Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Vitamina D3
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
bilutza
Vi s-a recomandat si voua vitamina D3? Ca mie mi-a spus doctorul sa iau ca nu am facut vaccinul. Oricum as fi baut toate vitaminele din lume ca sa scap de durerosul ala, dar se pare ca ma aleg doar cu vitamina D3. 11.gif
kiki
CITAT(bilutza @ Oct 31 2005, 04:10 PM)
Vi s-a recomandat si voua vitamina D3? Ca mie mi-a spus doctorul sa iau ca nu am facut vaccinul. Oricum as fi baut toate vitaminele din lume ca sa scap de durerosul ala, dar se pare ca ma aleg doar cu vitamina D3.  11.gif
[snapback]13729[/snapback]

eu am luat doar D2 (A+D2)...
miraa
CITAT(bilutza @ Oct 31 2005, 03:10 PM)
Vi s-a recomandat si voua vitamina D3? Ca mie mi-a spus doctorul sa iau ca nu am facut vaccinul. Oricum as fi baut toate vitaminele din lume ca sa scap de durerosul ala, dar se pare ca ma aleg doar cu vitamina D3.  11.gif
[snapback]13729[/snapback]

despre ce vaccin este vb? 13.gif pt ca eu nu am facut nici un vaccin tease.gif
bilutza
despre vaccinul antitetanos .
bilutza
CITAT(kiki @ Oct 31 2005, 03:15 PM)
eu am luat doar D2 (A+D2)...
[snapback]13732[/snapback]

Hmmm... oi fi inteles eu gresit ? sa fie d2? Nu cred. Parca D3 + Ca . Mai stie cineva ceva de subiectul asta?
miraa
am luat vitamine care aveau vitamine,da de ce nu mi-a spus dr de acest vaccin si mai am si putin...si n-as mai iesi din casa... 2.gif
anasoricel
CITAT(bilutza @ Oct 31 2005, 03:33 PM)
despre vaccinul antitetanos .
[snapback]13740[/snapback]

Ce legatura are vitamina D3 cu vaccinul?Si tb sa te contrazic pt ca eu l-am facut si nu e dureros .Doar o senzatie de amorteala la muschi in prima seara atat.
Criss_B
vaccinul antitetanos se face ca sa nu te trezesti cu cine stie ce infectie tu sau bebe la nastere - pentru ca igiena si sterilizarea sunt destul de precare in spitalele noastre... tetanosul este o boala grava, care poate duce la deces prin insuficienta respiratorie; este o boala infectioasa care poate fi oprita prin vaccinare si se caracterizeaza prin contractii permanente si foarte dureroase ale muschilor; medicii avertizeaza populatia sa-si faca vaccinul antitetanos in cazul in care se taie, se inteapa sau au plagi care se pot infecta.

cat despre vitamina D3 : este esentiala pentru absorbtia calciului in organism. Vitamina D prezenta in organism are o origine dubla: endogena, prin transformarea in piele a colesterolului sub influenta radiatiilor ultraviolete (vitamina D3) si exogena prin alimentatie (vitamina D2 din vegetate si vitamina D3 din produsele animale). Alimentele cele mai bogate in vitamina D sunt ficatul pestelui slab (ulei din ficat de morun), pestele gras, galbenusul de ou, ficatul,laptele integral si produsele lactate nedegresate (unt, in special). Aceasta vitamina este foarte sensibila la caldura, la lumina, la oxigen si la mediile acide...

asa ca nu stiu care este legatura intre ele 13.gif
kiki
CITAT(Criss_B @ Oct 31 2005, 05:22 PM)
asa ca nu stiu care este legatura intre ele  13.gif
[snapback]13758[/snapback]

nici noi fool.gif
miraa
nici eu.... 5.gif
AdrianaC
Voi ati facut vaccinul antitetanos ? Cica se facea undeva in sapt 33-34, dar mie nu mi l-a recomandat doctorita mea.
ellagiana
eu n-am facut antitetanosul si uite ca am nascut si suntem sanatoase amandoua...o sa ziceti ca ce compar Romania cu America? ei bine si aici cu toata igiena umbla bolile de nu-ti vine sa crezi; de ce credeti ca n-am stat in spital decat o zi si atunci la camera privata, nu semiprivata desi conditiile erau aceleasi, doar ca eram 2 fete in camera? ca am auzit tot felul de zvonuri si chiar doctorul mi-a zis sa plec acasa cu fata a 2-a zi.
La fel si cu vitamina D3...credeti ca iau asa ceva? nuuuuu, aici doctorul iti spune sa iei prenatale in continuare, alt supliment de vitamine separat nu...si pe-astea nu le iau mereu ca ma ingras de la ele.
Mancati sanatos si bebe va avea de unde sa-si traga vitaminele...la fel si dupa nastere.
Ely
Eu am facut vaccinul antitetanos saptamana trecuta si bine ca l-am facut ca dupa 2 zile m-am intepat intr-o capsa de la capsator si vad ca a trecut dar sa stiti ca nu doare nu am simtit decat putin cand mi-a facut injectia.
bilutza
Revin cu completari. TRebuie sa iau vitamina D3 + Ca, pastile , dar cica pot da contractii. Nu e regula generala, dar s-a intamplat. 2.gif
Criss_B
de regula vaccinul antitetanos se face in luna a 7-a de sarcina... sunt zone in care se face si zone (sau medici) in care nu se cere...

eu, de exemplu, nu am facut... nici nu stiam de el cand am fost insarcinata... si, slava Domnului!, suntem bine si eu si fata...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.