Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Atentie La Cuptorul Cu Microunde!
Discutii Despre Copii > Informatii > Social
elenado
Am primit acest mail si m-am gandit sa va informez si pe voi...

Se pare ca avertizarea e serioasa, si ca nu e vorba de nici o gluma!

Atentie la microunde!

Un tinar de 26 de ani a vrut sa-si faca o cafea. A luat o ceasca cu apa si a bagat-o in cuptorul cu microunde ca sa o incalzeasca (lucru pe care il mai facuse de multe ori inainte). Nu se stie exact pentru cit timp a programat ceasul, dar se pare ca voia sa aduca apa la fierbere. Cind ceasul a oprit cuptorul, el a scos ceasca. S-a uitat la ea si a observat ca apa nu fierbea. Dar, deodata, apa i-a sarit direct in fata.

Ceasca a ramas intacta pina cind el a aruncat-o din mana, dar aproape toata apa l-a oparit pe fata, ca urmare a acumularii de energie. Pielea de pe fata i-a fost arsa pina la gradul 2 sau 3, cicatricile fiind inevitabile. S-ar putea chiar sa piarda ochiul sting.

La Urgenta fiind, medicul care l-a tratat i-a spus ca ceea ce i s-a intimplat e destul de frecvent, si ca apa nu trebuie sa se incalzeasca nicioadata intr-un cuptor cu microunde. Daca totusi trebuie sa procedeze asa, in apa trebuie bagat un obiect care sa disipeze energia termica: o lingurita de lemn, un pliculet de ceai, etc. Desi e mult mai sigur sa fierbi apa intr-un ibric, pe foc.

Raspunsul companiei General Electric:

Va multumim ca ne-ati contactat. Va vom informa cu placere despre problema descrisa.

Cele semnalate in emailul dvs. sunt corecte si reale. Apa supusa microundelor, la fel ca si alte lichide, nu ajunge sa fiarba intotdeauna cu bule, atunci cind atinge temperatura de fierbere. Ba chiar poate sa se supraincalzeasca si sa nu fiarba deloc. Lichidul supraincalzit se va revarsa din ceasca atunci cind va fi amestecat, sau cind un obiect ca o lingurita sau un plic de ceai, va fi introdus in ceasca.

Pentru a evita acest incident, precum si riscul leziunilor, nu incalziti un lichid mai mult de 2 minute pentru fiecare ceasca. Dupa incalzire, lasati ceasca in cuptor pentru inca 30 de secunde inainte sa o miscati sau sa-i adaugati vreun alt ingredient sau obiect, sau daca o faceti, nu o tineti in mana!

despre copiidespre copii
mirandolina
CITAT(elenado @ Oct 28 2005, 05:28 AM)

despre copiidespre copii
[snapback]12952[/snapback]

Mai, tu vorbesti serios, ca mie nu prea imi vine sa cred! 10.gif
codruta
eu folosesc foarte mult cuptorul cu microunde si n-am patit nimic niciodata 63.gif
Nu stiu ce sa zic 13.gif
SA speram ca nu e regula ci exceptie, cazul prezentat de tine 8.gif
Roxanel
Elena, uite aici raspuns de la barbatu-meu care e fizician 3.gif

1. lingurita de lemn este IZOLATOR termic si electric deci nu are cum sa disipeze energia termica ... da, o poate disipa, daca ia foc!
2. microundele trec in toata apa deci e o fierbere in toata masa lichidului (la oala pe aragaz caldura vine de jos)
3. nu poti sa ai bule de aer inauntru sau asa numit lichid supraincalzit sub presiune atata timp cat ceasca e descoperita.

Daca in schimb e ceva inchis ermetic e pe acelasi principiu ca oala cu presiune numa ca face poc....daca cutia nu are valva de siguranta ...

Deci fetelor .... concluzia, nu fiti preocupate ca nu e cazul 69.gif
elenado
CITAT(Roxanel @ Oct 28 2005, 11:21 AM)
Deci fetelor .... concluzia, nu fiti preocupate ca nu e cazul  69.gif
[snapback]13031[/snapback]

Multumim de lamuriri, asta era si ideea, sa aflam cat mai multe, sa prevenim orice accident posibil. Eu am primit informatiile astea, nu am de unde sa stiu daca sunt sau nu adevarate...
kiki
Am primit si io mailul asta azi... erau si imagini...Am ramas ca la dentist....
Crys
Am vazut si eu imaginile si nu mi-a venit sa cred!

Uitati-va si minunati-va si voi 2.gif
anka&bb
ce stiti despre prepararea mancarurilor sau incalzirea lor la microunde? este periculos in sarcina? este contraindicat?
mirandolina
CITAT(anka&bb @ Nov 1 2005, 07:11 AM)
ce stiti despre prepararea mancarurilor sau incalzirea lor la microunde? este periculos in sarcina? este contraindicat?
[snapback]13902[/snapback]

In sarcina nu stiu daca are vreo contraindicatie sa folosesti microundele la prepararea hranei, dar la bebelusi auzisem ca da. Acum nu stiu cate de adevarat este.
AdrianaC
Se pare ca avertizarea e serioasa, si ca nu e vorba de nici o gluma!

ACUM PRIVITI ATASAMENTUL!
g_nicoleta2000
Folosesc cuptorul cu microunde de 5 ani, am fiert apa, am dezghetat, am copt si niciodata nu mi-a explodat nimic. Am mancat pe tot parcursul sarcinii mancare facuta sau incalzita la microunde si am dus sarcina sanatoasa pana la capat.
Stiu ca nu este indicat la bebe pt. ca nu incalzeste uniform existand riscul oparirii si nu ca ar dauna sanatatii.

Acum cu privire la ce am vazut in atasament intrebarea mea este ce lichid era in cana si cu ce a fost combinat ca nu stiu eu prea multa chimie dar stiu ca exista un efect de reactie intre 2 substante.

Apoi mai stiu ca multe companii producatoare de electrocasnice se saboteaza una pe alta trimitand tot felul de " accidente" prin e-mail.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.