cand am vazut ce frig e afara pt a deschide geamul... si m-am consolat cu gandul ca nu voi fi acasa de sarbatori... cred ca zilele astea o sa adun perdelele din toata casa si le bag la masina si am terminat. Curat oricum fac zilnic, iar la chestii de gen zugravit sau spalat geamuri, covoare... nici nu ma mai gandesc pt ca dupa ce ne intoarcem de la munte ne mutam... si o sa duc mochetele la mama sa mi le spele (ei au spatiu destul) si restul sa-si faca cei care se vor muta ca n-are rost sa muncesc io degeaba.
Abia astept Craciunul!!!
Magdalena
Da, ai dreptate, nici eu nu as face, daca m-as muta!!! V-ati cumparat casuta? Felicitari, sa o stapaniti sanatosi! yahoo.gif
Fiore, vroiam sa te intreb de sarbatoarea asta Sf. Lucia, este si o melodie care se canta, nu? Se numeste chiar Sf Lucia, daca nu ma insel 39.gif Ce faceti de aceasta sarbatoare? 6.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.