Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Isi Face Rau Singura, De Ciuda
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Comportament
micri
A mea bebelina de pe la 8 luni, m-a capiat cu personalitatea ei (daca-i pot spune asa)...cum nu-i dai atentie fiind langa ea, sau nu faci cum vrea ea ceva, incepe si-si da palme peste cap(da' ce palme!!! 2.gif...nu oricum ci taaaaare) 20.gif

Am urmarit-o si cand e singura nu face asa ceva, decat cand e cineva in preajma si nu-i da atentia dorita, sta cu spatele la ea sau discuta,...ea poc peste cap cu palma, ca sa te uiti la ea, ...sau se da cu capul de peretele de langa patut, sau de marginea de la patut (se apleaca in fata si daca e mai aproape de perete si ajunge, da-i cu capul in el 18.gif ) , si o tine tot asa pana te duci la ea si-i vorbesti sau o iei in brate.

Daca cumva o certi ca a facut ceva rau...atat iti trebuie....ti-ai dat foc la valiza 2.gif
ce de palme isi trage peste cap, si ce tare le da, de rasuna 20.gif
Incerc sa-i spun sa nu mai faca, ma uit la ea mai hotarata, o si cert uneori dar...degeaba 17.gif

Ce sa ma mai fac cu ea?...ca taaare ambitioasa este 17.gif

I-am spus doctoritzei atunci cand a inceput pe la 8 luni sa faca asa cu capul de patut, si a zis ca asta e , sa o las in pace, si sa-i iau tarc ca acela are marginea mai moale si chiar daca se da de ea nu pateste nimik.
Vreau sa va spun ca daca nu te duci la ea imediat se da pana se inroseste la frunte sau in cresteteul capului.

Dar ma intreb de ce nu se opreste, ca nu cred sa nu o doara la cat de tare se loveste...parca ar fi masochista 2.gif (hai ca am inceput sa vorbesc prostii)

Ma deranjeaza teribil atitudinea asta a ei, ca-si provoaca rau singura...si nu stiu cum as putea face sa o dezvat?
Ma mai intreb daca si capsorul ala al ei de atata dat in el, nu are nici o repercursiune (fereasca Dumnezeu)? 2.gif...tare ma mai framanta problema asta...am tot asteptat, am zis ca o fi o perioada scurta si trece, dar nimik...

Mai are cineva un bb asa de ambitios...si nabadaios?

help.gif
freedelia
Hai sa iti zic ce recomanda americanii: se cheama time-in si time-out.

Time-in se aplica la copiii mai mici care nu priecep foarte bine ce e rau si ce e bine. Adica de la un an pana pe la doi ani si ceva. Cand face ceva ce nu are voie sau cand plange isteric sau, cum e cazul tau, isi da palme sau si mai rau, il iei in brate si il tii strans si ii spui la ureche ca mami il iubeste si ca nu e voie sa faca asa ceva si incerci sa ii distragi atentia, sa ii oferi altceva. De exemplu, daca vrea sa bage degetele in priza, il iei si cand incepe sa urle il pupi, il tii strans, ii zici ca il iubesti si ii oferi altceva, o jucarie, il duci la fereastra, ceva sa il faci sa uite de priza. Oricum, nu cred ca tre sa ne asteptam ca copiii nostri sa ne asculte imediat, trebuie sa le repeti de mii de ori un lucru pana cand il inregistreaza. Iar atentia noastra trebuie sa le-o dam, la varsta asta ei nu inteleg ca ai altceva de facut, ca vorbesti cu altcineva. Atata vreme cat ei sunt preocupati de ceva, nu vor atentia ta, dar daca s-au plictisit, nu ai ce face, tre sa ii bagi in seama.

Time-out se aplica de la 2 ani si ceva. Semnul ca sunt gata pentru time-out este cand ei iti arata clar ca stiu ca ceva nu e voie. De exemplu, tu stai cu pantofii in pat si copilul vine si iti spune "Mami, nu e voie cu pantofii in pat". Sau cand face ceva ce nu e voie, il vezi ca se uita sa se asigure ca nu il vede nimeni. Atunci, cand el face ceva ce nu are voie, il iei in brate sau te cobori la nivelul lui si ii spui ce ai facut tu nu e voie acum trebuie sa te duci in camera ta. La inceput poti sa il pui intr-un loc de unde nu poate pleca, numai sa te asiguri ca e in siguranta. Trebuie lasat cam 2 minute (cica e o regula de 1 minut pt fiecare an de viata).

Eu time-in am incercat si a mers bine cu John, care si el are o personalitate foarte puternica si urla si face crize cand nu ii dai ce vrea. Time out mai incolo, peste vreun an.

Succes!
kiki
Si fratele meu era groaznic cand era mic... se dadea cu capul de parchet, de covor, de ce apuca... mai nasol era cand mergea cu ai mei pe strada si il apuca faza asta... se punea in genunchi si dadea cu capul de trotuar...
I-a trecut faza asta cam pe la 3-4 ani, zice mama...
crisac
Si mIruna se trage de par (si are de destul..) cand nu i se da atentie, iar daca tot nu percutez, incepe si se ciupeste de fatza. Daca tot nu apar in incapere, se pune pe burta, isi ridica fundul in sus, isi pune capul pe maini si se forteaza sa planga. Intr-un final reuseste sa scoata si o lacrima! 3.gif
Sora mea, pe la trei ani, se punea in fund si se strangea de gat! 13.gif 35.gif
ClaudiaS
Nu stiu daca incadrez bine problema pe care o am eu cu Alexandra mai nou, dar tot cam aici ma gandesc eu ca ar intra. Ea nu-si da palme, dar isi baga degetele-n gat si apoi se distreaza de reactia mea. Daca nu reactionez, le baga iar. Degeaba ii scot manutza, o baga la loc. Ii arat tot felul de chestii pana uita de faza asta. Dar iar face. Si ii vine sa verse. 2.gif Ma omoara... Nu stiu cum sa mai reactionez. 2.gif Nu o face pentru ca nu-i dam atentie. Nu stiu de ce face. Dar banuies ca pe ea o distreaza, dar pe noi nu.
Ati patit asa ceva? E motiv de ingrijorare sau trece de la sine?
anaida
Si noi am trecut prin etapa autopedepsirii...cu calm, vorbe blande, mangaieri, am trecut peste ea. Cand il vedeam ca se loveste, il luam in brate si ii vorbeam usor "Nu e voie, mami, ca te doare!" il pupam, il mangaiam si uita. Exact cum a zis freedelia, numai ca eu nu stiam de denumirile acelea...am facut cum am simtit, mai ales ca nu a mers cu cearta, asa cum am incercat initial. Acum Razvan nu se mai loveste deloc.
Va urez si voua succes!
AdrianaC
Micri,

Bebelina ta are mici accese de furie. Cand sentimentul acesta izbucneste in ei, de obicei bebeii si-l descarca pe podea sau pe ei insisi, fie se intind pe podea si incep sa tipe, fie isi lovesc mainile, picioarele, sau chiar capul, cum e si in cazul tau.

Daca aceste accese de furie sunt ocazionale, nu inseamna nimic. Daca insa sunt destul de dese, se pot datora oboselii sau foamei.

Poti sa ii spui atunci "Ai obosit si ti-e foame, nu-i asa ?" Hai sa mergem sa mancam, apoi ne culcam si o sa te simti mult mai bine dupa aceea."

Trebuie sa ai multa rabdare si mult tact (recunosc ca mie nu mi-a reusit intotdeauna), sa incerci sa o iei usor si sa o potolesti. Nu trebuie insa sa o lasi sa faca ce vrea ea, pentru ca altfel va face asa tot timpul, dinadins.

Nu trebuie sa o certi, pentru ca oricum e prea mica pentru a intelege.

O sa treaca si perioada aceasta, trebuie doar sa fii foarte hotarata si sa nu ii lasi impresia ca daca face asa obtine imediat orice.
jeni
Sa stiti ca am cautat acest topic pentru ca si Lazarel inca de la 6 luni isi da palme singur daca e nervos si plange, ba se mai trage si de o ureche! 71.gif
La inceput am crezut ca e doar o intamplare insa acum ori de cate ori plange isteric se bate singur, iar daca il iau in brate sa-l linistesc ma impinge cu manutele, ma respinge. El de la 2 luni si jumatate a inceput sa "ma santajeze" intr-un fel destul de ciudat pentru un bebe asa mic! Se prefacea ca tuseste ca sa-mi atraga atentia daca nu eram langa el. Am crezut ca este bolnav si am fugit cu el la spital. Doctorii au cam ras dupa ce l-au consultat. Au spus ca el vrea TOATA atentia mea ca este foarte legat de mine.
A incetat cu "tusitul prefacut" insa acum se bate singur 24.gif
Sper sa treaca si de faza asta. Aveti experiente asemanatoare cu bebelusii vostri? Ce ati facut in cazul asta?
yustina33
Mai ,mai...ce sa zic..m-a pufnit risul nu alta ,dar stai linistita ca si al meu copil are apucaturi masochiste..cum le spui tu!Cind nu i se face pe plac se musca singur de miini de ii ramin urme zile intregi dar crede-ma indiferent cum l-as ameninta nu se potoleste. Intr-o zi el se musca eu ii dadeam peste mina ,el se musca si eu lip...si nimic.Avea mina rosie,pe mine ma usturau degetele si degeaba.Am observat ca singurul remediu este indiferenta .In momentul cind se apuca sa isi faca de cap si cu muscatul si alte timpenii pur si simplu il ignor.Crede-ma pe cuvint ca are efect.O face odata de doua si daca vede ca eu nu spun nimic sau nu iau nici o atitudine vis-a-vis de ce face el se apuca de altele si gaaataaaa!Parerea mea este...stiu ca nu te poti abtine dar ignora cea ce face si daca perseverezi ,fara a o mai lua repede in brate sau sa o opresti din cea ce face ,vei observa ca usor usor se va opri.Copii din ziua de azi...cel putin unii dintre ei sunt niste mici tirani si nu fac altceva decit sa profite din plin de slabiciunile parintilor.Fiecare are o strategie care mai ales daca tine ...o va folosi mereu ...asa ca bafta si multa rabdare .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.