Am si eu o nelamurire !
Va rog sa ma ajutati voi ...
Eu termin CIC 1 pe 04.10.2007 , dar am contract cu CAsa de asigurari sociale si pensii, adica inainte de a naste bebele am desfacut ctr de munca de la firma la care lucram si mi-am facut crt cu Casa de pensii- platind acolo taxele aferente pana la nastere (asa m-a sfatuit economista firmei, ca e mai bine in cazul in care firma ar fi avut unele probleme de imposibilitatea platilor catre stat, mie mi-ar fi suspendat indemnizatia, pana la remedierea problemelor firmei), cu posibilitatea de a reveni la lucru dupa cei 2 ani de crestere a copilului.
Intrebarea mea e: in cazul meu se considera acesti 2 ani vechime in munca (atat timp cat e specificat si in cartea de munca), adica stagiu de cotizare ?
Vreau sa fac inca un bebe si sa iau si indemnizatia, sa nu fac vreo greseala de aceea va intreb ! dar bebele vreau sa se nasca prin luna august 2008 .
Cum pot acoperi aceasta perioada cel mai bine, si daca pot intra si concedii de odihna si prenatalele? CAci de pe la 6-7 luni cred ca ar fi bine sa stau pe acasa ca am deja 38 ani si la sarcina anterioara(la 36 ani) am avut mici probleme, insa bebe a rezistat pana la 39sapt
Multumesc anticipat