camy2555
May 27 2007, 09:40 PM
Buna dragelor,va rog sa ma ajutati:Erika are 1an si 2luni,era o mancacioasa,manca multe fructe,legume,mancare gatita,ciorbite,lactate,etc,nu refuza nimic.
Acum de vreo 2sapt refuza TOT,nu vrea decat apa ,lapte cu biberonul si rareori,covrigi,pufuleti.Nu are rosu in gat,atat ca,cred ca a facut o explozie dentara,i-aau iesit 3masele in acelasi timp si acum parca se vad si caninii un pic albi,acolo.
Stiu ca e f dureros,dar nu plange noaptea,singurul lucru e ca nu mananca nimic.A slabit mult si nici nu mai vrea sa deschida gurita cand vede ca venim cu mancare se fereste cu manutele.
Cat e ziua de mare daca mananca 400ml lapte si bea cam 200ml apa si aproape un merisor cu biscuite,atat!Azi a fost prima zi in care a baut si 200ml suc de portocale.
Sfatuiti-ma dragelor ce sa fac?Ma ingrijoreaza f mult si imi e f frica ca nu va mai manca ca inainte si nu stiu daca asta ar fi cauza pentru care nu mai mananca nimic.Sa incerc cu niste vitamine?
Astept cu nerabdare sfaturile voastre.
alinutza3
May 27 2007, 10:19 PM
Si noi am avut o problema asemanatoare. Cand au iesit primele maselute, refuza orice mancare, desi inainte era un mancacios. Cu chiu cu vai am reusit sa-i dam cate ceva, dar trebuia sa fie foarte bine pasat. Tot asa nu plangea noaptea, doar ziua era cam marait. Dupa ce au iesit, problema s-a rezolvat de la sine. Acum, are din nou gingia umflata, e si cald afara, nu mananca mai nimic.
Moni-k
May 28 2007, 07:04 AM
Se poate sa fie si de la dinti combinat cu caldura, dar si noi am patit cam la fel nu mai manca numai lapte, dar in rest era bine dispusa nu parea sa aiba ceva. Doctoritza noastra de familie care e cam pe langa medicina zic eu nu i-a gasit nici o boala asa ca m-am hotarat sa-i fac niste analize si a reiesit ca avea labrii si stafilococ auriu. De labrii am scapat foarte greu dar o data scapate de boli i-a revenit si pofta de mancare.
Eu am facut analizele pe cont prpriu si mi s-au cam usurat buzunarele, dar cred ca daca ai trimitere de la medicul de familie nu-i asa scump si macar pentru linistea ta sufleteasca ii poti face analizele macar sa eleimini posibilitatea unei boli
Danonino
May 28 2007, 11:44 AM
Buna! Eu n-am trecut cu bebe prin asa ceva ,dar a avut vreo doua zile cand nu prea a avrut sa pape mancarica de la pranz.Ii povesteam asta soacrei mele si ea mi-a zis sa ma duc la doctora sa-i fac analize pentru viermisori ca ea patea mereu asa cu sotul meu si sora lui cand erau mici.Cica sunt unii care "prefera"laptele, deasta bebe ar papa mai mult lapte si nimic altceva

Eu sincer n-am ajuns la doctora ,nici n-am intrebat-o de asa "viermisori"pentru ca piciu si-a revenit (,probabil nu i-a placut ce i-am gatit atunci),dar poate e bine sa intrebi doctora lu bebe,sa fii sigura ca e doar de la dinti.
Nu te supara ca-ti dau sfaturi de pe vremea soacra-mii
camy2555
May 28 2007, 08:24 PM
CITAT(Danonino @ May 28 2007, 12:44 PM) [snapback]230489[/snapback]
Buna! Eu n-am trecut cu bebe prin asa ceva ,dar a avut vreo doua zile cand nu prea a avrut sa pape mancarica de la pranz.Ii povesteam asta soacrei mele si ea mi-a zis sa ma duc la doctora sa-i fac analize pentru viermisori ca ea patea mereu asa cu sotul meu si sora lui cand erau mici.Cica sunt unii care "prefera"laptele, deasta bebe ar papa mai mult lapte si nimic altceva

Eu sincer n-am ajuns la doctora ,nici n-am intrebat-o de asa "viermisori"pentru ca piciu si-a revenit (,probabil nu i-a placut ce i-am gatit atunci),dar poate e bine sa intrebi doctora lu bebe,sa fii sigura ca e doar de la dinti.
Nu te supara ca-ti dau sfaturi de pe vremea soacra-mii

Ei,cum sa ma supar,eu sunt disperata si orice sfat e binevenit.Azi parca am preogresat un pic:a mancat pilaf si ciorbita la pranz.Ma incurajez zicand ca e de la dintisori.Acum sa vedem cum decurg lucrurile.Mersi tuturor pt raspunsuri.Astept orice sfat!
freedelia
May 28 2007, 09:47 PM
Camy, si Jodie Kate face la fel cand ii iese cate un dintisor nou, zile in sir nu vrea sa manance. Si am descoperit, incercan tot ce mi-a dat prin cap, ca daca ii dau ceva pt durere, la jumatate de ora cere singura ceva de mancare. Chiar daca nu plabge si e activa, ii dau ceva gen panadol sau nurofen si uite asa mananca fata mea fara probleme. Si ii dau cam de 2 ori pe zi cateva zile cat dureaza iesitul dintisorului (adica pana sparge gingia, ca dupa aia nu mai doare).
lauraiorda
Jun 24 2007, 09:18 AM
CITAT(freedelia @ May 28 2007, 10:47 PM) [snapback]230774[/snapback]
Camy, si Jodie Kate face la fel cand ii iese cate un dintisor nou, zile in sir nu vrea sa manance. Si am descoperit, incercan tot ce mi-a dat prin cap, ca daca ii dau ceva pt durere, la jumatate de ora cere singura ceva de mancare. Chiar daca nu plabge si e activa, ii dau ceva gen panadol sau nurofen si uite asa mananca fata mea fara probleme. Si ii dau cam de 2 ori pe zi cateva zile cat dureaza iesitul dintisorului (adica pana sparge gingia, ca dupa aia nu mai doare).
Eu am patit vara trecuta, cand Tudor avea 7-8 luni. Nu voia sa manance decat lapte (ori de la mine ori din biberon), dar nu asa... tot timpul, maxim 500 ml pe zi. Si apa. Asdta din iulie pana prin septembrie-octombrie.
Erau caldurile alea groaznice din Bucuresti iar in apartament la mine era sauna. Cum s-au terminat caldurile, cum a inceput sa manance.
mihaela75
Jun 24 2007, 10:58 PM
Si fetita mea a intrat ingreva foamei

Credca de la caldura, mananca doar rosii ,castraveti si pepene.Seara cand se mai racoreste daca am noroc ii dau niste taitei cu lapte in rest mancare gatita sau mancare normala cum manca ea de obicei ,nici vorba.Deja avem o luna de "regim" a slabit putin dar nu ma ingrijorez ca productia de kklici e la fel de bogata
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.