Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce Mai Spun Puii Vostri?
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Educatie
mihaela-stefi
fetiza mea face in noiembrie doi ani e o vorbareata dar problema e ca o inteleg putin,e normal ca la virsta asta sa zica asa putine cuvinte corecte?
ai vostri cum stau la capitolu asta?

a uitasem noi ii vorbim in doua limbi
Criss_B
Sonya are 1 an si 3 luni si nu vrea sa spuna nici un cuvant... sunt insa copii care chiar fac propozitii la aceasta varsta (de ex.: mama pa - adica mama hai sa mergem pa)... inca nu ma impacientez, pentru ca au fost perioade in care a spus clar si tata si mama si papa si ham-ham... va veni si ziua in care voi pricepe ce-mi spune, ca acum inca nu ne intelegem... de fapt ea intelege tot, dar eu nu inteleg ce spune ea 9.gif 71.gif
AdrianaC
Depinde de ritmul fiecarui copil.

Alice de exemplu, a inceput sa vorbeasca mult si bine (exceptie "r"-ul 21.gif care de cele mai multe ori era "l") cam pe la 1 an si 6 luni.

La vreo 2 ani spunea vreo 5 poezii si vorbea f. bine. Dar, cum am spus, depinde de ritmul fiecaruia si nu trebuie sa te impacientezi.

Fetita nasilor nostri, de ex, are 1 an si 9 luni si nu spune decat NU, MAMA, TATA, PA PA. Si ei sunt putin speriati, mai ales ca o stiu pe ALice, dar nu cred ca ai de ce sa iti faci probleme.

A mea si acum vorbeste de te ameteste, nu ii tace gura 2 sec si inventeaza 1000 de lucruri, pe diverse tonuri, se scalambaie in oglinda, da din ras in plans si invers, de cred ca actrita o sa se faca. Poate asa a fost ea, mai vorbareata.

Cand o sa inceapa si a ta o sa vezi ca nu o sa se mai opreasca ! 21.gif
mihaela-stefi
problema e ca nu tace o clipa eu inteleg ce spune stind cu ea sotul meu nu ptr ca in italiana zice putine cuvinte corecte in romaneste ceva mai multe numara pina la 5 in romaneste eu deja le inteleg si pe alea in limba ei dar ma gindeam ca ar fi trebuit deja sa se faca inteleasa,propoziti nu stiu daca zice vreo 10
de genu efi (stefi) a(vrea)papa 21.gif si sotul nevorbind romaneste nu intelege o boaba 71.gif am sa-i invat pe amindoi 21.gif
anaida
Incepusem si eu sa-mi fac probleme ca Razvan, la 2 ani si apropae 4 luni nu vorbeste foarte bine, adica nu formuleaza propozitii...am citit un studiu conform caruia, la varsta pe care o are, ar trebui sa stie si sa foloseasca intre 30 si 300 de cuvinte...m-am apucat si le-am asternut pe o foaie de hartie...stie peste 50 si, pe zi ce trece, mai baga alte noi cuvinte in vocabular...deci m-am linistit...astept sa vorbeasca si cu propopozitii (a mai avut el tentative)...
Am uitat sa spun ca stie sa cante "Mos Craciun cu plete dalbe!"...spus de el, cantecelul suna cam asa:
Mosu` Ciun
Bededa
A susi
Mosu` Ciun!
Mosu` Ciun!

Mai stie si alte cantecele, dar pe lima lui...mai nou l-am surprins cantand "poposei, poposei", adica "clopotei, clopotei"...imi vine sa-l mananc!
ada20_777
CITAT(mihaela-stefi @ Oct 28 2005, 05:14 PM)
fetiza mea face in noiembrie doi ani e o vorbareata dar problema e ca o inteleg putin,e normal ca la virsta asta sa zica asa putine cuvinte corecte?
ai vostri cum stau la capitolu asta?

a uitasem noi ii vorbim in doua limbi
[snapback]13161[/snapback]

buna sunt dana din bacau,am 2 copii carina de 6 ani si daniel de 1an si 8 luni,ei carina la 2 ani vb f bine,l-a zis pe''r'' din prima dar dani te ia de mana si te duce sa-ti arate,sau zice cuvinte separate,care le inteleg pe toate.nu putem generaliza.sunt convinsa ca si dani v-a vb cat de curand,difera de la copil la copil.
cris22tyna
Fetita mea a inceput sa pronunte primele cuvinte pe la 11 luni... acum vorbeste toata ziua ... dar numai ea se intelege, noi doar deducem ce ar vrea sa zica. Daca o punem sa spuna diverse cuvinte le repeta si ea, dar nu le foloseste in propozitii... Stie sa ceara "papa", "apa" ,"pipi", "haide", "vino",etc ... si ne striga pe toti: mama, tata, mamai, tatai, nahu (nasu), tahu (nasa)...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.