Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Indemnizatie
Discutii Despre Copii > Informatii > Juridic
violetta
Buna,
Am o prietena care este insarcinata in luna a 2-a si incerc sa o ajut cu o problema. A terminat facultatea in iulie 2006, si a lucrat in perioada august 2006- martie 2007.
Daca s-a angajat in alta parte din iunie 2007 va putea beneficia de indemnizatia pentru crestere a copilului de 800 lei, avand in vedere ca a avut 2 luni in care nu a fost angajata si nici nu a beneficiat de somaj.

A sunat la Directia muncii dar a primit raspunsuri vagi.

multumesc anticipat
AnCuTzA
Acum nu mai este nevoie sa ai carte de munca ... primesti oricum 6 mil indemnizatie si 2 mil alocatie
monciq
CITAT(AnCuTzA @ Jul 4 2007, 09:21 PM) [snapback]244309[/snapback]
Acum nu mai este nevoie sa ai carte de munca ... primesti oricum 6 mil indemnizatie si 2 mil alocatie

13.gif unde scrie asta? 35.gif Primesti doar alocatie pentru copil dar in niciun caz si indemnizatia de 6 mil 68.gif

Ca sa poti beneficia de indemnizatia de 6 mil este necesar sa indeplinesti conditia de stagiu de cotizare si anume 12 luni NEINTRERUPT ,lucrate sau asimilate stagiului de cotizare inainte de data nasterii copilului.Dupa cum vad are perioada lucrata neintrerupt incepand din iunie 2007, e important de stiut DPN-ul ca sa vedem cat timp mai poate acumula stagiu de cotizare.In principiu daca e in luna a doua de sarcina, mi se pare ca pana la DPN nu mai raman decat vreo 7 luni si ceva si deci exclus sa indeplineasca conditia de stagiu de cotizare de 12 luni neintrerupt.Intr-adevar, perioada lucrata august 2006- martie 2007 nu poate fi luata in calcul daca a fost intrerupta de o perioada nelucrata!Cam asta-i situatia din punctul meu de vedere! 6.gif
AnCuTzA
Mmmm am vazut ieri ce ai scris dar n`am vrut sa raspund pana nu m`am asigurat ... E ciudat ce`ti spun dar este o fata in cartier,are 15 ani si o fetita de 2 luni si primeste indemnizatia.Pot sa iti spun 100% ca nu a muncit si nu are carte de munca
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.